Kirjoittaja Aihe: Kirjastoromanssi, Hermione/Padma, S  (Luettu 881 kertaa)

Thelina

 • Ilomarja
 • ***
 • Viestejä: 1 479
Kirjastoromanssi, Hermione/Padma, S
« : 10.04.2020 19:10:59 »
Ficin nimi: Kirjastoromanssi
Kirjoittaja: Thelina
Tyylilaji: fluff, slice of life
Ikäraja: S
Paritus: Hermione/Padma
Yhteenveto: Kirjastossa vietetyt tunnit ovat kaikkea muuta kuin ajanhukkaa, sillä Hermione todella nauttii Padman seurasta ja heidän vilkkaasti polveilevista keskusteluistaan.
Vastuunvapaus: Kunnia kaikesta J.K. Rowlingin luomasta kuuluu hänelle.
A/N: Nämä rapsut osallistuvat Spurttiraapale V sekä Sana/Kuva/Lause10 #2 -haasteeseen sanalla perhosenkevyt. Vehkalle kiitos nimeämisavusta :-*Kirjastoromanssi


1.
(Keväinen - 100 sanaa)


Padman seurassa Hermionella on aina jotenkin keväinen olo.

Ehkä se johtuu tämän käyttämästä kukkaistuoksusta, jossa on ripaus minttua ja mustapippuria. Ehkä siitä, miten Padma onnistuu mustasta koulukaavusta huolimatta aina tuomaan olemukseensa värikästä raikkautta. Hermionen katse kiinnittyy Padman oransseihin korvakoruihin ja tummaa lettiä koristavaan kultaiseen solkeen. Tytön korallisena hehkuva huulipuna viimeistelee kokonaisuuden.

Padma huomaa hänen katseensa ja Hermione hymyilee pienesti, yrittäen tuloksetta karkottaa poskille hiipivän punan. Kumpikin kumartuu takaisin kirjansa ääreen ja jatkaa lukemistaan. He etsivät lähtötietoja loitsujen parityötä varten, ja se on Hermionesta oikeastaan aika mukavaa. Korpinkynsityttö pitää kirjastosta yhtä paljon kuin hänkin.

Vanhojen kirjojen tuoksuun sekoittuu häivähdys Padman hajuvettä.2.
(Violetti - 100 sanaa)


Hermionesta tuntuu, että parityöhön on tällä kertaa kulunut paljon tavallista enemmän aikaa.

Tottakai hän haluaa tehdä erityisen huolellista työtä: onhan kyse paitsi hänen, myös Padman arvosanoista. Kumpikin tähtää Upeaan, eikä Lipetit päästä kuudesluokkalaisiaan helpolla. Siksi Hermione avaa kirjan toisensa perään etsiäkseen olennaisia tiedonmurusia. Padma kirjoittaa kaiken muistiin violetilla musteella, kysyen tarkentavia kysymyksiä.

Kirjastossa vietetyt tunnit ovat kaikkea muuta kuin ajanhukkaa, sillä Hermione todella nauttii Padman seurasta ja heidän vilkkaasti polveilevista keskusteluistaan. Usein he viipyvät sulkemisaikaan asti, hyvästellen lopulta toisensa pimenevän kirjaston edessä.

Käytävän päässä Hermione vilkaisee taakseen vielä kerran. Padman silmät välkähtävät hymyä, kun tämä kohtaa hänen katseensa olkansa yli.3.
(Mikä - 150 sanaa)


”Mikä tuo on?” Hermione kysyy ihmeissään, kun Padma leijuttaa pöytään kukkakuvioisen teepannun ja taikoo laukustaan kaksi laakea kuppia asetteineen.

”Iltapäiväteemme”, Padma sanoo.

Hermione hymyilee. Salainen teehetki kirjastossa on samanaikaisesti sekä rauhoittava että sopivasti kapinallinen ajatus. Matami Prilli on tarkka opuksistaan, eikä ruokaa (tai juomaa) ole helppoa salakuljettaa lukusaliin tämän huomaamatta.

”Olet uskomaton”, Hermione henkäisee, kun Padma kaataa kuppeihin hehkuvanpunaista hedelmähauduketta.

Hetken he vain nauttivat teestä ja kirjaston rauhasta. Kummankin suosikkipaikaksi muodostunut pikkupöytä sijaitsee maahiskapinaluetteloiden osastolla, suojassa pölyisten arkistolaatikoiden takana. Sinne eksyy harvoin toisia oppilaita uteliaine katseineen.

”Loitsujen esitelmä on melkein valmis”, Hermione aloittaa varovasti. He ovat tehneet hyvää työtä, mutta salaa Hermione pelkää heidän hiljalleen vahvistuneen yhteytensä katkeavan urakan valmistuttua.

Ajatus aiheuttaa Hermionen rinnassa hermostunutta kihelmöintiä.

”Niin”, Padma sanoo. ”Mutta… Verso antoi yrttitiedon läksyksi tutkielman käärmejuuren ominaisuuksista. Palautuspäivä on ensi perjantaina.”

”Meillä on sama tutkielma”, Hermione sanoo. ”Jos haluat, niin…”

”Tietenkin”, Padma hymyilee. ”Aloitetaanko jo huomenna?”

Hermione suostuu perhosia vatsassaan.4.
(Kahdeksan - 150 sanaa)


Viikkojen mittaan Hermione huomaa ajattelevansa Padmaa koko ajan.

Hän herää kahdeksalta ja laskee kahdeksan tuntia siihen, kun he jälleen tapaavat toisensa kirjastossa koulupäivän jälkeen. Sinun pitäisi pyytää häntä Tylyahoon kanssasi, Hermione ajattelee itsekseen, vaikkei tiedä millaisena Padma pyynnön käsittäisi.

Iltapäivällä Hermione saapuu kirjastoon kymmenen minuuttia etuajassa, sormeillen hermostuneena hiuksiaan. Pian Padma kurkistaa hymyillen hyllyn takaa. Hermione unohtuu katsomaan värikkäitä sulkakorvakoruja ja taidokkaasti punottua tummaa palmikkoa, joka laskeutuu raskaana olkapäälle.

”Kaunis letti”, Hermione sanoo.

Padma penkoo laukustaan harjan.

”Istu lattialle, niin voin tehdä sinullekin.”

Hermione puhdistaa nuhruisen maton pikaisella loitsulla ja istuu Padman tuolin eteen.

Hiuksia harovat sormet saavat kylmät väreet juoksemaan pitkin selkää, kun Padma selvittää Hermionen oikukkaita kiharoita harjallaan. Kun letti on valmis, Padma taikoo sen päähän tummansinisen samettinauhan ja koskettaa pehmeästi suortuvien alta paljastunutta niskaa.

”Ole hyvä”, Padma sanoo hiljaa, ja Hermione melkein unohtaa kiittää.

Hermione istuu aivan Padman lähelle pöydän ääreen, eikä tyttö siirrä omaa tuoliaan kauemmaksi.

 

5.
(Auringonlasku - 100 sanaa)


Auringonlasku hehkuu kultaisena Padman poskipäillä. Valo siilautuu vanhan ja epätasaisen ikkunalasin läpi, saaden arkistolaatikoista nousevat pölyhiukkaset kimaltamaan ilmassa. Hermione aivastaa ja kaivaa taskustaan nenäliinan.

”Terveydeksi”, Padma sanoo, kohottaen katseensa kirjastaan

”Kiitos.”

Hermione on muuttanut nurkkauksen puiset pinnatuolit pehmeiksi nojatuoleiksi. Niihin on mukavampi käpertyä lukemaan (tai katselemaan Padmaa), kun läksyt ja muut koulutehtävät on tehty. Nurkkauksessa on ahdasta, mutta se ei Hermionea haittaa.

Eikä ilmeisesti Padmaakaan.

Padma on riisunut kenkänsä ja ojentaa mustan sukan peittämät varpaansa silittämään Hermionen nilkkaa.

Hermione unohtaa hengittää.

Kuulutus rikkoo hiljaisuuden. Kirjasto suljetaan kymmenen minuutin kuluttua.

Liike pysähtyy. Padma vetää kengät jalkoihinsa ja hypähtää ylös tuolistaan.

”Lähdetään.”
 


6.
(Perhosenkevyt - 100 sanaa)


Hermione pyytää Padmaa Tylyahoon. Padma sanoo lähtevänsä mielellään, kunhan Hermione ei vie häntä Madame Puddifootille.

”Tiedän erään rauhallisemman paikan”, Padma sanoo.

Kirjakaupan yhteydessä on pieni pullantuoksuinen kahvila. Hermione astuu sisään ihmetellen, miten ei ole koskaan tullut käyneeksi siellä. Kaksi kermakaakaota ja jaettu jättiläiskorvapuusti myöhemmin he siirtyvät kaupan puolelle.

Kaksi opiskelijaa kohtaa toisensa kirjastossa...” Hermione lukee uutuusromaanin takakannesta.

”Kuulostaa ihan meiltä”, Padma sanoo hymyillen.

”... ja syntyy yllättävä yhteys.

He tuijottavat toisiaan. Hermione ojentaa kirjan Padmalle sisuskalut jännityksestä kiemurrellen.

Se on tarina kahdesta tytöstä. Kirjastoromanssi.

Padma päättää ostaa kirjan, eikä Hermione vastustele.

Hänen sydämensä lepattaa perhosenkevyenä, kun he poistuvat kirjakaupasta käsi kädessä.
« Viimeksi muokattu: 28.06.2020 14:45:07 kirjoittanut Thelina »
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥

mursuhilleri

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 677
Vs: Kirjastoromanssi, Hermione/Padma, S
« Vastaus #1 : 11.04.2020 11:23:54 »
Hmm, tämäpä oli kiehtova paritus. Uskaltauduin kuitenkin lukemaan ja mieleni teki jättää pieni kommenttikin.

Parityön tekeminen koulussa on aika tavallinen tapa saattaa yhteen kaksi vähän toisilleen vieraampaa hahmoa. Tässä se ei kuitenkaan tuntunut sellaiselta pakotetulta romanssilta, vaan nämä kaksi tuntuivat aidosti sopivan toisilleen. Minusta on ihana ajatella, että Hermione löytäisi kumppanikseen toisen kirjatoukan, ja he viettäisivät yhdessä aikaa kirjastossa kirjoja (ja toisiaan) tutkiskellen.

Parasta oli, kun Padma ei tahtonut mennä matami Puddifootille ;D Minusta tuntuu siltä, että se ei olisi Hermionestakaan ihanteellinen treffipaikka. Tuo kirjakauppa ja sen yhteydessä oleva kahvila oli aivan täydellinen paikka näille kahdelle.

On kiva välillä laajentaa omaakin lukumaailmaa tällaisiin vähemmän tunnettuihin parituksiin! Kiitos, että kirjoitit tämän, tämä oli hirvittävän suloinen teksti!

hiddenben

 • Yksinpurjehtija
 • ***
 • Viestejä: 1 658
Vs: Kirjastoromanssi, Hermione/Padma, S
« Vastaus #2 : 11.04.2020 21:50:54 »
Tässä ficissä on kaikki kohdallaan: sinun kirjoittamaasi slice of lifea, ihana ja yllättävän toimiva rare-paritus sekä tuo keväinen, toiveikas ja fluffyinen tunnelma! Mikä ihana iltapala näin lauantai-illaksi :)

Näen Hermionen ja Padman välillä paljonkin mahdollisuuksia ja tuntuu luonnolliselta, että Hermione ihastuu kaksosista rauhallisempaan ja "älykkäämpään" eli korpinkynteen rohkelikon sijasta. Padma on omiaan rauhoittamaan Hermionea mahdollisessa koestressissä ja on juuri sopivan eksoottinen kiehtoakseen Hermionen uteliasta mieltä. Sinun kirjoittamanasi nämä kaksi sopivat toisilleen siis todella hyvin! Pidän siitä, millaisessa yhteisymmärryksessä nämä kaksi elävät koko ficin läpi (ja toivottavasti vielä sen jälkeenkin) ja luulen sen myös tuoneen mukanaan tämän rauhallisuuden, jota nyt tunnen :)

Minusta on myös mukavaa, miten erilainen slice of life tämä on aikaisempiin teksteihisi verrattuna. Esimerkiksi taukohuone-Drarryssä ja Seinänaapurissa on paljon arkisia yksityiskohtia, jotka tuovat omaa arkimaustettaan teksteihin, mutta tässä tekstissä niitä ei löydy, ei ainakaan samalla tavalla. Se ei kuitenkaan haittaa, koska arkisuus tulee esille noissa toistuvissa kohtaamisissa kirjastossa ja varsinkin tuossa viimeisessä raapaleessa (joka on aivani ihana!), kun Padma ja Hermione lukevat kirjan takakantta. Kohtauksessa tiivistyy jotenkin kouluaikainen ihastuminen ja miten pienissä, arkisissakin asioissa voi olla jännitystä ja ihastuksen kihelmöintiä.

Pidän siitä, miten erilaiset värit kulkevat koko tekstin mukana raapaleesta toiseen, pudoten pois vasta viimeisessä raapaleessa, jossa kaksikko tuntuu ottavan yhden ratkaisevan askeleen eteenpäin. Korallisena hehkuva huulipuna, tumma palmikko ja auringonlaskun kultainen hehku ovat kaikki aivan ihania ja maalaavat mieleen kauniin kuvan. Samalla minusta tuntuu, että ne jotenkin symboloivat kahden tytön välistä rakkautta ja niihin liittyviä asioita – voi olla, että olen ajatukseni kanssa yksin, mutta jotenkin värit tuntuivat tässä kuvastavan Hermionen ja Padman suhdetta aivan erityisellä tavalla :)

Kiitos siis ihanan keveästä, keväisestä ja mieltä ilahduttavasta tekstistä! Parasta taisi olla se, että tämän lukeminen herätti innostuksen tarttua jälleen viikon verran tauolla olleeseen tekstiin!

between the sea
and the dream of the sea

Thelina

 • Ilomarja
 • ***
 • Viestejä: 1 479
Vs: Kirjastoromanssi, Hermione/Padma, S
« Vastaus #3 : 12.04.2020 20:00:16 »
mursuhilleri: En ole itsekään koskaan lukenut tällä parituksella, mutta jotenkin näin heissä mahdollisuuden juurikin siksi, että ajattelin kummankin olevan aidosti kiinnostuneita kirjoista ja kouluhommista ja löytävän sitä kautta toisistaan seuraa :) Paritöitä varmasti näkee fikeissä paljonkin (vaikka en itse muista hetkeen lukeneeni yhdestäkään), mutta kivaa kuulla, että näiden kohdalla se tuntui luonnolliselta eikä pakoteltulta ratkaisulta! Puddifootin kahvila ei taatusti ole Hermionenkaan mielestä ihanteellinen ajanviettopaikka, joten oli hyvä, että Padmalla oli takataskussa toinen vaihtoehto :D Ihanaa kuulla, että tykkäsit, kiitos kommentista!

hiddenben: Et uskokaan, kuinka paljon kauniit sanasi lämmittävät mieltä ♥ Minulla oli hyvin samoja ajatuksia tämän parituksen suhteen - jotenkin näen, että Hermione voisi ihastua juuri Padmaan, joka korpinkyntenä olisi hänen vertaisensa älykkyydessä ja heillä olisi varmasti samanlaisia kiinnostuksenkohteitakin. Tämän fikin arkisuus oli juurikin enemmän tuota kouluarkea ja sitä, miten sitä toivoo näkevänsä ihastuksensa päivän mittaan aina kun vain mahdollista. Kivaa, että pidit myös väreistä yksityiskohtina. Jotenkin itse näen tarinat hyvin visuaalisena mielessäni, joten sitä kautta mukaan tulee noita värejäkin ja ne tosiaan sopivat tyttöjen väliseen rakkauteen siinäkin mielessä, että usein tytöt kiinnittävät tuollaisiin asioihin enemmän huomiota kuin pojat ;) Onpa ihanaa kuulla, että lukeminen toi sinulle inspiraatiota! Kiitos ilahduttavasta kommentista ♥
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥

Okakettu

 • revonhäntä
 • ***
 • Viestejä: 1 219
Vs: Kirjastoromanssi, Hermione/Padma, S
« Vastaus #4 : 14.04.2020 20:10:21 »
Aivan ihana teksti! hiddenben tiivisti omat mietteeni tästä ficistä kommenttinsa ensimmäiseen lauseeseen, on vaikea keksiä siihen mitään lisättävää. :D Minäkin nautin tämän keväisestä ja toiveikkaasta tunnelmasta, siitä miten opiskeluaika on pohjimmiltaan täynnä ihastumisen tunnetta ja varovaista lähentymistä, halua viettää aikaa yhdessä minkä tahansa tekosyyn varjolla. Tykkäsin myös paljon siitä, että vaikka tilanne onkin kutkuttava ja vatsassa on perhosia, Padman ja Hermionen ihastus on samalla tietyllä tapaa hyvin mutkatonta ja helppoa. Teksteissäsi on aina tosi viehättäviä yksityiskohtia, niin tässäkin - minäkin kiinnitin huomiota värien korostumiseen, minkä lisäksi pidin siitä miten kirjojen tuoksuun sekoittuu häivähdys Padman hajuvettä, tytöt juovat yhdessä juuri hehkuvanpunaista hedelmähauduketta, Padman mustan sukan peittämä varvas silittää Hermionen nilkkaa, kaikki tällainen. ♥ Tuo salainen teehetki kirjastossa, sen rauhallisuus mutta kapinallisuus, oli minusta myös todella mainio, koska voin kuvitella sen sopivan hyvin juuri näille kahdelle hahmolle, ja samalla se kertoo siitä miksi he sopivat yhteen. hiddenben sanoi hyvin myös tuosta lopun Kirjastoromanssi-kirjan merkityksestä, ja mursuhillerin tavoin minusta oli hauska yksityiskohta, ettei Padma halunnut mennä Madame Puddifootille. Kaiken kaikkiaan pidin todella paljon, kiitos lukukokemuksesta! ♥ Mieluusti lukisin sinulta femmeä enemmänkin, mikäli intoudut kirjoittamaan - vaikkapa juuri Hermionesta ja Padmasta. :)
« Viimeksi muokattu: 14.04.2020 20:12:11 kirjoittanut Okakettu »

sentimentaalista löpinää.

avan kuva © cinnamoonie

Thelina

 • Ilomarja
 • ***
 • Viestejä: 1 479
Vs: Kirjastoromanssi, Hermione/Padma, S
« Vastaus #5 : 15.04.2020 17:11:23 »
Okakettu: Ihanaa kuulla, että sinäkin pidit tästä ♥ Kiva kuulla myös yksityiskohdista, joista pidit! Sääntöjä tarkkaan noudattavalle Hermionelle salainen teehetkikin tuntuu hieman kapinalliselta, eivätkä he tietenkään voineet juoda mustaa teetä, muuten Padma olisi joutunut salakuljettamaan Prillin silmien alta myös sokerin ja kermakon. :D Puddifootin sokerinen kahvila ei ole omiaan rauhallisissa kirjastonurkkauksissa viihtyville tytöille, mutta kirjakahvila olikin paljon parempi vaihtoehto. :)) Femmeä on varmasti tulossa lisää jossain vaiheessa, vaikka minulle tahtoo usein käydä niin, että slash-suosikit vievät mukanaan, vaikka olenkin aika kaikkiruokainen ja tykkään kyllä myös hetistä ja femmestä. :) Kiitos ihanasta kommentista!
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥

Vuorna

 • tahdonalainen
 • ***
 • Viestejä: 418
Vs: Kirjastoromanssi, Hermione/Padma, S
« Vastaus #6 : 26.03.2021 19:56:27 »
Iltaa! Hermione/Padma on kieltämättä rarepari, mutta erittäin toimiva sellainen! Kuten moni jo mainitsikin, parityöt ovat oivallinen keino saattaa tämmöiset vähän tuntemattomammat parit yhteen, ja Hermionen ja Padman kohdalla se oli hyvin luonnollinen ratkaisu. Se tuntui todenmukaiselta ja heidän suhteensa kehittyminen oli oikein mukavaa luettavaa.

Raapaleet nivoutuivat yhteen nätisti, pidin siitä että vaikka ne olivat lyhyitä ja tavallaan toisistaan erillisiä, yhdessä ne kertoivat hyvinkin sympaattisen tarinan erityisesti Hermionen ihastumisesta! Tykkäsin myös siitä, miten aidonoloinen Hermionen ihastus oli! Sen kehitys oli luonnollista ja se, miten fyysisyys ja sinänsä viattomat kosketukset tulivat mukaan, oli todella kiva. Kaikessa arkisuudessaan tämä oli valloittava, opiskelupainotteisuus sopi näille kahdelle erinomaisesti. Jotenkin se semmoinen kouluaikainen ihastuminen oli tässä vahvasti läsnä, mikä oli vallan ihanaa! Hermionen ja Padman lähentyminen tuntui tosi mutkattomalta, kaipa se sitten johtuu siitä miten hyvin kaksikko sopii yhteen – tosi kiva että päätit juuri nämä kaksi yhteen parittaa!

Lainaus
”Olet uskomaton”, Hermione henkäisee, kun Padma kaataa kuppeihin hehkuvanpunaista hedelmähauduketta.
Olipahan söpöä ja sympaattista! Tuommoinen viattoman oloinen lausahdus kolmannessa raapaleessa loi kivaa jännitettä Hermionen ja Padman välille, muutenkin tuo kolmosraapale konkretisoi nätisti heidän suhteensa kehitystä, kun kumpikaan ei oikein halunnut lopettaa yhteisiä kirjastoreissuja!

Kaikkiaan mä pidin tästä kovasti, useamman raapaleen muodostamia tekstejä on minusta aina kiva lukea ja tykkään myös paljon sun kirjoitustyylistä! Kaikki pienet kivat yksityiskohdat ilahduttivat, ja kokonaisuutena tämä oli oikein ihana! Lopusta tykkäsin erityisen paljon, niin kirjasta, jättiläiskorvapuustista ja lepattavasta sydämestä. Kiitos paljon tämän hurjan söpön tekstin kirjoittamisesta, sen tunnelma piristi iltaani!
de tes bras, je m'arracherai tout doucement
et c'est la réalité qui m'attend

Thelina

 • Ilomarja
 • ***
 • Viestejä: 1 479
Vs: Kirjastoromanssi, Hermione/Padma, S
« Vastaus #7 : 28.03.2021 23:32:03 »
Vuorna: Aivan ihanaa kuulla, että olet tykännyt kirjoitustyylistäni ♥ Tätä oli tosi kiva kirjoittaa, tykkään todella paljon kuvailla kaikkia tuollaisia kivoja yksityiskohtia ja jotenkin en saanut tämän parituksen mahdollisuutta mielestäni, ennen kuin kokeilin seurata tätä ideaa. Kiva kuulla, että se toimi ja Hermionen ihastuminen vaikutti aidolta! Kiitos ihanasta kommentista, se puolestaan piristi kovasti minun päivääni ♥
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥