Kirjoittaja Aihe: Hehku, Sirius/Remus, jouluinen ficlet, K11  (Luettu 326 kertaa)

Thelina

 • Unelias luihuinen
 • ***
 • Viestejä: 526
Hehku, Sirius/Remus, jouluinen ficlet, K11
« : 21.12.2019 18:43:24 »
Ficin nimi: Hehku
Kirjoittaja: Thelina
Tyylilaji: jouluinen ja romanttinen ficlet
Ikäraja: K11
Paritus: Sirius/Remus
Yhteenveto: Joulu 1995 Kalmanhanaukiolla
Vastuunvapaus: Kunnia kaikesta J.K. Rowlingin luomasta kuuluu hänelle.
A/N: Hyvää joulua, Waulish ja Avaruuspiraatti! Tämä tarina on jatkoa aiemmalle Sirius/Remus -tarinalleni Riite (K11), joka oli Avaruuspiraatin synttärilahja ja jota Waulish kommentoi niin kauniisti, että halusin lahjoittaa puolet tästä jatko-osasta hänelle ja puolet Piraatille, synttäripaketin jatkoksi ❤ Tämä toimii kuitenkin myös yksinään, jos Riite on lukematta.Hehku

Ilma on ollut pakkasella marraskuun loppupuolelta lähtien ja joulu saapuu Kalmanhanaukiolle purevan kylmän sään saattelemana. Sirius lisää puita keittiön hellaan ja on vihdoin saanut lämmitysloitsut hehkumaan riittävän tehokkaina myös niissä huoneissa, joissa ei ole vanhanaikaisia kaakeliuuneja tai takkaa tuomassa lisälämpöä. Talo alkaa lämmetä läpikotaisin, eikä ikkunoissa ei ole näkynyt riitettä enää moneen päivään.

Arthurin onnettomuuden vuoksi koko Weasleyn perhe on kutsunut itseensä joulunviettoon hänen luokseen ja tuonut Harrynkin mukanaan, eikä Sirius edes kehtaa myöntää, kuinka iloinen hän on saadessaan ihmisiä ympärilleen. Remus nauraa huomatessaan, miten innokkaasti Sirius osallistuu talon koristeluun ja Mollyn organisoimaan suureen joulusiivoukseen. Sirius ei välitä, vaan työntää pölyhuiskan Remuksen käteen ja käskee tomuttaa kattokruunuista enimmät hämähäkinseitit. Sirius on päättänyt laittaa kaiken tarmonsa siihen, että talosta tulisi edes hieman viihtyisämpi, ainakin joulunpyhien ajaksi. On kulunut vuosia siitä, kun hän on viimeksi saanut viettää kunnolla joulua, eikä hän aio hukata näistä päivistä sekuntiakaan. Kalmanhanaukion yksinäisyys ei katoa minnekään, vaikka hän palaisi sen pariin vasta uuden vuoden tienoilla.

Remus on saapunut jo pari päivää ennen joulua suoraan tehtäväkomennukseltaan, kylmissään ja likaisena. Sirius sytyttää tulen kylpyhuoneen pieneen kamiinaan ja lämmittää hänelle ämpärikaupalla vettä suurta kupariammetta varten. Kaasuvalo hohtaa lämpimänkeltaista valoa, kun Remus pujahtaa ammeeseen ja laskee huokaisten päänsä nojaamaan reunaa vasten. Sirius jää seuraksi, istuutuu tummanvihreälle matolle ja sormeilee Remuksen karheita hiussuortuvia, jotka kaipaavat kipeästi pesua.
”Antaisitko saippuan”, Remus pyytää ja Sirius ojentaa hänelle valkoisen palan.

Kun Remus käyttää päänsä pinnan alla, ammeen vedenpinta heilahtaa ja vettä läikkyy matolle. Sirius siirtyy kuivempaan kohtaan ja katsoo, kun Remus pesee hiuksiaan. Saippua putoaa lattialle ja liukuu näkymättömiin.

”Dung on luvannut hankkia joulukuusen”, Sirius kertoo. Remus kaataa kauhalla lämmintä vettä päähänsä. Hän pyyhkäisee kädellä silmiään ja vastaa:
”Sepä ystävällistä.”
”Sanoin, etten välitä mistä hän sen hankkii, kunhan se on niin iso, että peittää näkyvistä olohuoneen seinällä olevan sukupuuni”, Sirius sanoo ja virnistää Remukselle, joka hymyilee ja naurahtaa hiljaa.
”Olisi aivan hänen tapaistaan ryhtyä kuusivarkaaksi.”

Sirius nyökkää ja ojentaa ammeesta nousevalle Remukselle pyyhkeen. Pehmeässä valossa Remuksen hoikka vartalo näyttää vähemmän arpiselta, mutta Sirius tuntee jäljistä jokaisen ja pystyisi kuljettamaan sormiaan niiden kartalla unissaankin. Vesi tippuu laineilevien hiusten kärjistä ja valuu pisaroina Remuksen pisamaista rintaa pitkin. Siriuksen vatsassa läikähtää.

Remus huomaa hänen katseensa ja vastaa siihen sellaisella lempeydellä, että Siriuksen sydän on haljeta kiintymyksestä. Vesipisaroista välittämättä Sirius vetää Remuksen lähelleen. Hän maistaa kosteuden Remuksen huulilla ja kuljettaa kättään pitkin selkää noruvien pisaroiden reittiä. Remus nojautuu häntä vasten, painaa päänsä vasten olkaa ja kastelee Siriuksen kaavun hiuksillaan. Hetken he vain seisovat lähekkäin, kunnes kamiinan hehku kuivattaa Remuksen ihon ja lämmittää Siriuksen viileät sormenpäät.

Aika tuntuu pysähtyneen, mutta lopulta Remus irrottautuu, silittää varovasti Siriuksen poskea karhealla peukalollaan ja kysyy:
”Mitä sanoisit iltateestä? Mollyn joulutortut ovat kuulemma erinomaisia ja luulen, että keittiössä on niitä vielä pari jäljellä.”

Sirius nyökkää ja painaa vielä yhden kevyen suudelman Remuksen huulille.

Sillä välin kun Remus pukeutuu puhtaaseen kaapuun ja vetää jalkaansa kuluneet harmaat villasukat, Sirius etsii lattialle pudonneen saippuan ja katouttaa ammeessa haalenneen kylpyveden. Kamiinan hiillos jää hiipumaan pimeyteen, kun hän sulkee oven takanaan ja kahdet samantahtiset askeleet loittonevat alas kellariin, kohti keittiötä.
« Viimeksi muokattu: 01.02.2020 19:37:59 kirjoittanut Thelina »
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 238
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Hehku, Sirius/Remus, jouluinen ficlet, K11
« Vastaus #1 : 19.01.2020 22:08:13 »
Otin tämän kommenttikampanjasta ja ihan jo alkuun sanon, että olipa herttaisesti ajateltu kirjoittaa oma jatko-osa myös toiselle kommentoijalle. :)

Luin alle uudestaan tuon aiemman ficin muistin virkistykseksi. Siitä pääsikin hyvin tunnelmaan, joka nyt jatkui huomattavasti lämpöisemmissä merkeissä.

Lainaus
eikä Sirius edes kehtaa myöntää, kuinka iloinen hän on saadessaan ihmisiä ympärilleen.
No aivan varmasti, mikäpä toisi paremmin joulun tunnelmaa kuin talon täydeltä väkeä, jotka touhuavat ja puunaavat ympäriinsä. Sirius itsekin oikein innostui osallistumaan ja unohti kyynisen asenteensa. Ehkäpä tämänvuotiset muistot kantavat pitkälle eteenpäin, kun yksinäiset hetket painavat päälle...

Lainaus
Kalmanhanaukion yksinäisyys ei katoa minnekään, vaikka hän palaisi sen pariin vasta uuden vuoden tienoilla.
Niin, parempi kun ei edes ajattele koko asiaa vielä. :)

Suuri kupariamme täynnä lämmintä vettä ja lämpöinen valo, rakkaimman ystävän läheisyyden tuoma lämpö... Mikä voisi olla vielä ihanampaa. Tuli oikein hyvä mieli Siriuksen puolesta. Näitä hetkiä yksinäisyydessään kärvistelevä miesparka juuri tarvitsee. <3

Tässä ficissä oli hurmaavan hellää lämpöä, juuri sitä lääkettä, jota Sirius kaipaakin. Ficin lopussa oli lukijallakin oikein hyvä mieli ja taisi olla ennen kaikkea myös Siriuksella. ;)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Aurinkolapsi

 • ***
 • Viestejä: 758
Vs: Hehku, Sirius/Remus, jouluinen ficlet, K11
« Vastaus #2 : 20.01.2020 18:59:51 »
Luin ensin tosiaan tuon Riitteen ja nyt tämän, ja pakko sanoa, että tämä on kyllä täydellinen jatko tuolle. ♥ Sama hämyisän pehmeä, lämpimän arkinen tyyli jatkuu tässäkin. Sirius ja Remus ovat toistensa kanssa niin kauniin mukavasti. Tämä lämmitti sydäntäni oikein ♥ Olen onnellinen, että tässä puhutaan noista kaikista Kalmanhanaukion vieraista, mutta keskitytään kuitenkin Siriuksen ja Remuksen suhteeseen. Tykkään kanssa kovasti siitä, että tässä Remus kylpee ja Sirius pitää seuraa. Tykkään tosi paljon sellaisista ficeistä, joissa kylvetään yhdessä, mutta jotenkin tämä on vielä intiimimpää. ♥

Lainaus
Sirius nyökkää ja ojentaa ammeesta nousevalle Remukselle pyyhkeen. Pehmeässä valossa Remuksen hoikka vartalo näyttää vähemmän arpiselta, mutta Sirius tuntee jäljistä jokaisen ja pystyisi kuljettamaan sormiaan niiden kartalla unissaankin. Vesi tippuu laineilevien hiusten kärjistä ja valuu pisaroina Remuksen pisamaista rintaa pitkin. Siriuksen vatsassa läikähtää.

Remus huomaa hänen katseensa ja vastaa siihen sellaisella lempeydellä, että Siriuksen sydän on haljeta kiintymyksestä. Vesipisaroista välittämättä Sirius vetää Remuksen lähelleen. Hän maistaa kosteuden Remuksen huulilla ja kuljettaa kättään pitkin selkää noruvien pisaroiden reittiä.
Pakko lainata koko tämä osuus. Nimittäin näteintä helppoa läheisyyttä, mitä olen hetkeen lukenut! Kuvailet todella kauniisti heitä ja erityisesti tuo tummentamani kohta oli niin liikuttava, että otti ihan vatsanpohjasta. Pidän todella paljon myös tämän lopusta, että läheisyys ja intiimiys ei eskaloidukaan, vaan he menevät iltateelle ja vain ovat toistensa kanssa. Kiitos paljon tästä lukukokemuksesta!


i’ve cried like a river
fist fight with the mirror
i guess life ain't all glitter

Vendela

 • Teeholisti
 • ***
 • Viestejä: 2 012
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Hehku, Sirius/Remus, jouluinen ficlet, K11
« Vastaus #3 : 21.01.2020 11:47:59 »
Tämä on roikkunut välilehdessä auki niin pitkään, että tähän ehti tulla kaksi kommenttiakin ennen kuin sain aikaiseksi lukea tämän! Ihan nolottaa, mutta vihdoin olen tässä :)

Kuten tuossa muutkin ovat jo kommentoineet, niin tämä oli todella hieno jatko Riitteelle. Pidin valtavasti tuosta kylpykohtauksesta, sillä jostain syystä tuollainen vanhanaikainen tapa kylpeä on todella ihana vaikka se onkin äärimmäisen epäkäytännöllinen (tämä siis valitettavasti henkilökohtainen mielipiteeni). Tuo kylpyhuoneen kuvaus oli hieno ja pidin siitä, että siellä oli tulipesä ja vesi lämmitettiin erikseen. Veden loiskuminen matolle oli kiva yksityiskohta samoin kun saippuan karkaaminen.

On suloista ajatella, että Siriuksen ja Remuksen elämässä on ollut tällaisia hetkiä, nämä antavat toivoa. En toki tiedä kuinka olet ajatellut näiden ficcien maailmassa tapahtuvan, eli kuinka canonin mukainen näiden hahmojen kohtalo olisi. Itse haluaisin ajatella, ettei canon toteudu tässä lainkaan vaan he saavat olla onnellisia yhdessä!

Kiitos tästä,
Vendela

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Thelina

 • Unelias luihuinen
 • ***
 • Viestejä: 526
Vs: Hehku, Sirius/Remus, jouluinen ficlet, K11
« Vastaus #4 : 22.01.2020 17:56:20 »
Fiorella: Kirjankin mukaan Sirius muistaakseni intoili joulusta ja jouluvieraista. Olihan jopa seinällä olevat kotitontun päät koristettu tonttulakeilla :D Ihanaa, että tästä välittyi lämmin tunnelma ja loppu toi hyvän mielen. Kiitos kommentista!

Aurinkolapsi: Ihanaa, että tästä välittyi lämpöä ♥ Olen ihan samaa mieltä, että tuollainen kylpeminen on tavallaan vielä intiimimpää, kuin toisenlainen yhdessä kylpeminen, vaikka ihanaa on sekin. Tuo lainaamasi kohta on varmaan omakin suosikkini, olen niin iloinen että pidit siitä ♥ Mietin tuota loppua siten, että se olisi ollut vähän turhan samanlainen kuin Riitteessä, jos oltaisiin menty vielä astetta pidemmälle. Ja Remus-kulta on jo väsynyt pitkän päivänsä jälkeen, silloin iltatee rakkaan kanssa on parasta mitä voi olla ♥ Kiitos kommentista!

Vendela: Ajattelin, ettei Kalmanhanaukiolla varmastikaan ole kovin moderni kylpyhuone, joten siksi kupariamme ja muut tykötarpeet ♥ En ajatellut paljoakaan kirjoittaessani, mitä tulevaisuus toisi tullessaan, mutta ehdottomasti olen samaa mieltä kanssasi, että nuo kaksi ansaitsisivat kaiken onnen maailmassa ♥ Kiitos kommentista!
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 3 985
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Hehku, Sirius/Remus, jouluinen ficlet, K11
« Vastaus #5 : 31.01.2020 01:06:50 »
Olen niin onnellinen, että päätit kirjoittaa jatko-osan ihastuttavalle Riitteelle ja vieläpä omistaa sen osaksi minulle. ♥ Enhän minä edes tiedä, miten päin olisin! Olen niin täynnä lämpimiä tunteita tämän tarinan ja näiden hahmojen jäljiltä, etten varmasti osaa niitä sanoin kuvaillakaan.

Olen iloinen Siriuksen puolesta, kun Kalmanhanaukiolla on vihdoin elämää eikä hänen tarvitse kituuttaa yksinäisyydessään. On helppo uskoa, että ikävät tunteet väistyvät tai ainakin lievittyvät hetkeksi, kun ympärillä on muita ihmisiä ja elämää. Talokin on vihdoin läpikotaisin lämmin ja ainakin vähän viihtyisämpi kuin yleensä. Minusta on ihanaa, miten joulumieli tarttuu Siriukseen ja hän ottaa projektikseen häivyttää Kalmanhanaukion kolkkoutta ja koleutta parhaansa mukaan. Sirius on oikein hyvä isäntä jouluvieraille.

Siriuksen ja Remuksen välinen kahdenkeskinen aika ennen joulua on ihanaa luettavaa, levollista ja syvän kiintymyksen värittämää. Kylpyhetki on kuvattu niin upean elävästi, että kaiken pystyy vaivatta näkemään mielessään. Hämyisän valaistuksen, kupariammeen, tummanvihreän maton... Yhtä elävä kuva piirtyy siinä vaiheessa, kun miehet lähtevät iltateelle ja jättävät jälkeensä tyhjän kylpyammeen, hiipuvan hiilloksen ja karkuteillä olleen saippuan. On kuin jäisin kylpyhuoneeseen kuuntelemaan yhdessä loittonevia askeleita ja katselemaan miesten jättämiä jälkiä. On kuin heidän välisensä kiintymys ja rakkaus jäisi väreilemään huoneen ilmaan ja tunnelmaan, vaikka he siirtyvätkin toisaalle. Vau, mikä tunne.

Minusta on jotenkin pysäyttävää, miten Sirius haluaa mennä Remuksen mukaan kylpyhuoneeseen, vaikkei itse kylvekään. Siinä, miten Sirius jaksaa katsella Remusta loputtoman kiinnostuneena ja viehtyneenä, on jotain taianomaista - ja samoin siinä, miten miehet painautuvat toisiaan vasten vesipisaroista välittämättä. Tällaisiin hetkiin tiivistyy upeasti heidän suhteensa ja se, mitä he toisiltaan saavat.

Lämpimät kiitokset ihanasta joululahjaylläristä, tämä on silkkaa rakkautta. :-* -Walle
« Viimeksi muokattu: 01.02.2020 20:09:37 kirjoittanut Waulish »on miehet rautaa, sä pelkkää paperii
se mulle huusi, mä pidin silmät kii

Thelina

 • Unelias luihuinen
 • ***
 • Viestejä: 526
Vs: Hehku, Sirius/Remus, jouluinen ficlet, K11
« Vastaus #6 : 01.02.2020 19:37:41 »
Walle: Sinun kommenttisi on silkkaa rakkautta ♥ On niin ihanaa, että lämpimät tunteet ja muutkin kuvailut välittyivät. Minusta tuntuu, etten voi muunlaista Sirius/Remusta kirjoittaakaan, kuin jotain lempeää. Molemmat ansaitsevat niin paljon rakkautta ja minusta on ihana ajatus, että Siriuskin voi pitkästä aikaa nauttia joulusta. Siriuksen kaipuuseen Remusta kohtaan tiivistyy varmaankin vuosien erossa olo - siksipä Sirius haluaa katsella kun Remus kylpee ja olla rakkaansa lähellä ♥ Kiitos sinulle ihanasta kommentista, olen niin onnellinen, että pidit lahjasta :-*
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥