Kirjoittaja Aihe: SE (IT): The Thrill of the Chase, S, Richie/Eddie, oneshot  (Luettu 1241 kertaa)

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 2 331
 • Terve terve terrakottapiirakka
Ficin nimi: The Thrill of the Chase
Kirjoittaja: Ayu
Fandom: SE (IT)
Ikäraja: S
Paritus: Richie/Eddie
Genre: Slice of life, pikkuinen fluff

Summary: The point of no return / Now how you know the score / And now you're learning, aha / What's knockin' at your back door

Varoituksen sana: Nulikat puhuvat rumia ja rumasti

A/N: Kävin kamuni kanssa katsomassa IT part 2:n viime perjantaina ja sain siitä feelsejä hitosti enemmän kuin olin lähtenyt hakemaan. :D Kokonaisuus toimi mielestäni huomattavasti paremmin draamana kuin kauhuna, ja lisäksi se oli tällä kertaa canon itse, joka tarjoili uuden shipin nokkani eteen ihan pyytämättä, kiitoksia vain! Olen myös kuunnellut Deep Purplea ja nimenomaan ficciin liitettyä biisiä yli oman tarpeen viime aikoina. ;D Välttelen henkeen ja vereen englanninkielisiä otsikoita, mutta tällä kertaa sille oli hyvä syy, höhö.***"Siis mitä helvettiä?" Richie toljotti Eddietä uskomatta korviaan. "Jätkä kusettaa taas huolella!"

Eddie oli jollain ilveellä osannut varautuakin sellaiseen hepulireaktioon. Tyypillistä Richietä.

"Ei sen pitäisi olla mikään iso juttu. Ei voi olettaa, että joka iikka kuuntelee Deep Purplea mennen tullen", hän puuskahti pyyhkäistessään ronskisti leivänmuruja Richien sängyn ruutukuvioiselta päiväpeitteeltä ja istahti suurieleisesti alas.

"Knocking at your back door?" Richie toisti. "Perfect Strangers? Huhuu?"

"Ei sano mitään", Eddie totesi olankohautuksella.

"Vuodelta -84?"

"Ei edelleenkään, usko hyvällä!"

"Okei, en tiedä millaisessa tynnyrissä olet elänyt, mutta siitä olen varma, että sinulla on ollut siellä aivan saamarin kivaa", Richie huokaisi penkoessaan kasettikokoelmaansa. "Ihmekös se, jos olit siellä niin kaksinkerroin, että yletit ottamaan itseltäsi näppärästi poskeen siinä samalla."

"Nuuski paskaa, Richie."

"No sieltä suunnasta tuulee, joten vaihtoehdot ovat aika vähissä", Richie virkkoi ja ehti panna merkille Eddien silmien pyörittelyn, ennen kuin keskittyi lähinnä turhautumaan tuloksettomaan etsintään. "Siis minähän kuuntelin sitä nimenomaista vitun kasettia juuri pari päivää sitten... Joku on käynyt täällä ja pistellyt sen kitusiinsa –"

"Tai sitten se on juuri siellä, mihin sen jätitkin?" Eddie ehdotti viattomasti napsauttaessaan kasettisoittimen luukun auki.

"Aah, ilman muuta! Kas kun ei käynyt mielessäkään!" Richie heilutteli käsiään yrittäen naamioida hölmöyttään sarkasmin alle.

"Mmm, kannattaa olla tuollainen mankelinaama", Eddie näpäytti ja laski nauhurin sängylle viereensä. "Siitä vain etsimään oikeaa kappaletta."

"Mielihyvin, arvon madame!" Richie pilaili liioitellulla brittiaksentilla ja rojahti sängylleen niin että jouset narahtivat kiukkuisesti. "Sen pitäisi olla tässä ihan hollilla –"

Eddie otti mukavan risti-istunnan ja tapitti huvittuneena, miten keskittyneesti Richie etsiskeli sitä jotain nimenomaista kappaletta, joka oli kuulemma koko kasetin helmi.

"No ei vieläkään..." Richie mutisi ja naksautti jälleen kelausnapin pohjaan. Nauhurin kitinä kuulosti pieniltä hiiriltä, jotka jyrsivät Eddien kärsivällisyyttä hyvän kanssa.

"Äh, anna olla! Aivan sama mikä se biisi –"

Hänen lauseensa jäi kesken, kun Richie painoi musiikin päälle ja heilautti kättään hänen suuntaansa.

"Äläpä vielä innostu, tässä se pirulainen on!"

"Rätisee minkä ehtii", Eddie sanoi nyrpeästi.

"Tuo vehje ei nyt olekaan mistään uusimmasta päästä", Richie virkkoi kieputtaessaan kuulokkeiden johtoa kerältä. "Sillä on hetkensä, jos vähän mätkäisee, mutta kuulokkeilla kuulostaa joka tapauksessa helkkaristi paremmalta!"

Eddie näytti hieman epäluuloiselta ottaessaan kuulokkeet vastaan, mutta tuima ilme pehmeni tuota pikaa.

"Ainakaan ei särise."

"Sitähän minäkin!" Richie tokaisi ja lisäsi äänenvoimakkuutta hieman. Totta puhuen hänen kuulokkeensakaan eivät olleet kehuttavimmat mahdolliset päästäessään ääntä kiitettävästi läpi. Richien oli helppo kuulla kevyestä kohinasta, missä kohtaa kappale kulki. Alun pienet dädädäät, rummut ja kitarariffein soiteltu alku, jep, siitä se lähti. Perhana että kuulosti hyvältä.

Richie muisteli eilisiltaista heikon hetken ilmakitaratunnelmointiaan ja tajusi virnuilevansa typerästi, kun Eddie silmäsi häntä kulmiensa alta.

"No mitä?" tämä penäsi.

"Ei yhtään mitään! Keskity nyt vain siihen biisiin."

"Se kävisi vähän helpommin, jos lakkaisit olemasta noin saakelin outo."

Richie muikisti ärsyttävästi huuliaan, ja vastaiskuna Eddie sulki päättäväisesti silmänsä.

Sweet Lucy was a dancer
But none of us would chance her
Because she was a samurai

She made electric shadows
Beyond our fingertips
And none of us could reach that high


Eipä Richietä huonosta musiikkimausta ollut koskaan voinut moittia, Eddie tuumasi itsekseen naputellessaan sormellaan polveaan musiikin rytmissä. Kaikesta päätellen musiikki kuului kuulokkeiden läpi kohtalaisen hyvin, sillä Richien itsekseen liikuskelevat varpaat tönivät hänen säärtään tuon tuosta. Eddie ratkaisi ongelman suoristamalla jalkansa, ja ennen pitkää se päätyi jollain ilveellä Richien syliin. Kuten arvata saattoi, Richien ärsyttämisimpulssi otti vallan saman tien ja tämä alkoi naputella hänen jalkapöytäänsä sormillaan kuin olisi soittanut bongorumpuja.

"Älä jaksa", Eddie murahti, muttei vaivautunut tekemään asialle muuta kuin työnsi jalkaansa Richien nenää kohti.

"Älä itse jaksa", Richie tyrskähti ja painoi Eddien koiven aloilleen omansa viereen. "Kuuntele sitä alkavaa kertsiä, Eddie-Spagetti."

Eddie tuhahti, mutta viitsi kerrankin totella ilman vastaväitteitä.

Oh, it's not the kill
It's the thrill of the chase


Voi kyllä, Richie myhäili itsekseen kertosäkeen lähestyessä. Oppipahan Eddiekin, mistä oli aiemmin jäänyt paitsi Deep Purple -tietämättömyytensä kanssa.

Feel it coming
It's knocking at the door


Eddien suupieliin kohosi pieni hymy – samanlainen, joka vilkkui sellaisten naamalla, joiden korvia siunattiin saamarin hyvällä musiikilla.

You know it's no good running
It's not against the law


Eddien tahtia mukaileva jalka kopsahteli hänen polvitaipeeseensa siinä määrin, ettei siitä voinut olla ärsyyntymättä. Lopputulemana Richie nousi sängylle polvilleen hivuttautuen lähemmäs rockin pauloihin uponnutta ystäväänsä. Vähän turhankin lähelle.

The point of no return
And now you know the score


Richie puri huultaan tapittaessaan Eddietä suoraan silmiin tämän havahtuessa äkisti musiikkikoomastaan. Suu tiukkana viivana tämä oli aikeissa sanoa jotain, mutta Richie ehti ensin ja suikkasi suukon suoraan ystävänsä huulille.

Pahus.

And now you're learning
What's knockin' at your back door


"Hei hei hei!" Eddie älähti ja vetäytyi kauemmas, jolloin kuulokkeet valahtivat tämän niskalle. "Mitä hittoa sinä luulet tekeväsi?"

"Öööh..." Richie ei osannut kuin tuijottaa. Hän oli kai vihdoin ja viimein sössinyt kaiken.

"Tai siis", Eddie kähähti, "älä yllätä tuolla tavalla äkillisesti, paskapää!"

"Miten se muka tuli yllätyksenä, jos minä möllötin suoraan lärvisi edessä jotain viisi sekuntia?" Richien oli pakko huomauttaa. "Sitä paitsi minä osasin ajatella etukäteen ja harjasin hampaanikin kunnolla sinua varten, senkin halvatun palikka –"

"Ajattelit etukäteen ja harjasit hampaasi? Oikein minua varten?" Eddie näytti kohtalaisen söötiltä vainoharhaisen häkellyksensä alla.

"Jep, että repäisepä siitä huumoria!" Richie puuskahti. "Helvetti, jotenkin minä kai kuvittelin, ettei se olisi sinusta niin kamalaa."

"Ei se ollutkaan! Sinänsä", Eddie sanoi huultaan jyrsien.

"Miten niin sinänsä?"

Eddie veti syvään henkeä. "Tiedätkö yhtään, miten paljon bakteereja yhdessä pusussa on?"

"Eds, mitä vittua? Sinulla on kanttia pussailla äitiäsi ja silti jauhat joistain pöpöistä?"

"Jumaliste, en minä äitiäni suulle pussaile!" Eddie ärähti ja tarrasi Richietä käsivarsista, joita tämä aina heilutteli ympäriinsä turhautuessaan. "Tee kerrankin palvelus, äläkä saa mitään kohtausta, niin en minäkään."

"Äitimammasi sai kohtauksen, kun sinua teki –"

"Omasi sai useamman", Eddie sähähti ja nojautui Richietä kohti samoin kuin tämä hetki sitten.

"Eds...?"

"Lätty kiinni, Richie."

Tuplapahus.

Feel it coming
It's knocking at the door
You know it's no good running
No, it's not against the law


Lukuun ottamatta hetki sitten koettua suukontapaista Richie ei ollut koskaan suudellut ketään, varsinkaan sen syvällisemmin. Kaikesta päätellen ei ollut Eddiekään, mutta väliäkö sillä. Heidän touhunsa oli kaikin puolin suutelemiseksi tunnistettavaa, katsoi sitä miltä kantilta tahansa.

The point of no return
Now how you know the score
And now you're learning, aha
What's knockin' at your back door


Richie kuuli musiikin kohinaa kuulokkeiden läpi ja päätyi nykäisemään piuhan nauhurista silläkin uhalla, että Eddie säpsähti päästä varpaisiin rockmusiikin räjähtäessä ilkeästi rätisten koko huoneeseen.

"Lakkaa raiskaamasta korviani –"

"Odotas –" Richie paukautti kasettisoitinta nyrkillään pari kertaa, ja lopputulemana särähtely lakkasi kuin lakkasikin. "Hähhää, loistavaa!"

"Hommaisit kunnon mankan", Eddie ehdotti huvittuneena ja suutelemisesta hieman hengästyneenä nappasi pikahenkoset astmalääkkeestään.

"Hoituu heti, kun kaivat kuvetta sitä varten, Eddie mussukka", Richie virkkoi suoristaen lasejaan.

"Jätän väliin."

"Sitten tuo menettelee vielä jokusen tovin."

"Ehkä niin." Eddie nyökäytti päätään kohti soitinta. "Onko tuolla kasetilla mitään muita hyviä biisejä?"

Richie virnisti korvasta korvaan.

I can't deny it
With that smile on my face
Oh oh, it's not the kill
It's the thrill of the chase

 
« Viimeksi muokattu: 13.09.2019 22:12:31 kirjoittanut Ayudara »
"Teloitettuani kulmakunnan pahamaineisimman ja ainoan mafiapomon minun täytyy lähteä
maanpakoon tätä hänen takapihallaan olevaa helvetin vaarallista riippusiltaa pitkin."

woundwash

 • Ihmisfarssi
 • ***
 • Viestejä: 5
 • ( ᵘ ᵕ ᵘ ⁎)
Voi itku tää oli tosi ihana! <3 oon kaipaillutkin suomenkielisiä IT -ficcejä :')
why does no one worship the moon anymore? feel like that's a mistake. it's pretty big i think. bigger than all of us.

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 2 331
 • Terve terve terrakottapiirakka
Kiitoksia, woundwash! <3 Pitää pitää tämä paritus ja fandom mielessä, jos innostuisi kirjoittelemaan jotain lisääkin. ^^

- Ayu
"Teloitettuani kulmakunnan pahamaineisimman ja ainoan mafiapomon minun täytyy lähteä
maanpakoon tätä hänen takapihallaan olevaa helvetin vaarallista riippusiltaa pitkin."

Toffu

 • ハッフルパフ
 • *
 • Viestejä: 2
Ei vitsin vitsi ja jummin jammi! Tyksin ihan hitokseen siitä It chapter ykkösestä, joka tuli 2017, että olin oikeesti aika pettynyt tohon kakkos chapteriin, vaikka siinä olikin tehty Reddiestä canonia (*≧∀≦*)... No joka tapauksessa.

Tää oli kyllä söpö oneshotti! Olit tosi onnistunut hahmojen kanssa, ja saatoin jo kuvitella Finn Wolfhardin ja Jack Dylan Grazerin tähän. Ja tossa tekstissä huomaakin sen heidän tyylinsä olla Richie ja Eddie. Näillä kahdella hahmolla on jotenkin niin hauska kemia, ja olisin kyllä lukenut varmasti pidemmänkin ficin näistä, jos vain olisi ollut tarjolla (´ω`*).

Voisin pistää tän vastaukseni täyteen lainauksia, koska virnistelin täällä noille Richien jutuille. Samoin tykkäsin monista käyttämistäsi ilmaisuista, kuten suikata suukko (♥ω♥*).

Eipä mulla mitään järkevämpää tähän hätään, kiittäen poistun nyt takavasemmalle.
Nobody's a nobody and everybody is weird like you and me!

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 2 331
 • Terve terve terrakottapiirakka
Voi jummijammi, kiitoksia, Toffu! <3

Kuten taisin A/N:ään jo höpötellä, mielestäni IT 2 toimi paremmin draamana kuin varsinaisena kauhuna. Sinänsä en tiedä, kummasta pidän enemmän, kun jotenkin ajattelen niitä ikään kuin samana teoksena ja kahdessa palassa julkaistuna. Tai no höhö, sehän lukee itse leffojen nimissäkin... No mutta kuitenkin. xD

Yllätyin ihan älyttömästi Reddie-elementistä ja oikeastaan vasta canonin kautta kiinnitinkin huomiota hahmoihin tarkemmin. Ja söpöjä ne kyllä ovat. :3 Tämän kirjoittaminenkin sujui sukkelaan etenkin Eddien osalta, lutta samalla oli hauskaa tuumia kaikkia Richien omituisia heittoja ja muuta. Mistään sen pidemmästä tekstistä en osaa sanoa, mutta eiköhän tästä kaksikosta jotain pientä sievää vielä synny. ;D Kiitosta vielä!

- Ayu
"Teloitettuani kulmakunnan pahamaineisimman ja ainoan mafiapomon minun täytyy lähteä
maanpakoon tätä hänen takapihallaan olevaa helvetin vaarallista riippusiltaa pitkin."