Kirjoittaja Aihe: Ehkä toisessa elämässä | S | Sara/Vilja | angst  (Luettu 454 kertaa)

Alice Katarina

  • ***
  • Viestejä: 786
Author: Alice Katarina
Title: Ehkä toisessa elämässä
Rating: S
Pairing: Sara/Vilja
Genre: Angst, femme, draama
A/N: Sanat veivät jälleen kerran mukanaan ja minä vain kirjoitin. Kiitos 12+ virkettä XVI! Sanalista löytyy tekstin lopusta.


Ehkä toisessa elämässä


Sara kaataa vettä lasiin hitaasti pisara pisaralta, ja hiljaisuudessa veden lorina tuntuu tuskallisen kovalta ääneltä. Tässä vaiheessa tämän kaiken pitäisi jo olla helppoa ja tuttua, onnistua ilman ponnisteluja tai ainakaan sen ei pitäisi sattua näin paljon. Viljan kasvot näyttävät yhtä valkeilta kuin sairaalan vaatteet ja seinät.

Talvi näkyy ulkona enää pieninä lumikasoina, mutta sisällä se valtaa tilaa kyselemättä eikä päästä irti. Sara tuntee olonsa hyödyttömäksi, koska ei pysty edes ajamaan tänne autolla. Vilja on ollut koomassa jo neljä kuukautta, ja saman ajan Sara on ollut rikkinäinen. Jossain toisessa elämässä he voisivat nyt olla sisustamassa lastenhuonetta yhdessä, mutta he ovat täällä, kylmässä sairaalahuoneessa, jossa vain toinen on oikeasti elossa.

Saran käsi nousee silittämään pyöristynyttä vatsaa kuin itsestään samalla kun kyyneleet tulevat jälleen kerran kutsumatta silmiin. Ani harva oli katsonut häntä koskaan niin kuin Vilja: silmät täynnä halua, sokaisevaa rakkautta ja luottoa. Sara juo kulauksen vesilasista, ja silittää vaimonsa kättä tai sitä, mikä näyttää Viljan kädeltä. Aina välillä yksin ollessaan hän haluaisi vain huutaa raadolle, joka uskottelee olevansa hänen rakkaansa.

Heillä oli ollut visio elämästä: Saran sukutalo, Viljan remonttitaidot, yhteinen haave perheestä. Sara oli ollut kalpea ja shokissa sen kolarin jälkeen, joka oli murskannut kaiken. Hän muisti vain veren, melun ja höyhenet rikki menneestä juuri ostetusta tyynystä. Ne olivat leijailleet tielle kuin lumi jouluisissa korteissa.

Sara istuu vielä hetken paikallaan ja nousee sitten huojuen ylös. Toinen käsi hipaisee vielä peiton nurkkaa ennen kuin hän on ulkona ja kohtaa sairaanhoitajan, joka hymyilee sitä pahoittelevan ja kyllästyneen väliltä olevaa hymyä.

Kotona Sara yrittää turhaan silittää kissaa, joka sähisee hänelle. Se on Viljan kissa, eikä edes valtava määrä herkkuja ole saanut sitä pitämään hänestä. Nykyään kissa kyräilee yksin sinisessä pesässään tai sohvan alla ja syö Saran antaman ruoan vain silloin kun Sara ei ole näkemässä – hän on sille pelkkä korvike, jota sietää pakon edessä.

Sara siemailee kitkerältä maistuvaa viinimarjamehun loppua istuessaan lattialla Ikean vauvansängyn osat edessään. Ikkunan takaa loistava täysikuu valaisee yhdessä valittua tapettia, jota Vilja ei koskaan nähnyt seinillä. Kaapin päällä kissa leikittelee vanhalla sukalla ja tuijottaa Saraa, jota vauva potkaisee kuin rohkaisuksi.Sanalista:
Spoiler: näytä
1. vesi
2. helppo
3. valkea
4. talvi
5. hyödytön
6. rikkinäinen
7. jossain
8. tulla
9. ani
10. tai
11. raato
12. visio
13. kalpea
14. höyhen
15. kortti
16. istua
17. hymyillä
18. kissa
19. määrä
20. sininen
21. siemailla
22. täysikuu
23. leikitellä

Avasta ja bannerista kiitos Ingrid!

Ja se meni siks ku mä halusin,
ja mä rähjäsin mut uskoin rakkauteen.
Mä menin sinne ja takasin,
ja mä kaaduin mut mä nousin uudelleen.