Kirjoittaja Aihe: Kesäinen yllätys (S) Severus/Lily, draama, romantiikka  (Luettu 2178 kertaa)

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 462
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Nimi: Kesäinen yllätys
Kirjoittaja: Fiorella
Tyylilaji: Draama, "romantiikka"
Paritus: Severus/Lily
Ikäsuositus: S
Vastuuvapautus: Rowling omistaa kirjat henkilöineen, minä vain vilkkaan mielikuvituksen ja joutilasta aikaa kirjoittaa. :)
Haasteet:
Finfanfun 1000 Sana 311. Haaveellisuus
Juhannustaikaa Kiirsulle:
Lainaus
Kesäisissä tunnelmissa toivoisin kauheasti tekstiä Severuksesta ja kukkaseppeleestä jossain muodossa. Usvaisia öitä pellolla, puissa kiipelyä, päivänkakkaroita.
Kirjoitin jo aiemmin, mutten ehtinyt viimeistelemään kuin vasta nyt, näköjään tänään tulee vielä synttärilahjaksikin samalla ihan sattuman kaupalla. :D Pahoittelut, että tämä osuu toiveisiisi vain osittain, mutta toivottavasti tämä pieni tuokiokuva tuottaa silti iloa. :)Kesäinen yllätys


Illan valo hiipui vähitellen hämäräksi. Severus istui keinussa, jossa Lily oli notkunut sisarensa kanssa vielä joitakin tunteja sitten. Hän oli katsellut hiljaa sivusta, seurannut tyttöjen yhteisiä leikkejä uskaltamatta kuitenkaan ottaa niihin osaa. Siskosten juostua kotiinsa illalliselle Severus oli myös maleksinut kotia kohti, pettyneenä siitä, ettei taaskaan ollut saanut viettää hetkeäkään aikaa Lilyn seurassa. Tunnelma Kehrääjänkujalla oli kääntynyt iltaa myöten tuttuun tapaan kohti riitaa, ja poika pakeni isänsä juopuneita syytöksiä takaisin paikkaan, jossa tunsi aina olonsa rauhallisemmaksi.

Keinu liikahteli kepeästi, vaikka pojan mieli olikin raskas. Hän töni laiskasti vauhtia varpaillaan, kunnes jalka osui johonkin, joka liikahti. Uteliaisuus sai Severuksen seisauttamaan vauhtinsa ja katsomaan, mistä oli kyse.
 
Nippu lakastuvia kukkia oli levinnyt hänen jalkoihinsa. Severus muisti äkkiä, kuinka tytöt olivat punoneet jotain heiniä yhteen kikatellessaan keinun luona. Kun hän käänteli kukkasia käsissään, ne tosiaan liittyivät toisiinsa löyhästi ketjuna. Hän muisti myös, että Petunia oli juossut kotiin edeltä kukkaseppele päässään ja Lily oli viskannut jotain käsistään kiirehtiessään siskonsa perään. Tässä oli siis Lilyn keskeneräiseksi jäänyt yritelmä. Severus tunsi äkkiä sympatiaa noita surkeina nuokkuvia kukkia kohtaan. Ne olivat olleet Lilyn käsissä, Lilyn sylissä tämän istuessa kukkasten keskellä päivänkakkaraniityllä. Vilkaisten nopeasti ympärilleen hän kokosi ne yhteen ja istui tutkimaan niitä tarkemmin. Ehkäpä hän osaisi koota seppeleen uudestaan ja yllättää Lilyn?

Tehtävä ei ollutkaan niin helppo kuin Severus oli ensin ajatellut. Eipä ihme, että se oli jäänyt Lilyltäkin kesken. Yritettyään hetken tuloksetta hän tarttui epäröiden taikasauvaansa. Ehkä kukaan ei kiinnittäisi huomiota näin pieneen taikaan? Äiti moitti häntä harvoin, mutta alaikäisenä taikomisesta hän oli kuitenkin varoittanut vasta hiljattain niin ankarasti, että takalisto oli ollut yhtä arkana kuin isänkin selkäsaunojen jäljiltä. Mutta olihan hänen täytynyt näyttää Lilylle kuinka taikuus toimi, ei tämä olisi muuten uskonut häntä...

Usva laskeutui niityn ylle ja kostea heinä kasteli housut, mutta kaikessa hiljaisuudessa päivänkakkara toisensa jälkeen kiertyi sievästi toistensa ympäri, varret punoutuivat tiiviiksi kehäksi ja hiljainen kuiske täydensi taikasauvan huolellista liikettä. Oli jo miltei pimeää, kun poika tarkasteli arvioiden aikaansaannostaan ja jätti sitten seppeleen odottamaan keinun laudalle. Mahdollisuus ei ollut suuri, mutta ehkäpä juuri Lily löytäisi sen, hän haaveili mielessään. Kotitalo oli jo pimeä sekin, mutta takaovi oli jätetty auki, kuten aina. Severus hiipi sisään kenenkään huomaamatta ja nukahti hymy huulillaan.

~ * ~

Saavuttuaan aamulla suuren puun luo Severus huomasi ensimmäisenä puuttuvan seppeleen. Hänen mielensä valahti matalaksi. Oliko joku, ehkä Petunia, huomannut kukat ja heittänyt ne menemään? Pahoilla mielin hän istahti keinuun, viitsimättä edes tönäistä sitä vauhtiin. Silmäillessään ympärilleen hän ei kuitenkaan nähnyt kukan kukkaa.

Tirskahdus jostakin yläilmoista havahdutti Severuksen. Kun poika katsahti ylös, hän näki Lilyn istuvan vankalla oksalla lehvien siimeksessä, jalkojaan heilutellen ja päivänkakkaraseppele hiuksillaan.
"Kiitos, Sev", tyttö heläytti iloinen hymy huulillaan. "Arvasin heti, että se oli yllätys sinulta!"

Severus tiesi helahtaneensa punaiseksi, mutta oli niin mielissään, ettei jaksanut välittää moisesta. Lily ei koskaan kiusannut häntä, sen enempää kalpeudesta kuin punastumisestakaan.

"Kiipeä tänne minun viereeni", kutsui Lily. Severus ei aikaillut, vaan nousi vanhan puun ryhmyistä runkoa ketterästi kuin orava. Ei hän turhaan ollut kiipeillyt tässä samaisessa puussa pikkupojasta saakka. Tyttö teki hänelle tilaa vetäytyen hieman sivummalle oksallaan, mutta Severuksen asetuttua hänen vierelleen he istuivat kuitenkin hengästyttävän lähekkäin. Severus mietti, oliko hän koskaan huomannutkaan, että Lilyn silmäripsetkin olivat punertavat, kun valo kultasi ne siivilöityessään lehvästön lomasta. Kukkaseppele näytti somalta hänen päässään ja kun Lily katseli häntä silmiin aivan läheltä, Severus tunsi iltaisen vaivannäkönsä tulleen moninkertaisesti palkituksi. Toisen hellä hymy sai hänet miltei vaivaantuneeksi, vaikka samaan aikaan hän oli onnellisempi kuin ehkä koskaan.

"Katso, miten kauas täältä näkyy", hän osoitti ujostellen. Aamuaurinko sai päivänkakkaraniityn hehkumaan raikkaana ja kauniina. Lily ei kuitenkaan katsellut kukkasia. Hän nojautui lähemmäs Severusta ja kurotti antamaan suukon hänen punehtuneelle poskelleen.

Severus laski ujosti kätensä Lilyn kädelle ja tämä pujotti sormensa yhteen hänen omiinsa. Lily nojasi Severukseen ja heidän tarkkaillessaan yhdessä puun oksilla hyppeleviä pikkulintuja, poika tunsi sydämensä aivan pakahtuvan, niin onnellinen hän oli.

"Syksyllä mennään yhdessä Tylypahkaan", hän sanoi haaveellisena. Lily katsoi häneen hymy silmissään pilkehtien.
"Siitä tulee tosi hauskaa!"


~ * ~
« Viimeksi muokattu: 08.07.2019 23:19:58 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

ratakisu

 • Vieras
Vs: Kesäinen yllätys (S) Severus/Lily, draama, romantiikka
« Vastaus #1 : 10.07.2019 00:18:05 »
Awww miten suloinen ihastunut Severus on ja miten söpö se on halutessaan ilahduttaa Lilyä. Pientä hihitystä sai aikaan se, että kukkaseppeleen tekeminen ei ollutkaan Severukselle niin helppoa kuin mitä hän ensin ajatteli, mutta sitäkin kauniimpaa oli se, että Severus kuitenkin suoritti tehtävän loppuun. Lily oli hauska ja suloinen ollessaan puussa ja pyytäessään Severusta tulemaan viereensä. Ihanaa kesäillan romanttista luettavaa. Lapset vielä niin viattomassa iässä. Surku kävi kyllä Severusta, kun sen kotona riideltiin ja isä joi.  :'( Kokonaisuutena jäi silti hyvä mieli lapsosista puussa. :)

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 462
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Kesäinen yllätys (S) Severus/Lily, draama, romantiikka
« Vastaus #2 : 10.07.2019 21:43:07 »
Kiitokset sinulle, Ratakisu, tästä ihanasta kommentista, joka toi hymyn huulilleni. :)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 520
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Kesäinen yllätys (S) Severus/Lily, draama, romantiikka
« Vastaus #3 : 30.07.2019 21:22:55 »
Oi miten ihana kesäinen hetki Lilyn ja Severuksen lapsuudessa! Sinulta on aina niin ihanaa lukea tämmöisiä tunnelmapätkiä kun pystyn lähes aistimaan heinikon kosteuden ja auringon säteet Lilyn kasvoilla.

Tuo kukkaseppeleen teko oli yhtäaikaa iso ja pieni asia. Se, ettei se ollutkaan niin helppoa kun Severus oli ajatellut, mutta kuitenkin hän tahtoi yrittää Lilyn vuoksi ja oli valmis käyttämään jopa taikuutta siihen. Aivan ihanaa! Todelline yllätys tytölle. Ja onneksi Petunia ei ollut Lilyn mukana aamulla, sillä tämä olisi varmasti pilkannut Severusta. Joten tämä oli täydellistä juuri näin.

Kiitos tästä kesähetkestä ja mukavia kesäviikkoja :)

Vendela

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Crys

 • Taivaanrannanmaalari
 • ***
 • Viestejä: 3 681
 • inFINIty
  • Listaukseni
Vs: Kesäinen yllätys (S) Severus/Lily, draama, romantiikka
« Vastaus #4 : 11.08.2019 11:38:12 »
Miten kummassa en ole vielä törmännyt tähän? No olipa kiva että tämä löytyi kommiksen inspaamana sun ficcilistausta kaivamalla. Severuksesta huokuu haikeutta ja surullisuutta, kun hän maleksii siskosten leikkipaikalle harmistuneena siitä, ettei ollut uskaltanut mennä mukaan leikkiin. Samaa apeaa tunnelmaa jatkaa se, että juopunut isä odottaa kotona, joten minnekään muuallekaan ei halua mennä.

Heh, pystyn helposti kuvittelemaan, ettei Lilyllä riitä kärsivällisyys tai näppäryys kukkaseppelien punomiseen, kun taas Petunia onnistuu hyvin, koska on pikkutarkka :D

Ihanaa, että Lily tiesi että seppele oli Severukselta ja istuskeli puussa häntä odottamassa, kovin Lilymäistä :) Nuo punertavat silmäripset olivat ihana yksityiskohta, toi tosi aidonoloisesti aurinkoisen tunnelman, vaikka tätä kommenttia kirjottaessa pilvet peittääkin taivaan. Ja ah, pieni pusu ja käsistä kiinni pitelyä puun oksalla :)

Jäin vaan miettimään että miten Severus osaa jo nyt taikoja, vaikka ei ole saanut harjoitella. Ehkä hän on sitten äidiltä salaa harjoitellut pitemmän aikaa :D

Tämä oli oikein suloinen kesäpala :)
-Crys

Never underestimate the power of fanfiction

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 462
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Kesäinen yllätys (S) Severus/Lily, draama, romantiikka
« Vastaus #5 : 12.08.2019 01:17:02 »
Kiitos kommentista, kiva kun valitsit tämän. :)

Lainaus
Jäin vaan miettimään että miten Severus osaa jo nyt taikoja, vaikka ei ole saanut harjoitella. Ehkä hän on sitten äidiltä salaa harjoitellut pitemmän aikaa :D
Kyllähän Severus jotain taikoja esitteli Lilylle canonissakin ennen kouluaikaa. Tuntuvathan melkein kaikki velholapset loihtivan jotain joko vahingossa tai salamyhkää tahallaan, kun vanhempien silmä välttää. ;) Ja ehkä kukkien solmimiseen ei kovin vaativaa taikuutta vielä vaaditakaan?

Olen kyllä ajatellut, että Severus oli jo nuorena lahjakas taikuuden saralla... Siksi en toisaalta pitäisi ihmeenä, vaikka osaisi paljon paremminkin, kuin millaisena minä tässä ficissä hänet esitän. ;)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

nomps

 • ***
 • Viestejä: 3 711
 • ent. nominal
Vs: Kesäinen yllätys (S) Severus/Lily, draama, romantiikka
« Vastaus #6 : 09.09.2019 14:52:08 »
Tässä suloisessa pienessä tunnelmapalassa oli minusta erityisen hauskaa se, että Lily onnistui ärsyttämään minua ;D Pidän hänestä kyllä hahmona, mutta hänessä on myös paljon ärsyttäviä piirteitä, ja jotenkin tästä välittyivät juuri ne ärsytyksen aiheet. Se sai tämän tuntumaan entistä aidommalta!

Severus oli ihan uskomattoman herttainen, ja olisi tehnyt mieli mennä halaamaan pientä Seviä <3 Onneksi hän oli oikein tyytyväinen lopussa saadessaan pusun ja kaikkea! Tästä tuli kaikin tavoin todella hyvä mieli - jonkin verran mukana oli myös ikävämpiä asioita kuten äidiltä saatu selkäsauna, mutta ne olivat niin taustalla, että ne oikeastaan vain korostivat sitä, miten mukava kesähetki tässä hahmoilla oli.
Never regret something that once made you smile.

Okakettu

 • revonhäntä
 • ***
 • Viestejä: 1 047
Vs: Kesäinen yllätys (S) Severus/Lily, draama, romantiikka
« Vastaus #7 : 09.09.2019 17:52:58 »
Tervehdys kommenttikampanjasta! :) Olipas tämä kauniin tunnelmoiva ja todellakin haaveellinen teksti, oli mukava palata näin syksyn lähestyessä vielä hiukan kesäisempiin maisemiin. Tykkäsin tässä tosi paljon etenkin siitä, millä tavalla maalasit tuota hämärtyvää kesäiltaa usvineen ja kosteine heinineen, ja että viimeksi mainittu kastelee työhönsä uppoutuneen Severuksen housut. Moiset yksityiskohdat toivat tähän viehättävää aitoutta, ja sen vuoksi minusta oli myös hyvä, että Severuksen elämän rosoisemmat puolet oli tässä nostettu mainintoina esiin (kuitenkaan liiaksi korostamatta). Se sai etenkin tuon kukkaseppele-kohdan tuntumaan entistäkin merkityksellisemmältä, ja se oli kyllä muutenkin suloinen: tuntuu varsin sopivalta, että Severus päätyy lopulta käyttämään taikuutta seppeleen valmiiksi saattamisessa. Crysted sanoikin tuossa aiemmin osuvasti, että vaikuttaa myös varsin lilymaiselta jättää kukkaseppele syystä tai toisesta kesken. Tulen harvoin lukeneeksi tekstejä tästä parituksesta, mutta minusta heidän keskinäinen dynamiikkansa välittyy tästä todella hyvin jo varsin lyhyestä pätkästä. Severus suhtautui kukkaseppeleen tekemiseen sellaisella hartaudella, että oli todella ilahduttavaa lukea Lilyn reaktio.

Lainaus
Severus mietti, oliko hän koskaan huomannutkaan, että Lilyn silmäripsetkin olivat punertavat, kun valo kultasi ne siivilöityessään lehvästön lomasta.
Minunkin pitää nostaa vielä tämä kohta esiin, todella ihana yksityiskohta. :) Kiitos paljon lukukokemuksesta!

sentimentaalista löpinää.

avan kuva © cinnamoonie

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 462
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Kesäinen yllätys (S) Severus/Lily, draama, romantiikka
« Vastaus #8 : 16.09.2019 17:19:07 »
Kiitos kommenteistanne, nominal ja Okakettu! :) Tuli hyvä mieli niitä lukiessani.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 1 842
Vs: Kesäinen yllätys (S) Severus/Lily, draama, romantiikka
« Vastaus #9 : 26.09.2019 09:06:31 »
Voi tuota nuoren Severuksen todellisuutta. Tässä on mukava kesäinen tunnelma, joka houkuttelee minutkin tekemään kukkaseppeleen. Takuulla teen ensikesänä! Ja sitten kuitenkin ovat nuo maininnat Severuksen ikävämmästä taustasta, joka tietysti on vahvasti läsnä kun hän on kesän kotona.

Tuohon pieneen kukkaseppeleen liittyi ihmeen paljon tunteita. Kun Severus näpertää sen valmiiksi ja jättää puistoon, hän on toiveikas että juuri Lily löytäisi sen. Hän kuitenkin on hyvin realistinen käsittäessään sen olevan hyvin pieni mahdollisuus ja niinpä hän ensin lannistuukin kun seppele on poissa. Onneksi tuo lannistus kääntyy ilon puolelle, kun puussa onkin Lily. Ja ketäs muuta odottamassa kuin Severusta. Tuon ikäiset ovat vielä niin ketteriä kiipeämään puuhunkin.

Loppu on ihanan pehmoinen, joka jättää hyvän mielen ja uuden kesän odotusta ajatuksiin.  :)


Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 462
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Kesäinen yllätys (S) Severus/Lily, draama, romantiikka
« Vastaus #10 : 15.10.2019 15:00:36 »
Myöhäinen kiitos ihanaan kommenttiisi, Fairy tale. <3 Ilahdutti silloin ja nyt uudelleen!

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

kaaos

 • ***
 • Viestejä: 414
Vs: Kesäinen yllätys (S) Severus/Lily, draama, romantiikka
« Vastaus #11 : 22.03.2020 22:21:53 »
;__; kääks ja sori myöhästymisestä. Sanotaanko tekosyyksi vaikka korona ja kakrut kotona.


Mutta ei juku, tämäkin fikki oli niin suloisen söpö! Hahmot tunnistettavia ja luontevia, molemmat tässä ihania, mut erityisesti reppana pikkuseverus vei kyllä sydämen. Vaikka eipä se niin reppana tässä ollutkaan, mikä oli kivaa!.

Severus on takuulla ollut just tuollainen, keskittyvä ja huolellinen, mutta mitäs yhdestä pienestä taiasta..! Toivottavasti ei saanut seppeleloitsuista lisää selkäänsä. Vaikka varmaan olisi silti ollut sen arvoista, poskipusunkin kun sai.

Erityisesti rakastin kaikkia rosoisia ja elämänmakuisia pikkuyksityiskohtia ja sitä, kuinka miellyttävää tätä oli sujuvuudessaan lukea!

Mutta voih mikä surullinen muistutus tuo lopun dialogi oli. Ja täydellinen lopetus tälle kesäiselle ihanuudelle <3

Kiitos mitä liikuttavimmasta iltasadusta :3
kaaos
words make worlds

ava : auro

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 462
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Kesäinen yllätys (S) Severus/Lily, draama, romantiikka
« Vastaus #12 : 23.03.2020 23:33:07 »
Kiitos sinulle, kaaos! :) Mikäpä kiire tässä. Ihanaa kun pidit lukemastasi, teit myös minut hyvälle mielelle.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~