Kirjoittaja Aihe: Kaikki mitä jo olet l S l unta ja alitajuntaa  (Luettu 564 kertaa)

Ricolette

  • ***
  • Viestejä: 262
Ikäraja: S
Pienen pieni etydiharjoitus (kuva).


Kaikki mitä jo olet

Illan ja yön rajamaa on kalteva pinta kohti unta. Ei se ole sellainen raja, johon yksi valtio loppuu ja toinen alkaa. Täällä ei ole vartijoita tai tullivirkailijoita, täällä et tarvitse passia sillä pääset rajan yli ilmankin. Katsohan: valonsäteet törmäävät pimeään. On yö.

Voit unohtaa senkin miltä maailma näyttää kun on valoisaa ja edessä päivän askareet. Täällä ei ole kiire, täällä ei ole muistettavien asioiden loputonta listaa ja rutiinien rytmiä. Voit sulkea silmäsi. Haparoida eteenpäin märällä nurmella, askel kerrallaan poispäin siitä kuka olet, kohti – niin, mitä?

            Kohti sitä kaikkea

                               mitä voit olla
                               mitä olet jo, tai olit, joskus aiemmin, pikkulapsena tai viikko sitten
                               mitä et vielä osaa kuvitellakaan
                               mitä et tahdo olla, mitä et edes ajattelisi ellet yö toisensa jälkeen näkisi unta siitä kun

Hämmennät tähtitaivaan alla muhennosta, kaksi kierrosta myötäpäivään, yksi vastapäivään. Padassa on kunnianhimosi, empatiakykysi, iltapäiväruuhkan kirosanat, ne nyt ainakin. Siellä on kauppakuitteja ja tutkintotodistuksia ja eriparisukkia. Siellä on riitoja jotka päättivät rakkauksia, epävarmuuksia jotka estivät toisia edes alkamasta. Siellä on tämänkin illan kitkeräksi hautunut vihreä tee.

Ja pimeys ympärilläsi on tuttu ja lämmin, ja linnunrata ylläsi on yhtä lailla osa sinua kuin kauppakuititkin, ja sinä hämmennät, hämmennät,

ihan kuin joskus voisi tulla valmista.
« Viimeksi muokattu: 11.06.2019 18:46:14 kirjoittanut Waulish »
It takes a lot to give, to ask for help
To be yourself, to know and love what you live with
(Damien Rice)

Sokerisiipi

  • Teekeisarinna
  • ***
  • Viestejä: 4 672
Vs: Kaikki mitä jo olet l S l unta ja alitajuntaa
« Vastaus #1 : 11.06.2019 18:47:27 »
Oi, tämä oli ihana! Kaunis, unenomainen ja tunnelmallinen pieni teksti. Tässä oli juuri sellaista maagista, todellisuuksien välistä fiilistä, ja pidin kovasti tämän vertaiskuvallisuudesta ja syvistä totuuksista. Kerronta oli lempeää ja toteavaa, aivan kuin olisi lukenut iltasadun. Pidin siitä, miten arkiset yksityiskohdat (tullivirkailijat, kauppakuitit, eriparisukat) yhdistyivät kosmisiin yksityiskohtiin (tähtiin ja linnunrataan) ja kiteyttivät juuri sen, mitä unet ja ihmismieli voivat olla yhtä aikaa. Lopetus tiivistikin upeasti sen, kuinka loputonta kehitys ja kasvu on eikä kukaan ole koskaan "valmis", mutta onneksi ei tarvitse ollakaan :) Kiitos tästä, pidin kovasti!

Ricolette

  • ***
  • Viestejä: 262
Vs: Kaikki mitä jo olet l S l unta ja alitajuntaa
« Vastaus #2 : 13.06.2019 10:17:28 »
Kiitos, Sokerisiipi! "Kuin olisi lukenut iltasadun", miten kauniisti sanottu! Arjen ja maailmankaikkeuden yhdistäminen tuntuu olleen teksteissäni viime aikoina pinnalla, tosi ihanaa että pidit siitä tässä. :)
It takes a lot to give, to ask for help
To be yourself, to know and love what you live with
(Damien Rice)