Kirjoittaja Aihe: Tulitikkuaski | Harry/Draco, K11, 2/2 raapaletta  (Luettu 3379 kertaa)

FractaAnima

 • Francesca R. Anima
 • ***
 • Viestejä: 3 929
 • Like Molly Weasley, but Slytherin
Title: Tulitikkuaski
Author: FractaAnima
Genre: drama & angst
Rating: K11
Pairing: Draco Malfoy/Harry Potter, Draco Malfoy/Astoria Malfoy, Harry Potter/Ginny Potter
Status: 2/2
Disclaimer: J. K. Rowling omistaa hahmot, minä omistan mielikuvitukseni. Biisin sanat Damien Ricen. En saa tästä minkäänlaista hyvitystä.

Raapalesarja

Haasteisiin:
Harry/Draco - kaikkien aikojen paritus!
Yhtyeen tuotanto II (Damien Rice - Silent Night)
Vuosi raapalehtien V
Kirjoitusterttu
OTS20 #2 (draama)
Teelusikan tunneskaala


A/N: Hmm. Lisää Piilopaikka-verseä. Ja tulitikkuja.

Piilopaikka-verse
Aamukahvisade S
38m² paratiisi K18
Savu peittää tuoksun K11
Tulitikkuaski K11
Tulitikkuaski

I found some hate for you,
just for show.
You found some love for me,
thinking I'd go.

1.

Draco makaa sängyssään tuijottaen parivuoteen katosta. Tummaan puuhun on kaiverrettu kuvioita, jotka Draco muistaa ulkoa. Niin usein hän on maannut siinä hereillä, saamatta unta. Sulkiessaan silmänsä hän näkee valkoisen lastulevykaton. Surullinen hymy nousee hänen kasvoilleen.

Asunnossa on viileää. Ikkunat ovat auki, ja Draco polttaa vuoroin savukkeita, vuoroin tulitikkuja. Ulko-ovi ei ole lukossa, kenenkään ei pitäisi tulla. Silti ovi käy.

"Onko tämä sitten tässä?" Harry kysyy. Hänen kasvoillaan saattaa olla kyyneleitä. Draco tuhahtaa välinpitämättömästi. Hän tumppaa tupakan lasiseen tuhkakuppiin ja sytyttää tulitikun.
"Kerään tavarasi kasaan, voit hakea ne huomenna."

He ovat hetken hiljaa ja tuijottavat ilmavirrassa tanssivaa liekkiä. Kun tuli on niin lähellä, että se polttaa sormia, Draco heilauttaa tikun sammuksiin ja heittää sen tuhkakuppiin. Ele on kuvaava.

Harryn lähdettyä Draco kerää miehen tavarat kasaan. Päällimmäiseksi hän jättää vajaan tulitikkuaskin, oikeassa elämässään hän ei käytä niitä.

Oikeassa elämässä?
Ajatus aiheuttaa puistatuksen. Sänky Dracon vierellä heilahtaa merkiksi siitä, että Astoria on herännyt.


Silent night,
Moonlit night.
Nothing's changed.
Nothing is right.

2.

Kuu paistaa ikkunasta valaisten yläkerran lankkulattian, joka narahtelee askelten alla. Harry kiittää Merliniä siitä, että Ginny on syvässä unessa. Alakerrassa Harry heittää viitan ylleen ja hiipii ulos. Ulkona on viileää ja hiljaista.

Ruohikko kahisee aamutohveleita vasten kastellen kankaan läpi varpaat. Harry ei välitä, hän astelee pihamaalla savuke huuliensa välissä ja pyörittelee käsissään tulitikkuaskia, joka on kulkenut hänen mukanaan pitkän aikaa. Sen ominaistuoksu on alkanut hälvetä.

"Isä, mitä sinä teet?" kuuluu ääni kuistin suunnalta. Harry pysähtyy ja näkee Jamesin. Mies tumppaa tupakan kosteaan nurmikkoon hymyillen pojalleen.

"En mitään, mennään sisälle", Harry kaappaa Jamesin kainaloonsa.
"Sinä poltit taas salaa."
"Ei kerrota äidille."

Silent night,
Broken night.
All is fallen.


Don't keep me from crying to sleep
Sleep in heavenly peace.

« Viimeksi muokattu: 10.12.2016 16:17:18 kirjoittanut FractaAnima »

Lauchuo

 • Prince of Thrones
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 036
 • Try me.
Vs: Tulitikkuaski | Harry/Draco, K11, 2/2 raapaletta
« Vastaus #1 : 14.07.2016 00:26:23 »
Lisää Piilopaikkaverseä! Jes! Kiitti että linkkasit tän mulle, koska en varmaan muuten olisi huomannut ollenkaan ja tajunnut katsoa tätä ja lukea <3

Nyyyyh tää on niin surullinen! ;___; Miksi Drarry on aina niin kovin surullista! Ehkä vielä vähän toivon, että tässä versessä Harry ja Draco vielä jotenkin päätyvät takaisin yhteen, koska eivät vain voi vastustaa toisiaan, vaikka nyt tässä onkin enemmän ollut sitä meininkiä että he joutuvat eroamaan.

Pidän siitä, miten tää on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäisessä kuvataan Dracon tuntemuksia ja toisessa Harryn. Se edellinen, jossa kerroit, kuinka Dracon ja Harryn suhde pitää loppua, oli vähän sellainen kertomus siitä, miten he päättivät erota, joten tää on mukava katsaus enemmän niihin tunteisiin, mitä kummallakin on tuon jutun jälkeen.

Niin ja tykkään hirveästi myös siitä, miten näinkin pienet raapaleet on nidottu yhteen niinkin yksinkertaisella jutulla kuin tulitikuilla! Ihana idea ja se toimii. Iso kiitos näistä, vaikka olivatkin kovin surullisia, tykkäsin silti! Kirjoita lisää tätä verseä, pliis?

Vain sinä voit vaikuttaa tulevaisuuteesi

Ava ja bannu Fractalta <3

Lyra

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 870
Vs: Tulitikkuaski | Harry/Draco, K11, 2/2 raapaletta
« Vastaus #2 : 13.12.2016 19:32:18 »
Myöhässä, taas. Joulukuu on mennyt vähän niin ja näin, mutta toivottavasti ei haittaa:)

En tiiä, tää oli sellanen mukava makustelu pätkä jota oli kiva lukee vähän uudelleen ja uudelleen. Joka kerta sai pikkusen enemmän irti. En ole tainnut aikaisemmin tätä verseä lukea, mutta se ei kai haittaa

Lainaus
"En mitään, mennään sisälle", Harry kaappaa Jamesin kainaloonsa.
"Sinä poltit taas salaa."
"Ei kerrota äidille."
Tässä taisin tajuta, että Ginny ei tiedä niin paljon kuin pitäisi, mutta James kyllä tietää. Varsinkin tuo taas kuvasti sitä, että Harry oli ilmeisesti jäänyt useampaan otteeseen kiinni pojalleen.

Lainaus
Niin usein hän on maannut siinä hereillä, saamatta unta.
En tajunnu aluks mihin tämä vihjasi vaan huomasin sen vasta myöhemmin kun luin eteenpäin. Ilmeisesti Draco oli jo kai pidempään miettiny hereillä yöllä samanlaisia asioita.

Lainaus
Oikeassa elämässä?
Ehkä tässä näky Dracon kaks elämää, se mikä sillä oli Harryn kanssa ja se mikä sillä oli Astorian kanssa, hieman puistattava ajatus, niin kuin Draco itsekin miettii.

En oikeen osaa sanoa en'ä muuta. Tykkäsi tästä ja nää rapsut oli mukava tunnelmanpalanen:) taidan lähtee tutustustumaan lisää tähän verseen

//edit. ai kappas tää oli jääny mullla välilähteen lähettämättömänä. oon sitten vielä enemmän myöhässä, anteeks:)

Vilna

 • puuskupuh
 • ***
 • Viestejä: 1 194
 • © Auro
Vs: Tulitikkuaski | Harry/Draco, K11, 2/2 raapaletta
« Vastaus #3 : 11.02.2017 21:04:23 »
Voi ei, olipa se kovin lopullisen oloinen! :---( Ilmassa on ihan lopun tuntua.

Tämä on siis ilmeisesti viimeisin (ei toivottavasti viimeinen) osa, jonka tähän verseen oot naputellut ja minä oon vähän huonosti seurannut tätä sarjaa, voi voi. Tykkään hirveästi noista tulitikuista, jotka on kantanut tätä ficciä jollain tasolla eteenpäin ainakin nämä kaksi viimeista osaa. Kuten varmaan aikaisemminkin oon sanonut niin tykkään kauheasti tän tyyppisistä ficeistä, kun kyseessä on Harry ja Draco. Tykkään angstista (vaikka salaa tykkään vielä enemmän angstista onnellisella lopulla) ja se sopii tosi hyvin varsinkin näihin kahteen. Varsinkin tällaiseen elämäntilanteeseen, joka Harrylla ja Dracolla tässä ficissä on. Sellainen tilanne, joka juuri kirkuu epäonnellista loppua.

Lainaus käyttäjältä: Winga
Nämä miehet niin tykkäävät toisiaan särkeä.

Kiitos, että sain kirjoittaa tähän hassun kommentin. ♥

Dokumentti

 • ***
 • Viestejä: 1 290
Vs: Tulitikkuaski | Harry/Draco, K11, 2/2 raapaletta
« Vastaus #4 : 30.12.2018 00:28:14 »
Mä eksyin tänne (onneksi), kun Saappaaton oli toivonut sinulle kommenttilahjaa tonttuiluhaasteessa. Olin valinnut jo toisen ficin, mutta sitten Drarry veti mut tänne. ;D

Surullinen ja angstinen Drarry iskee muhun aina yhtä lujaa kuin kaikki söpön höttöinenkin. Nää kaksi vaan on tälläisiä kaipailijoitakin!

Yhdistävä esine oli tässä jotenkin todella kuvaavaa ja etenkin tulitikut, jotain mikä palaa loppuun ja on katoavaa. Ei askista loputtomiin kuitenkaan tikkuja riitä ja ominaistuoksukin katoavaista.

Pidin kuinka Draco muistelee, palaa taaksepäin ajassa muistoihin. Ja lähes näkee tilanteen, jolle hymyilee surullisesta, ennen kuin palaa todellisuuteensa, nykyhetkeen.

Harry taas on nykyhetkessä, polttaa salaa ja pakenee polttamisella edes jollain tavalla nykyisyyttä, menee menneisyyteen sitä kautta. Molemmat tahtoisivat palata entiseen, mutta nykyisyys on kuitenkin vaikeaa ja haikeaa.

Oi että, en saanut tästä suurta kommenttia aikaan, mutta mun oli pakko valita tää. Tää oli niin hieno teksti kaikessa lyhykäisyydessään ja äärettömän kaunis.
Kiitos tästä!<3
Ava&banner @Waulish
Spend life with the people who make you happy,
not the people who you have to impress.

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 740
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Tulitikkuaski | Harry/Draco, K11, 2/2 raapaletta
« Vastaus #5 : 31.12.2018 10:33:19 »
Jes, osuin kuin osuinkin oikeaan tuolla aikaisemmassa kommentissani! Eli näillä kahdella on/oli salasuhde! Koko verse on siis ahmittu ja nautittu ja täytyy sanoa, että jäin edelleen janoamaan lisää :) Toki ymmärrän jos tämän pariin palaaminen ei enää houkuttele reilun parin vuoden tauon jälkeen, mutta olisi aivan älyttömän ihanaa kuulla miten tässä oikeastaan käy.

Se, että salasuhde on ohi ei kuitenkaan selitä Harryn ahdistusta. Hän haluaa edelleen Dracoa! Se, että Harry hairahti hetkeksi Charlien kanssa (vaikka toki ei olekaan varmuutta, että tapahtuiko heidän välillään oikeastaan mitään vai oliko se vain ihastus), ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa että Draco on se, kenet Harry tahtoo.

Pidin aivan valtavasti tyylistäsi ja kerronnastasi! Haluaisin kovasti kuulla, että päätyvätkö nämä kaksi enää koskaan yhteen, sillä tuon 38m² yksiön perusteella sanoisin, että nämä kaksi voisivat olla onnellisia yhdessä jos vain antaisivat itselleen mahdollisuuden. Toki voi käydä niin, etteivät he koskaan päädy yhteen, mutta katuvatko he sitä eläkepäivillään? Olisi mielenkiintoista tietää.

Kiitos tästä, oli mukavaa kun bongasin tämän versen ihan puolivahingossa :)

Vendela

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

FractaAnima

 • Francesca R. Anima
 • ***
 • Viestejä: 3 929
 • Like Molly Weasley, but Slytherin
Vs: Tulitikkuaski | Harry/Draco, K11, 2/2 raapaletta
« Vastaus #6 : 02.01.2019 23:16:35 »
Lauchuo Oho, on jäänyt vastaamatta näihin :o Ensinnäkin kiitos kommentista, ja toiseksi, kyllä mä uskon, että tämäkin verse saa joskus jotain jatkoa. Oon kiintynyt tähän. Mutta se on siksi juurikin tällä tavalla osissa, ettei se odota minua paineena kuten kaikki muu keskeneräinen vaan jatkan sitten kun aika on otollinen. :3
Lyra Olen joo pyrkinyt kirjoitella näitä niin, että voi lukea tuntematta verseä kokonaan, mutta enemmänhän näistä aina saa irti, jos on sattunut lukea useammankin samaa sarjaa. :) Kiitos kommentista! :)
Vilna Kiitos, että kirjoitit tuon ihanan kommentin, se on minua lämmittänyt ja lämmitti taas. <3
Dokumentti Ooo, kiva tonttuiluhaaste. :) Kiitos hurjan paljon, oli kiva itsekin palata tämän ficin äärelle ja ehkä herätellä ajatusten siemeniä siitä, että mitä tähän verseen vielä olisi sanottavana. :)
Vendela No niin, pääsit versen tämän hetkiseen loppuun. :) Kyllä ehdottomasti tämäkin verse houkuttelee, mutta tekstien saralla on nyt niin paljon keskeneräistä, että jotain muuta on saatava ensin alta pois, luulisin. ::) Kiitos paljon itsellesi! <3

Elfmaiden

 • ***
 • Viestejä: 1 054
 • haaveilija
Vs: Tulitikkuaski | Harry/Draco, K11, 2/2 raapaletta
« Vastaus #7 : 26.02.2019 13:29:04 »
Luin nämä kaikki läpi, ja Vendelan tavoin kaipaisin jatkoa!

Pidin tarinasarjasta, etenkin luvusta 38m2 (joka on yksiöksi aika hulppea, mutta raha ei taida olla ongelma!). Sekä Charlien kiipeämisestä puuhun Harryn luo, ja heidän välisestään vireestä...vaikka juttu heidän välillään olisikin ehkä vielä vaikeampi kuin suhde Dracoon.

En oikein hahmottanut kaikkien lukujen välisiä ajoittumisia. Onko Dracon ja Astorian odottama lapsi Scorpius,  ja onko Harryllä ja Ginnyllä myös Albus, vaikka Kotikolossa James oli vielä taapero. Seurtaanko siinä mielessä canonia? Vai onko niin, että Aamukahvisade onkin ajallisesti uusin, ja he ovat palanneet jatkamaan tapailuaan, ja Scorpiuksen odotus mutkistaa taas asioita?
USKO, TOIVO JA (POIKA)RAKKAUS