Kirjoittaja Aihe: Frendit: Meren pohjassa | S | Chandler(/Janice) | angstinen raapale  (Luettu 414 kertaa)

liljankukka

  • flower princess
  • ***
  • Viestejä: 599
  • As cunning as a fox, as scary as a wolf
Kirjoittaja: liljankukka
Ikäraja: S

Fandom: Frendit (F.R.I.E.N.D.S)

A/N: Löysin itseni katselemasta frendejä, taas ja sain idean tällaiseen kolmoskaudesta.


Meren pohjassa

Chandler istuu nojatuolissaan, mutta edes se ei tunnu oikealta. Normaalisti niin pehmeä nojatuoli tuntuu kovalta ja muhkuraiselta. Sydän hakkaa rinnassa ja pahan olon aalto vyöryy lävitse yhä uudelleen ja uudelleen. Janice on mennyt ”sopimaan asiat” tulevan ex-miehensä kanssa, mutta Chandlerista tuntuu ettei se toimi niin.

”Tuu pelaamaan kamu, ei se Janice niin vakavaa ole”, Joey huikkaa, mutta Chandler pudistaa päätään ja toinen katoaa ovesta, oletettavasti syömään ruoat Monican ja Rachelin jääkaapista.

Chandler on eri mieltä Joeyn kanssa, Janice on vakavaa. Mitä sitten, vaikka tällä oli hieman erikoinen nauru ja mitä sitten, vaikka hänen äänensä joskus aiheutti päänsärkyä. Chandler ei ollut koskaan ollut rakastunut, mutta hänestä tuntui, että tämä oli sitä. Chandler säpsähti ajatuksistaan, kun kuuli puhelimen soivan sohvapöydällä.

”Haloo” Chandler sanoo, hengitys salpaantuu, kun Janicen ääni kuuluu luurin toisesta päästä.

”En usko, että tämä toimii Chandler, olen pahoillani”, Janice kuiskaa ja ennen kuin Chandler ehtii sanoa mitään, luurista kuuluu kolme lyhyttä tuuttausta.

Poskelle valahtaa kyynel, kun puhelin putoaa kolahtaen lattialle. Chandlerin sisimmässä velloo epätoivo, sydän särkyy pala palalta yhä enemmän ja enemmän, eikä hän voi uskoa tapahtunutta todeksi. Hetken ajan Chandler on hengittämättä, kuvittelee olevansa meren pohjassa, toivoo hukkuvansa. Lopulta hän nappaa takkinsa ja avaimensa, lähtee ulos eikä katso taaksensa.

Your imperfections make you beautiful

(ava & bannu by minä)

Pura

  • Korpisoturi
  • ***
  • Viestejä: 468
Vaihdokkaista päivää!

Hienoa, että miulle tosiaan sattui vaihdokkaista tällainen teksti, sillä muuten en varmaankaan olisi tullut tarttuneeksi tähän vieraasta fandomista johtuen. Oon iloinen että nyt tää tuli luettua, sillä tää oli varsin hieno pieni pätkä! Tunnelma ja tapahtumat aukesivat hyvin, vaikken tosiaan ole Frendejä katsonut enempää kui muutaman jakson joskus sata vuotta sitten. Muistan Joeysta ja Chandlerista lähinnä vain ulkonäöt, ja Janice on ihan tuntematon hahmo. Tässä lyhyen tekstin aikana oppi kuitenkin etenkin Chandlerista paljon ja fiilaan kyllä häntä, miesparka :'(

Janice vaikuttaa aika sydämettömältä :( Varmaan hän on tajunnut että Chandlerilla on tunteita häntä kohtaan, ja on aika julmaa torjua toinen puhelimessa ja vielä noin vähäsanaisesti! Chandlerin epävarmuus tekstissä on realistista, mutta tuon jättämisen aiheuttaman vahvan reaktion pohjalta vaikuttaa siltä, että kyllä hän taisi olla rakastunut. Harmittaa hänen puolestaan  :'( Onneksi kuitenkin hänellä on ainakin tuo Joey ystävänä, varmasti hän voi auttaa toipumisessa.

Lyhyydestä huolimatta tähän tekstiin mahtuu niin paljon tunnetta, että lukijakin liikuttuu, ja myös kuvailu on hienoa!
Tykkään myös tämän tekstin nimestä, se kuvaa tunnelmaa tosi hyvin ja on itsessään nätti. Kiitos tästä! <3