Kirjoittaja Aihe: Black Mirror (Bandersnatch): Suljinaika | K-11, Stefan/Colin  (Luettu 776 kertaa)

Ronen

 • prickly and in bloom
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 127
Nimi: Suljinaika
Kirjoittaja: Ronen
Fandom: Black Mirror (Bandersnatch)
Ikäraja: K-11
Hahmot: Stefan/Colin
Varoitukset: itsemurhan ja huumeiden vaikutusten kuvailua
Haasteet: Spurttiraapale V, Ficlet300 (163. Vitivalkoinen)

A/N: Spoilaa Black Mirrorin uutta Bandersnatch-elokuvaa! Tämän ficin kuvaama kohtaus ei löydy kaikista elokuvan poluista, joten suosittelen varovaisuutta, mikäli ko. elokuva kiinnostaa. :>
Stefanin sormenpäistä irtoaa valonsäikeitä ilmaan, ihan niin kuin hänen koko vartalonsa kuvaisi maailmaa pitkällä valotuksella. Jokaisen väripinnan välille muodostuu kontrastiero ja hetken Stefanista tuntuu kuin hän kelluisi ilmassa.

Stefan tuntee olkapäillään Colinin tiukan otteen. Liian tiukan. Stefan kaivautuu sohvan läpi kynsillään ja kuulee jokaisen Colinin sanan pyörremyrskynä tärykalvoillaan.

Hallitus huijaa sinua. Jokaista valvotaan. Kaikki perheessäsi ovat sinne asetettuja näyttelijöitä.

Colin istuu Stefanin vieressä. Nappaa hauraat silmälasinsa nenänvarreltaan, murskaa ne nyrkkiinsä ja tiputtaa kädestään valohelmiä Stefanin syliin. Stefan katsoo alaspäin katoaviin välähdyksiin, nostaa päänsä ja löytää itsensä Colinin huulilta. Kätensä Colinin ohuista, platinanvalkeista hiuksista.

Colin työntää kielensä Stefanin kokemattomaan, pelokkaaseen suuhun. On kuin käärme luikertelisi Stefanin sisään. Tai pieni, huomaamaton kamera letkun päässä. Onko Colinkin vain näyttelijä? Luomassa luottamusta Stefanin ja itsensä välille, että Stefan ei tajuaisi sitä?

Colinin huulet maistuvat savulle. Stefan sulkee silmänsä ja näkee itsensä kohoamassa Lontoon yötaivaalle.

Näkee heidät seisomassa Colinin parvekkeella.

Näkee Colinin hyppäämässä alas.

Kuolemassa.


the memories fade
like looking through a fogged mirror

telephone wires above are
sizzlin' like a snare

Ayudara

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 1 586
 • "Mitä sinä urkupilli oikein urputat?!"
OBS! Saattaa spoilata kyseistä jaksoa.

Hiivinpä tänne kommentoimaan saman tien, kun osui sopivasti silmään. :D Valehtelematta sain kyseisen leffan luovittua läpi jotain vartti sitten, joten hyvään saumaan tuli tämä!

Bandersnatch... taattua mindfuckia Black Mirrorin tyyliin. Mukavasti tässä kiteytyy tuon erään kohtauksen sävy ja teemat aina sormenpään valonsäkeistä Colinin paatokseen salaliitoista ja valtion kontrolloinnista. Hahmojen vastakohtaisuuskin on kiehtovaa: Colin on varma kaikesta, kun taas Stefan ei juuri mistään. Parituksenakin tämä luonnistuu varsinkin tunnelman ja vuorovaikutuksen ollessa enemmän tai vähemmän sekavaa. Mikä lienee motiivi kullakin... Omalla kohdalla Colin aiheutti karvaan torjuntareaktion heti paikalla, kun näin kyseisen hahmon, koska kyseinen näyttelijä, argh. :D No joo, näyttelijän jos unohtaa, kaikki on hyvin, ja jotenkin tuntuu, että nyt ficcimuodossa luettuna Colinin visuaalinen olemus ei ole yhtä päällekäyvä. Siltikin tässä on visuaalisuutta aimo annos kuvailuineen. Puhunko itseäni nyt pussiin.

Lainaus
On kuin käärme luikertelisi Stefanin sisään. Tai pieni, huomaamaton kamera letkun päässä.
Yh, niin kuvottava ajatus, että jotain luikertelisi suuhun, oli se sitten käärme tai jokin väline, jolla valvoa ja tarkkailla. Suosikkikohtani. <3

Kiitosta tästä pikku tunnelmapätkästä! Pitänee painua tästä hiljalleen unten maille, ennen kuin rakentava ottaa ja kurvaa kokonaan muualle. :D

- Ayu

"Well, I like peanut butter, and I like peanut butter cookies, but I hate peanuts. They're so dry.
Also, I sweat a lot. I mean in general, unrelated to the peanuts."
- Katie "Pidge" Holt

Crysted

 • Queen of dead plants
 • ***
 • Viestejä: 2 671
 • inFINIty
  • Listaukseni
mullakin kenties pientä spoilausta leffasta tässä viestissä
Siiiiiiis apua olin ihan fiiliksissä kun näin tän ficin että miten voikaan sattua ku just eilen illalla katoin ton leffan :D good timing :D ja siis päälimmäinen fiilis joka leffasta jäi oli että wtf ja miksei yhdessäkään vaihtoehdossa colin ja stefan päätyny yhteen! Päätin että pakko kirjottaa ite ficci jos kukaan muu ei sitä tee mutta säpä ehdit tehdä :D no ehkä silti saan aikaan jonkinlaisen (kenties bandersnatchin jossa voi valita mutta siinä on pelkkiä onnellisia colin/stefan loppuja :) no ei kai sentää kai sitä pitää olla leffalle uskollinen :D )
No mutta itse ficciin, se oli hyvin leffauskollinen loppuineen ja kiemuroineen :D Ayu sanoi mitä mäki ajattelin tuosta käärme suussa kohasta, tykkäsin siitä vaikka tulikin vähän inhorealistisia väristyksiä :D  Myös tuo silmälasien murskaaminen on jotenki hieno kohta ehkä sen takia että mun on vaikee ajatella kenenkää noin vaan murskaavan silmälasinsa huvin vuoksi :D Colin ja Stefan olivat hyvin omia itsiään, Colin varmana elämästä itsestään ja siitä mitä haluaa Stefanilta ja Stefan taas ei ole varma mistään. Tykkäsin myös siitä että tekstissä ei missään vaiheessa mainita että he käyttävät huumeta mutta se on helposti tulkittavissa kirjoitustyylin kautta.

Kiitos tästä, kaipasinkin ficcejä tällä parituksella vaikka loppu ei ollutkaan kovin onnellinen :D
-Crys

Never underestimate the power of fanfiction

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 971
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Allaoleva kommentti saattaa spoilata elokuvaa!

IIIKS Bandersnatch! Juuri eilen kumppanin kanssa katsottiin se, ja minulta meinasi silmät tippua päästä, kun huomasin, että Finiin on ilmestynyt siitä fikki. Ihanaa! Ihanaa ylipäätään, että joku fikkaa Black Mirrorista! Rakastan Black Mirroria niin paljon, sitä jaksan katsoa silloinkin kun kaikki muu tökkii. ♥

Tässä tekstissä on hienosti kuvailtu tätä kyseistä kohtausta. Kaikki valot ja värit ja kontrastierot, ah, ja taustalla Colinin saarna yhdestä suuresta huijauksesta. Colinin läsnäolo on itse asiassa niin kaikenkattavaa ja läpitunkevaa, että voisin hyvin kuvitella hänen ja Stefanin päätyvän johonkin fyysiseen toimintaan. Stefan nyt on pihalla, ja asiat vain tapahtuvat, mutta Colinin voisin hyvinkin kuvitella ottavan tällä tavalla ohjat käsiinsä. Onkin kiinnostavaa lukea Stefanin ajatuksia siitä, että ehkä Colinkin on osa sitä kaikkea, suurta huijausta ja näytelmää. Pidänkin tästä kohdasta erityisesti:
On kuin käärme luikertelisi Stefanin sisään. Tai pieni, huomaamaton kamera letkun päässä.
Niin ovelaa, ja niin hyytävää! Kuvastaa hyvin sitä Stefanin mielenmaisemaa, ettei mihinkään tai kehenkään voi lopulta luottaa.

Loppukin on hyytävä, kun se tulee niin äkkiä ja jysähtää tajuntaan. Huh.

Kiitoksia tästä tekstistä, vaikuttava lukukokemus! -Walle