Kirjoittaja Aihe: Ei ole kuulemma tulossa yöksi kotiin | S | Kaapo(/Topias) | raapale  (Luettu 713 kertaa)

liljankukka

  • flower princess
  • ***
  • Viestejä: 599
  • As cunning as a fox, as scary as a wolf
Kirjoittaja: liljankukka
Ikäraja: S

Varoitukset! Maininta itsetuhoisuudesta ja viittaus itsetuhoisuuteen.

Osallistuu teelusikan tunneskaalaan tunteella paha olo : )


Ei ole kuulemma tulossa yöksi kotiin

Kaapon sisuksissa möyri. He olivat Topiaksen kanssa jälleen riidelleet, mutta tällä kertaa toinen oli lähtenyt ovet paukkuen, eikä ollut tullut takaisin. Topiaksen lähdöstä oli kulunut melkein kokonainen vuorokausi, eikä tästä ollut kuulunut hiiskaustakaan.

”Ei se sinun vikasi ollut”, oli Kaapon paras kaveri, Mimosa sanonut. Kaapo ei oikein tiennyt uskoako vaiko ei, Topias oli kuitenkin lähtenyt ja Kaaposta tuntui, että se oli aivan varmasti hänen vikansa.

Vatsaan sattui, päätä särki ja kyyneleet kihosivat silmiin. Sattui niin kovasti, mitä jos toiselle oli sattunut jotain. Se olisi hänen vikansa, eikä mikään tai kukaan voisi koskaan helpottaa hänen syyllisyydentunnettaan. Kaapon teki mieli palata vanhoihin tapoihin ja napata kaapista terä, viiltää ranteisiin, vatsaan, jalkoihin, ihan minne vain saadakseen sen kamalan pahan olon pois. Kyyneleet puskivat väkisin ulos, hengitys kiihtyi, vatsaan sattui ja teki mieli huutaa.

Tekstiviesti Topiaksen ystävältä, Nikolta, sai Kaapon olon helpottamaan hetkeksi, mutta siltikään ei ollut hyvä olla, kun toinen oli edelleen jossain, eikä edes vaivautunut ilmoittamaan olinpaikastaan.

”Topias on täällä. Ei ole kuulemma tulossa yöksi kotiin.”

Ja uudet kyyneleet valuivat poskille. Topias ei halunnut edes nähdä häntä. Kaapon silmät eksyivät kaapille, eikä hän ollut varma osaisiko pysyä poissa.
« Viimeksi muokattu: 17.10.2018 20:39:39 kirjoittanut liljankukka »

Your imperfections make you beautiful

(ava & bannu by minä)

Lyra

  • ***
  • Viestejä: 1 405
Kommentointi on takunnut lähiaikoina ihan huolella, mutta nyt kuitenkin terveisiä kommenttikampanjasta! Valitsin tän tekstin silloin aikanaan, koska tämä oli niin ihanan lyhyt ja jotenkin paljon tunteita herättävä. Oikein otsikosta asti satutti sydäntä lukea tällaista. Muutenkin eläydyin niin ihanan vahvasti, että itselläkin syntyi sisältä asti ahdistavalta ja puristavalta. Melkein itketti.

Sisuksien myöriminen oli jotenkin niin osuvasti ilmasitu ja tuntui niin oikealta, että tosiaan pääsin tähän alusta asti niin syvälle sisälle. Jotenkin linkitin tämän, sun johonkin vanhoihin kettupoikiin, mutta toimii kyllä mainiosti ilman kontekstia. Paha olo on vahvana tunteena tässä esillä. Tunteet on niin luonnollisia a normaaleja. Sanotaan ettei ole Kaapon vika, mutta silti ei uskota, koska kun tuntuu pahalta niin kaikki on aina oma vika.

Itsetuhoisuus ja kaikki tuo oli niin  satuttavaa, että se tuntui läpi. Ei ole kuulemma tulossa yöksi kotiin on niin yksinkertainen lause, mutta se kertoo niin paljon. On niin vihainen, ettei halua tulla edes kotiin ja viereen ja samaan sänkyyn. Voi ede nähdä toista. Se satuttaa ja ymmärrän Kaapon fiiliksiä ihan täysin.
 
Topias ei halunnut edes nähdä häntä :(:(:(:(:(:( satuttaaa

kiitos tosi paljon. herätti niin ihanasti tunteita ja juuri sellaista pitäisi kaiken tekstin olla. tunteita herättävää

Avaruuspiraatti

  • ryöväriruhtinas
  • Valvoja
  • *****
  • Viestejä: 999
Kommenttikampanjasta moikka! Olen joskus aikaisemmin jo kiinnittänyt huomiota tämän otsikkoon, mutten sitten koskaan lopulta päässyt ihan lukemiseen asti. Olen Lyran kanssa samaa mieltä siitä, että "ei ole kuulemma tulossa yöksi kotiin" on yksinkertainen, mutta paljon puhuva lause. Se asettaa minusta kivasti tälle raapaleelle tunnelman. Itselleni tulee otsikosta aika lopullinen fiilis, mutta ehkä näiden poikien yhteinen tarina ei kuitenkaan ihan tähän pääty.

En ole ennen näistä hahmoista lukenut, joten en tiedä, onko tarinan taustalla minkälainen riidanaihe, mutta näillä eväillä uskallan sanoa Topiasta mulkeroksi. Suutuspäissään sitä voi lähteä ovet paukkuen menemään, mutta täydellinen radiohiljaisuus sen jälkeen on aika ikävästi tehty. Sanoisin, että se on aika lapsellista, että Topias laittaa heidän yhteisen ystävänsä vielä tekstaamaan, ettei hän ole tulossa yöksi kotiin. Luulisi, että hän jo vuorokaudessa olisi rauhoittunut sen verran, että voisi ilmoittaa poikaystävälleen menevänsä muualle nukkumaan. Sitä ei ehkä vihaisena osaa ajatella, kuinka paljon huolta voi toiselle aiheuttaa sillä, ettei anna kuulua itsestään mitään.

Kiitos tästä lukupalasta!