Kirjoittaja Aihe: Se voitti ihmisen | K11, maailmanloppu  (Luettu 260 kertaa)

nomps

 • ***
 • Viestejä: 3 521
 • ent. nominal
Se voitti ihmisen | K11, maailmanloppu
« : 03.01.2020 14:43:59 »
Nimi: Se voitti ihmisen
Ikäraja: K11

Haasteet: FinFanFun1000 (maailmanloppu), teelusikan tunneskaala (alistuminen), originaali10, sana/kuva/lause 10 (TÄMÄ KUVA).

A/N: Halusin kirjoittaa jotain sopivaa pikkulämmittelyä, kun ei ole taas hetkeen tullut kirjoitettua, ja sopiva inspis löytyi sanasta maailmanloppu sekä yllä linkatusta kuvasta.

Se voitti ihmisen


Loppu oli ollut nopeampi kuin kukaan olisi arvannut.

Uutisiin uusista ratkaisuista oli jo totuttu. Autot kulkivat itsenäisesti, ja puheohjaus oli niin luotettava, että moni ei enää edes tarkistanut, oliko navigaattori kuullut määränpään oikein. Kielten opetus kouluissa oli päätetty lopettaa vain muutama vuosi sitten. Opettajat, tulkit ja kääntäjät kouluttautuivat kiireesti uudelleen. Kehitysmaat olivat historiaa: keinoälyn avulla resurssit oli saatu jaettua tyydyttävällä tavalla. Konflikteja ratkottiin enemmän kuin niitä syntyi. Tietokoneet raksuttivat kilpaa keksiäkseen keinoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi, ja oli vain ajan kysymys, koska kasvihuoneilmiö saataisiin täysin hallintaan.

Anton seisoi kalliolla kotikaupunkinsa reunamilla ja katseli turtana, kuinka kerrostalojen hylyt savusivat. Hän näki taivaalla pieniä valopisteitä, jotka kaartelivat keskustan yllä. Sadoittain droneja. Olisihan se pitänyt arvata: siitä oli vain kaksi kuukautta, kun YK oli ilmoittanut perustaneensa keinoälykeskuksen hallinnoimaan maailman droneja, jotta ilmatilaloukkauksia ei enää tapahtuisi.
   
Alkoi kuulua jonkinlaista huminaa. Dronet näkyivät yhä pelkkinä valopisteinä. Savu levisi jatkuvasti laajemmalle, ja Antonista vaikutti siltä, että dronet olivat tulleet viimeistelemään pommien aloittamaa tuhoa. Saattoiko humina kuulua keskustasta asti? Tulipalot olivat massiivisia ja jatkoivat kasvamistaan, mutta ääni kuulosti teollisemmalta…

Sitten Anton näki ne. Humanoidirobottiarmeija oli marssimassa häntä kohti. Hän tuijotti äimistyneenä: ne olivat paranneltuja versioita Boston Dynamicsin viimeisimmistä humanoideista, ja ne kulkivat paljon sulokkaammin kuin ihmiset. Taakseen ne kylvivät tulta ja jotakin sinistä, joka sai tiilirakennukset ensin hohtamaan ja sitten murenemaan.

Anton ei vaivautunut pakenemaan. Hän oli katsonut kiljuvien ihmisten selkiä, kun muut olivat pommien räjähdettyä pakanneet tärkeimpänsä ja lähteneet juoksemaan. Anton oli kavunnut kalliolle katsomaan, sillä hän tiesi, että pakopaikkoja ei ollut.

Humanoidiarmeija lähestyi vääjäämättä, ja Anton hengitti syvään. Hänen sydämensä hakkasi, kätensä hikosivat, ja hän tunsi suunnatonta tarvetta kääntyä ja sännätä pois. Mutta hän seisoi paikoillaan.

Robotit kiipesivät vaivattomasti kallion seinämää ja pitivät rivinsä tasaisina, jotta mikään ei jäisi tuhoamatta. Ensimmäiset rivistöt keskittyivät hakkaamaan ihmisten aikaansaannoksia hieman pienemmäksi, jotta seuraavat rivistöt saattoivat valella niihin bensaa ja sinihappoa ja sytyttää kaiken tuleen.

Anton vajosi polvilleen, kun humanoidit pääsivät kallion laelle. Robottirivi lähestyi ihmistä, ja Anton tiesi, että tämä olisi paitsi kaiken niin myös hänen loppunsa. Anton ojensi kätensä humanoideja kohti.

Ensimmäinen rivi saavutti hänet. Antonin molemmin puolin robotit jatkoivat matkaansa, mutta suoraan hänen edessään yksi pysähtyi ja ojensi kätensä. Se oli elegantisti rakennettu, ja Anton näki samanlaiset nivelet kuin hänen omissa sormissaan. Heidän etusormensa koskettivat kevyesti toisiaan.

Robotti värähti kuin olisi saanut sähköiskun. Anton tärisi.

”Täytyy – tuhota – ihmiselämä”, robotin suusta kuului.

Anton painoi päänsä ja laski kätensä alas. Vaikka robotti tunsi luojansa, tekoäly oli kuitenkin viimein löytänyt ratkaisun kaikkein tärkeimpään kysymykseen, eikä mikään mennyt sen edelle.

Maapalloa ei voinut enää pelastaa, ellei ihmistä tuhottu.
Never regret something that once made you smile.

Naela

 • Jahkailija
 • ***
 • Viestejä: 117
Vs: Se voitti ihmisen | K11, maailmanloppu
« Vastaus #1 : 03.01.2020 15:50:42 »
Tämäpä oli teksti, joka antoi ajateltavaa.

Ensinnäkin ihailin sitä, miten osuvasti noita inspiraatiosanoja ja -kuvia oli tässä tekstissä käytetty. Katselin nuo alkutiedot ja inspiraatiokuvan ennen tekstin lukemista, ja täytyy kyllä sanoa, että lukukokemus vastasi täysin odotuksia, vaikka niiden  olemassaolon tiedostinkin vasta tekstin lukemisen jälkeen. 

Anton on sellainen päähenkilö/sankarihahmo, jollaisia itse arvostaisin. Kun tuho on väistämättömältä, ei käytetä elämän viimeisiä hetkiä säntäilyyn ja panikoimiseen, vaan kohdataan ylväästi mutta nöyränä se, mikä on kohdattava.

Surullisinta on ehkä se, että tämä voisi ihan hyvin olla totta. Ihmiset ovat ehkä tottuneet pakenemaan paitsi lähestyvää robottiarmeijaa, myös omaa vastuutaan. Saatamme olla kovia keksimään erilaisia huippumoderneja teknisiä keksintöjä avuksemme, vaikka ongelma olisikin suurimmaksi osaksi meissä itsessämme. Tekstin alussa olin havaitsevinani pienen toivonpilkahduksen, mutta se toivo ei lopulta ollutkaan ihmisten puolella, vaan maapallon. 

Kiitos lukukokemuksesta!

- Naela

nomps

 • ***
 • Viestejä: 3 521
 • ent. nominal
Vs: Se voitti ihmisen | K11, maailmanloppu
« Vastaus #2 : 03.01.2020 17:42:02 »
Oii ihanaa, kommentti! Suurkiitokset, Naela! Tosi kiva, että vastasi odotuksia kuvan ja inspissanan osalta. Olipa myös mukava kuulla, että pidit Antonista - itse en nimittäin ole niin varma ;D
Never regret something that once made you smile.

Crysted

 • Queen of sad songs
 • ***
 • Viestejä: 3 266
 • inFINIty
  • Listaukseni
Vs: Se voitti ihmisen | K11, maailmanloppu
« Vastaus #3 : 03.01.2020 19:36:24 »
Tulinpas avaamaan tämän kun tuo maailmanloppu taitaakin olla tämän vuoden kuuma aihe, ottaen huomioon twitterissä leviävän world war III hastagin :I
Tuo Se voitti ihmisen -nimi on kyllä pysäyttävä jo itsessään ja teksti kuvaa sitä hyvin. Sinäänsä tuo alun kuvaus on jopa utopistinen, kehitysmaidenkin tilanne on parannettu, mutta sieltähän se karu totuus paljastuu pinnan alta ja noin siinä sitten kävi :/

Mutta synkästä aiheesta huolimatta tykkäsin tästä!
-Crys

Never underestimate the power of fanfiction

nomps

 • ***
 • Viestejä: 3 521
 • ent. nominal
Vs: Se voitti ihmisen | K11, maailmanloppu
« Vastaus #4 : 03.01.2020 23:11:53 »
Oho, en tiennytkään moisesta hashtagista! Toivottavasti ei sinne saakka ajauduta. Alun ajatukset ovat tosiaan lähes utopistisia, ja hainkin nimenomaan mahdollisimman suurta kontrastia, kun ensin kaikki menee liiankin hyvin. Tosi kivaa että luit tämän, Crysted, ja suurkiitos kommentista!
Never regret something that once made you smile.