Kirjoittaja Aihe: Valoa etsimässä, S, Teddy Lupin/Victoire Weasley  (Luettu 1223 kertaa)

Hallahäive

 • ***
 • Viestejä: 592
Kirjoittaja: Hallahäive
Fandom: Harry Potter
Ikäraja: S
Paritus: Teddy Lupin/Victoire Weasley
Genre: Draama
Disclaimer: En omista hahmoja vaan leikin vain vähän Rowling-tädin hiekkalaatikossa siitä mitään saamatta.
A/N: Osallistun tällä 12+ virkettä XIII-haasteeseen. Täytyy sanoa, että osa sanoista aiheutti todellista tuskaa tällä kerralla... Oli silti mielenkiintoista kirjoittaa Teddystä, koska en ole sitä aikaisemmin liiemmin tehnyt. Otsikko on surkea, myönnetään, mutta juuri nyt ei ollut inspistä mihinkään parempaan.
Summary: Kasvojen muuttaminen ei helpota itsensä löytämisen vaikeutta.Valoa etsimässä


Teddy Lupin on jälleen epävarma siitä keneksi asettuisi. Päätöstä ei ole syntynyt vaikka iltapäivä on jo ehtinyt pitkälle hänen ilmiintyessään Simpukkamökin lähettyville. Hän räpsäyttää ripsensä vaaleista sinertäviksi katsellessaan niiden takaa levottomana ryöppyävää merta.

Victoire asettaa saapuessaan posliinikupin niin kovaa kalliolle, että siitä kuuluu kolahdus ja syntyy ehkä särökin. Kitkerä kahvi hölskyy yli laitojen. Pisarat etsiytyvät kalliossa oleviin pieniin railoihin Teddyn tavoitellessa itseään.

He vaihtavat suudelmat ranskalaiseen tapaan ja Teddy huomaa viiman kohottaneen Victoiren poskille ruusuja. Uusi tunne kiemurtaa niiden johdosta pintaan kuin toukka. Teddy on jo aikoja sitten todennut himon toimivan harhautuksena olemisen tuskalle siinä missä joku muukin. Niinpä hän antaa sen sarastaa sisällään ja kuiskaa ehdotuksen Victoiren sirolle korvalehdelle, aivan helminapin viereen.

He lähtevät seuraamaan rantavedessä kelluvia ajopuun säpäleitä käsi kädessä. Ne ohjaavat heidät ohi kotitontun haudan. Sen näkeminen kohottaa taas ikävän Teddyn kurkkuun hänen ajatellessaan toisia maan alla lepääviä. Se on yksi naarmu lisää jo ennestään sirpaleiselta päivältä.

Teddy kiipeää korkeammalle rantakalliolla. Suola polttaa silmiä hänen vaihtaessaan niiden sävyn kymmenettä kertaa sinä päivänä. Aidon värin tavoittelu on kuin etsisi kaiverrusta jo sammaloituneen hautakiven pinnasta.

Mikäli Victoirea ei olisi, hän varmaan astelisi mereen ja sulautuisi sinne levien sekaan tunneiksi. Mutta siinä tämä on, ihollaan simpukan helmiäistä. Heillä ei ole allaan lakanoita, mutta Victoire ei valita vaikka hänen hiuksensa tekevät sädekehän suoraan kalliolle Teddyn kumartuessa hänen ylleen. Hänessä on häive enemmän valoa kuin kenessäkään jonka Teddy tuntee. Tällaisina päivinä, jolloin Teddy itse on pelkkää kakofoniaa, on Victoire ainoa absoluuttinen totuus. Se lanka jonka avulla löytää tiensä takaisin labyrintista.

He keinuvat toisiaan vasten kuin lautturin matkassa ja Teddyn kasvot väreilevät vielä kerran, hiukset asettuvat hiekanruskeiksi. Kierre katkeaa.


Sanalista:
1. epävarma
2. iltapäivä
3. sinertävä
4. kolahdus
5. kahvi
6. etsiytyä
7. ruusu
8. toukka
9. himo
10. sarastus
11. säpäle
12. hauta
13. ikävä
14. naarmu
15. kiivetä
16. silmä
17. kaiverrus
18. mikäli
19. simpukka
20. lakana
21. häive
22. absoluuttinen
23. lanka
24. lautturi
25. kierre
Who lives, who dies, who tells your story?


Ava by Auro

Crysted

 • Queen of dead plants
 • ***
 • Viestejä: 3 011
 • inFINIty
  • Listaukseni
Vs: Valoa etsimässä, S, Teddy Lupin/Victoire Weasley
« Vastaus #1 : 05.08.2017 20:37:56 »
Voi, kuinka ihana palanen. Tässä oli tasapainossa surumielisyyttä, mutta samalla lohtua. Vaikka Teddy onkin selvästi epävarma elämästään, rakkaus Victoireen pitää hänet pinnalla :-* Tykkäsin kielikuvista ja rivien välistä luettavissa olevasta haikailusta. Maiseman kuvailu oli hienoa, tuli tosi merellinen tunnelma ja ihan konkreettinen kuva mieleen. Siitä voi aina päätellä että teksti on kyllä hyvin kirjoitettu, vaikka tietysti kirjoitustyylejä on erilaisia. Mutta siis tykkään tästä, tuli vähän haikea fiilis :D

Never underestimate the power of fanfiction

Arte

 • Puuskupuh
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 957
Vs: Valoa etsimässä, S, Teddy Lupin/Victoire Weasley
« Vastaus #2 : 21.08.2017 13:28:00 »
Minusta tämän otsikko oli ihan kiva. (: Se kuvasi tuota Teddyn epävarmuutta itsestään ja sitä itsensä etsimistä. Ehkä Teddy oli vähän masentunut, ehkä ei, mutta itsensä löytäminen ei monesti ole ollenkaan helppoa. Edes silloin, kun ulkonäköään voi muuttaa silmiään räpäyttämällä! Voisi kuvitella, että se vain hämmentää entisestään, kun periaatteessa voisi olla ulkoisesti kuka tahansa, mutta sisäisesti on silti se yksi ja sama.

Tämä oli tosi tunnelmoivaa. Kivaa, että kirjoitit Teddystä, koska itse pidän hahmosta paljon! Shippaan häntä kyllä ihan kympillä Jamesille, joten paritukselle en lämmennyt, mutta onneksi se ei tässä varsinaisesti ollutkaan keskiössä, vaan Teddyn tunteet. Poikaa/nuorta miestä kävi kyllä sääliksi, ei tunnu olevan elämä helppoa. ): Tämä oli ehkä minulle vähän liian kuvainnollinen ja tunnelmallinen, koska olen enemmän konkretian ystävä, mutta kyllä tässä fiilistä oli! Voi olla, että tuo tietty korukielisyys ja hankalammat lauserakenteet/ideat poikivat virkehaasteen hankalammista sanoista. Olit kuitenkin tosi monen sanan saanut niin hyvin mukaan etten ees muistanut, mikä virkkeen sanoista oli haastesana!

Dobbyn haudan mainitseminen oli ihana! Ihanaa, kun se on edelleen näkyvissä ja Teddykin tietää, mikä se on. ♥“Tomorrow may be hell, but today was a good writing day,
and on the good writing days nothing else matters."
- Neil Gaiman

Hallahäive

 • ***
 • Viestejä: 592
Vs: Valoa etsimässä, S, Teddy Lupin/Victoire Weasley
« Vastaus #3 : 11.01.2019 16:37:22 »
Päätin tänään hoidella vähän näitä rästiin jääneitä kommentteihin vastailuita ja huomasin sitten etten ollut koskaan tullut vastanneeksi näihin, pahoitteluni.

Crysted:
Mukava kuulla, että tekstin tyyli upposi ja että maiseman kuvaus onnistui, se on toisinaan itselleni haastavaa. Kiitos kovasti kommentistasi :)

Arte: Teddy oli tosiaan tässä tekstissä uusi aluevaltaus, joten mukavaa jos hän jollain tapaa sai tunteita aikaan parituksesta huolimatta :) Kiva myös jos haastesanat onnistuivat uppoamaan tekstiin, ne tosiaan vähän vaikuttivat kieleen, mutta toivottavasti eivät häirinneet liikaa. Kiitos kun kommentoit!
Who lives, who dies, who tells your story?


Ava by Auro