Kirjoittaja Aihe: Vain sanat merkitsevät/Sallittu  (Luettu 1740 kertaa)

Sudari

  • ***
  • Viestejä: 17
Vain sanat merkitsevät/Sallittu
« : 06.03.2014 23:02:53 »
Kirjoittaja: Sudari
Beta: Sacrifice
Ikäraja: Sallittu
A/N: Tällaista sain aikaan, tarkoituksena oli alunperin koittaa raapustaa raapale, mutta sitten pentele venähti enkä jaksanut enää laskea sanoja muokatakseni siitä tupla/triplaraapaleen... :3 Tuolla eräässä kohrassa virke päättyy kysymysmerkkiin, vaikka siihen piste kuuluisikin (mikäli lukion äidinkielen opettajani on nyt oikeassa), sillä kysymysmerkkin tarkoitus nyt on omalla tavallaan korostaa tuota ja se sopi siihen mielestäni paremmin. c:
Olisin iloinen, jos edes joku uskaltaisi kommenttia antaa. :3

Vain sanat merkitsevät
"Vain sanat merkitsevät", hän päättää puheensa. Puheen, jota hänen vaimonsa ei tullutkaan kuuntelemaan hänen paikkansa ammottaessa tyhjyyttään. Mies pakkaa salkkuunsa paperit harmittelematta asiaa sen enempää.

Mies on aina omaksunut asiat nopeasti ja puolustanut uskomiaan asioita vahvasti. Sanat, joilla hän päätti puheensa määräävät hänen toimintaansa kunnes hän löytäisi uuden asian. Hän ei ikinä ole erehtynyt ajattelemaan, että hänen puolustamillaan asioilla voisi olla tummaakin tummempi varjopuoli.

Avain kääntyy tuttuun tapaan kotioven lukossa päästäen loksahtavan äänen, mutta kotona on kovin epätavallisen hiljaista. Ja valot ovat sammuksissa. "Kotona ollaan!" hän huutaa osaamatta epäillä. Epäillä sitä, että kotona ei ole ketään-eikä heidän tavaroitakaan.

 "Vain sanat merkitsevät" on ollut pitkään hänen mottonsa, miksi siis turvautua näyttämään jotain elein? Ei suukkoja, ei halauksia, ei edes pienen pieniä hipaisuja. Sanat riittävät vallan hyvin, vaikka ne olisikin esitetty kivinaamio kasvoilla.

Vaan vaimonsa on asiasta toista mieltä ja se käy ilmi keittiön pöydälle jätetystä kirjeestä. Yhteisen liiton merkki, sormus, on jätetty kuoren sisälle. Lapset vaimo on ainakin toistaiseksi ottanut itselleen, myöhemmin asiasta päättäisi oikeus.
« Viimeksi muokattu: 07.03.2014 11:57:56 kirjoittanut Sudari »

DragonHeart58

  • ***
  • Viestejä: 270
  • Use your imagination
Vs: Vain sanat merkitsevät/Sallittu
« Vastaus #1 : 07.03.2014 20:00:26 »
Jee, eka kommentoija! :D

Tykkäsin tästä. Pidin tavallaan siitä, kuinka itsevarma tämä mies oli siitä, että vain sanoilla on merkitystä. Minusta se oli mielenkiintoinen näkökulma, kun niin usein tulee vastaan tämä ' Yksi kuva tai ele merkitsee enemmän kuin tuhat sanaa'- periaate. Oli virkistävää huomata, että joku tosiaan voi ajatella asioita niinkin päin, että vain sanoilla on merkitystä. :)

Minusta tämä oli myös sopivan pituinen, helppolukuinen mutta silti ajatuksia herättävä. Rupesin pohtimaan joitain kysymyksiä, kuten kauanko mies ja hänen vaimonsa olivat olleet naimisissa, ja miksi juuri nyt vaimo ei enää sietänyt miestä vaan halusi eron, kuinka mies suhtautui tähän jne. Tähän olisi voinut lisätä taustatietoa ikään kuin luomaan pohjaa tarinaan, mutta minusta tämä on hyvä näinkin :)

 "Vain sanat merkitsevät" on ollut pitkään hänen mottonsa, miksi siis turvautua näyttämään jotain elein?

Tämä varmaan oli tuo sinun pohtimasi kysymysmerkkikohta? :) Itse en tuohon osaa sanoa onko tuo oikein vai väärin, sillä itsekin usein kompastelen niiden kanssa. Mutta jos minulta kysytään, jättäisin sen noin, sillä minustakin kysymysmerkki sopii tuohon paremmin kuin piste. :) Mutta kuten sanoin, en minäkään tiedä onko se oikein :D

Kaiken kaikkiaan kiva pikku teksti, josta pidin :) Kiitos kovasti ja anteeksi sekava kommenttini, toivottavasti saat siitä jotain selkoa :D

-DragonHeart58

 

Sudari

  • ***
  • Viestejä: 17
Vs: Vain sanat merkitsevät/Sallittu
« Vastaus #2 : 13.03.2014 18:46:00 »
DragonHeart58: Uhh laiskuuttani en heti jaksanut koittaa vastata, pahoittelen D:
Oij, ihanaa, että tykkäsit :33

Hmm voi olla, mutta en halunnut tehrä tästä mitenkään pitkää tekstiä ja keskittyä lähinnä tuohon otsikkoon, josta kaikki lähti liikkeelle c:

Ja kyllä, juurikin se :D Äidinkielen opettajani mukaan tuollaisissa tapauksissa päälause määrää tuleeko piste vai kysymysmerkki-hän siis luultavasti saattaisi sanoa, että tuohon kuuluisi oikeasti piste(päälause on toteamuslause, kysymysmerkki tulisi, jos se olisi myös kysyvä lause). :D Mutta itse ajattelin pisteen epäkelvoksi kyseiseen kohtaan, sillä itse tuo kysymys muuten olisi jäänyt tavallaan päälauseen varjoon, joten korostin epäsuoraakysymyslausetta kysymysmerkin avulla. :3 Kauhea sepustus anteeksi

Oikein mukavaa, että pirit tästä ja kiitoksia kovasti komentistasi :3