Kirjoittaja Aihe: Hyvää syntymäpäivää, Sirius Musta (S, Remus/Sirius)  (Luettu 2174 kertaa)

Mustekehrääjä

  • Tassuttelija
  • ***
  • Viestejä: 633
Kirjoittaja: Mustekehrääjä
Oikolukija: Vlad
Ikäraja: S
Tyylilaji: Angst?
Paritus: Sirius/Remus
Vastuunvapautus: Herrat kuuluvat Rowlingille, enkä saa tästä mitään muuta korvausta kuin itselleni hyvän mielen.
A/N: (Osallistuu OTP10:iin.)
Ja tosiaan, idean sain toosi fiksusti uskonnon tunnilla tuosta otsikosta, joka pälkähti mieleeni jaja.. Niin. Kommentit ois kivoja, eheh?
Yhteenveto: Sirius ajattelee, ettei kukaan muista hänen syntymäpäiväänsä.


Hyvää syntymäpäivää, Sirius Musta


Yöllä alkanut myrsky oli valvottanut Siriusta aamuun saakka. Tuhruisesta peilistä katsoivat takaisin väsyneet silmät, joiden alle nukkumaton yö oli jättänyt muistoksi tummat varjot. Sirius huuhtoi kasvonsa kylmällä vedellä jaksamatta kuitenkaan selvitellä takkuja hiuksistaan.

Hän tallusti keittiöön. Oljo oli siivonnut pöydälle jääneet astiat kaappeihin yön aikana. Sirius etsi kaapista harmaan kupin, yhtä harmaan kuin ulkona riehuva maailma. Kahvi ei ollut vielä valmista, joten Sirius mutusti odottaessaan kaksi mautonta kaurakeksiä.

Vitun hyvää syntymäpäivää.

Sirius äännähti ja se kuulosti haikealta yritykseltä nauraa. Molly oli ympyröinyt päivän tummanvihreällä musteella kalenterista, jonka Remus oli ostanut viime jouluna lahjaksi. Ei Siriusta tarvinnut muistuttaa syntymäpäivästään. Aivan samanlainen päivä se oli kuin kaikki muutkin. Se vei häntä edellisten ja seuraavien päivien tapaan lähemmäs kuolemaansa.

Kahvi maistui kitkerältä ja munakas paloi kattilan pohjaan. Silti Sirius sai sen syötyä ja hilautui kahvimukinsa kanssa olohuoneeseen. Hän lysähti alas sohvalle kuuntelemaan rätisevää radiota. Korkea naisääni kirkui riutuvasta rakkaudestaan myrskyvaroituksen jälkeen. Siriuksen teki mieli sulkea radio, mutta hän ei halunnut jäädä yksinään ajatustensa kanssa.

Oli siinäkin syntymäpäivä.

Sirius kiusasi itseään muistelemalla nuoruutensa syntymäpäiviä. Ne kaikki olivat olleet merkityksellisiä, iloisia ja mutkattomia päiviä. Siriuksen parhaat ystävät olivat tehneet niistä vuosien kohokohtia. Ennen kuin kaikki oli murtunut käsiin pieninä puunpalasina, joita Sirius ei osannut liimata yhteen.

Yhä yli kymmenen vuoden jälkeen Sirius saattoi tuntea kahdeksannentoista syntymäpäivänsä aamuauringon selässään. Ehkä se oli vain epätoivoista kuvitelmaa, mutta hän halusi edes luulla muistavansa sen. Kuvitella, että muisti miltä Remuksen nauru oli kuulostanut, kun huulet olivat painuneet suutelemaan Siriuksen niskaa. Hän uskoi yhä maistavansa kielellään liian laihan karpaloteen ja täytekakun, joka oli lässähtänyt. Se oli ollut Siriuksen paras syntymäpäivä. Ei ollut ollut kiire minnekään.

Ei hänellä kyllä nytkään ollut kiire suuntaan tai toiseen. Mutta lempeä aamuaurinko ja suklaalta maistuva ihmissusi puuttuivat. Oljolta ei ollut odotettavissa muistamista, hyvä jos Sirius edes näkisi kotitonttua. Ei sillä, että hän sitä hapannaamaa kaipaisi. Olisi vain joku, joka halaisi ja kertoisi, ettei Sirius ollutkaan aivan merkityksetön. Että joku välitti edelleen.

Mutta kukaan ei hypännyt sohvan takaa rutistamaan Siriusta. Kukaan ei työntänyt hänen eteensä jättimäistä syntymäpäiväkakkua, johon oli aseteltu tasan 36 kynttilää. Eivätkä kynttilät valuneet kakulle, kun Sirius ei ehtinyt puhaltaa pieniä liekkejä sammuksiin.

Kahvi oli muuttunut kylmäksi ja Sirius nousi kaatamaan sen lavuaariin. Hän asteli hitaasti keittiöön, mutta seisahtui ovelle varmistaakseen, ettei nähnyt unta tai harhoja. Kolkon hämäryyden keskellä paloi yksinäinen kynttilä. Se oli tökätty pinnasta palaneeseen muffiniin, mutta se sai Siriuksen sydämen sykkimään lämpöä. Harmaat silmät kohtasivat kultaan vivahtavat, joista heijastui hymy.

Remus ei ollutkaan unohtanut Siriuksen syntymäpäivää.
« Viimeksi muokattu: 05.06.2013 14:30:53 kirjoittanut Mustekehrääjä »

Funtion

  • Vieras
Vs: Hyvää syntymäpäivää, Sirius Musta (S, Remus/Sirius)
« Vastaus #1 : 22.09.2012 13:35:02 »
Kommenttikampanjasta terveiset! Tykkään sun teksteistä noin yleisestikin, en oo vaa sattunut törmäämään tähän, mutta hyvä et on KK olemassa! Sieltä löytää aina kaikkee jännää.

Gaah, mun sydänparkani. Onko mitään kamalampaa kuin itsesäälissä riutuva Sirius? Uaah. No mutta, siihen kyllä tällainen angstisuus sopiikin. Nauratti vähän noi sen ajatukset, tuntui kuin olisin lukenut tyylii jotai omaelämänkertaani... syntymäpäivät on syvältä. Onneksi sitten kuitenkin lopussa toivo heräsi ja tuli positiivisempi vire, vaikka muuten tää aika angstinen olikin!

Hän uskoi yhä maistavansa kielellään liian laihan karpaloteen ja täytekakun, joka oli lässähtänyt.
En tiedä miksi, mut tää virke vaan iski ja kovaa. Karpalotee. <3 Ja täytekakku joka on lässähtänyt! Ah mitä yksityiskohtia.

Yhä yli kymmenen vuoden jälkeen Sirius saattoi tuntea kahdeksannentoista syntymäpäivänsä aamuauringon selässään.
Sit taas tää on myös hurjan kaunis, etenkin se miten Sirius saattoi tuntea aamuauringon säteet selässään... aaaa! <3

Otsikko oli kyllä tavattoman kuvaava! : D Tää oli tällainen kiva (...kyseenalaista puhua kivasta kun tää oli kauheen angstinen, mun mielestä ainakin) pieni tunnelmointi. Arjen hetki. Onko mitään parempaa! Ja sä oot ihanasti upottanut tuonne tekstiin muistelmia menneestä, ne toi tähän vähän sellaista syvyyttä ja sisältöä. Harmi vaan, että Siriuksen kahvi pääsi siinä samassa jäähtymään (...kuten mullakin tässä kommentoinnin lomassa, shit.)

Tykkäsin tästä! Ei tää mikään maatamullistava ollut, mut ei kaikkien tekstien tarvikaan sellaisia olla (ja hyvä ettei olekaan, muuten mun aivot räjähtäis). Sun kirjoitustyylis on ihanan pelkistetty ja kaunis. Kiitos! <3

Mustekehrääjä

  • Tassuttelija
  • ***
  • Viestejä: 633
Vs: Hyvää syntymäpäivää, Sirius Musta (S, Remus/Sirius)
« Vastaus #2 : 25.09.2012 15:41:07 »
Oii, kommentti!

Huomasin kommenttisi jo eilen aamulla, mutta en silloin osannut vastata yhtään mitään järkevää. Mutta kiitos, kiitos kovasti fierté, piristit nimittäin aamuani varsin mukavasti. ^^ Kovin ihanaa kuulla, että tykkäsit. Jaja, ää... emmie osaa sanoo mitään fiksuu. Kiitosta!

Altais

  • ***
  • Viestejä: 1 003
Vs: Hyvää syntymäpäivää, Sirius Musta (S, Remus/Sirius)
« Vastaus #3 : 03.11.2022 16:51:04 »
Voi ihanuutta, minkä löysinkään! Nyt on aivan pakko kyllä nostaa tämä vanhempi ficci, Siriuksen synttärin kunniaksi ja siksi, että tämä oli angstisuudessaankin niin suloinen. ❤️ Eihän ne vanhenemisen päivät tässä aikuisemmalla iällä enää niin riemastuta, ja ymmärtää sen, ettei Siriusta nyt varsinkaan. Ja eipä ihme, jos nuoruuden syntymäpäivien muistelu herättää katkeransuloista kaipausta ja ihan suruakin ottaen huomioon, mitä kävi, ja miten monta syntymäpäivää Siriukselta sen jälkeen meni ihan kokonaankin ohi. Mutta toisaalta, ei tuo 36 nyt mikään mahdoton ikä vielä ole, joten jos Sirius olisi vain elää saanut, olisihan sillä ollut aikaa vielä kokea vaikka millä mitalla niitä onnellisia syntymäpäiviä. ❤️ Ihanaa, ettei Remus unohtanut muistaa häntä sitten kuitenkaan.
I am human and I need to be loved
Just like everybody else does