Kirjoittaja Aihe: Ajan pyörä, Rajamaiden yö, S  (Luettu 1740 kertaa)

Dria

  • ***
  • Viestejä: 942
  • Femmeilijä
Ajan pyörä, Rajamaiden yö, S
« : 23.11.2010 16:51:31 »
Fandom: Ajan Pyörä -jjb lisäsi fandomin otsikkoon
Beta: SB
Genre: Angst
Rating: S
Hahmot: Lan
Yhteenveto: Lan inhosi kiusallista tilannetta, jonka Amyrlinin istuimen ilmaantuminen Fal Daraan aiheutti.
Haasteet: Fandom 10, Perspektiiviä parittamiseen (Canon), Nevillan henkilökohtainen haaste

A/N: Nevillan haaste oli kirjoittaa Lanista ja erityistoive bittersweet romance. Tiedä sitten miten se onnistui…  Pakolliset sanat ovat alleviivattuja. Kiitos haasteesta ja lisäksi erityiskiitos kiitos SB:lle jälleen kerran betauksesta.


Rajamaiden yö


Al’Lan Mandragoran, Seitsämän tornin herra ja Malkierin kruunaamaton kuningas, seisoi korkealla Fal Daran linnakkeen tornin huipulla mietteisiinsä uppoutuneena. Tuuli tuiversi hänen ympärillään kantaen mukanaan pieniä lumihiutaleita. Tarkkaavainen kuuntelija saattoi myös erottaa ulinaa muistuttavan vaimean äänen, jota kutsuttiin Pimeän valtiaan vaikerrukseksi.

Harmaa taivas alkoi tummua nopeaa tahtia. Rajamailla yö tuntui laskeutuvan heidän ylleen painostavampana ja nopeammin kuin muualla. Sitä pidettiin Varjon vaikutuksena. Rajamaalaiset uskoivat, että eräänä päivänä pimeys lankeaisi pysyvästi ja silloin soisivat sotatorvet ja Tarmon Gaidon alkaisi.
 Lan ei uskonut moista, mutta hän oli elänyt tarpeeksi vanhaksi tietääkseen, mitä pimeäntulon jälkeen tapahtui linnakkeen käytävillä ja huoneissa. Tavalliset ihmiset liikkuivat keskellä yötä omilla asioillaan, sillä varjoissa oli turvallista hiipiä esimerkiksi rakastajan huoneeseen. Lan osasi tavallaan odottaa Emondinvainion nuorta Viisautta luokseen.

Moiraine oli ainakin vihjannut jotain sen suuntaista, ja Lan tiesi, ettei Aes Sedai viettänyt yötä yksin. Lan inhosi kiusallista tilannetta, jonka Amyrlinin istuimen ilmaantuminen Fal Daraan aiheutti.

Lan ei missään nimessä hyväksynyt kahden naisen välistä rakkautta. Siitä huolimatta hän oli oppinut sietämään sen, koska hän rakasti Moirainea. Nainen oli lumonnut hänet hitaasti, täysin vahingossa ja tahtomattaan. Luultavasti, tosin Moiraine oli cairhieni ja Aes Sedai, joten Lan ei uskaltanut laittaa päätään pantiksi.

 He olivat yhdessä kohdanneet vaaroja, joista muut näkivät painajaisia, uhmanneet kuolemaa ja Valheiden isää. Moiraine kutsuikin heidän maailmaansa sirkukseksi. Matkatessa ympäri maailmaa ei koskaan tiennyt, mitä näyttämölle ilmestyy seuraavaksi; nuorantanssija, tulennielijä vaiko s’reditin kesyttäjä.

Heidän suhteensa oli ollut avoin alusta asti, joten Lan oli tiennyt Aes Sedainsa taipumuksista. Yleensä Lan kykeni unohtamaan sen, mutta Amyrlinin läsnäolo oli palauttanut asian jälleen hänen mieleensä. Naiset… Valkeuden nimessä naiset aiheuttivat enemmän ongelmia kuin edes Pimeän valtias ja Hyljätyt yhteensä!

Kylmä tuuli puhalsi, mutta kykenemättä särkemään tyhjyyttä, jonka suojissa kaitsija oli. Todennäköisesti mies ei olisi huomannut, vaikka nuoli olisi lävistänyt hänet. Tyhjyys oli vankka ja läpitunkematon, ja Lan oli syöttänyt kaikki tunteensa liekkiin. Ilman tunteitaan hän kykeni näkemään kokonaiskuvan tilanteestaan, kuten suuret kenraalit näkivät taistelukentän kartoillaan.

Ensimmäinen ongelma oli Moiraine. Lan tiesi rakastavansa sievää cairhieninaista syvästi, vaikka tämä ei vastannutkaan kaitsijansa tunteisiin samalla tavalla. He välittivät aidosti toisistaan. Se oli eräänlaista rakkautta, mutta ei sitä, mitä Lan kaipasi. Ajan kuluessa hän oli kuitenkin asennoitunut näkemään Moirainen nuorempana sisarenaan, jonka kanssa hän saattoi puhua melkein mistä tahansa.

Toinen ongelma oli Emondinvainion Viisaus, Nynaeve al’Meara. Nainen oli itsepäinen, mutta oikein viehättävä. Ikää tytöllä ei ollut kuin korkeintaan puolet Lanin iästä. Kaitsija ei ollut sokea, eikä typerys. Hän tiesi, että Viisaus oli kiinnostunut hänestä.

Lan katsoi alapihalle, missä miehet ampuivat tummia lintuja. 'Säästäisivät nuoliaan, nuo ovat harakoita. Pimeän valtias suosii korppeja', kaitsija ajatteli happamasti. Valkoiset juovat osoittivat, että kyseessä oli harakkaparvi, joka oli säikäytetty ruuanhakulennolla.

Olikohan itse Lews Therin Telamon ollut yhtä pahassa tilanteessa naisten kanssa? Tarut kertoivat, että Ilyenan lisäksi myös Lanfear oli rakastanut Suvunsurmaa. Kuinka mies oli selvinnyt? Sopeutumalla, kenties?

Lan oli antanut Viisaudelle mahdollisuuden, kuten Moirainen oli ehdottanut, vaikka ei ymmärtänytkään, miksi Aes Sedai halusi hänen tekevän niin. Hän yritti kuitenkin jatkuvasti kääntää nuoren naisen pään. Heidän välillään ei koskaan voisi olla mitään.

Lan tiesi, että hänen elämäänsä mahtui vain yksi nainen.***

Fin

A/N2: Jos jaksoit lukea tänne asti, onko lyhyt puumerkki liikaa pyydetty?
« Viimeksi muokattu: 11.11.2014 17:13:36 kirjoittanut Beyond »
"Ajan pyörä pyörii ja aikakaudet tulevat ja menevät jättäen jälkeensä muistoja, joista tarinat syntyvät. Tarinat haipuvat myyteiksi, ja myytitkin on jo kauan sitten unohdettu, kun ne luonut aikakausi jälleen koittaa."
Ava by Cea

Fairytale

  • ξωτικά
  • ***
  • Viestejä: 244
  • Say that you believe.
Vs: Rajamaiden yö, K-7
« Vastaus #1 : 03.12.2010 14:11:19 »
Aivan ihana ^^ Lan on yksi lempparihahmoistani Ajan Pyörässä ja tässä oli päästy mielestäni ihan hyvin sen ajatusmaailmaan. Kuvailu oli myös loistavaa :) Mutta ilmeisesti tässä oli viittausta Lan/Moiraineen, vaikka enemmän pidänkin Lan/Nynaevesta... Mutta se loi vain mukavaa tunnelmaa ^^

Muuta tähän en pysty sanomaan x )
"There was a price to be paid for any decision he made. There was a price for who he was. Other people paid it."

Dria

  • ***
  • Viestejä: 942
  • Femmeilijä
Vs: Rajamaiden yö, K-7
« Vastaus #2 : 03.12.2010 16:14:57 »
Kiitos kommentistasi, Fairytale. Lan tosiaan on aivan ihana hahmo (paitsi uusimmissa kirjoissa mutt...) Pyrin viittaamaan molempiin parituksiin, varsinkin kun pidän itsekin enemmän Lan/Nynaevesta,  ja Lan tosiaan rakastui Nynaeveen kirjoissa.
"Ajan pyörä pyörii ja aikakaudet tulevat ja menevät jättäen jälkeensä muistoja, joista tarinat syntyvät. Tarinat haipuvat myyteiksi, ja myytitkin on jo kauan sitten unohdettu, kun ne luonut aikakausi jälleen koittaa."
Ava by Cea