Kirjoittaja Aihe: Tunteenpurkaus, 5 raapaletta tunteista, S  (Luettu 2268 kertaa)

akinnah

 • Robin
 • ***
 • Viestejä: 225
  • Raitamaailma
Tunteenpurkaus, 5 raapaletta tunteista, S
« : 21.07.2009 11:00:01 »
Author: miimii, eli akinnah
Rating: S

A/N: Mitäs muuta tästä vielä pitäisi sanoa? Kaikki on raapaleita, jokainen kertoo yhdestä tunteesta. Tämä tuli haasteena kaverilta, kysyin sitlä 5 tunnetta, ja kirjoitin niistä sitten raapaleet :D Näin tämä on siis syntynyt. Olen kirjoittanut tämän jo aikaisemmin, muutaman kuukauden vanha juttu siis. Kommentoikaa, kiltit, harvoin kuulen täysin puolueetonta kommenttia tämmöisistä teksteistä :D

***

KATKERUUS

Katkeruus. Sana, jossa kovia konsonantteja on ripoteltu ympäriinsä heittämällä. Vokaalit jäävät heikkoina keskelle kirjaimien sumaa, jossa ne lopuksi hukuttautuvat ilmattomaan hengettömyyteen ja sulkevat itsensä pieneksi. Sanat valuvat ja samaistuvat, jolloin paikalle tulee suru.

Suru. Kaksi konsonanttia, kaksi vokaalia. Peräjälkeen ja yhdeksi soluttautuneena. Jo pienuudessaan pienenlainen, surullinen, hyväksikäytetyn peloiteltu. Pysyy matalalla koko ajan, samoin kuin sanan merkitys. Vetää mielen maahan, katseen maahan, ihmisen maahan. Painovoima vaikuttaa, kun ruumis pysyy makuuasennossa surun painaessa muiden ihmisten sydämistä. Kasvihuoneilmiö nostaa surun katkeruudella lämmitetyn hengen huoneen kattoon katsomaan.

Surusta ei pääse mihinkään. Suru on vain sana, joka on liian pieni mihinkään, mutta liian suuri nostamaan ketään ylös.


SYYLLISYYS

Syyllisyys ei ole vain tunnetila, jossa varpaat kipristyvät itkun voimasta voimattomiksi. Tunnottomuus vie voiton kylmyydestä, kun syyllisyyden kyltymätön tunne vie sielun muualle.

Syyllisyys ei ole vain sana, joka kiertää kehää alkukirjaimensa kanssa. Silmä itkee omaa itkuaan, sydäntä riipaisee, kun toinen katsoo. Kun joku tajuaa, että olet tehnyt väärin. Kun itse tajuat, että oletkin syyllinen. Syyllisyys on tunnetila, jossa ei ole kyse mistään.

Syyllisyys on elämän hakemista ja pettymystä. Helpotus ottaa alaa sydämestä, kun syyllisyys putoaa pois.

Syyllisyys ei ole vain tunnetila, jossa kohtaamme vastoinkäymisiä. Se on ilon etsintää, jonkin täydellisen hakua, jossa olemme erehtyneet. Koskaan ei satu vahinkoja. Me vain olemme olleet huolimattomia.


PELKO

Turhan usein ihminen kohtaa pelkonsa arjen elämässä, jolloin sanat menevät sekaisin vokaalein ja konsonantein, lauseiden ja numerosarjojen soljuessa huulien läpi kuulumattomille korville. Toisen ihmisen käsi huolestuttavan lähellä on pelkoa oman itsensä menettämisestä ja elämän putoamisesta pohjaan.

Tunnemme pelon ennen tuhoamista. Tunnemme pelon ennen kuin putoamme tahallisuuden syvään kaivoon, jossa tunnemme hukkuvamme omaan ääneemme. Pelkäämme joutuvamme suljettuun tilaan sodan jaloissa, kun olemme yksinäisinä hetkinä kiinnitettynä itseemme. Emme pelkää toimettomuutta vaan toimen menettämistä.

Turhan usein ihminen pelkää tulevaisuutta, toisen kohtaamista, merkityksettömiä sanoja ja sanattomuutta. Hiljaisuus on ahdistavampaa kuin äänekkyys, mutta silti teemme kumpaakin. Pelkäämme sen olevan todellista.

Pelko on olotila, jossa ihmiset pysähtyvät vihdoin ajattelemaan.


PETTYMYS


Mikä onkaan tunne, kun joku ei tuokaan karkkia kun olet sitä toivonut, kun kukaan ei tulekaan lohduttamaan, kun surusi on suurin? Mikä onkaan sana, joka alkaa pehmeästi, mutta silti peräänantamattoman kuvattomasti?

Pettymys on kova tunteena, vielä hirveämpi tuottaa. Ääni, kun vastaat ettet tahdokaan ulos, vastaus joka ilmaisee kovasti tyydyttymätöntä halua, mutta silti niin pettymystä ja sen pienintäkin heikkoa hukuttamista. Se on tunne, jonka tuottaminen on kovaa itselleen kuin toisellekin.

Maalaanko tahallani toisen mielen mustaksi? Teenkö tahallani toisen mielestä väärin, jotta saisin lukea pettymyksen karvaan kielen hänen kasvoiltaan ja sanoiltaan. Olemmeko oppineet tuhoamaan odotetun odottamisen? Oppineet kuinka helppoa on olla miellyttämättä?

Olemmeko pettyneitä pettäneitä?


VIHA

Vihan vahva kieli kertoo kertomattomasta. Vihaisuuden tunne tunteena on tuntematon käsitys tunteettomille. Vihaisuus on satuttamista toisen näkökulmasta, julmaa polttamista omissa ajatuksissaan.

Vihaamme ihmistä, sanaa, asiaa kiertämässä sitä. Viha sumentaa mielemme mustilla hiilenpalasillaan, kylmettää lämpimän ajatuksen jotakuta kohtaan. Mieli on monipuolinen vihaamalla jotakuta, rakastamalla toista. Olemme ainutlaatuisia, kun koemme tunteen toisen perään, pysähtymättä ajattelemaan miksi.

Kasvit eivät tunne vihaa meitä kohtaan, mutta otsalle nousee puna kun kiskomme rikkakasvin irti kukkapenkistä. Vihaamme niiden sikiämistä, leviämistä ja sairaalloista monipuolisuutta kasvaa kivipellon läpi roudan aikaan. Viha on vain meidän tunteemme, jota yhtä sairaalloisesti viljelemme.

Aivan turhaan peitämme kovalla sanalla pehmeän mielen, vaikka tunnelin päässä näkyisi hentoa valoa.
« Viimeksi muokattu: 15.06.2011 17:11:25 kirjoittanut Scarlett »
Walking down by the bay, on the shore,
staring up at the planes that aren't there anymore

elendir

 • haaveilija
 • ***
 • Viestejä: 140
 • oi jos silmät saisin kaltaisensa...
Vs: Tunteenpurkaus
« Vastaus #1 : 21.07.2009 11:22:27 »
Nämä oli hyviä! Pidin erityisestä tuosta Syyllisyyden kirjoitus tyylistä ja rytmistä. Pelko ja pettymys oli hyvin kuvailtu. Viha ei sytyttänyt ihan samalla tavalla, mutta ei sekään huono. Toisaalta siinä oli tämä yksi ihana lause:
Lainaus
Vihaisuuden tunne tunteena on tuntematon käsitys tunteettomille.
Katkeruus taas vaihtui parin rivin jälkeen suruksi ja tuli mieleen, että eikö katkeruudesta sinäänsä keksi tarpeeksi kirjoitettavaa vai oliko tuo ihan tietoisesti muutettu suruksi? Joka tapauksessa nämä oli hyviä. Pidin kovasti :)
Jos leijuminen johtuu ilosta, tuleeko painovoimattomassa tilassa onnelliseksi? Tasan ei mene nallekarkit!

akinnah

 • Robin
 • ***
 • Viestejä: 225
  • Raitamaailma
Vs: Tunteenpurkaus
« Vastaus #2 : 21.07.2009 13:32:20 »
Thanks, elendir! Hyvä että tykkäsit. Toi lainattu lause oli vähän siinä rajalla, että meneekö se liian monimutkaseksi, vai oliko se ihan sallitun sekava :D Mutta hyvä jos se oli... hyvä XD

Mä kai jotenkin yhdistän katkeruuden ja surun toisiinsa, joten se kai ilmenee sitten tuossa raapaleessakin silleen. En tiedä :D Tosiaan, oon kirjottanut tämän joskus maaliskuussa, joten en aivan muista kaikkea mitä sillon ajattelin.
Lainaus
Sanat valuvat ja samaistuvat, jolloin paikalle tulee suru.
Kai se vaan menee silleen :D Katkeruus muuttuu jossain välissä suruksi, tai sitten joksikin toiseksi tunteeksi.

Kiitos kommentista (: Se oli hyvinkin ihana ^^
akinnah
Walking down by the bay, on the shore,
staring up at the planes that aren't there anymore

MyName

 • Pyhän Mungon asiakas
 • ***
 • Viestejä: 62
 • Valkoista valkoisella
Vs: Tunteenpurkaus
« Vastaus #3 : 29.08.2009 21:24:08 »
Ihana nimi. Ja olihan nää hienoja. Tykkään tällaisista periaatteessa yksinkertaisten, mutta kuitenkin niin monikerroksisien asioiden mietiskelyistä. Omasta mielestä parhaita oli katkeruus, syyllisyys, pettymys ja viha. Ja pelko. Apua, enhän täältä sitä suosikkia pystykään valitsemaan. :DD Mutta hyvät tunteet on kaverisi valinnut.

Lainaus
Sanat valuvat ja samaistuvat, jolloin paikalle tulee suru.

Itse mielsin tämän perusteella tuon surun niin, että se olisi otettu sanan "katkeruus" neljästä viimeisestä kirjaimesta, jotka olisi sitten sekoitettu. Näin kulkevat minun ajatukseni. :D
« Viimeksi muokattu: 29.08.2009 21:26:47 kirjoittanut MyName »
Mikään ei ole varmaa paitsi se, ettei mikään ole varmaa. Enkä ole siitäkään ihan varma.

akinnah

 • Robin
 • ***
 • Viestejä: 225
  • Raitamaailma
Vs: Tunteenpurkaus
« Vastaus #4 : 29.08.2009 22:47:33 »
MyName oi sähän kommentoit jo toista mun kirjotelmaa : D Loistavaa, kiitos. Mä tykkään kirjottaa vaikka pelkästään yhdestä sanasta. Ajatuksia mitä siitä tulee mieleen ja niin pois päin. Nääpä on oikeestaan juuri semmosia (:

Kiitos kommentista. Mun vastaamistaidot jäi johonkin videoiden sekaan.
akinnah
Walking down by the bay, on the shore,
staring up at the planes that aren't there anymore

Kotitonttu

 • ***
 • Viestejä: 479
Vs: Tunteenpurkaus
« Vastaus #5 : 08.09.2009 21:32:13 »
hyvin kerrottu ja kuvailtu!!
tykkäsin  tästä!
olkapäällä kyyhkynen vaikket sitä nää