Kirjoittaja Aihe: Riverdale - tv-sarja [Netflix]  (Luettu 5549 kertaa)

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 5 613
 • Malfoysexual
Riverdale - tv-sarja [Netflix]
« : 16.02.2021 21:10:04 »Riverdalen asukkaat ovat sekaisin Jason Blossomin järkyttyvästä kuolemasta, joka paljastaa monia salaisuuksia aiemmin niin idyllisestä kaupungista. Archie Comicsin ikoninen maailma kokee mullistuksen, ja sarjan seksiä, nokkeluutta ja arvoituksellisuutta tihkuvassa maailmassa esiintyvät esimerkiksi Archie Andrews, Betty Cooper, Veronica Lodge, Cheryl Blossom ja Jughead Jones.

Riverdale on yhdysvaltalainen teinidraamasarja, joka perustuu Archie Comicsin luoman Justus-sarjakuvan hahmoihin. Fox aloitti vuonna 2015 projektin tuoda sarjakuvahahmot televisioruutuun, mutta vasta The CW:n otettua projekti itselleen siitä tilattiin pilottijakso.

Sarjan esittäminen alkoi yhdysvalloissa 26. tammikuuta 2017 The CW -kanavalla.

Rooleissa:

Spoiler: näytä
Ensin näyttelijän nimi, jonka jälkeen roolihahmo. Tässä listassa ei todellakaan ole kaikkia. :)

KJ Apa - Archibald "Archie" Andrews 
Lili Reinhart - Elizabeth "Betty" Cooper 
Camila Mendes - Veronica Lodge 
Cole Sprouse - Forsythe Pendleton "Jughead" Jones III 
Madelaine Petsch - Cheryl Blossom 
Casey Cott - Kevin Keller 
Martin Cummins - Tom Keller 
Marisol Nichols - Hermione Lodge 
Mark Consuelos    - Hiram Lodge 
Luke Perry - Fred Andrews 
Skeet Ulrich - Forsythe Pendleton "FP" Jones, Jr. 
Mädchen Amick    - Alice Cooper 
Lochlyn Munro - Hal Cooper 
Tiera Skovbye - Polly Cooper 
Hart Denton - Chic Smith 
Barclay Hope - Clifford Blossom/Claudius Blossom 
Nathalie Boltt - Penelope Blossom 
Vanessa Morgan - Antoinette "Toni" Topaz 
Trevor Stines - Jason Blossom 
Robin Givens - Sierra McCoy 
Ashleigh Murray - Josie McCoy 
Charles Melton (kausi 2-) Ross Butler (kausi 1) - Reggie Mantle 
Jordan Connor - Sweet Pea 
Drew Ray Tanner - Fangs Fogarty 
Cody Kearsley - Moose Mason 
Emilija Baranac - Midge Klump 
Gina Gershon - Gladys Jones 
Trinity Likins - Forsythia "Jellybean" Jones 
Sam Witwer - herra Rupert Chipping 
Rob Raco - Joaquin DeSantos 
Chad Michael Murray - Edgar Evernever 
Zoé De Grand Maison - Evelyn Evernever
Mitä pidät sarjasta? Suosikki hahmot? Parhaat paritukset? Parhaat mysteerit? Onko juonessa liikaa kaikkea vai juuri sopivasti? Mitä kaipaisit lisää ja mitä vähemmän? Seuraatko näyttelijöiden oikeaa elämää sosiaalisessa mediassa? Luke Perryn kohtalo? Mikä pari tai hahmo saa inhon väreitä aikaan? Kaikki keskustelu sarjaan liittyen / sarjan näyttelijöihin olisi enemmän kuin tervetullutta!Sarjan viides kausi pyörähti käyntiin tämän vuoden puolella ja se pidetään spoiler-tagin alaisuudessa!
Neljästä muusta kaudesta saa puhua vapaasti. Jos et ole katsonut sarjaa tai sinulla on se kesken, vältä tähän topikkiin osallistumista, jos pelkäät spoilaantuvasi! Sarjaa voi seurata Netflixistä, johon ilmestyy uusi jakso joka torstai.
« Viimeksi muokattu: 16.02.2021 21:15:40 kirjoittanut niiina »

niiina
Dramione

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 5 613
 • Malfoysexual
Vs: Riverdale - tv-sarja [Netflix]
« Vastaus #1 : 16.02.2021 21:44:32 »
Korkkaan tämän vaikka itse, niin jospa muutkin uskaltautuisi mukaan!

Musta sarjassa on aivan liikaa kaikkea! :D Aloin katsomaan sarjaa sen teinihömpän toivossa, koska kaipaisin elämään tällä hetkellä paljon jotain huoletonta rakkaus teineilyä! Tämä ei ihan sitä toivetta saavuttanut vaan ohjelmassa tapahtuu niin hurjasti asioita, että hyvä kun perässä pysyy! Jokainen jakso on täynnä asioita ja sitä välissä ihan huusi, että pliis pysähtykää ja nauttikaa näistä loistavista hahmoista ja heidän välisistä kemioista enemmän!

Mulle ehdoton kultahippu sarjassa on Jughead Jones kehen rakastuin tulisesti jo ekassa kohtauksessa, missä hän oli mukana. Juuri mies minun makuuni! :P Tosin pidin Colesta jo Five feet apart - elokuvassa, jonka katsoin siis ennen tätä sarjaa ja sarjaa aloittaessani tajusin, että hetkinen, sama mies! Lisäksi minun ihan ehdoton suosikki pariskuntani on Betty/Jughead eli Bughead. Ne on aivan täydellisiä toisilleen. ♥ Heidän vuoksi olenkin jaksanut selata sarjaa läpi, vaikka monet juonikuviot on ollut ihan utopisia, vaikka niissäkin tosi hyviä juttuja seassa. Eläydyn sarjoihin aina vähän liiaksikin mukaan, varsinkin kun katson lyhyen ajan sisällä kaiken mitä mahdollista ja on kyllä tullut itkettyä ja naurettua tämän sarjan mukana. Eli jos joku kaipaa keskustelukaveria varsinkin vitoskauden suhteen, niin täällä ollaan. o/

Yllätyin iloisesti myös kun tajusin, että Lili Reinhart ja Cole Sprouse ovat myös irl olleet pariskunta ja toki mun vaaleanpunaisilla laseilla toivoisin, että he löytäisivät joskus toisensa uudestaan. Paraskin puhumaan kun en tiedä heidän suhteensa sisällöstä mitään, mitä nyt jotain juorulehtien juttuja lukenut. :D Heidän kemian kyllä näki välittömästi ruudulta!

Ainiin, unohdin vastata omiin kysymyksiini! Eli Lukea Perryn menehtyminen oli ihan kauheaa. Onneksi sarjassa oli tehty myös muistojakso Lukelle ja häntä muistellaan muutenkin välillä! Mun ehdoton BH lemppari nuorena. ♥ Lisäksi seuraan sosiaalissa mediassa yllättäen Lilia sekä Colea. :D Mun inhokki on oikeastaan Logden perhe ja sen kuviot. Varsinkin toisen kauden jälkeen ne eskaloitui hieman liikaa.

Eniten minua kuitenkin tällä hetkellä kiinnostaa tuo uusin kausi, joten hyppään spoilerin taakse. Puhun tässä siis viidennestä kaudesta sekä spekuloin tulevaa trailereiden yms. perusteella.

Spoiler: näytä
Harmi kun koronan takia tosiaan tuo neloskausi jäi kesken ja sitä kautta sitten se jatkuu tässä viidennellä kaudella ja tekee jo alusta hieman rikkonaisen. Tavallaan ei edes tajua, että kausi on uusi. Vasta tuossa viidennen kauden neljännessä jaksossa päästään tuohon oikeaan "kauteen". Olin aluksi shokissa tuosta 7 vuoden hypystä, mutta ymmärrän sen hyvin senkin vuoksi, että he menivät niin ympäriinsä, että olisi ollut todella hankala jatkaa sarjaa niin, että kukaan ei edes ole Riverdalessa. Siksi kai ymmärrän senkin, että jokainen pari erotettiin, koska muuten heille olisi voinut käydä jo vaikka mitä tuossa 7 vuoden aikana, mikä olisi jäänyt meiltä katsojilta näkemättä ja nyt päästään rakentamaan suhteita uudestaan. Itse itkin kun hullu kun mun rakas Bughead pari erosi myös ja olin shokissa kaikista Archie / Betty kuvioista, koska en voi sietää heitä kahta yhdessä sitten ollenkaan! Musta jo alussa tuli sellainen olo ekalla kaudella, että kuhan ei näitä kahta yhteen ennen kun edes tajusin, että Jug tulee olemaan Bettyn rakkaus. Olen kyllä lukenut, että itse tuossa sarjassa mihin tämä perustuu, niin Archie päätyisi juuri Bettyn kanssa yhteen ja he olisivat endgame tai jotain ja veikkaan, että kuolen jos näin on, koska sarjaa on muuten rakennettu niin eri parien ympärille eikä näistä kahdesta ole useasti vihjailtu edes, niin tuntuisi tosi toimimattomalta, jos he olisivat muka joku lopullinen pari sitten. :( Onko muita, ketkä näkee asian samoin? Kaipaan vertaistukea!

Olen onnellinen, että Betty päätyi valitsemaan lopulta Jugin. Minäkin näin, että hänen ja Archien välinen tilanne oli ehkä enemmän sitä, kuinka asiat on niin kaaoksessa ja se tuntui turvalliselta kun oli ystävä siinä vierellä ja erilaiselta, mutta Cheryl oli minusta mahtava sanoessaan Bettylle, että Jug on se oikea ja Archie on enemmän joku tavoittelematon unelma, joka ei vastaa todellisuutta. Koska se on totta. Kuitenkin noissa viidennen kauden trailereissa näkyy jotain suutelukohtauksia, missä veikkaan juuri olevan Bettyn ja Archien ja se rikkoo mun sydäntä! (Ellei siinä ole joku uusi hahmo mukana) En halua heille kyllä yhtään enempää tuollaista. /: Mulla oli niin ihanat ajatukset, että nyt Bughead voisi rakentaa juttunsa uudestaan vuosien jälkeen ja se olisi aivan mahtava alku tuolle. Oon tämmönen parikuntiin ripustautuja ja siksi tämä aihe juuri aiheuttaa kunnon päänsärkyä. :D

Itkin myös, kun Jug oli ainut joka tuli paikalle vuoden päästä kun heidän kaikkien piti tavata! Se oli jotenkin sydäntä särkevää.

Ei pitäisi aloittaa sarjaa ikinä kun ne on kesken, koska en kestä tätä, että joudun odottamaan viikon jokaista uutta jaksoa! Tosin nyt mulla enemmän on pelko mielessä juuri tuon Barchien suhteen, koska sitä en halua nähdä ja veikkaan, että into tosiaan lopahtaa jos se kuvio jatkuu. Pelastaisi Archie mielummin Veronican tuolta liitoltaan!

Myös näiden uudet elämät oli aika järkytys osittain. Selkeästi Jugilla ei ollut oikein mitään pysyvää juttua vaan elämä oli aika epätasapainossa tuossa vaiheessa, eikä kirjoittamisesta meinannut tulla mitään. Hän ei ollut löytänyt kuitenkaan sitä uutta Bettya itselleen vaan tuntui nuo naiset tuossa olevan aika sellaisia, millä ei ollut väliä. Samoin Bettyn elämä tuntui tyhjältä. Sai FBI koulutuksen, mutta ei mitään kunnon parisuhdetta vaan ilmeisesti joku tuollainen työkaveri, jonka kanssa oli vähän sutinaa. Veronica naimisissa, hmm ja Archie taas ei tainnut olla missään suhteissa ollenkaan vaan keskittynyt armeijaan pelkästään. Olisin kaivannut vielä ekaan viidennen kauden jaksoon jotain keskustelua nelikön välillä, mutta sitä meille ei suotu. Ehkä saisi enemmän irti toisesta jaksosta.

En tosin tiedä kestääkö mun sydän tätä. Viidennen kauden trailerit kyllä antoi osviittaa aika synkistä kuvioista, että juonikin saattaa olla ihan mielenkiintoinen, ellei parisuhdekuviot pilaa sitä täysin. ;D
« Viimeksi muokattu: 16.02.2021 21:54:15 kirjoittanut niiina »

niiina
Dramione

Fredu

 • Luihuisnörtti
 • ***
 • Viestejä: 1 010
  • Mieleni on maalaus
Vs: Riverdale - tv-sarja [Netflix]
« Vastaus #2 : 20.02.2021 13:25:53 »
Mua vaivasi kunnon Riverdale-hulluus tuossa jokin aika sitten ja jouduin ottamaan tumblrinkin käyttöön sen takia, että voin purkaa jonnekin mun järjettömiä fanityttöilyjä. :D Jonesin pojat on mun heikkous, tai on oikeastaan Gladyskin. Erityisesti nuori FP on jotain niin kuumaa etten voi kestää. Jughead nyt vei mun sydämen heti ekasta ruutuilmestymisestä lähtien.

Vähän toki häiritsee, että kun tutustuin alkuperäisiin sarjishahmoihin, niin Jughead oli aseksuaali. Jotenkin olisin halunnut, että se säilytettiin, mutta sitten se paritettiin Bettylle ja voitte vaan kuvitella mun pettymyksen. Siitä tehtiin imho liian basic ja obvious, mun mielestä olis sopinut paremmin jos se ois ollut se ace. Olisin suonut että tämä olisi tapahtunut sarjassakin. AU:na tietenkin shippaan Jughead/Archieta ihan huolella. Toki shippaan myös Sweet Peaa ja Fangsia keskenään.

Olin ihan missannut tuon, että Lili ja Cole on eronneet! Seuraan kyllä itekin suurta osaa nuorista ja vähän vanhemmistakin tähdistä somessa, mutta tumblrista pois jääminen vissiin aiheuttaa tietokatkoksia. ;D Mulla on vieläkin neloskausi aivan alussa, jotenkin jossain kohtaa en ehtinyt kattoo ja se sitten jäi. Mulla sattuu tää kyllä usein kaikkien sarjojen kanssa, mutta tarkotus olis päästä piakkoin taas Riverdaleen kiinni!
Avatar: Beauty Enchants
hiphei, hurraa, nyt ei surra! pienet on konstit nää: jos joskus täytyy huolia olla, tuntuu pahalta, itkettää, itke kyyneleet sovinnolla,
ei ne silloin sisälle jää
~*~
Hävisin pelin

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 5 613
 • Malfoysexual
Vs: Riverdale - tv-sarja [Netflix]
« Vastaus #3 : 24.02.2021 20:11:41 »
Mua vaivasi kunnon Riverdale-hulluus tuossa jokin aika sitten ja jouduin ottamaan tumblrinkin käyttöön sen takia, että voin purkaa jonnekin mun järjettömiä fanityttöilyjä. :D Jonesin pojat on mun heikkous, tai on oikeastaan Gladyskin. Erityisesti nuori FP on jotain niin kuumaa etten voi kestää. Jughead nyt vei mun sydämen heti ekasta ruutuilmestymisestä lähtien.

Vähän toki häiritsee, että kun tutustuin alkuperäisiin sarjishahmoihin, niin Jughead oli aseksuaali. Jotenkin olisin halunnut, että se säilytettiin, mutta sitten se paritettiin Bettylle ja voitte vaan kuvitella mun pettymyksen. Siitä tehtiin imho liian basic ja obvious, mun mielestä olis sopinut paremmin jos se ois ollut se ace. Olisin suonut että tämä olisi tapahtunut sarjassakin. AU:na tietenkin shippaan Jughead/Archieta ihan huolella. Toki shippaan myös Sweet Peaa ja Fangsia keskenään.

Olin ihan missannut tuon, että Lili ja Cole on eronneet! Seuraan kyllä itekin suurta osaa nuorista ja vähän vanhemmistakin tähdistä somessa, mutta tumblrista pois jääminen vissiin aiheuttaa tietokatkoksia. ;D Mulla on vieläkin neloskausi aivan alussa, jotenkin jossain kohtaa en ehtinyt kattoo ja se sitten jäi. Mulla sattuu tää kyllä usein kaikkien sarjojen kanssa, mutta tarkotus olis päästä piakkoin taas Riverdaleen kiinni!
Joo Jonesin pojat on kyllä!

Itse en ole tuohon sarjakuvaan tutustunut lähemmin, mutta tälleen kun tosiaan on sarjaa katsonut, niin oon kyllä pitänyt tuosta suunnasta missä sarjassa ollaan. Toki jos olisin ensin tutustunut sarjakuviin, voisi asia olla toisin, mutta mä olen niin Jug/Betty-fani, että olen vaan kiitollinen tästä. :D

Ps. mulla on kyllä joku kutina, että Lili ja Cole saattaisi taas olla aika hyvissäkin väleissä kun olen katsonut kaiken maailman videoita asian tiimoilta ja lukenut juttuja, kuinka ovat lähtenee bileistä yhdessä ja Cole oli kutsuttu Lilin tosi pienen piirin synttäreille ja myös Colen veli oli alkanut taas seurata (Cole ei näkyvästi seuraa ketään, varmaan juuri sen takia, että ihmiset kyttää :D) ja tykkäämään Lilin kuvista yms. eli selkeästi joku isompi lämpeäminen on taas tässä muutaman kuukauden sisällä tullut, mutta veikkaan, että eivät kyllä puhu noista kuvioista sitä vähääkään varmaan mitä ennen kun se julkisuus tuo vaan niin paljon kaikkea kurjaa ohella ja spekulaatioita, niin varmasti haluavat olla aika rauhassa asian kanssa. En toki tiedä ovatko he yhdessä, mutta ainakin ystävyys on selkeästi palautunut aika hyvälle tasolle. Eli elättelen edelleen toiveita, koska ne on niin suloisia. :P (Tosin jos nuo juorut Colesta on totta, että petti Lilia, niin siitä on aika vaikea rakentaa enää pohjaa. Molemmat on kyllä ilmeisesti tämän kieltänyt, mutta elän näköjään juoruille xD Koska voihan se olla, että kyse on tosiaan ollut ihan ystävyysjutuista tai ettei ole silloin olleet edes yhdessä, kun kuullema ovat muutenkin olleen aika on/off - tyyppisiä) Heidän eroaika oli kuitenkin pitkälti sitä, kun kaikki oli koronan vuoksi erossa toisistaan melkein ja nyt kun kuvaukset on ollut päällä taas jonkun tovin ja joutunut olemaan senkin vuoksi tekemisissä enemmän, niin mitä vaan voi tapahtua. Joku oli sanonutkin vissiin kuvausryhmästä, että hän uskoo vakaasti kun kuvaukset alkaa niin homma lähtee taas rullaamaan noillakin kahdella enemmän eikä kumpikaan kuullema aktiivisesti ole kiinnostunut etsimään uusiakaan kumppaneita. / Paitsi, että juorut toki heti alkoi hyrrätä kun Cole on nähty käsikädessä erään mallin kanssa, että sieltä suunnalta on ainakin tässä hetkessä siirrytty eteenpäin. :P

Mutta hyppää ihmeessä neloskauden kimppuun!

Olen kyllä aika shokissa tämän sarjan fanikulttuurista. Ihan kauheita shippisotia ja varsinkin kun itsekin pidän tosi kovasti yhdestä shipista, niin tuntuu kurjalta edes lukea tuota kamalaa sotimista, kuinka asiat pitäisi olla / tai milloin ne on väärin. Spoilaa viidettä kautta.
Spoiler: näytä
Esimerkiksi viidennestä kaudesta en ole tähän mennessä juuri pitänyt muutoksien vuoksi, mutta yritän odotella kovasti jos tilanne paranisi, ettei tartteisi lopettaa sarjaa kokonaan, kunnes saan varmistuksen, että lopputulos on hyvä. :D Archien ja Bettyn suihkukohtausta on kovasti hehkutettu ja pidetty sarjan kuumimpana kohtauksena, mutta toisaalta se oli ns. eka kunnon seksikohtaus kun ovat aikuisia, eli voi olla luvassa enemmänkin tuollaisia eri parien välillä. Haluaisin kyllä kovin, että tämä tilanne menisi ohi ja Archie etsisi uuden kohteen ja Betty tajuaisi viimein kun keskustelee Jugin kanssa, että ei se rakkaus oli kuollut mihinkään. Huomenna viimein uusi jakso ja sitten olisikin melkein kahden viikon tauko! Yrittävät varmaan aiheuttaa mulle sydänkohtauksen odotuksesta. Kun tämä odotus on semmoista huonoa, kauhua pikemminkin. Ei edes odota tällä hetkellä muuta kun sitä, että suhdekuviot selkenee. :D Kauheaa.

Odotan kyllä tosi vahvasti Bettyn ja Jugin keskustelua tuosta heidän tilanteesta, kun se on täysin selvittämättä edelleen.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2021 17:47:38 kirjoittanut niiina »

niiina
Dramione

Larjus

 • ألف ليلة وليلة
 • ***
 • Viestejä: 6 784
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Vs: Riverdale - tv-sarja [Netflix]
« Vastaus #4 : 24.02.2021 20:41:21 »
Mä en ole katsonut varsinaisesti itse Riverdalea yhtään, mutta sen sijaan olen katsonut about kaikki videot, jotka Alex Meyers on siitä YouTubeen tehnyt (Alexin videot on ihan parhaita, sama se oonko ite nähnyt leffan/sarjan, jota hän käsittelee) :D Niistä oon kyllä saanut jonkinlaisen kuvan sarjasta, mut en kyl suoralta kädeltä osaa sanoa, pitäisinkö siitä itse vai en (koska on niin 50/50, miten tämäntyylinen meno muhun iskee). Ehkä jos osaan irrottaa sen sarjisversiosta niin sit mahdollisesti?? Ja sit ku Alex selittää kaiken niin kärjistetysti ja huumorin kautta, että jos sarjan todellinen meno ei vastaa niitä, olisin ihan varmasti pettynyt :D

Alkuperäisiä Archie Comicseja olen lukenut jonkin verran, mutta ei kyl hirveesti tunnu löytyvän paljoa yhteistä niiden kanssa (muuta kuin hahmot, ja nekin osin vain ulkoisesti).
Lainaus
Vähän toki häiritsee, että kun tutustuin alkuperäisiin sarjishahmoihin, niin Jughead oli aseksuaali. Jotenkin olisin halunnut, että se säilytettiin, mutta sitten se paritettiin Bettylle ja voitte vaan kuvitella mun pettymyksen. Siitä tehtiin imho liian basic ja obvious, mun mielestä olis sopinut paremmin jos se ois ollut se ace. Olisin suonut että tämä olisi tapahtunut sarjassakin.
Mä oon miettinyt vähän tätä samaa. Ite tälleen aseksuaalina musta on kiva, että aseksuaaleja hahmoja löytyy eri sarjoista, vaikka en omakohtaisesti koekaan kaipaavani mitään representaatiota sen suhteen. Ja muutenkin mulle Riverdale on vaa joku oma AU:nsa, enkä sarjisten kohdalla aattele sitä lainkaan (en osaa sanoa, että pätiskö se toistepäin kans). Mut oon kyl samaa mieltä tosta, että oli kyl liian basic ja vähän tylsäkin valinta. (Ei Cole kyllä mun mielikuvien Jugheadia muutenkaan tuu koskaan vastaamaan.)

Yhtään en osaa sanoa, tuunko koskaan tätä katsomaan vai pitäydynkö alkuperäisissä Archie Comicseissa, se jääköön nähtäväksi. Tulinpahan nyt anyway avaamaan kitani tämän asian suhteen :D

セサミ思い出して
 麗しの意志を
セサミ踏み入って
 刻んでその意志を