Kirjoittaja Aihe: Rangaistus epäonnistumisesta, K-11 (Narcissa/Lucius) | Synkkä draama  (Luettu 7102 kertaa)

carrowfan

 • vitsi syntyessään
 • ***
 • Viestejä: 974
Miks sulla on liikaa tekstejä joita mä oon lukenu ja kommentoinut. Haluan lisää lapsiDracoa ja haluan lisää Lunaa, siis mä en kestä tätä hyvien tekstien määrää.

Tää teksti oli synkkä ja just semmone joka tuntu niin realistiselta ja niin Pottermaiselta ettei sanat riitä. Bellan kuoleman maininta liittää tekstin hienosti canooniin. Dracon kidutus oli sydäntäsärkevää kuten myös kuolonsyöjien murhaaminen, nekin oli lopulta vain velhoja ja noitia.
"Papereissa 21, henkisesti 17"
"Ehkä mie aikuistun ku täytän 30"
"En mie kaipaa olkapäätä, kuha nostat mut eka ylös täältä"

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 537
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Olipa kivaa että löysit mieleistä luettavaa, carrowfan! :) Kiitos kivasta kommentistasi!

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Sielulintu

 • Teen suurkuluttaja
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 636
Heippa kommenttiarpajaisista :)
Malfoyt ovat hahmoina erittäin kiehtovia, Draco ihan erityisesti. Tässä olit musta herättänyt kuitenkin myös Luciuksen ja erityisesti Narcissankin enemmän eläväksi ja todellisen ihmisen kaltaiseksi, sillä kirjoissahan heistä ei mitenkään liikaa puhuta, ja siten heistä kirjojen pohjalta muodostuva kuvakaan ei ole kovin tarkka ja monipuolinen. Kuitenkin sun kuvaus heistä osui mun mielestä ihan ytimeen, ja olitkin poiminut paljon sellaisia mielenkiintoisia ajatuksia ja ristiriitojakin, joita Narcissalla on varmasti mielessä pyörinyt.

Musta oli kiinnostavaa, miten Narcissa yhtä aikaa sekä kärsi miehensä ja poikansa puolesta, mutta toisaalta myös mietti, kuinka häpeälliseen tilaan heidän perheensä on joutunut. Tämä musta paljastaakin hyvin sen taustalla jatkuvasti vaikuttavan perusajatuksen perheen kunniasta, joka Narcissallekin on varmasti tullut hyvin tutuksi jo lapsuudessa ja puhdasverisen perheen kasvatuksessa. Silti rakkaus oli tässä läsnä, ja hienosti tässä nouseekin esiin, miten kyky rakastaa erottaa kuitenkin Malfoyt Voldemortista ja Narcissan sisarestaan. Ehkä siinä onkin osa syytä, jonka vuoksi Voldemortin silmissä Malfoyt kokivat sellaisen arvon romahduksen, että Luciukseltakin vietiin sauva ja koko perhe joutui kärsimään. Ainakin Dracon kohdallahan juuri kyvyttömyys Voldemortin määräämiin tehtäviin aiheutti epäonnistumisen. Kiinnostavaa siis nähdä, miten tässä toisaalta rakkaus juuri ajaa vaikeuksiin Voldemortin silmien alla, mutta toisaalta ilman sitä perheellä ei olisi toisiaan ja kaikilla heillä olisi varmasti paljon vaikeampaa.

Oli kiva, kun tätä kerrottiin niin pitkälti Narcissan näkökulmasta. Vaikka Dracon ajatuksista on myös ehdottomasti kiehtovaa lukea, on silti hauska välillä päästä myös syventymään Narcissan mietteisiin. Vaikka Luciuksesta on ainakin ensimmäisen kuuden kirjan aikana muodostunut todella kylmä ja tunteetonkin vaikutelma, tässä myös hänen perhettään rakastava puolensa ja Voldemortin aiheuttama kärsimyksensä tulee hyvin näkyviin. Varmasti Narcissallekin hyvin raskasta, kun hän kokee olevansa perheen ainoa, joka kestää vaikka Voldemortin edessä nöyrtyenkin.

Vaikka tämä toki olikin melko synkkää ja surullista monin paikoin, lopusta jäi silti hyvällä tavalla toiveikas olo. Sota onneksi päättyi, ja vaikka Malfoyt olivatkin häviäjien puolella ainakin jollakin tasolla, heilläkin varmasti tulevaisuus näyttää paljon paremmalta ilman Voldemortin hirmuvaltaa. Täytyy lisäksi sanoa, että tämän kuvailu oli todella kaunista ja herkkää. Tätä lukiessa tosiaan pääsi henkilöiden pään sisälle ja pystyi hyvin kuvittelemaan, miltä kuvatut tilanteet heistä ovat tuntuneet.
Kiitos erittäin paljon hienosta tekstistä, joka raotti taas uusia ajatuksia ja näkökulmia näihin hahmoihin liittyen. :)
Tervetuloa tutustumaan kirjoituksiini
ja seikkailemaan
tarinalabyrintin sokkeloihin

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 537
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Kiitos, Sielulintu, kauniista ja kiinnostavan pohdiskelevasta kommentistasi. :) Oli kiva lukea ajatuksiasi. :)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~