Kirjoittaja Aihe: Mistelijuttu, S (Dean/Seamus)  (Luettu 2887 kertaa)

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 5 963
Mistelijuttu, S (Dean/Seamus)
« : 14.10.2021 20:26:11 »
Nimi: Mistelijuttu
Kirjoittaja: Violetu
Ikäraja: S
Fandom: Harry Potter
Paritus: Dean/Seamus
Tyylilaji: humoristinen draama, fluff

Summary: Lumotut mistelit valtasivat aina Tylypahkan joulun alla, tällä kertaa uhreiksi valikoituivat kuudesluokkalaiset rohkelikkopojat.

A/N: Tämä oli alun perin vuoden 2020  finin virallisen joulukalenterin 16 luukku, eli ei ole varsinaisesti uusi teksti, sain vain vihdoin aikaiseksi siirtää tämän tarvehuoneesta tänne kommenttien ulottuville.  ;D Nauttikaa!***


Mistelijuttu


Aina vähintään kerran joulun alla Rohkelikkotorniin livahti lumottu misteli.

Misteleitä leijui yleensä pitkin käytäviä, ja opettajat napsivat niitä kiinni aina kun näkivät. Jotenkin niitä silti aina pääsi mystisesti livahtamaan tupiin.
 Jos misteli pääsi asettumaan johonkin oviaukkoon, ei siitä päässyt kulkemaan ennen kun kasvin alle asettui kaksi ihmistä, ja nämä kaksi vaihtoivat keskenään suudelman.
Sen jälkeen mistelin saattoi taikakeinoin poistaa, mutta ennen suudelmaa kasvi oli kaikille taioille, herjoille ja kirouksille immuuni, ja kulkuväylä käyttökelvoton.

Voro oli kieltänyt ne joka vuosi, ja silti niitä aina ilmestyi jostakin. Toisaalta samoin oli käynyt sontapommeille ja monille muillekin kertaalleen kielletyille asioille, joten ei se ollut mikään ihme. Misteleistä oli vuosien saatossa tullut yhtä kiinteä osa Tylypahkan joulunodotusta kuin joululauluja hoilaavista haarniskoista.

Aika usein lähistöllä sattui olemaan joku vapaaehtoinen pariskunta, kun misteli tukki ihmisten tien, mutta aina näin ei tietenkään ollut.
Kuudesluokkalaisilla rohkelikkotytöillä oli mistelin varalle aivan oma systeemi. He vuorottelivat toistensa kanssa, kun misteli sattui makuusalin ovelle, toisinaan kaikki paikallaolijat vaihtoivat suukkoja keskenään ihan vain, ettei kellekään jäisi liian ulkopuolinen olo. Tyttöjen kesken pussailu oli oikeastaan kaikkien mielestä aika mukavaa, erityisesti Parvati ja Lavender tapasivat suorastaan kirmata mistelin alle.

Tänä vuonna misteli oli kuitenkin päättänyt asettua tyttöjen makuusalin sijaan kuudesluokkalaisten rohkelikkopoikien makuusalin ovelle, mikä osoittautui hiukan ongelmallisemmaksi.

”Nukutaan käytävässä”, Ron mutisi harmissaan, ja Neville nyökytteli alistuneesti. Harry oli niin syvällä omissa ajatuksissaan, ettei ollut edes huomannut koko misteliä.
Dean kohautti olkiaan pitäen katseensa visusti lattiassa.
 Seamus tuijotti misteliä kuin voisi saada sen siirtymään silkan katseen voimalla.

Portaikossa oli viileää. Lähimmästä ikkunasta veti, ja yöksi oli ennustettu lumimyrskyä. Oleskeluhuoneessa ei ollut tarpeeksi mukavia sohvia, että heille kaikille riittäisi oma.
Kellään ei käynyt mielessä hakea ulkopuolista apua. Jossain vaiheessa viidennen luokan jälkeen misteleistä selviytymisestä tuli suurimmalle osalle oppilaista (etenkin rohkelikoille) ylpeyskysymys.

”Hyvä on, minä uhraudun”, Seamus julisti lopulta, kun käytävässä värjöttelyä ja poikien aivojen raksutusta oli kestänyt ehkä varttitunnin verran.
 Poika marssi mistelin alle seisomaan.

”Kiva juttu, Seamus, mutta tuohon tarvitaan kaksi. Vai meinasitko imutella kätesi kanssa?” Ron nälväisi.

Seamus mulkaisi punapäätä ja levitteli käsiään.

”Oletteko te muut niin pelkureita, että nukutte mieluummin kylmässä käytävässä kuin pussaatte toista poikaa? On siinä meillä rohkelikot.”

Käytävään laskeutui pitkä hiljaisuus.
Ron ja Neville vaihtoivat epävarmoja katseita, Harry tuijotti edelleen jonnekin tyhjyyteen.
Dean oli sulkenut silmänsä ja hieroi ohimoitaan.

Dean oli lopulta se, joka ensimmäisenä avasi suunsa.

”Okei. Minä teen sen.”

”Vau, kuulosti siltä kuin tekisit suurenkin uhrauksen, kiitti, kamu”, Seamus muljautti silmiään, ja oli avaamassa suunsa seuraavaan lohkaisuun, kun Dean otti pojan kasvot käsiinsä ja suuteli tämän hiljaiseksi.
Seamus ynähti ja hänen silmänsä painuivat kiinni.

*

”Um. Se misteli lähti jo”, Ron yski ja siirteli epämukavan näköisesti jalkojaan minuutteja myöhemmin. Dean ja Seamus olivat edelleen lukittautuneina suudelmaan, johon oli jossain vaiheessa tullut kieltä ja varovaista vaatteiden päältä hivelyä.
Harrykin oli herännyt tilanteeseen. Neville tuijotti Deania ja Seamusia melkein vaikuttuneen näköisenä.

Seamusin koko naama helotti, kun Dean lopulta perääntyi ja päästi ystävästään irti.

”Öh. Se toimi?” Seamus astui makuusaliin ensimmäisenä, yhä hiukan pöllämystyneen näköisenä. Pojan huulet punersivat, hiukset olivat sekaisin ja vaatteet vähän rypyssä.

Dean ei suostunut katsomaan ketään silmiin, vaan kiirehti matka-arkulleen latomaan sinne kirjoja ja muutenkin olemaan mahdollisimman kiireinen.
Kaikki muutkin tuntuivat olevan äskeisesti hiukan hämillään.

”Tuo oli… aikamoinen suudelma”, Neville sanoi arasti, mutta ei jatkanut aiheesta, kun sekä Dean, että Seamus sinkosivat katseensa häneen kuin sanoen ”turpa kiinni.”

”Joo, ei puhuta siitä”, Ron vetäytyi täysissä pukeissa pylvässänkynsä verhojen suojiin, hän oli kävellyt tapahtuneen jälkeen huoneeseen sivumyyryä sen näköisenä, että hänen housuissaan oli jokin vialla.

”Mitä?” Seamus rähähti Harrylle, joka oli unohtunut tuijottelemaan jonnekin yhä matka-arkkuaan järjestelevän Deanin suuntaan.

”Ei mitään”, sanoi Harry, joka oli äkkiä kehittänyt itselleen kriisin siitä, ettei varmasti ollut suutelutaidoiltaan Dean Thomasin veroinen.

Seamus jatkoi haastavaa mulkoiluaan.

”Hyvää yötä”, Harry mutisi ja veti verhot oman pylvässänkynsä ympäri.

Nevillekin toivotti vaisusti öitä, ja äkkiä Seamus ja Dean olivat ainoat, jotka yhä olivat näköetäisyydellä toisistaan.

”En tiennytkään, että osaat pussata noin”, Seamus madalsi ääntään ja otti askeleen pari Deanin suuntaan, ”olit viedä minulta jalat alta.”

Deanin korvia kuumotti, ja hän alkoi päättäväisesti pakata koululaukkuaan huomista varten, vaikka oli juuri tyhjentänyt samaisen laukun.

Ajattelin, että tämä olisi ainoa tilaisuus suudella kanssasi selvin päin, ja halusin tehdä sen mahdollisimman hyvin, Dean ajatteli, mutta vastasi Seamusille pelkällä olankohautuksella.

Hän saattoi melkein edelleen tuntea Seamusin kädet vaeltelemassa alaselällään, ja pojan villisti hakkaavan pulssin sormiensa alla.

”Kiitos, että uhrauduit”, Seamus mutisi, ”olisin näyttänyt tosi typerältä, jos olisin yksin seissyt mistelin alla, eikä kukaan teistä olisi...”

”Seamus, sinä olet paras ystäväni. Tekisin sen koska tahansa uudestaan, joten ihan turhaan kiittelet”,

 Deanin sydän tuntui nousseen kurkkuun hakkaamaan, ja hän toivoi, ettei Seamus näkisi hänen lävitseen totuutta, jota oli äskeisissä sanoissa vähän liikaakin.

”Siinä tapauksessa...”

Äkkiä Seamus oli aivan Deanin edessä. Poika kohotti kätensä hiukan epäröiden Deanin poskelle, nousi varpailleen ja painoi suukon ystävänsä huulille.
Dean empi suudelmaan vastaamista sekunnin liian pitkään, ja siinä ajassa Seamus ennätti irrottautua.

”Hyvää yötä”, Seamus kuiskasi ja sipaisi Deanin poskea, ennen kuin perääntyi toisen henkilökohtaisesta tilasta.

”Tuleeko tästä nyt joku juttu?” Dean ryki yrittäen saada äänensä kuulostamaan normaalilta, vaikka kurkkuun tuntui juuttuneen jotain. Seamusin huulille nouseva virnistys sai aikaan jänniä asioita Deanin alavatsassa.

”Se oli vaan kiitos äskeisestä”, Seamus mumisi kasvot helottaen, ja oli kompastua Deanin koululaukkuun siirtyessään takaisin omalle pylvässängylleen ja iltatoimiinsa.

”Selvä…”

Dean virnisti ja huomasi toivovansa, että misteli tulisi pian takaisin, ja että tästä tulisi juttu.


***
« Viimeksi muokattu: 26.11.2023 18:25:50 kirjoittanut Violetu »

I spend my days so close to you
'cause if I'm standing here,
maybe everyone will think I'm alright.
.

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 265
Vs: Mistelijuttu, S (Dean/Seamus)
« Vastaus #1 : 14.10.2021 21:10:37 »
Aaaah! Vaadin lisää misteli-parituksia, sillä tämä oli aivan ihana! Kivaa, että julkaisit tämän tänne, koska ihan pianhan saa jo fiilistellä taas joulua :D

Oih ja voih kun huokailin tässä moneen kertaan. Ihana rohkea Seamus joka uskalsi mennä mistelin alle. Ja voihan Dean, jonka ihastus välittyi söpösti lukijalle ja toivottavasti välittyy tulevaisuudessa myös Seamusille ;) Harry oli huippu tuijotellessaan tyhjyyteen ja pohtien ties mitä (ehkä Dracoa...) ja Ronin sivumyyry sai minut hihittämään.

Ai niin, tykkäsin myös tuosta Lavender/Parvaristakin! Joten saadaanko tänä vuonna Mistellijuttu II jollain uudella parituksella tai vaikka useammallakin :D

Kiitos tästä, ihana iltapala!

Vendela

Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Vuorna

 • tahdonalainen
 • ***
 • Viestejä: 932
Vs: Mistelijuttu, S (Dean/Seamus)
« Vastaus #2 : 28.10.2021 22:09:20 »
Iltaa! Joskus sitä vaan kaipaa jotain tosi söpöä luettavaa olon parantamiseksi, ja tähän törmäsin sitten Huniksessa. Onneksi törmäsin, tämä oli nimittäin älyttömän suloisan jouluinen huumorisöpöily! Dean/Seamus on tosi kiva paritus, ja oli tosi kiva lukea heistä tämmöinen astetta humoristisempi ja loppujen lopuksi tavallaan viattomampi teksti. Tylypahkan joulussa on muutenkin jotain tosi maagista (hehe), joten senkin takia tämä oli todellakin semmoinen sielua lämmittävä palanen.

Hauska kontrasti tuossa, miten rohkelikkotytöt suorastaan innostuvat toistensa pussailusta, kun taas poikien kohdalla tilanne on melkeinpä päinvastainen. Erityisesti tuo Ronin reaktio hihitytti, miten kovin ronmaista alistua suoraan vaan nukkumaan käytävässä. Harry oli ihastuttavasti pihalla kuin lumiukko, mutta kun otetaan huomioon hänen kuudennen vuotensa tapahtumat, niin suotakoon se ehkä hänelle anteeksi. Seamus saa ehdottomasti rohkelikkopisteitä siitä, että rohkaistui menemään mistelin alle – niin saa toki myös Dean, mutta siellä taustalla saattaa kenties olla jotain pienoisia taka-ajatuksia ;D

Lainaus
”Um. Se misteli lähti jo”, Ron yski ja siirteli epämukavan näköisesti jalkojaan minuutteja myöhemmin. Dean ja Seamus olivat edelleen lukittautuneina suudelmaan, johon oli jossain vaiheessa tullut kieltä ja varovaista vaatteiden päältä hivelyä.
Harrykin oli herännyt tilanteeseen. Neville tuijotti Deania ja Seamusia melkein vaikuttuneen näköisenä.
Ai että, nää mielikuvat kiusaantuneesta Ronista, vaikuttuneesta Nevillestä ja niin kiihkeästi suuteloivista Deanista ja Seamusista, että Harrykin heräsi horroksestaan!

Ronin sivumyyry oli kyllä ihan tosi hauskasti ilmaistu, se osaltaan lisäsi kyllä tän tekstin humoristisuutta. Muutenkin huumori ja söpöily olivat tässä tosi hyvin tasapainossa, ja lopputuloksena oli ihana hyvän mielen teksti! Deanin ja Seamusin punastelu oli jotenkin tosi hellyttävää, kuten oli myös pussailun naamioiminen semmoisten tekosyiden alle. Mutta kuten molemmat pojatkin, mäkin toivon, että heidän pussailustaan tulisi juttu! Ja ihan ehdottomasti komppaan Vendelaa siinä, että lisää vaan mistelijuttuja tänäkin jouluna, tästähän saisi vaikka kuinka mielenkiintoisia skenaarioita aikaiseksi. Kiitos tästä tekstistä, tämä piristi kovasti ja toi kivaa joulufiilistä näin lokakuun lopulle!
i'm planning to build a whole new beautiful life here. one where, in my own small way, i can make the world a better place.

Angelina

 • back to my roots
 • ***
 • Viestejä: 6 497
Vs: Mistelijuttu, S (Dean/Seamus)
« Vastaus #3 : 17.12.2021 23:00:23 »
Vaihdokkaista moikku :3 Lumotut mistelit on kyllä ehkä yks parhaimmista joulutropeista ja sopii Tylypahkaan kuin nyrkki silmään ♥

Lainaus
”Nukutaan käytävässä”, Ron mutisi harmissaan, ja Neville nyökytteli alistuneesti.

Mua nauratti miten erilailla pojat suhtautuivat mokomaan misteliin :''D Tytöt innokkaasti suukottelemassa toisiaan, kun taas pojat nukkuvat ennemmin käytävässä ;D Jotenkin en myöskään yhtään yllättynyt, että ehdotus tuli nimenomaan Ronilta.

Seamusilta ihan ovela veto vedota muiden rohkeuden puutteeseen - on siinä meillä rohkelikot, boooom! Parasta kuitenkin oli se, että Dean ""uhrautui"" myös ja että heidän imuttelunsa yllättäen olikin hieman enemmän kuin olisi ollut tarpeen. Jos se saa Ronilla seisomaan ja Nevillenkin vaikuttuneeksi, niin damn, täytynyt olla melkoinen suudelma ;D

Nautin kovasti myös tuosta pusuttelun jälkeisestä kiusaantuneesta tunnelmasta, kun kukaan ei oikein tiedä miten olla :''D Toisaalta ihan hyväkin, niin Seamus sai rauhassa vielä kiittää Deania ;) Mäkin toivon, että tästä tulee juttu ♥ Tää oli kovin söpö ja just sellasta ihanaa mistelihömppää jota jouluna kuuluukin olla, kiitos :3


or perhaps in slytherin,
you'll make your real friends


bannu © Inkku

flawless

 • Alempi ylilehmä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 10 701
 • d a d d y
Vs: Mistelijuttu, S (Dean/Seamus)
« Vastaus #4 : 18.12.2021 17:49:24 »
Kiva kun julkaisit tämän näin erikseenkin! Muistan lukeneeni tämän viime vuoden kalenterissa, tämä jäi sieltä mieleen kovin söpönä hyväntuulen tekstinä. Ja sellainen se oli edelleen! Angelinan tavoin mä hymyilin sille miten eri tavoin tytöt ja pojat suhtautuivat mistelijuttuihin, erityisesti Ronin hanakkuus nukkua mieluummin vaikka käytävällä huvitti mua ja se taas oli musta hirmu herttaista ja kivaa, että tyttöjen reaktio oli pusutella ylimääräistäkin, ettei kellekään tulisi ulkopuolinen olo :3 Muutenkin tässä on paljon ilahduttavia ja ihania yksityiskohtia. Ihan mun lempparijuttuni tässä kuitenkin oli hauskan ja hellyyttävän juonen lisäksi tämän tekstin nimi, "mistelijuttu" ja se miten pojat juttelivat siitä tulisiko tästä nyt joku juttu oli oikein hymyilyttävää. :3 Kiitos tästä vielä näin toistamiseenkin!

bannu by Ingrid

Larjus

 • IƧƧИA
 • ***
 • Viestejä: 6 605
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Vs: Mistelijuttu, S (Dean/Seamus)
« Vastaus #5 : 11.02.2023 15:29:11 »
Lumotut mistelit kuulostavat kyllä jutulta, jotka ehdottomasti kuuluvat Tylypahkan jouluun. Vaikka käytännössä oliskin aika kamalaa, jos ilmassa leijailisi itsestään misteleitä, jotka vaativat ihmisiä pussailemaan että pääsee oviaukoista läpi. Eikä mikään taikakaan auta!

Hauskat erot rohkelikkotyttöjen ja -poikien suhtautumisessa, mutta varsin osuvaa. Tuntuu se yleensäkin olevan niin, että tytöt helpommin pussaavat toisiaan ilman mitään romanttista merkitystä kuin että pojat niin tekisivät. Ennemmin vaikka nukkuvat käytävässä :D Melkoisia jääräpäitä. Kiva kuitenkin, että Seamus ja Dean lopulta suostuivat suutelemaan toisiaan niin kaikki pääsivtä makuusaliin nukkumaan. Vaikka kyllä se taitaa olla niin, että "suostua" on väärä verbi :3c Onneksi ei jäänyt kertaan vaan mistelijutusta tulee kenties sellainen "ihan vain koska tekee mieli" -juttu.

Seamus ja Dean olivat hurjan söpöjä tässä, awww ♥ En voinut olla hymyilemättä heille. Ja väkisinkin naureskelin Harrylle, joka on uponnut ajatuksiinsa, ettei huomaa tyyliin mitään ympärillään, ja sitten kehittää itselleen kriisin siitä, ettei olekaan yhtä hyvä suutelemaan 😂😂 Aijai, ihan parasta.
お~ラスティ
ファンタスティック
頭の中

Pahatar

 • ***
 • Viestejä: 790
Vs: Mistelijuttu, S (Dean/Seamus)
« Vastaus #6 : 12.02.2023 18:59:46 »
Terveisiä Kommenttiarpajaisista ja onnittelut voitosta! :D En ollutkaan lukenut tätä aikaisemmin, joten oli ihan loistavaa, kun arpajaisten myötä tämä nostettiin esille, ja sain itsekin lukea tämän helmen. Tässä yhdistyivät kaksi ihan loistavaa genreä, eli fluffy ja huumori, ja hyvin sulavalla tavalla. :) Tämä oli myös hyvin tunnelmallisesti kirjoitettu ja tämä sopii ihan loistavasti joulunalusaikaan, vaikka tykkäsin tästä yhtä lailla näin joulun jälkeenkin.

Ficin idea, eli pakollinen pussailu mistelin alla oli aivan ihana ja hyvin herkullinen, tykkäsin! :D Kyllähän tällainen tuo kaikenlaisia ideoita mieleen, ja minua nauratti se, että sama tilanne toistui vuodesta toiseen Tylypahkassa. Huvitti myös tuo, että erityisesti kuudesluokkalaiset rohkelikkotytöt ottivat tilanteesta kaiken irti, ihan käytännön syistä tietenkin. Ja ettei kenellekään olisi tullut paha mieli. ;D Heillä oli kyllä ihan oikeanlaista joulumieltä, ja sanoisinko urheiluhenkeä.

Rohkelikkopoikien täysin erilainen suhtautuminen misteliin oli kyllä jotain posketonta. ;D Eiväthän nämä nyt tietenkään voineet suudella toisiaan, ihan kauheaahan se olisi ollut ja tuli sellainen ajatus, että nuoret rohkelikkopojat eivät olleet oikein edellisen sukupolven veroisia. Tuntuu, että Jamesille ja Siriukselle tai Siriukselle ja Remukselle tuo tilanne ei olisi ollut mikään ongelma. ;D Eikä siinä mitään, mutta ehkä eniten minua nauratti se, ettei kenenkään mieleen käynyt hakea ketään avuksi, vaikka ehkä siinä oli juuri tuo ylpeysongelma taustalla. Tämä oli ihan loistava kohta ja kuvasi niin hienosti kaikkien viiden luonteita:

Lainaus
”Nukutaan käytävässä”, Ron mutisi harmissaan, ja Neville nyökytteli alistuneesti. Harry oli niin syvällä omissa ajatuksissaan, ettei ollut edes huomannut koko misteliä.
Dean kohautti olkiaan pitäen katseensa visusti lattiassa.
Seamus tuijotti misteliä kuin voisi saada sen siirtymään silkan katseen voimalla.

Olisikohan pojat nukkuneet montakin yötä oleskeluhuoneessa, elleivät Seamus ja Dean olisi olleet muita rohkeampia? ;D Suudelma oli aivan ihana, ja parasta oli se, että pojat eivät edes huomanneet ajan kulua ja mistelin katoamista. Seamus/Dean on minusta melkeinpä canonia, ja kun heistä saa lukea melko harvoin ainakin suomeksi, olin todella iloinen, että tässä he suutelivat ja vieläpä noin sujuvasti heti ensi yrittämällä. Sikäli kun tuo nyt oli ensimmäinen kerta heillä sitä lajia. ;) On siinä ollut muilla ällisteltävää. Nauroin tälle kovasti:

Lainaus
”Um. Se misteli lähti jo”, Ron yski ja siirteli epämukavan näköisesti jalkojaan minuutteja myöhemmin. Dean ja Seamus olivat edelleen lukittautuneina suudelmaan, johon oli jossain vaiheessa tullut kieltä ja varovaista vaatteiden päältä hivelyä.
Harrykin oli herännyt tilanteeseen. Neville tuijotti Deania ja Seamusia melkein vaikuttuneen näköisenä.

Seamusin koko naama helotti, kun Dean lopulta perääntyi ja päästi ystävästään irti.

Ja Harry, joka oli jo 5. kirjassa huolissaan siitä, että olisi surkea suutelija! ;D Niin tietysti tälläkin kertaa, Harry kyllä osasi murehtia. Loppu oli myös aivan ihana. Rakastin tuota Seamusin ja Deanin välistä jännitettä ja ihan käsinkosketeltavaa vaivaantuneisuutta heidän välillään. Tämä Deanin lipsahdus oli hyvin hurmaava, ja ihastelin näitä hänen tunteitaan:

Lainaus
”Seamus, sinä olet paras ystäväni. Tekisin sen koska tahansa uudestaan, joten ihan turhaan kiittelet”,

Deanin sydän tuntui nousseen kurkkuun hakkaamaan, ja hän toivoi, ettei Seamus näkisi hänen lävitseen totuutta, jota oli äskeisissä sanoissa vähän liikaakin.

Toivon Deanin lailla, että tästä todella tulisi juttu! Se sopisi heille niin hyvin, kun molemmat selvästi haluavat juuri sitä. :)

Suuri kiitos tästä ihanasta ficistä. Pidin tästä todella paljon, ja minusta on niin mahtavaa, kun saa lukea tällaista hyvin vetoavaa romantiikkaa huumorilla höystettynä. :)
Why is it that we feel more comfortable seeing two men holding guns than two men holding hands?

FiFi - Fiksu ja Filmatiivinen fiktiofoorumi