Kirjoittaja Aihe: LotR: Erun lahja ihmisille (S, ficlet) Arwen/Aragorn  (Luettu 6533 kertaa)

Angelina

  • such is life
  • ***
  • Viestejä: 6 557
Vs: LotR: Erun lahja ihmisille (S, ficlet) Arwen/Aragorn
« Vastaus #20 : 22.05.2022 19:09:50 »
Lähdin Kommenttiarpajaisten kautta penkomaan sun listausta ja olihan LotRiin nyt pakko tarttua! Luin noita vanhempia kommentteja ja mun on pakko yhtyä siihen, että tää olikin angstisempi ja surumielisempi kuin osasin odottaa - mutta se ei suinkaan ollut huono asia.

Kuvasit hienosti mielestäni Arwenin tuskaa ja tuota haikeutta siitä, miltä tuntuu kun rakkaista aika jättää. Lisähaikeuden tähän tuo sekin, että myös muut haltiat ovat jo aikoja sitten siirtyneet eteenpäin, mutta Arwenin kohtalona jatkaa yksin :< Haikean ja surullisen lisäksi tämä oli myös todella kaunis ♥ Tyylillisesti tässä oli juurikin jotain tolkienmaista, joten tää oli hyvinkin uskollinen alkuperäisteokselle :3

Lainaus
Aaveet kuiskivat sen yhä kukkivilla kukkuloilla, kuiskivat menneitä muistoja. Sinne hän jäi ja kävi maata silmänsä sulkien. Katkeran maljan joi, kuoleman, tuon Erun lahjan ihmisille.

Tää oli musta upea, kuten tuo loppuratkaisu kokonaisuudessaan. Tykkäsin tästä kovasti ja lyhyestä mitasta huolimatta tää herätti ajatuksia ja säväytti, kiitos!


Slytherin will help you on the way to greatness

ava & bannu © Inkku

Marzzuu

  • Undómiel
  • ***
  • Viestejä: 647
  • Tie vain jatkuu jatkumistaan.
Vs: LotR: Erun lahja ihmisille (S) Arwen/Aragorn
« Vastaus #21 : 26.05.2022 01:32:37 »
Pitkästä aikaa luin LotR-ficin, ja hyvä että luin! :)

Tässä sitten toteutui Elrondin ennustus, jossa pimeys peittää ikääntyneen Arwenin maailman tyhjyydellä. Osasit hyvin kuvailla, miten Arwen saavutti ikuisen levotin.
Totta puhuen odotin paljon imelämpää tarinaa avatessani tämän, mutta kyse olikin kuolemasta. Oikein koskettava teksti!
"Eru" on minulle täysin vieras.

Kirjoitusvirheitä ei kaiketi ollut, mutta ehkä teksti olisi voinut olla vähemmän "pötkö".

Hyvää joulua!

Olen samaa mieltä, odotukset olivat erilaiset kun avasin topicin. En ole aikaisemmin LotR ficciä edes lukenut ja voi olla tämä jääkin viimeiseksi. Ihan vaan sen takia, että Tolkienin tyyli kirjoittaa ja hahmot ovat niiin pyhää minulle, etten voi kuvitella heidän välillään mtn seksuaalista tai mitä ficceissa usein kuvaillaan.

Pidin todella. Sait tekstiin Tolkiemaisen tunnelman. Vähän niin kuin runomuoto tai jtn sinne päin. En tiedä, mutta itse koen että sellaista on vaikea kirjoittaa tai ainakin siitä itse saan kovasti päänsärkyä. Hyvin onnistuit! :)
Mulla sama kuin ibillä, Tolkienin hahmot ovat mulle pyhiä, mutta ficcin myötä oma leukani kyllä loksahti polviin ilmeellä "Oikeasti vau!"❤️ Maestro Tolkien olisi ylpeä, jos näkisi tulkinnan lainauksineen kirjastaan, anteeksi vain, mutta ehkäpä minä voin iloita tekstistä sen sijaan.🙂
Á Elebereth!"