Kirjoittaja Aihe: Pasila: Sielu auki, S, Kyösti/Tommi, Triplaraapale  (Luettu 586 kertaa)

Chibi

 • Huispausholisti
 • ***
 • Viestejä: 942
Nimi: Sielu auki
Kirjoittaja: Chibi
Genre: Angst
Fandom: Pasila (YLE)
Paritus: Kyösti/Tommi
Ikäraja: S
Pituus: Triplaraapale
Vastuuvapaus: Hahmot tai miljöö eivät kuulu minulle, enkä saa niillä leikittelystä rahallisia tai muita hyötyjä hyvää mieltä lukuunottamatta.
A/N: Pasilaa suurkuluttaneena olen tullut siihen tulokseen, että kaikki merkit antavat ymmärtää Tommilla ja Kyöstillä olleen jossain vaiheessa ennen sarjan tapahtumia muutakin kuin platoninen ystävyyssuhde. Siitä se ajatus sitten lähti. Alunperin teksti on julkaistu Fini 20 vuotta raapalejuoksussa. Kommentit enemmän kuin toivottuja.


-*-

”Kyösti sä olet nero ja tää on ollut mun elämän parasta aikaa, mutta tämä ei voi jatkua näin. Mun vanhemmat… Niillä on odotuksia. Ne haluaa mulle vaimon, lapsia ja asuntolainan”, Tommi luetteli vaikeana ja vältteli toisen katsetta tuijotellen Kyöstin ohitse seinän tapetin kohokuviota. Mies nosti nenän varrelle valuneita silmälasejaan ja puri huultaan.

”Sä jätät mut!? Vanhempiesi odotusten vuoksi!” Kyösti henkäisi epäuskoisena kehonkieli tuohtuneisuutta huokuen.

”Kyösti-” Tommi aloitti, mutta kuten monesti aiemminkin Kyösti keskeytti hänet. Tällä kertaa Tommi kuitenkin tiesi, ettei Kyösti keskeyttänyt häntä, koska ei olisi kuunnellut vaan siksi, ettei halunnut kuunnella.

”Kaiken jälkeen mitä meillä on ollut!” Kyöstin ääni oli käheä ja sen korotus johtui lähinnä siitä, ettei hän halunnut murtua. Kyösti ei tiennyt mitä tunsi. Hän oli kyennyt peittämään ja sivuuttamaan kaikki tunteensa jo vuosien ajan. Vain Neponen sai hänet tuntemaan jotain ja nyt toinen aikoi jättää hänet maailman armoille yksin sielu auki revittynä ja kokemassa oikeita tunteita; pelkoa, ahdistusta ja ehkä vähän särkyneen sydämenkin. Miten Tommi saattoi tehdä hänelle näin?

”Eikö me voitaisi olla kavereita? Mennä kaljalle, jättää tämä luku taakse upeana kokemuksena, joka tulee aina säilymään meidän välillä, mutta jatkaa ystävinä ja kollegoina”, Tommi ehdotti, mutta huonoin tuloksin. Kyösti aikoisi eittämättä turruttaa sielunsa ja kaikki tunteensa alkoholilla, mutta Tommin kanssa hän ei sitä tekisi. Toisen kärkkäyden tuntien Tommi epäili, ettei näkisi Kyöstiä hetkeen, jos enää koskaan.

”Mene! Mä en halua nähdä sua silmissäni! Mä annoin sulle kaiken, aivan kaiken! Mä avasin sieluni ja näytin puolia, joita kukaan muu ei ole nähnyt sitten yläasteen ja sä heität sen pois kuin kimpun viikko sitten lakastuneita leikkokukkia!” Kyösti vaikersi puoliksi huutaen. Tommi kohotti kätensä kuin aikeena koskettaa toisen olkapäätä tai kasvoja, mutta sanaakaan sanomatta Kyösti läimäisi sen pois. Lannistettuna, mutta syyllisyytensä tiedostaen Tommi kääntyi poistuakseen. Tarttuessaan oven kahvaan mies vilkaisi vielä olkansa yli, mutta Kyösti oli kääntänyt hänelle selkänsä.

-*-« Viimeksi muokattu: 19.05.2021 14:57:48 kirjoittanut Chibi »
"This is no time to be a gentleman! Knock her off her broom if you have to!"

Angelina

 • Stark-Rogers
 • ***
 • Viestejä: 6 480
Vs: Pasila: Sielu auki, S, Kyösti/Tommi, Triplaraapale
« Vastaus #1 : 19.05.2021 16:20:40 »
PÖYSTI/NEPONEN ANGSTIA? Mit - ei, mun sydän särkyy :'D Niiden pitää olla söpöjä ja onnellisia ja Neposen pitää tuoda aina Pöystin herkkä puoli esiin, snif. Ja voi ei, tää ero ja Neponenko ajoivat Pöystin kyynisyyteen? Kauhea ajatus, vaikkakin ihan mahdollinen :'DD

Tykkäsin kyllä ajatella, että tää kaikki on tapahtunut ennen sarjaa ja homma jatkuu siitä, kun Pöysti palkataan Neposen kanssa samaan tiimiin myöhemmin! Neponen on sitten jo hankkinut vanhempiensa toivomat lapset ja vaimon ja asuntolainan, mutta näyttää kuitenkin vanha suola janottavan ;) ja Pöysti kuitenkin työssään luottaa Neposeen kaikista eniten, kaikesta huolimatta <3

Ai vitsit, oikeesti tosi mielenkiintonen taustatarina! Pasilasta on muutenkin ilo lukea, koska oon myös sen suurkuluttaja ja monissa asioissa samaistun Pöystiin todella paljon :'D

Voisit kyllä kirjoittaa näistä jotain söpöäkin.......... Mutta tykkäsin, kiitos tästä <3


ava & bannu © Inkku

Larjus

 • Foorumiyandere
 • ***
 • Viestejä: 6 489
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Vs: Pasila: Sielu auki, S, Kyösti/Tommi, Triplaraapale
« Vastaus #2 : 19.05.2021 16:47:50 »
Mulla oli vähän sama reaktio kuin Angelinalla, koska jo pelkästään Pasila-ficin näkeminen Finissä on harvinaista herkkua, ja sit se on vielä PÖYSTI/NEPONEN-ANGSTIA woooot :__DD Sydänhän tässä särkyy, kun eron paikka koittaa (koska eroangsti on se, jota mä kaikista huonoiten kestän ficeissä lukea. Murhaficitkin menee paremmin), mut toisaalta kyl tosiaan mielenkiintoinen ajatus, että Neponen olisi osaltaan syynä siihen mitä Pöysti sittemmin on (kyyninen mutta kuitenkin erittäin riippuvainen Neposesta, eikä oikein osaa sitoutua mihinkään). Alkaa nähdä sarjan tapahtumiakin kokonaan uudessa valossa kun miettii, että siellä taustalla olisi jotain tällaista.

Lukiessa aloin miettiä, että osaskohan Pöysti tuossa vaiheessa kutsua Neposta etunimellä vai eikö hän koskaan muistanut sitä 🙈 Mitä jos se olikin todellinen syy eroon? Tai Pöysti "unohti" etunimen eron jälkeen, yrittää siten omalla tavallaan pitää itsensä ajatustasollakin erillään Neposesta... Ai että mitkä teoriat tästäkin sais tulille! ;D Pasila on tullut tässä vuosien aikana katsottua moneen kertaan (paitsi sitä 2.5 Spin-offia en ole nähnyt), mutta koskaan en ole syvällisesti pohtinut hahmoja tai heidän taustojaan. Nyt kyllä alkoi tehdä mieli, ruotia joka jakso Pöysti/Nepos-shippilasit silmillä :D

Oli kyl melkein pelottavaa, miten hyvin kuulin hahmojen äänet päässäni tätä lukiessa. Mut se on merkki hyvästä kirjoitustaidosta!
お~ラスティ
ファンタスティック
頭の中

Chibi

 • Huispausholisti
 • ***
 • Viestejä: 942
Vs: Pasila: Sielu auki, S, Kyösti/Tommi, Triplaraapale
« Vastaus #3 : 19.05.2021 16:59:28 »
Apua en ehtinyt vastata ensimmäiseen kommenttiin, kun tuli jo toinenkin. Ihanaa  ;D

Mä luulen, että Pöysti on ollut aika nuoresta asti kyyninen, mutta ero ja Neponen vaan pahensi asiaa. Näiden jälkeen mun on pakko nyt avata, että mun mielestä tämän jälkeen Kyösti alkaa juoda enemmän, keskittyy uraansa (selittäisi miksi Kyösti on komisario ja Neponen vaan konstaapeli) ja haluaa ehkä unohtaa/haluaa kieltää Neposen hyljänneen hänet. Samalla Kyösti ehkä myös päättää, ettei enää kutsu Neposta Tommiksi, koska se muistuttaa ajasta, kun kaikki oli hyvin. Mikä ei voi olla mahdoton ajatus, jos kävi tavallaan Larjuksellakin mielessä.

Mun mielestä heti ekassa jaksossa Neponen on liian iloinen, kun Rauno kertoo Pöystin aloittavan työt Nikanderin (kirjoitusasu?) perästä. Siitä sitten kun katsoo oikealla mielellä, niin onhan näitä vinkkejä. Larjukselle suosittelen ehdottomasti kyllä sarjan katsomista Kyösti/Tommi vaaleanpunaiset lasit päässä. Itsellä kyllä toisaalta myös ärsyttää Kyöstin käytös välillä, mutta ehkä sekin selittyy sillä, että Tommi on hänet jo kerran hyljännyt  ???

Ehkä mä voisin kirjoittaa näistä jotain söpöäki, kun Fluffy10 painaa päälle  ;D

Kiitos molemmista kommenteista! Olipa mukava kuulla, että tykkäsitte! <3
« Viimeksi muokattu: 19.05.2021 17:47:23 kirjoittanut Chibi »
"This is no time to be a gentleman! Knock her off her broom if you have to!"