Kirjoittaja Aihe: Eksymisiä, S, Neville/Hermione  (Luettu 262 kertaa)

Vehka

  • Unenkutoja
  • ***
  • Viestejä: 6 403
  • Phantom Thief of Hearts
Eksymisiä, S, Neville/Hermione
« : 31.03.2020 11:27:43 »
Nimi: Eksymisiä
Ikäraja: S
Paritus: Neville/Hermione
Vastuuvapautus: Rowling kirjoitti Potterit, minä vain lainaan enkä saa tästä mitään taloudellista hyötyä.
Yhteenveto: Eksyä voi monella tapaa.
Haasteet: OTS20, FF100 (081. Miten?).

K/H: Oli kyllä ilo kirjoittaa pitkästä aikaa Neville/Hermionea. ♥ Tämä syntyi fiilistelynä tästä säeparista, jonka tunnelman yritin tavoittaa:
And on to us both there fell from the sun-shower drops of rain. (Kokoelmasta The Defence of Guenevere, jonka on kirjoittanut vanha kunnon William Morris.)

*

Eksymisiä


1.

Ihmiset ovat vieraita, vaikka heidän äänensä ja kasvonsa ovat tutut. Sateessa kastuneen koulukaavun tunkkaisuus, painomuste, Ronin silmäkulmien kurtistuminen hänen nauraessaan – kaiken sen Neville tuntee, mutta silti hän ei ymmärrä.

Hermionen itkupuuskat, Harryn irvistykset kun arpea särkee, Fredin ja Georgen tempaukset... Ihmiset ovat Nevillelle vieraan maan kartta, täynnä käyriä ja merkkejä ja symboleita, jotka hän kyllä tavallaan tunnistaa, mutta joita syvemmälle ei voi nähdä.

Ja vaikka Neville yrittää, hän nauraa aina väärässä kohdassa (hermostuneesti), unohtaa vuorosanansa, ei uskalla tehdä ratkaisevia päätöksiä. Sitä kutsutaan eksymiseksi, kaiketi. Ja Neville on eksynyt, eksynyt ihmisiin ja heidän monimutkaisuuteensa. Eikä hän voi väittää, että tuntisi itseäänkään.


2.

Lämmin ailahdus, kun Hermione hymyilee. Keveys, joka yllättäen ilmaantuu liikkeisiin, kun tyttö lupautuu hänen parikseen pimeyden voimilta suojautumisessa. Unet, jotka haaltuvat kuin valokuvat suorassa auringonpaisteessa.

Hän havaitsee kyllä tavallista tarkemmin uuden pinssin Hermionen koululaukun kyljessä, havaitsee väsymyksen uurteet tämän kasvoilla, havaitsee turhaututumuksen sekaisen lempeyden, jolla Hermione katselee Ronia. Hän havaitsee liikaa ja tietää, mitä se tarkoittaa, koska kaikesta siitä Neville on lukenut niistä risaisiksi selatuista pokkareista, joita hän on löytänyt äitinsä ullakolle pakatuista tavaroista.

Tietäminen ja myöntäminen ovat kuitenkin eri asioita, eikä Neville ikinä myöntäisi itselleen, että on ihastunut. Ei edes niissä unissa, joissa on hän on riittävän rohkea suudellakseen.


3.

Eksyminen toiseen ihmiseen: Kuinka sen voisi selittää? Miltä tuntuu kadota tuntikausiksi hehkuun toisen katseessa, arkoihin sormiin jotka silittävät rannetta?

Sellaista ei ikinä tapahdu Nevillelle, ja Neville on sentään eksymisessä aivan omaa luokkaansa. Hän tuntee ilmiön, muttei ole ikinä päässyt näin lähelle. Nyt kun Hermione saattaa sipaista hänen poskeaan huulillaan ennen vaikeaa koetta tai lähteä pitkille kävelyretkille pakkasesta piittaamatta, poika arvelee olevansa enemmän hukassa kuin milloinkaan.

Mutta toisin kuin tavallisesti, sillä ei ole niin väliä. Niin kauan kuin hän saa olla eksyksissä Hermionen kanssa, se on oikeastaan aika kivaa. Tai enemmänkin, mutta Neville on liian arka sanoakseen sellaisia asioita ääneen.
i'm working on a song / it isn't finished yet
but when it's done and when i sing it / spring will come again


(ajoittain epäaktiivinen, saa tökkiä jos en vastaa johonkin!)

Thelina

  • Unelias luihuinen
  • ***
  • Viestejä: 811
Vs: Eksymisiä, S, Neville/Hermione
« Vastaus #1 : 31.03.2020 21:30:05 »
Voi Neville <3 hän herättää lukijassa suuresti sympatiaa eksyilyllään ja arkuudellaan. Pidin tuosta miten eksyminen muuttui osasta toiseen: ensin on vain Neville (ja muut ihmiset), sitten hän näkee jo yksityiskohtia ja varsinkin Hermionen, sitten hän on Hermionen kanssa, mutta edelleen eksynyt. Toisella tavalla vain. On lohdullinen ajatus, ettei sillä silloin ole niin väliä, kun he ovat yhdessä.

Kauniita yksityiskohtia olit saanut mukaan, kuten Nevillen unet, joissa hän on rohkeampi, ja ranteen silittäminen<3

Kiitos tästä, kaunis pieni palanen!
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥