Kirjoittaja Aihe: The Queen's Gambit: Keskipeliä silkissä | K-11 | Beth / Cleo, tuplaraapale  (Luettu 208 kertaa)

Starr

 • cryptidish
 • ***
 • Viestejä: 181
 • carpe whatsit?
Nimi: Keskipeliä silkissä
Ikäraja: K-11
Fandom: The Queen's Gambit
Hahmot/paritus: Beth / Cleo
A/N: Raapalejuoksuun sanalla "ruutupaita" kirjoitettu. Kaikenlaiset kommentit tervetulleita!


Kun Beth ja Cleo tapaavat uudestaan, he pelaavat kevyttä peliä pitkälle yöhön. Eivät sentään shakkia, mutta sellaista samantapaista sanatonta ja hienovaraista jossa yksi liike voi ratkaista kaiken; kuulumisia, suupaloja hopeiselta tarjottimelta, harkiten varastettuja katseita. Sellaista joka saa Bethin aivot, ehkä myös sydämen, juoksemaan tuhatta ja sataa etsien tietä voittoon. Viis siitä ettei hän ole aivan varma mitä voitto tässä yhteydessä olisi, ei tänään täysin vakuuttunnut siitä mitä haluaa, mutta tietenkin hän silti juoksee voiton perässä kuin kylläiseksi ruokittu lintukoira säntää saaliin perään sisäänrakennetun vaiston varassa.

Cleo pelaa innolla hänkin, joskin ranskatar suosii suorempia taktiikoita. Hersyvää naurua, tuttavalliseksi naamioitu ote Bethin kädestä joka iskee sähköä kummankin suoniin, ja vihjailuja siitä kuinka hauskaa heillä viimeksi olikaan. Pyörivä huone, kuplivaa ja teräviä sekaisin, pehmeä sänky ja vielä pehmeämpi iho vasten ihoa.

Nytkin Cleo tarjoaa drinkkiä, mutta Beth kieltäytyy karvaan muiston opettamana. Tällä kertaa Cleo ei jatka yllyttämistään. Sen sijaan hän vaihtaa aihetta kehuen Bethin ruutukuvioista silkkipaitaa. Huippumuotia toisen taideteoksen päällä, Cleo vinkkaa ja antaa katseensa viipyä tovin ystävättärensä povella ennen kuin hymyilee haastavasti Bethin pokerinaamaan ilmestyneelle särölle - pieni tutkiskeleva ryppy kulmakarvojen välissä.

"Entä jos esittelisit kuuluisaa metodiasi, mon chéri?"

"Mitähän mahdat tarkoittaa?"

"Voisimme pelata ottelun tässä näin paidallasi. Äläkä vain päästä minua helpolla."
« Viimeksi muokattu: 20.02.2021 23:54:40 kirjoittanut Starr »
✷✧ Or someone that I used to be      ·  ✧ 
         ⋆ ✧   *Or someone that I will be ⋆ 
                    ✵  ˚ Or someone that I am right now✵ ✦

hiddenben

 • Yksinpurjehtija
 • ***
 • Viestejä: 1 658
Onnea kommenttiarpajaisten voitosta! Tiedän, että kirjoitat paljon runoja, mutta uusista teksteistäsi tämä kiinnitti erityisesti huomioni :) Tykkäsin kovasti Queen's Gambitista, joten innostuin lukemaan tämän raapaleen, joka on todella onnistunut kuvaus Bethistä!

Saat hyvin kiinni hänen ajatustavastaan nähdä kaikki, etenkin yhteiskunnan sosiaaliset normit, pelinä, ja jossa hän haluaa voittaa, jos vain mahdollista. Hauska tuo vertaus lintukoiraan - ja erittäin onnistunut! Yllätyin tv-sarjassa siitä, miten Beth niin helposti onnistui tekemään oikeat asiat ja toimimaan normien mukaan, joten tässä on kivaa, miten Cleo onnistuu haastamaan häntä vähän pohdiskelemaan, että mikä siirto olisi seuraavaksi oikein. Erityisesti tuo pieni tutkiskeleva ryppy kulmakarvojen välissä oli todella toimiva kohta, josta pidin :)

En pitänyt sarjassa Cleosta lainkaan ja inhosin sitä, miten hän sai taivuteltua Bethin tahtoonsa silloin Pariisissa, mutta tässä (onneksi!) Beth on oppinut virheistään eikä Cleokaan painosta häntä juomaan enemmän. Melkein kuin tämä olisi ollut pieni fix-it-ficci tuosta Queen's Gambitin jaksosta :D Pidin myös tuosta lopun ruutukuvioisesta silkkipaidasta, joka yhdistyi raapaleen nimeen - se on kekseliäs ja myös hyvin bethmäinen yksityiskohta, joka toimii tässä edukseen! Kiitos kovasti tästä, oli kivaa saada lukea tästä fandomista! :)

between the sea
and the dream of the sea

kaaos

 • ***
 • Viestejä: 660
Oih hiddenben tuossa onnistuikin kirjoittamaan paljon asioita joita mullekin tuli mieleen tästä, komppaan häntä siis!

Mäkään en kauheasti pitänyt Cleosta, mutta mainio ajatus tästä miltei fix-ittinä! Hyvä ja onnistunut Beth-luonnehdinta, olisipa hauskaa lukea lisää tästä fandomista, sarja oli aivan liian lyhyt :D

Kaunis ja hyvin otsikon kanssa yhteennivottu teksti! Vertaus koirasta ja saaliista Bethiin ja voittoon oli voimakas ja tehokas! Hänellä todella on sisäänrakennettu vaisto voittaa. Kivoja kaikkia pieniä shakkikielikuvia, tekniikoista ja flirtistä.

Kiitos kovasti tästä!
Kaaos

words make worlds

Kaarne

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 7 988
 • Kellopelihurmaaja
Minäkin pidin tästä kovasti jo silloin, kun tämä ilmaantui raapalejuoksuun elämäämme sulostuttamaan. ❤️ Vaikka olenkin tylsästi enemmän Beth/Benny-naisia, Cleo on minusta hahmona tosi mielenkiintoinen ja pidin paljon hänen ja Bethin dynamiikasta sarjassa, samoin kuin siitä tietystä kitkeryydestä ja terävyydestä, mitä Cleossa oli.

Tässä olit minusta saanut kuvattua hienosti heidän välistääm jännitettä. Cleo on haastava ja hankala, Beth samoin, mutta he molemmat varmasti suhtautuvat toistensa kanssa flirttailuun ja muuhun sellaiseen juuri pelinä — ja se on sellainen peli, jossa Cleo on kerrankin parempi, tai no, ainakin kokeneempi.

Tämän tekstin otsikko on upea ja rakastan sitä tapaa, jolla se nivoutuu lopussa itse tekstiin. Siinä on hienoa runollisuutta ja kekseliäisyyttä, sitä samaa, jota runoissasi arvostan. Tässä muutenkin näkyy sellainen tietynlainen vapaus ja keveys, jota proosassa ei niin usein näe, mutta josta tulee ilmava ja vähän hengästynytkin fiilis.

Upea pieni raapale, kiitos! ❤️

mitä jos mulle kävisi niin, että ulkona törmäisin rekkaan?
 oisin iloinen että tein just niin, kuljin minne mun sydän mua ohjaa

Crys

 • Taivaanrannanmaalari
 • ***
 • Viestejä: 4 224
 • inFINIty
  • Listaukseni
Tässäpäs oli hienoa tajunnankuvausta ja sanailua, varsinkin Cleon loppukommentti oli hieno! Yhdyn aiempiin kommentoihin ja kehun kaunista nimeä, joka sopii tälle tekstilel tosi hyvin. Se liittyy osaksi tekstiä sillä tavalla sulavasti rivien välistä, mutta ei liian suorasti. Hauska idea tuo miten tuo kaksikon välinen "peli" rinnastetaan shakkiin. Silti Bethin kilpailunhaluisuus janoaa voittoa, vaikka voitto tässä tapauksessa onkin hyvin erilainen kuin shakissa, koska joko molemmat voittaa tai molemmat häviää :D Tällä kaksikolla on mielenkiintoinen dynamiikka, vaikka en nyt varsinaisesti osaa sanoa pidinkö sarjan Cleosta vai en. Tästä tekstistä kuitenkin pidin ja siitä jännitteestä, jonka olit luonut heidän välilleen :)

-Crys

Never underestimate the power of fanfiction