Kirjoittaja Aihe: Tien päällä | K-11 | scifi, road trip, slash | Kaiko/Nilas | 2/x  (Luettu 862 kertaa)

Sokerisiipi

 • Teekeisarinna
 • ***
 • Viestejä: 5 021
 • Raapalemestari
Ikäraja: K-11
Tyylilaji: scifi, road trip, slash
Paritus: Kaiko/Nilas
Yhteenveto: Koko heidän loppuelämänsä riippui tästä matkasta.
Haasteet: Vuosi raapalehtien VII, Scifi-haaste, Spurttiraapale V ja Fake love not war

A/N: Futuristista road trip -fiilistelyä. Tästä oli tarkoitus tulla isompi tarina, mutta mennään nyt tällaisella, joka kertoo vähän vähemmän :>
Tien päällä

1

Kaikosta tuntui, että hän oksentaisi, niin paljon häntä jännitti. Nilas istui vieressä hillittynä ja päättäväisenä. Illusian työntekijät pyörivät heidän ympärillään ja stailasivat heitä sille aikakaudelle, jonne simulaattorin oli tarkoitus sijoittua. Heille ei ollut kerrottu, mikä se olisi. Vaatteet eivät auttaneet arvaamisessa. Ne olisivat kelvanneet jokaiselle 2000-luvun vuosikymmenelle.

Kaiko katsoi Nilasta. Nilaksen katse oli rauhoittava.

”Älä huoli”, Nilas sanoi. ”Kohta tämä hulina on ohi, ja kaikki alkaa. Sun on helpompi olla, kunhan tää homma lähtee käyntiin. Saatpa nähdä.”

Nilas oli niin itsevarma. Kaiko nieleskeli ja nyökkäsi urheasti. Hänellä ei loppujen lopuksi ollut vaihtoehtoja. Pelissä oli heidän vapautensa. Kaikon oli pystyttävä tähän.
« Viimeksi muokattu: 19.01.2020 01:14:20 kirjoittanut Sokerisiipi »

Sokerisiipi

 • Teekeisarinna
 • ***
 • Viestejä: 5 021
 • Raapalemestari
2

Simulaatio paljastui road tripiksi 2010-luvulla. Kaiko ei tiennyt, oliko se hyvä vai paha juttu. Saisivatko he näissä puitteissa aikaan sellaisen tarinan, josta Illusia vakuuttuisi? Tien päällä huomio kiinnittyisi vain heihin, ja virheiden oikaisu saattaisi olla mahdotonta. Kaikon täytyi ponnistella ollakseen stressaamatta tulevaa. Pelon sävyttämä väkinäisyys ei ikinä myisi. Hänen täytyi rentoutua, jotta heillä olisi edes mahdollisuus.

Nilas reagoi kaikkeen aivan eri tavalla. Hän vaikutti vilpittömän innostuneelta.

”Mahtavaa!” Nilas kehuskeli kiertäessään laventelinväristä pikkubussia. ”En oo ikinä nähnyt tällaista livenä. Tää on antiikkia! Niinku sen vanhimmassa mahdollisessa merkityksessä. En saata uskoa, että pääsen ajamaan vaihteellista autoa!”

”Miten niin sä ajat?” Kaiko närkästyi ihan vain siksi, että näyttäisi omaavan jonkin verran persoonallisuutta. Kamerat kuvasivat. Tämä ei ollut huvimatka. Nyt täytyi panostaa ja kunnolla. Kaiko palautti mieleen heidän harjoittelemansa roolit. Kinastelu ja irvailu oli iso osa heidän dynamiikkaansa, ja se oli parasta aloittaa heti. ”Kuka päätti, että sä oot kuski?”

”Mä!” Nilas hihkaisi ja pinkaisi kuskin paikalle. Tuulilasin läpi hän näytti Kaikolle kieltä ja tööttäsi rattia. Kaiko ei voinut olla virnistämättä. Edes maailman epäluonnollisin tilanne ei pystynyt murtamaan Nilaksen ilkikurista persoonaa. Se oli omalla tavallaan hyvin lohdullista.

Kaiko katseli ympärilleen. Matka alkaisi punaisesta erämaasta, jossa oli upeita kanjoneita ja merkillisiä hiekkakivimuodostelmia. Kasvillisuus oli vähäistä ja piskuista. Ilma tuntui kuumalta ja kuivalta. Kaiko tiesi, että kaikki, mitä hän näki ja tunsi, oli keinotekoista, mutta hän ei ollut odottanut tämän tuntuvan näin todelliselta...

Nilas painoi ratin torvea kärsimättömästi, ja Kaiko hätkähti luonnottoman kovaa ääntä erämaan hiljaisuudessa.

”Tuu jo, lähdetään!” Nilas hoputti. Sydän jyskyttäen Kaiko hyppäsi kyytiin.« Viimeksi muokattu: 19.01.2020 01:20:10 kirjoittanut Sokerisiipi »

Avaruuspiraatti

 • varattua puraisi
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 202
 • How's my singing?
  • En runotyttö, ehkä ihminen -kirjoitusblogi
Muistan, kun suunnittelit tätä! Kivaa, että aloit viimein julkaiseen <3 Ei mulla muuta, jään seurailemaan!

"I am as constant as a northern star."
"Constantly in the darkness, where's that at?"

Thelina

 • Unelias luihuinen
 • ***
 • Viestejä: 1 093
Tämähän on mielenkiintoista. Jännittävä elementti tuo, että henkilöt siirretäänkin simulaation kautta tulevaisuudesta / heidän ajasta tänne meidän nykyaikaan. Herää kysymys, miksi näin on? Onnistuit kyllä herättämään mielenkiinnon siitä, mikä on johtanut tuohon tilanteeseen ja miksi sitä kuvataan, miksi esityksen on mentävä läpi ja kenelle? Tästä jäi samaan aikaan hämmentynyt olo (että tykkäänköhän tällaisesta tarinasta vai enkö, aika vähän olen lukenut tulevaisuusjuttuja) mutta samaan aikaan alkoi kiinnostaa, miten tämä etenee!

Laventelinvärinen pikkubussi vaihteineen oli hauska yksityiskohta! Myös henkilöiden luonne-eroja ehti näissä lyhyissä pätkissä tulla esiin. Nimet ovat erikoiset, varsinkin Kaiko on mieleeni, mutta Nilas... tekisi niin mieli kirjoittaa ja lausua se kahdella iillä :D Sain sen vaikutelman, että he tuntevat toisiaan jo ainakin jonkin verran, koska ovat harjoitelleet etukäteen jotakin, mutta kiehtovaa myös nähdä, miten kanssakäymiseen vaikuttaa tuo jatkuva kuvaaminen.

Kiitos näistä, jään odottamaan mitä seuraavaksi tapahtuu!
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥

Rosmariini

 • Tulesta syntynyt
 • ***
 • Viestejä: 573
 • Created by fear
  • vlaurelia.blogspot.com
Hei, terkkuja Kommenttikampanjasta!

Valikoin kaikista teksteistäsi tämän, koska tämän idea vaikutti niin mielenkiintoiselta. Kaikki sci-fi- ja simulaatiojutut ovat aina mielenkiintoisia, ja aloin tätä lukiessa heti ajatella jotain Black Mirrorin jaksoa. :D Harmi, että tätä on vielä vasta näin vähän, koska ahmin nämä kaksi ihan hetkessä ja olisin lukenut mieluusti jo lisää!

Ensiksi täytyy sanoa, että rakastan Kaikon ja Nilaksen nimiä! Tässä ei koskaan paljastettu, missä ajassa he oikeasti elävät, mutta osaisin hyvin kuvitella noiden olevan oikeita nimiä jostain 2100-luvun tienoilta. Ne ovat kuitenkin niin lähellä jo oikeita nimiä, että voisivat hyvin olla luontaisesti syntyneitä muunnelmia vaikka nimistä Kauko ja Niklas.

Thelinan tavoin tässä oli minusta kiehtova ja kysymyksiä herättävä asetelma. Ensin ajattelin, että tuo simulaatio olisi jokin hupijuttu, mutta sitten toit esille sen, että heidän on tehtävä vaikutus ja heitä kuvataan ja tarkkaillaan kaiken aikaa, ja pelissä on heidän vapautensa. Monta potentiaalista skenaariota heräsi tässä: onko tämä jokin outo työhaastattelu? Tai Nälkäpeli-tyyppinen tv-ohjelma? Ja vielä kun tämä kuuluu Fake Love, Not War-haasteeseen, niin mietin että onko tässä kyse ehkä siitä, että heidän on esitettävä pariskuntaa vapautuakseen jostakin (esim. velasta?). Tosi monia vaihtoehtoja, joista mikä vain oikeastaan toimisi.

Hahmot ovat persoonallisia ja hyviä vastakohtia toisilleen: Nilas tuollainen innokas ja rento, Kaiko ylianalysoiva ja kireä. Mutta eiköhän heistä kummastakin paljastu vielä uusia puolia tarinan edetessä! Tarina taas oli täynnä hauskoja pikku yksityiskohtia, joista moni oli sillä tapaa hyviä, että niitä oikeastikin uskoisi todeksi! Automaattivaihteiden yleistyessä tuo vaihteettomuus alkaa olla jo oikeastaan nykyäaikaa, ja pikkubussin laventeli väri oli itsellekin mieleen. Simulaatio vaikutti jo ehkä vähän turhan aidolta kaikkine tuntemuksineen - tuli jopa pahaenteinen fiilis, että mitä kaikkea tässä nyt oikein voi vielä tapahtua!

Odottelen innolla, että kirjoitat lisää, tämä oli jo paljon kysymyksiä ja intoa herättävä pätkä.


the dark is generous and it is patient and it always wins
but in the heart of its strength lies its weakness -
one lone candle is enough to hold it back.