Kirjoittaja Aihe: Muumit: Höyrykylvyssä taikoja (ja iho vain vaikenee) | Ninni/Aliisa | K-11  (Luettu 2670 kertaa)

Ingrid

 • Ryöväriruhtinatar
 • ***
 • Viestejä: 2 564
Author Ingrid
Fandom Muumit
Rating K-11
Pairing Ninni/Aliisa
Disclaimer Hahmot © Tove Jansson

Summary Tulipesä rätisi hiljaa ja Saunatontun hiljainen töpötys kantautui heidän korviinsa puusijan takaa.

A/N Osallistuin tällä tekstillä SUOMI100 -turnajaisiin. Tahdoin julkaista tämän vielä foorumin puolelle ja kiittää kaikkia tekstiäni äänestäneitä sekä toivottaa kaikille tunnelmallista itsenäisyyspäivää. ♥Höyrykylvyssä taikoja (ja iho vain vaikenee)


Hirsiovi aukesi narahtaen Ninnin astuessa sisään pieneen eteiseen. Hän puisteli talven ensimmäiset pakkaslumet töppösistään ja sulki sitten oven sukkelaan, jottei Pakkaspeikko ehtisi loikata kynnyksen yli. Helakanpunaisten poskien ja nenänpään yhä nipistellessä pirtin lämmössä tyttö riisui villasukkansa, puuhkansa ja verasta valmistetun lenkinkinsä värikkäälle räsymatolle, ja avasi sitten savusaunan noesta tummuneen oven.

Aliisa istui hämärän tilan perällä korkeimmilla kuusipuusta veistetyillä lauteilla. Hänen silmänsä tuikkivat tummina hämyisessä kalveessa, kuin taivaankannen aamutähdet alankoöiden helmoissa. Hän sipaisi hunajaiset suortuvat kasvoiltaan punahuulten kaartuessa kutsuvaan hymyyn. Ninni seisoi hänen uteliaan katseensa alla kauniine kaarineen ja smaragdisilmineen, tuoksunsa tuulahti lempeänä hänen kasvoilleen.

Ninni punastui hieman. Hänen katseensa harhaili noen mustaamilla hirsiseinillä ja mukulakivin kehystetyssä tulipesässä.

Kyllähän Aliisa katsoa sai. Niin paljon kuin mieli halaji.

Noita liikahti hitaasti Ninnin maidonvaalean kehon alkaessa omaksua ympäröivien seinien tummuutta itseensä, ja ojensi sitten kätensä.

”Tule tänne. Varpaasi paleltuvat siellä kynnyksellä.”

Ninni tarttui häntä kädestä ja kapusi jyrkät tikkaat ylös lauteille. Hänen miltei piileväksi muuttunut kehonsa hohki ympärille talven raikkautta, joka kietoutui Aliisan lempeänä hehkuvaan lämpöön. Noita kietoi kätensä Ninnin ympärille, ja hiljalleen tytön neitseellisen vaalea keho löysi jälleen pehmeät muotonsa. Ninnin huulille kohosi vieno hymy. Hän kääntyi Aliisan puoleen ja katsoi, kuinka kirkkaat hikikarpalot vierivät verkkaisesti pitkin noidan kapeita solisluita ja rintojen kaaria.

Tulipesä rätisi hiljaa ja Saunatontun hiljainen töpötys kantautui heidän korviinsa puusijan takaa.

Aliisan huulilta karkasi korkea vihellys, minkä seurauksena naulakossa roikkunut oksakimppu lennähti pienen tilan halki. Aliisa nappasi sen käteensä ja pehmeällä kosketuksellaan siirsi Ninnin selkää nuolevia hiussuortuvia, liu’uttaen sitten vastan syvänvihreitä lehtiä pitkin tytön maidonvaaleaa ihoa. Ninni laski katseensa lehtien kutitellessa miellyttävästi herkkää ihoa. Hän katseli kiulun vedestä heijastuvaa kuvajaistaan ja hengitti syvään koivun tuoksua.

”Yhäti ne tuoksuvat keskikesältä”, Ninni sitten kuiskasi hymyillen.

Aliisa hymähti lempeästi ja hipaisi vastalla tytön kapeaa kaulaa.

”Keräsin oksat juhannusaaton yönä istuttuani tuntikausia lammen äärellä.”

”Katselemassa vetehen heijastuvia kasvoja?” Ninni arvaili ja vilkaisi Aliisaa.

”Niin.”

Ninni suoristautui hieman ja kääntyi Aliisan puoleen. Noita laski vastan kädestään ja hänen huulillaan viipyi aavistuksen kaino hymynpoikanen. Ninni katsoi toisen tummia silmiä. Oliko ne verhottu kuvin nuorukaisesta pähkinänruskeine hiuksineen ja tummine silmineen, oliko Aliisa unohtunut huuliharpun ikisointuihin ja etelän kukkien tuoksuun?
 
Haihtuvan hetken Ninnin kasvoilla viipyvä epävarmuus sai Aliisan kumartumaan tytön puoleen.

Hän upotti sormensa Ninnin punaisiin hiuksiin ja veti tyttöä lähemmäs itseään. Tummat sielunpeilit kohtasivat smaragdisten helmyiden hohkan hämärän keskellä, kesakkoiset nenänpäät hipaisivat toisiaan ja hallan karhentamat hiussuortuvat hivuttautuivat toistensa ympärille. Ninni sulki silmänsä ja hengitti syvään.

Aliisa tuoksui havulta ja sammalmetsältä, ripaukselta minttua.

Noita painoi varovaisen suudelman Ninnin pehmeille huulille, mikä sai tytön hennon kehon jännittymään. Aliisan sormet sivelivät hänen olkavarttaan ja piirtelivät kuvioita hänen kalpeaan ihoonsa. Ne saivat Ninnin villinä hakkaavan sydämen tyyntymään. Pakkasen punertamilla huulilla viipyili kurjenpuolan raikas maku. Aliisan huulet kaartuivat hymyyn suudelman lomassa.

”Juhannusyö ehti kääntyä aamuksi, ennen kuin kasvosi tohtivat ilmestyä lammen pinnalle”, hän kuiskutti vasten Ninnin huulia, joilta karkasi yllättynyt henkäys. ”Et saisi pitää minua jännityksessä niin.” Ninni avasi ohikiitäväksi hetkeksi silmänsä kohdaten Aliisan leikkimielisesti tuikkivan katseen. Heidän naurunsa sekoittuivat toisiinsa hämyisessä ilmassa ja heidän kikattelunsa kantautui pirtin kynnykselle asti.

Aliisa suukotti Ninnin poskipäätä ja nousi sitten tarttuen tyttöä kädestä.

”Tulehan – meidän täytyy kiiruhtaa, jottei Mymmeli ennä aivan Möröksi muuttua avannon reunalla meitä vartoillessaan.”


« Viimeksi muokattu: 06.12.2017 18:17:21 kirjoittanut Ingrid »

Seila

 • Vieras
Muumit :3 Enpä ole ikinä osannut miettiä Muumeista minkäänlaista femmeparitusta, mutta Aliisa ja Ninni voisivat hyvinkin toimia. Ainakin tässä se toimi ja Aliisassa oli sitä Muumeissa ilmenevää iloa ja hyväntahtoista kiusaa ja Ninnissä ujoutta.

Tykkäsin tässä tämän kerrontatyylistä, siinä oli jotain sellaista, mikä teki siitä vanhanaikaista hohkaavan. Jotkin sanavalinnat ainakin ja minusta se sopi tähän hienosti. Teksti oli osakseen hieman myös taianomainen, mikä sopi. Onhan Aliisa noita. Lisäksi luonnonläheinen ote tähän oli asia, josta pidin myös. Vaikkakin vastalla ihon hively on minusta inhottavaa (olen kai outo suomalainen :D), tässä sait sen kuulostamaan jopa minulle kivalta ja miellyttävältä.

Nuuskamuikkusen mainintaa jäin pohtimaan. Ninni on ehkä vähän mustasukkainen tästä ja Muikkusen yhdistäminen kesään sopii. Muikkunenhan karkaa aina talven tullen etelään. Jäinkin pyörittelemään, että onko Aliisalla ja Muikkusella erityinen suhde, lähinnä kesäisin. Ehkei romanttinen, mutta muuten läheinen ja toisiaan ymmärtävä.

Kiitos paljon tästä. Tykkäsin hirmuisesti :3

Diinuli

 • ***
 • Viestejä: 110
Kaunista <3 Ja tosiaan, häpeäkseni täytyy tunnustaa, etten olisi tuota Nuuskamuikkusta tuolta bongannutkaan, ellei Seila olisi siitä huomauttanut. Mielestäni eteni juuri sopivasti ja loppui hyvään kohtaan.

Tykkäsin tunnelmasta, sanavalinnat ja käsitteet sopivat hyvin tällaiseen tarinaan. Ovatko jotkut noista kenties taitavasti vanhoja muotoja mukaillen laadittuja uudissanoja? Helmyet? Saunomisesta aina plussaa, elämän perusiloja. :)
Sorry. Too many paradigm shifts. Nowadays, I just see the matrix.

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 5 197
 • Malfoysexual
Pakko sanoa, että en olisi voinut pienessä likaisessa mielessänikään ajatella näistä kahdesta tällaista femme-aatetta. Muumit on sellainen pyhä asia, josta on joskus haasteellista ajatella muuta, mutta tämä teksti yllätti positiivisesti! Tämä ei ollut raisu eikä sellainen epämiellyttävä vaan pikemminkin soma sekä taianomainen kuten edellä olikin mainittu.

Ninni kuitenkin on aika ujo ja sellainen suloinen tapaus - mikä tuli tässäkin tekstissä hyvin ilmi. Selkeästi hän on tässä se hieman epävarmempi osapuoli kun taas Aliisa on monesti aika räväkkä sekä sosiaalisempi. Olit minusta saanut hyvin heidän molempien luonteen tähän tekstiin. Kirjoitustapasi taas on äärimmäisen kaunista. Jäin tavaamaan joitankin lauseita useita kertoja, koska ne oli niin nättejä. Ne sopi tähän äärimmäisen hyvin ja loit juuri sellaisen utuisen ja kauniin tunnelman!

Täältä myös iso plussa saunomisesta! Mulla on pakkomielle saunoihin. Musta ne sopii hyvin juuri tämäntyyppisiin tilanteisiin.

Tämä oli todella kaunis teksti ja kiitänkin sinua tästä lukukokemuksesta. <3

niiina
Dramione
Bughead

Ingrid

 • Ryöväriruhtinatar
 • ***
 • Viestejä: 2 564
Voi, vastaan hävettävän myöhään näihin kommentteihin!

Seila, olipa mukava kuulla, että paritus osoittautui mieluisaksi! Minustakin Aliisa ja Ninni ovat tosi kiehtovia yhdessä ja jotenkin he täydentävät toisiaan sopivissa määrin. :) Aliisalla ja Muikkusella on myös paikkansa sydämesäni, mutta heidän tarinansa on kokonaan toinen kappale, vaikka tosiaan Muikkunen tässä on mainittukin. ;) Kiitos kommentistasi. ❤️

Diinuli, kiitos kommentistasi! ❤️ Mukavaa kuulla, että tykkäsit. Sain jonkin verran apua vanhahkojen sanojen sujauttamisessa tekstiin, ja osa niistä aikoinaan oli minullekin sellaisia, etten ollut kyseisiä muotoja aiemmin kuullutkaan. Ja koska tämä ficci osallistui Suomi100 -turnajaisiin niin tarkoitukseni olikin leikitellä paljon myös suomen kielellä. :)

niiina, olipa ihanaa tulla lukemaan sinun kommenttisi tällaiseen vanhempaan tekstiin! Muumit ovat minullekin pyhä asia, enkä voisi koskaan kuvitellakaan kirjoittavani niistä mitään hirvittävän likaista. ;) Ninnistä ja Aliisasta ei kyllä saakaan aikaiseksi kuin jotakin utuisen somaa ja ihanaa. <3 Olenkin iloinen kuullessani, ettei tästä jäänyt sinulle lukijana huonoa makua suuhun, koska minusta tämän kirjoittaminen oli mukavaa ja juurikin sellaista taianomaisen kevyttä. On myös aina kivaa kuulla, että omalla tekstillään on onnistunut saavuttamaan juuri sen tunnelman, johon on pyrkinytkin. Saunat on. ❤️ Kiitos ihanasta kommentistasi!

Crys

 • Taivaanrannanmaalari
 • ***
 • Viestejä: 4 259
 • inFINIty
  • Listaukseni
Ah, tämäpä tunnelmallinen! Heti saunaan nopea livahtaminen ja maininta pakkaspeikosta sai mut fiilistelemään talvea keskellä kesää :D Se että sauna oli vielä savusauna toi ehdottomasti lisää tunnelmaa! Saunavitsan vihellyksellä luokse kutsuminen ja keskikesäisen tuoksun maininta saunavastasta johtuen olivat myös kivoja yksityiskohtia. Tämä pari toimii yhdessä hyvin, on sellaista rauhallista ja luottavaista yhdessäoloilua, vaikka Ninni vähän punasteleekin Alisan katseen alla. Tässä tekstissä ehkä hauskinta oli se, että oli intiimisyydestä huolimatta tässä oli vallan muumisa tunnelma! Luontoisa ja kotoisa, mutta siihen sitten lisäamausteena vähän intiimimpää kehojen kuvailua ja hipaisuja

Lopetuslause oli myös tosi hauska, kiitos tästä!
-Crys

Never underestimate the power of fanfiction

Ingrid

 • Ryöväriruhtinatar
 • ***
 • Viestejä: 2 564
Crys, kiitos kommentistasi! ❤️ Savusaunassa on oma tunnelmansa ja ne ovat ehdottomasti omia lemppareitani, vaikka lämmityksessä niin pitkään kestääkin! :D Olipa kiva kuulla, että muumisa tunnelma välittyi lukijalle, sillä siihen pyrinkin tekstiä kirjoittaessani, ja myös hahmoille luonteineen uskollisena pysyminen oli minulle tärkeää. Ninni ja Aliisa ovat kyllä molemmat omalla tavallaan kiehtovia hahmoja ja minunkin mielestäni sopivat hyvin yhteen. :)

Sokerisiipi

 • Teekeisarinna
 • ***
 • Viestejä: 5 504
 • yks pieni höpötiainen
Vanhanaikaisuus ja luonnon läheisyys ja maagisuus välittyivät ihanasti tästä ficistä ♥︎ Tosi kivaa, että tässä oli myös Muumeista tuttuja piirteitä niin kuin tuo Ninnin läpinäkyvyys, joka heijastelee hänen koettuja tunteitaan (ujoutta ja epävarmuutta) ja Aliisan noitatemput ja perinteet. Toisinaan vähän hukuin epätavallisiin, koristussanoilla kuorrutettuihin lauseisiin, vaikka ne kauniita olivatkin.

Ihana saunahetki näillä tytöillä, kiitän!

Vuorna

 • tahdonalainen
 • ***
 • Viestejä: 503
Heipsulihei ja hyvää iltaa! Riemunkiljahdushan siinä taisi päästä kun tämän Muumifemmen Toisen ulottuvuuden syövereistä löysin. En oo liiemmin femmeä lukenut Muumeista, mutta ajatuksen tasolla se on jo hirveän houkutteleva. Aliisa ja Ninni ovat myös molemmat tosi sympaattisia ja kivoja hahmoja, joten innolla halusin lukea sen, millaisen tekstin olet heistä kirjoittanut.

Tästä kuulsi kivasti läpi tuo tietynlainen suomalaisuus! Muumit, kaikki saunaan liittyvät piirteet, avanto... Tykkäsin aivan älyttömän paljon myös tuosta vanhojen sanojen ja muotojen käytöstä, se sopi aivan loistavasti miljöön vähän hämyiseen tunnelmaan. Kuvailu ja kieli olivat tässä molemmat ihan todella upeita, lause toisensa perään ilahdutti hienoudellaan. Taianomainen keveys on kyllä sanaparina omiaan kuvaamaan tätä tekstiä, tämä oli vallan ihastuttava kuvaus tunnelmallisesta saunahetkestä. Pidin myös paljon siitä, miten kuvasit Ninniä ja Aliisaa tässä! Ninnin ominainen ujous ja Aliisan noituus olivat ihania yksityiskohtia, heidän välisensä suhde oli myös varsin sympaattinen.

Lainaus
Aliisa nappasi sen käteensä ja pehmeällä kosketuksellaan siirsi Ninnin selkää nuolevia hiussuortuvia, liu’uttaen sitten vastan syvänvihreitä lehtiä pitkin tytön maidonvaaleaa ihoa.
Pidin myös siitä, miten intiimi tää teksti oli, ja tuo lainaus on minusta hyvä esimerkki siitä! Hurjan kaunista kuvailua!

Tämä oli ihana! Suomalaisuus oli tässä kivasti esillä mutta myös ihan pelkästään Aliisasta ja Ninnistä kertovana tämä oli kaunis ja tunnelmallinen saunahetkisuhdekuvaus. Pidän kovasti sun kirjoitustyylistä tässä, nättiä kuvailua ja valtavan hienosti olit myös kirjoittanut Aliisan ja Ninnin suhteen tässä. Kiitos hurjan paljon tämän kirjoittamisesta, oon erittäin iloinen että tämän löysin!
de tes bras, je m'arracherai tout doucement
et c'est la réalité qui m'attend