Kirjoittaja Aihe: The Witcher: Epävireessä, S, Geralt & Jaskier, triplaraapale  (Luettu 1877 kertaa)

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 3 160
 • Kurlun murlun
Ficin nimi: Epävireessä
Kirjoittaja: Maissinaksu
Fandom: The Witcher (Netflix)
Ikäraja: S
Mukana: Geralt & Jaskier
Genre: Slice of life

Summary: Aamuvarhaisella ärhäkkänä iskenyt kevätflunssa oli suitsinut Jaskierin mielialaa ja taistelutahtoa sitä tahtia, että Geraltia alkoi jo vähän häiritä. Emärasittavan Jaskierin kanssa hän tuli toimeen, maansa myyneen ja voinsa syöneen ei niinkään.

A/N: Toinen teksti valmistui alta aikayksikön. :D Tästä piti tulla raapalemittainen pätkänen, mutta harvemmin minkään aiheen tiivistäminen onnistuu niin helposti. :D No joo, näiden hahmojen dynamiikka on niin valloittava.***Geralt ei tiennyt, montako kertaa oli jo vilkaissut Jaskieria kulmiensa alta, mutta hän huomasi jälleen tehneensä niin. Tämä oli aamusta alkaen vältellyt seuraa, näppäillyt luutustaan murheellisia sointuja ja voivotellut kuin jalkapuoli torimummo. Harvoin Jaskier piti kynttiläänsä vakan alla muutenkaan, ja jos tällä oli jotain purnattavaa tai kritisoitavaa, siitä sai usein kuulla koko tienoo läpeensä.

Aamuvarhaisella ärhäkkänä iskenyt kevätflunssa oli suitsinut Jaskierin mielialaa ja taistelutahtoa sitä tahtia, että Geraltia alkoi jo vähän häiritä. Emärasittavan Jaskierin kanssa hän tuli toimeen, maansa myyneen ja voinsa syöneen ei niinkään.

“Olitko aikeissa lopettaa tuon surkuttelun hyvän sään aikana?” Geralt kysäisi koettuaan tarpeelliseksi ottaa ystäväänsä jotain kontaktia.

“Ei tässä ole meneillään kuin surkusäätä!” Jaskier kivahti takaisin, mutta äänen käheydestä johtuen toteamus ei kuulostanut kovinkaan purevalta. Kontrasti tavanomaiseen oli häkellyttävä. “Ja voi helvetin jestas, miten voi ihmisriepu kuulostaa tältä... Sen minä sanon, tällä äänellä ei lauleta päiväkausiin –”

Jaskierin ääni hiipui lauseen lopussa, ja turhautuneena tämä rämpäytti sormensa luutunkielille niin rajusti, ettei Geralt olisi ihmetellyt, vaikka osa niistä olisi napsahtanut poikki. Koko halvatun instrumentti oli lisäksi yhtä epävireessä kuin omistajansa kurkku.

“Ehkä pieni tauko tekee hyvääkin”, Geralt totesi muotoillen sanansa jotenkuten kannustavaksi, vaikka totta puhuen hän ei olisi pannut pahakseen, vaikka Jaskier olisi luopunut iänikuisesta jaarittelustaan ja lurittelustaan muutamaksi päiväksi.

“Bardit eivät pidä taukoja!” Jaskier köhähti ja naputteli närkästyneesti luuttunsa puupintaa. “Bardit ovat aina tilanteen tasalla... ilakoivat, piristävät, pilkkaavat, tekevät ja kertaavat historiaa! Et kuule näyttäisi sinäkään hilpeää naamaa, jos et voisi... noituroida!”

“Hmm.”

“Et sinä kyllä muutenkaan näytä iloista naamaa, ei sillä”, Jaskier tähdensi ja huokaisi onnettomana. “Ja minä kuulostan ihan sinulta tämän ääneni kanssa, piru vieköön.”

“Jos vain pitäisit suusi tukossa, niin saisi äänesikin tilaisuuden toipua”, Geralt huomautti otsa kurtussa.

“Sinäpä sen sanoit! Mutta ajattele, jos minä kuulostaisin normaalisti tältä –”

“Nyt se suu tukkoon, Jaskier.”

Nyt se suu tukkoon, Jaskier – auh, oletkos muksimatta, moukka!”

« Viimeksi muokattu: 28.01.2022 19:37:16 kirjoittanut Maissinaksu »
"Harakka."
"Oi kyllä! Krää krää."

flawless

 • Alempi ylilehmä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 10 709
 • d a d d y
Lainaus
Tämä oli aamusta alkaen vältellyt seuraa, näppäillyt luutustaan murheellisia sointuja ja voivotellut kuin jalkapuoli torimummo. Harvoin Jaskier piti kynttiläänsä vakan alla muutenkaan, ja jos tällä oli jotain purnattavaa tai kritisoitavaa, siitä sai usein kuulla koko tienoo läpeensä.
Sos, voivotellut kuin jalkapuoli torimummo... :D :D Pidin myös tästä Valvatin marmatuskynnyksen mataluuden kuvauksesta. Ja pisteet myös myöhemmin kuvauksesta "emärasittava". :D

Lainaus
Et kuule näyttäisi sinäkään hilpeää naamaa, jos et voisi... noituroida!
:D Hihittelin myös sivukommentille siitä, ettei Geralt näytä iloista naamaa ylipäätäänkään.

Tässä oli kivaa kieltä, käytit fandomin aikaan ja fiilikseen sopivia kielikuvia ja sananvalintoja ja ne osaltaan lisäsivät tämän canon-uskottavuutta - tässä oli kokonaisuudessaan oikein kivasti fandomiin sopiva viba. Aihe oli ihanan kevyt ja soveltuva juuri Valvattiin ja tämän suuriin murheisiin. Oli tosi kivaa lukea parituksetonta Witcheriä suomeksi, tässä oli suloista ja hauskaa sanailua ja viihdyin tämän äärellä oikein hyvin. Kiitos hauskuutuksesta, tämä oli kivan kevyttä iltalukemista!

bannu by Ingrid

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 3 160
 • Kurlun murlun
Kiitosta kommentista, flawless!<3 Jalkapuolen torimummon rooli ei kuulosta kyllä yhtään hauskalta. xD Eikä varmasti Jaskierin valittelutkaan pidemmän päälle, mutta onneksi Geralt on kivaa kaveria eikä sentään heti räjähdä päin näköä. Mitä tapahtuu hetki myöhemmin, siitä ei mene kukaan takuuseen. :D

Ja joo, parituksettomatkin tekstit toimivat parillisten parituksellisten vastapainona. 8) Saa lukijakin päättää, millä tavalla haluaa suhtautua tekstin tapahtumiin: joko shippilasit nenällä tai muuten vain fiilistellen. Kiitos vielä, mukava että tämä viihdytti!

- Mai
"Harakka."
"Oi kyllä! Krää krää."

Angelina

 • such is life
 • ***
 • Viestejä: 6 557
Samaistun vahvasti Jaskieriin tällä hetkellä, sillä itsellänikin on kurkku kipeenä ja flunssanpoikasta pukkaa. Ja tekeehän se nyt olosta kurjan, eikä mulla oo ees sitä ongelmaa, että pitäisi päästä uusia lauluja lurittelemaan :D Geraltilta ei kyllä heru yhtään sympatiaa!

Lainaus
Emärasittavan Jaskierin kanssa hän tuli toimeen, maansa myyneen ja voinsa syöneen ei niinkään.

Toisaalta ymmärrän tämän kyllä vallan hyvin, surkean Jaskierin kanssa on taatusti paljon hankalampi olla :D Sitten taas, jos Geralt haluaisi Jaskierin olevan vaihteeksi lurittelematta ja hetken hiljaa, niin ehkä hänen ei kannattaisi liikaa provosoida... ;D Nää kaksi on kyllä ihastuttavia hölmöjä, ei voi muuta sanoa.

Kiitos söpöstä tekstistä ♥


Slytherin will help you on the way to greatness

ava & bannu © Inkku

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 883
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Haha, ei hitsi, tämä on hauska! ;D Ihanan humoristinen ja fandomille ja hahmoille uskollinen. Molempien hahmojen tunnuspiirteet välittyvät tästä tosi hyvin ja eläväisesti, ja ne pääsevät kyllä parhaiten oikeuksiinsa juuri heidän keskinäisessä vuorovaikutuksessaan. Valvatti ei tuttuun tapaan tuntojaan peittele, ja Geralt taas ei pistäisi lainkaan pahakseen, vaikka saisi tovin pitempäänkin taukoa Valvatin marmatuksesta, luutunrämpytyksestä ja riimittelystä. :P Geraltin harmiksi ja kärsimykseksi sitä taukoa ei taida tulla oikein toviakaan, kun Valvatti tuntuu vain provosoituvan väittämään vastaan.

Et kuule näyttäisi sinäkään hilpeää naamaa, jos et voisi... noituroida!
Geralt hilpeällä naamalla noituroimassa on metka mielikuva. ;D Noituroida, siinäpä muuten vasta veikeä ja täydellisen kuvaava sana! Tässä tekstissä on muutenkin tosi ilahduttavia ja hahmojen mielenmaisemiin sopivia sanavalintoja, kuten jalkapuoli torimummo ja surkusää.

Kiitos tästä illan piristysruiskeesta, pidin kovasti! :-* -Walle


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 312
Hihii, tämä oli kyllä kiva pieni teksti :D

Pakko muuten nostaa tuo sama mitä muutkin edellä, mutta voiko olla hienompaa sanaa kuin noituroida ;D Naureskelin tälle hyvän tovin.

Sääliksi käy Jaskieria kun on sairastunut raukka. Mutta kyllä tuo loppusanailu oli oivallista ja vaikka Jaskier on kipeänä, niin aina löytyy kuitenkin jotain millä vähän ärsyttää ja härnätä Geraltia ;) Olkoonkin sitten ihan vain toisen matkiminen!

En muuten edes aluksi tajunnut ettei tämä ollut parituksellinen teksti, mutta eipä se myöskään haitannut :D Hyvin olisi voinut ollakin tai sitten vaikka pre-slashia, mutta toki näiden kahden toveruus on myös oivallista ja siitä lukee ilolla!

Kiitos tästä!

Vendela

Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 3 160
 • Kurlun murlun
Kiitoksia kommenteista kaikille! <33

Angelina: Ei ole Geraltilla helppoa, kun Jaskierin seurassa on välistä hankalaa olla sekä normaalisti että flunssan yllättäessä. xD Sympatiaakin ehkä voisi herua, jos toinen ei olisi suuna päänä kitisemässä joka hetki...

Waulish: Noituroida oli kyllä varsinainen neronleimaus, joka varmasti jää käyttöön tuleviin ficceihin. :D Vähän kyllä surkuhupaisa meininki tässä, kun Valvatti itsekin kaivaa noidankehää ääntään käyttäen, vaikka tehokkain keino parantua olisi pitää suu supussa vähän aikaa.

Vendela: Ihanaa, että noituroida sai rakkautta. :D Ja joo, ajattelin että tämä toimii sekä parituksena että ilman, joten siksi merkitty tuolla tavoin alkutietoihin. Shippauslasit saavat kyllä olla nenällä kaikin mokomin. ^^

- Mai
"Harakka."
"Oi kyllä! Krää krää."