Kirjoittaja Aihe: Ron ja Hermione  (Luettu 24087 kertaa)

Annoy

 • Lännen paha noita
 • ***
 • Viestejä: 384
 • Dancing through life
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #40 : 12.10.2009 15:56:36 »
Amanecer, olen täysin samaa mieltä!

Mä olen aina inhonnut Ron/Hermione-paritusta. Ei toimi yhtään. Ensinnäkin, se on niin ennalta arvattava ja kliseinen. Sama juttu Harry/Ginny-parituksessa. Rowling turvautui tämmösiin varmoihin parituksiin sen sijaan että olisi laittanut jotain radikaalimpaa. Ja muutenkin se vihataan/tykätään/vihataan-juttu kutosessa häiritsi. Ja se suudelma. Yäk, yäk ja vielä kerran yäk. Karmein paritus Pottereissa.
"What everyone does. Like you said. Hope."

Nej, du måste finnas, du måste
Jag lever mitt liv genom dig
Utan dig är jag en spillra
på ett mörkt och stormigt hav
Du måste finnas, du måste
Hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting
Om du inte fanns

ms_anthropy

 • Vieras
Amanecer, olen täysin samaa mieltä!

Mä olen aina inhonnut Ron/Hermione-paritusta. Ei toimi yhtään. Ensinnäkin, se on niin ennalta arvattava ja kliseinen.

Ennalta arvattava potenssiin kiljoona. Tarkkasilmäisempi ystäväni totesi että asia oli täysin varma jo Viisasten Kivessä, minä puusilmä huomasin että tämä tulee näin vasta Azkabanin Vangissa kun ne riitelevät tasan tarkkaan niin kuin vanhat avioparit.

Omasta puolestani tuo paritus on aika yhdentekevä koska en ole missään vaihessa pitänyt kummastakaan hahmosta ...mutta kun jää miettimään Weaselin ja Kuraverisen persoonallisuuksia niin pystyn näkemään Tuomion Synkät Pilvet avioliiton yllä.

Ron on kasvanut hyvin perinteisessä, vanhoja sukupuolirooleja ylläpitävässä perheessä ja Hermionen persoonallisuus paskotaan täysin jos se ei lähde luomaan uraa koulusta päästyään. Kun yhdistämme tähän Hermionen pomottavan luonteen ja Ronin itsetunto-ongelmat niin ainakin minulle iskee vahvemmanpuoleinen "tästä ei seuraa mitään hyvää"-tunne. Mielipidekysymystähän tämä kaikki tietenkin on mutta näen häämöttävän (ja mahdollisesti todella sotkuisen) avioeron huomattavasti todennäköisempänä vaihtoehtona kuin epilogissa kuvatun auvoisan avioliiton.

Lainaus
Sama juttu Harry/Ginny-parituksessa. Rowling turvautui tämmösiin varmoihin parituksiin sen sijaan että olisi laittanut jotain radikaalimpaa. Ja muutenkin se vihataan/tykätään/vihataan-juttu kutosessa häiritsi. Ja se suudelma. Yäk, yäk ja vielä kerran yäk. Karmein paritus Pottereissa.

Jep, Harry/Ginny on äärimmäisen kliseinen mutta sen ilmeisyys ei ollut minulle puusilmälle niin selkeä. Pitäisi varmaan hankkia opaskoira. Feeniksin Killan jälkeen häivähti mielessäni jopa Harry/Luna ...joka olisi minusta ollut paljon kiintoisampi. Luna olisi voinut viehättävällä surrealistisuudellaan saada Hartsan pelastajakompleksiakin hippasen aisoihin.

Ginnyn asenne hämää minua todella, todella pahasti. Noin suurin piirtein kaikki kohtelevat Ginnyä kuin posliininukkea ja kun hahmo ei missään nimessä ole sellainen niin jotenniin kuvittelisi että sitä olisi alkanut kyrväistä niin että tekisi mieli tirvaista. Vielä kun Oma Beibeh[TM] ottaa saman asenteen niin ...luulisi että iskee vitutuksensekainen epätoivo jonka voisi muotoilla näin "Etkö sinäkään ymmärrä millainen minä olen?"

Niin no, minä ihan totta viattomasti luulin että Ginny hankki oman elämän seurustellessaan pisin pieliä mutta kun koko prosessi selitettiin myöhemmin vain välivaiheeksi niin että voisi sitten taas päästä ihkuttamaan Hartsaa ilman että menee elin kurkkuun joka kerta kun sille puhuu ...ei seitana, ystävämme realismi alkaa tökkiä minulla todella pahasti.

Tuo "tykätään/vihataan/tykätään"-kuvio raastaa minua myös aika pahasti. 1.  Suurin osa tarinan aikana muodostuneista canon-parituksista noudattaa samaa kaavaa. 2. Tuntuu epärealistiselta. Pohjautuen sekä itseni kohdalle osuneisiin suhdeyritelmiin että niihin joita olen observoinut lähipiirissä. En ole havainnut edes yhtä ainoaa tuohon tilanteeseen pohjautunutta suhdetta.

Okra, ainoat canon-paritukset jotka oikeasti jaksavat kiinnostaa jotain minua ovat Lucius/Narcissa ja Bellatrix/Rodolphus.  Ai niin, Voldemort/Bellatrix. Voidaan teknisesti ottaen laskea canon-paritukseksi koska Rowling kertoi jossain haastattelussa (pahoittelen, en kuolemaksenikaan muista urlia) että Voldie-honey oli kuitenkin Bellan elämän tosirakkaus.

(Kieltäydyn myöntämästä sitä että selitin joskus yli tunnin verran sitä miten Lucius/Draco on käytännössä canonia. Koskaan en oo mitään sanonut, koko ikäni olen ollut ihan hiljaa. ;D)


naskalihammas

 • ***
 • Viestejä: 89
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #42 : 30.12.2009 19:36:20 »
Ihana paritus, vaikka aika kliseinen. Arvasin kyllä alusta asti että nämä kaksi päätyy yhteen :) Niitten suudelma oli vaan jotenkin... tyhmä? En osaa selittää kunnolla mutta olisin itse toivonut erilaista ensi suudelmaa, ja että Ron olisi tehnyt aloitteen... ://

H/Hrm paritusta inhoan, ei toimi yhtään :s Yäk  :-\

H/G toimii, mutta ei ole parhaasta päästä. Harryn kuuluu olla homo. Piste. :P

Penber

 • Vieras
Lainaus
Jep, Harry/Ginny on äärimmäisen kliseinen mutta sen ilmeisyys ei ollut minulle puusilmälle niin selkeä. Pitäisi varmaan hankkia opaskoira. Feeniksin Killan jälkeen häivähti mielessäni jopa Harry/Luna ...joka olisi minusta ollut paljon kiintoisampi. Luna olisi voinut viehättävällä surrealistisuudellaan saada Hartsan pelastajakompleksiakin hippasen aisoihin.

Samaa mieltä.

H/G paritus tuli mun mielestä jotenki muutenki puun takaa. Eka Harry ajattelee, että Ginny on vaa pelkästään kaverin sisko ja yllättäen haluaakin enemmän. Jotenkin.. En tiedä. Sit ku ne oli muutenki tuntenu toisensa jo aika pitkään, nuoresta iästä lähtien, nii luulis, et siihen ois syntyny enemminki sellane sisaruussuhde :b..

Kyllä mä kai R/Hr parituksesta oon periaatteessa aina tykänny. Tai no en oo ihkuttanu, enkä ällöksyny sitä. Aika neutraali suhde siihen. Kyllä muistelisin että olisin jo ykkös kirjasta lähtien ounastellut, että he tulevat päätymään yhteen..


Ayos

 • Nöpötiainen
 • ***
 • Viestejä: 440
 • Ylemmyyskompleksi
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #44 : 19.07.2010 20:39:54 »
En voi sietää koko paria. Hermione ja Ron eivät vaan mielestäni sovi toisilleen yhtään. Olisi Ron tyytynyt Lavenderiin. Hermionen taas mielellään parittaisin Dracolle ( H/D fanit hyökkäävät kimppuuni nyt ) tai sitten jollekkin tuntemattomalle komealle herralle. En tykkää, enkä tule tykkäämäänkään.

jaina

 • pokemon-kouluttaja
 • ***
 • Viestejä: 1 640
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #45 : 19.07.2010 22:16:39 »
Olisi Ron tyytynyt Lavenderiin. Hermionen taas mielellään parittaisin Dracolle ( H/D fanit hyökkäävät kimppuuni nyt ) tai sitten jollekkin tuntemattomalle komealle herralle.

Hih, minä en hyökkää kimppuun pienoisena H/D-vihaajana! Olen alkanut miettiä samaa. Edellisessä viestissäni olin kirjoittanut, että Ron ja Hermione ovat ansainneet toisensa, mutta... Mielipiteet vaihtuvat. Ron on aika kömpelö ja vähän tyhmä ja Hermione älykäs ja kunnianhimoinen. Tavallaan he sopisivat toisilleen, mutta jos minä olisin kuin Hermione ja minulla olisi Ronin tapainen mies, luultavasti turhautuisin nopeasti tämän "saamattomuuteen" joissakin kohdin ja siihen laiskuuteen ja vähättelyyn siitä, mikä minulle on tärkeää! Tästä esimerkkinä S.Y.L.K.Y., jota Ron vihasi oikeastaan koko ajan ja vähätteli koko hanketta: minua moinen käytös olisi loukannut todella paljon, sillä "SYLKY" oli tärkeä Hermille. Minäkin pidän DM/HG-parituksesta, olisivat saaneet mennä yhteen, vaikka joissain kohdin melko epätodennäköinen pari olikin. Tai sitten tosiaan tuo tuntematon, komea ja ihana herra, hänenkin kanssaan Hermione olisi voineet laittaa hynttyyt yhteen.

Lainaus
Tylypahkan lopetettuaan Hermione ja Ron päätyivät pian naimisiin. Hääyö oli fiasko. Ron työskenteli Georgen kanssa pilapuodissa ja Hermione lain parissa, mutta hän tuli raskaaksi ja päätyi aborttiin, sillä lapsi olisi häirinnyt urakehitystä. Ron, joka ei ollut koskaan edes tiennyt lapsesta sai vasta abortin jälkeen kuulla asiasta puskaradion kautta. Viina virtasi Ronin kurkusta alas, sillä hän ei uskonut olevansa mitään, kuvaan ilmestyi myös huorissakäynti; Ron oli kertakaikkisen kyllästynyt huonoon aviolliseen seksiin. Samaan aikaan Hermionea alkoi ottaa päähän Ronin käytös. Pitkä ystävyys ja myöhempi avioliitto kutistui raivokkaiksi riidoiksi, ja päättyi avioerotuomioistuimen pöydälle.

Juuri näin! :D En tiedä, olenko lukenut liikaa ficcejä tai mitä, mutta minusta tuo on niin Ronia ja Hermionea! Noin sen olisi pitänyt mennä! Ja sitten Hermione Dracon kanssa --->

Lainaus käyttäjältä: siamese_fey
Lilyn ja Ginnyn huomattavat samankaltaisuudet; punainen tukka, siro ruumiinrakenne, temperamentti ja tietynlainen huolehtivaisuus. Hakeeko Harry tietämättään äitihahmoaan?

Vastaan nyt tähän vaikka hieman offiksi menee: uskoisin niin. Harry on kasvanut mieheksi ilman äitiä, ilman että tunsi tätä: Ginnyllä oli hieman samantyylinen luonne ja ulkonäkö, joten ehkä jokin Harryssa vain päätti ihastua häneen. :) Minä kyllä pidän H/G:sta, tosi suloista ja sillain. Ennalta arvattavaa joo, mutta... ei se mitään.

Lainaus
Ron on kasvanut perheessä joka pitää sukupuolirooleista ja perinteistä erittäin tiukasti kiinni. Hermione taas ei, päätellen siitä että hän julistaa feminismiastenteitaan ja hänen vanhempansa ovat hyvinkoulutettuja (hammaslääkärille tarvitaan yliopistotutkinto).  Tuollaisista kasvatuksen asenteista on vaikea päästä eroon, sillä ne liittyvät tunnemuistiin, joka on useimmiten ihmisellä huomattavasti järkeä vahvempi. Hermione tuskin sietää perusteluja tyyliin "se on aina ollut niin".

Samaa  mieltä. Olen aina kuvitellut Ronin hieman sovistiksi ja Hermionen tosiaan tuollaiseksi feministiksi, joka ei pelkää näyttää mielipiteitään ja joka kuitenkin haluaa samaan aikaan olla nainen. Nainen, mutta ei pompoteltavissa. Hermionekin halusi hankkia hyvän koulutuksen, mutta Ron on aina ollut vähän laiskanpuoleinen.

Ei siinä mitään, kyllä minä nyt tämän RW/HG-parin hyväksyn, mutta... Jotenkin se, että ystävyyspohjalta rakastutaan, ei ole minun mieleeni ficeissä. Eikä edes tosielämässä (ja tästä päästäänkin sitten aivan toisiin juttuihin ;))
"you’re a strong girl. personally i think that you’re gonna pull through with a minimal amount of post traumatic stress. or maybe a few years of profoundly disturbing nightmares."

r.i.p. 1939-2014
r.i.p. 2005-2016

nagini-

 • ankeuttaja
 • ***
 • Viestejä: 17
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #46 : 17.10.2010 20:29:46 »
Juu, tuo Ronin ja Hermionen ns, ensisuudelma onkin mun lempikohtais KV:ssä. Paras paritus, ehdottomasti.
Illallinen, Nagini
ava (c) Felicita

Aiqsu

 • bubble
 • ***
 • Viestejä: 441
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #47 : 17.11.2010 00:10:55 »
Nyt minä tulen ottamaan turpaani, mutta aion kuitenkin myöntää tämän kamalan virheeni - ehdottomasti rakastan Ron/Hermione-paritusta, olen rakastanut heitä siitä asti kun sain ensimmäisen Potterin luettua. Ehkä he eivät ole maailman todennäköisin pari: he riitelevät, heillä on hyvin erilaiset luonteet ja myös tyypillinen feministi-sovinisti asetelma on kuviossa mukana, mutta jotenkin mä en voi silti olla ymmärtämättä tätä rakkautta.

Tämä on täysin epärealisesti ajateltu, mutta ensimmäisenä mieleen tulee se, että Hermionen elämä olisi liian "täydellisen" ja älykkään miehen kanssa auttamattoman tylsää. Tytöllä on järjetön pätemise tarve, ja tarve neuvoa ja komennella toisia, ja niinhän hän on tosiaan Ronille aina tehnyt. Hermione haluaa tuntea itsensä puolisoaan älykkäämäksi, ja myös siksi Ron on hänelle mitä sopivin. Heidän suhteensa on aina ollut ja tulee olemaan myrskyinen, mutta ainkin siinä on mukana vahvoja ja aitoja tunteita, enkä ainakaan voi kuvitella heidän avioliittonsa ikinä laantuvan sellaiselle tasolle, jossa heillä ei ole muuta puhuttavaa kuin lapset ja työ.

Lisäksi uskon, että kaiken kokemansa jälkeen nämä kaksi ovat aika hyvin oppineet elämään toistensa kanssa. Molemmat ovat luulleet menettävänsä toisen - silloin kun Ron lähti ja jätti Hermionen kahdestaan Harryn kanssa molemmat kuvittelivat se olevan hyvästit. Eikä se sopinut kummallekaan. He kaipasivat toisiaan hulluina, ja vaikka olen toivoton romantikko kun sanon tämän, uskon että he eivät enää ikinä halunneet erota tämän vuoksi. Riitoja siis varmasti oli ja meni, mutta loppujen lopuksi - Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin? Sitäpä mennä selittämään, mutta monilla naisilla on luontainen tarve laittaa renttumies kuriin ja saada siitä itselle esittelykelpoinen miekkonen. Ja juuri näin uskon Hermionen Ronille tehneen. Sota on lisäksi hionut molempien honoja puolia - Hermione ei enää naputtanut niin paljon, sillä hän ymmärsi että elämässä on paljon tärkeämpiäkin asioita kuin kirjat ja viisaudet - rakkaus, luottamus ja turvallisuus. Ja sen kaiken hän löysi Ronista. Myös Ron menetti itselleen rakkaita ihmisiä, ja se kasvattaa -  hän oppi varmasti arvostamaan Hermionen rakkautta ja tästä syystä ei naputtanut hänelle aina kaikesta vaan antoi myös aviooliitolle täyden panostuksensa. Ja onhan se vielä sanottava, että vastakohdat täydentävät toisiaan. Joten nyt on todistettu, että minä elän siinä haavemaailmassa jossa Ron ja Hermione riitelevät ja sopivat onnellisina elämänsä loppuun saakka.

Harry/Ginnyä vihataan myös mielestäni liikaa, sillä minusta tämäkin pari sopii toisilleen varsin hyvin. Harry on kuitenkin sankarityyppi, joka on kokenut kovia, ja vähän Ginnyä heikkotahtoisemman naisen kanssa mies olisi varmasti päätynyt lössykäksi, joka istuisi sohvalla lopun ikäänsä surren menetyksiään ja kuunnnellen vaimon kehuja loistavista saavutuksista. Ginny osasi lohduttaa ja antaa Harrylle tukea juuri oikealla tavalla, antaa tälle tilaa ja mitäkaikkea. En ole ikinä nähnyt Ginnyä erityisen pahana tyyppinä, ei kirja-Ginny ole sellainen horo kuin ficeissä yleensä kirjoitetaan - hän on oikeasti aika symppis tyyppi ;) Harry tarvitsee vahvan naisen eikä mitään vinkujaa, joka säikähtää jokaista pikku vastoinkäymistä, sillä poikaparka on kuitenkin joutunut näkemään paljon vaikeita aikoja ja uskon, että Ginnyn kanssa hän sai juuri sellaisen seikkailuntäyteisen, onnellisen ja värikkään elämän kuin ansaitseekin. Myös tämä pari saa siis siunaukseni. :D

Ja sanon nyt tähän väliin vielä, että minä olin ihan arma Feeniksin kiltaa ja puoliveristä prinssiä lukiessani, että Nevillestä ja Lunasta tulee pari ja hämmästyin ja petyin pahasti, kun näin ei käynyt. Toki Luna olisi Deaninkin kanssa päätyä yhteen, jos ei huomioida sitä pikkuseikkaa että Dean on Seamusinsa kanssa täysi homo. Hannah Abbottin kanssa Neville sen sijaan ei mun mielestä sovi lainkaan, olisi nyt ottanut edes Susanin. :D

Älkää siis ampuko minua, olen vain pieni ja viaton ja uskon Row-tätiin ja aitoon rakkauteen yhtä vahvasti kuin siihen että mulla on nenä keskellä kasvoaa. MERCY!

Julia Musta

 • ***
 • Viestejä: 192
 • Winter is Coming
  • Tylypahka, Keski-Maa ja Kaukainen galaksi
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #48 : 29.01.2013 22:00:10 »
Minun mielestäni Harry ja Hermionen olisivat kuuluneet yhteen. Kuulun selvästi siihen minimaaliseen vähemmistöön joka ajattelee, mutta silti niistä olisi tullut kaunis pari. Tiesin kyllä kakkosesta asti että asia tullee menemään näin. Ron ja Hermione, mutta silti elättelin toiveita että asia voisi muuttua, mutta ei. Kaikkea ei voi saada. ;)
When you paly the Game of thrones, you win or you die.
There is no middel ground
~Cersei Lanister

The revenge you want, will be yours in time...
~Varys

There is only one god and his name is death, and what we say to him? Not today.
~Syrio Forel and Arya Stark

Taelia

 • Vieras
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #49 : 25.06.2013 02:44:35 »
Menee ehkä vähän aiheen vierestä, mutta menkööt. Mua ainakin turhautti ihan käsittämättömän paljon DH:n viimeinen luku, yritän ajatella että sitä ei koskaan tapahtunut. Maailman eeppisimmälle kirjasarjalle maailman lattein lopetus, oikeasti. Erityisesti Harrya mun on todella vaikea kuvitella menemään naimisiin teini-ihastuksensa kanssa ja hankkimaan lapsikatrasta, kun kaiken järjen mukaan tyypin pitäisi olla kaiken kokemansa jälkeen todella, todella epävakaassa mielentilassa. Mun mielikuvien Harry hakeutuu koulun jälkeen auroriksi tai salaperäisyyksien osastolle ja vilkuilee koko loppuelämänsä olkansa yli. Mun Harry olisi yrittänyt toistuvasti muodostaa parisuhdetta pystymättä kuitenkaan sitoutumaan ja myöhemmin hän erakoituisi ja alkoholisoituisi. Vanhoilla päivillään Harry asettuisi Godricin notkoon ja vaikka vanhempi polvi muistaisikin hänet poikana-joka-elää, nuoremmat näkisivät hänessä vain vähän pelottavan kylähullun. :D

Toisaalta voin hyvin kuvitella, että Ron ja Hermione olisivatkin päätyneet yhteen ja miksei naimisiinkin asti sodan jälkeen. Vaikea sanoa varmaksi, kun en yllättäen ole sota-aikana elänyt, mutta ehkä sodan traumatisoivienkin kokemusten jälkeen helposti hakisi jonkinlaista läheisyyttä ja vertaistukea sellaisilta, jotka ovat käyneet läpi samat asiat. Mielikuvieni Hermione olisi ehkä voinut ajatella, ettei voi tietää mitä huominen tuo tullessaan ja ehkä hän olisi myös voinut uskoa, että avioliiton, lapset ja uran voi hyvin sovittaa yhteen. Mielikuvitukseni lähti ehkä vähän laukkaamaan ja voin kuvitella, että Hermione olisi kahden lapsen jälkeen melkoisen uupunut ja turtunut elämäänsä. Ehkä hän olisi jäänyt ministeriössä perheen takia huonompiin ja vähemmän arvostettuihin hommiin kuin joista hän oli haaveillut. Hän kuitenkin saisi mielenkiintoisen, mutta kuitenkin keikkaluonteisen työtarjouksen Bulgariasta. Ronin ja lasten vastusteluista huolimatta hän matkustaisi Bulgariaan "pariksi kuukaudeksi vain", tapaisi sattumalta Viktor Krumin ja kokisi ensimmäistä kertaa vuosiin todellista intohimoa valjun avioliiton jälkeen. :D Hermione kirjoittaisi pitkän, riipaisevan jäähyväiskirjeen perheelleen ja jäisi taikaministeriön erikoiskirjeenvaihtajaksi Bulgariaan! Hermione ja Viktor asuisivat Viktorin hulppealla kesähuvilalla Sunny Beachilla ja ja ja...

Okei, meen pois.  ::)

Safira

 • ***
 • Viestejä: 150
 • WolfLumos134
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #50 : 02.02.2014 16:22:12 »
Hei, oletteko lukeneet jo, että Rowling sanoo Ron/Hermione parituksen olleen virhe. Olen lievästi sanottuna ärsyyntynyt. Mä siis olen parittanut Ronia ja Hermionea siitä lähtien kun luin neljä ekaa kirjaa 2001, ja olin niin tyytyväinen kun ne päätyivät yhteen. Siis eihän tuo mitään muuta oikeasti, kirjat on julkaistu ja sarja päättynyt, mutta kun... Tuntuu vaan ihan typerältä, kiva lukea uudestaan ja tajuta, että joo olen varmaan ihan tyhmä kun pidän niiden suhdetta ehkä hauskimpana ja uskottavimpana koko sarjan nuorisosta. Kirjailija katuu laittaneensa ne yhteen ja kaikki jotka olivat Harry/Hermionen kannalla voivatkin nyt hyppiä riemusta koska sen pitäisi olla "totta". Kiva kiva, mitähän muuta voitaisiin muuttaa sarjasta. Mä ainakin tykkäisin jos Siriuksen kuolema olis virhe, ja Dobbyn kanssa. Olisikin parempi jos Lily oikeasti rakastikin Kalkarosta, ja mitäs muuta vielä?

Tiedän ettei tätä pidä ottaa niin henkilökohtaisesti, mutta silti, varsinkin kun Rowling vielä sanoo, että "toivottavasti kukaan ei pahoita mieltään". Joo ei varmasti, totesit juuri että Ron ja Hermione eivät voisi toimia ja että haluaisit muuttaa sen osan kokonaan. Ymmärrän jos kaduttaa, mutta ei ehkä kannattaisi niin suorasanaisesti todeta "se oli typerä idea ja kadun sitä". Oikeasti tunnen itseni niin typeräksi, koska a) otan tämän liian vakavasti ja b) koska olen siis "väärässä" pitäessäni Ronin ja Hermionen suhteesta (Ja kun ottaa huomioon että se oli ainoa asia koko sarjassa, jonka arvasin menevän niin, ja tunsin itseni aina niin tyhmäksi kun kaikki muut näkivät loppuratkaisun jo etukäteen ja minä en. Saatoin ainakin ajatella että huomasimpa sentään jotain. No enpäs...).
Kaikki pakenevat todellisuutta joskus, jossakin, jotenkin.

Jotta voi löytää jonkun pitää etsiä ensin itsensä.

ava by Vanilje

Sofiesque

 • Vieras
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #51 : 02.02.2014 17:37:26 »
Mä suhtaudun vähän epäilevästi tohon väitteeseen, että Row olis toivonut parittaneensa Harryn Hermionelle, kun en oo löytänyt siitä yhtäkään sitaattia. Mutta näin kyllä tuon artikkelin ja päällimmäinen ajatus oli, että oikeesti? R/Hrm oli epätoimiva paritus? :D Musta Row sais ennemmin katua Harry/Ginnya - tai pikemminkin sitä, kuinka juosten kustu sen toteutus oli kirjoissa.

Sinänsä mä en ole mikään hardcore Romione-shippari, joten en ole mitenkään murtunut näistä uutisista. Musta on oikeastaan aika jännää kuulla suoraan kirjailijan suusta se, että hän on tyytymätön omassa teoksessaan esiintyneeseen juonelliseen ratkaisuun, joka on kuitenkin noin suurta mittakaavaa. On kuitenkin harmillista, että juonen tietyt epäloogisuudet tai väkinäisyydet johtui osittain siitä, että Row oli kirjoittanut loppuratkaisun jo etukäteen, eikä sentimentaalisuudeltaan rohjennut muuttaa sitä, vaikka hahmot oli ehtineet kasvaa eri suuntaan.

Sofiesque

 • Vieras
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #52 : 03.02.2014 19:11:12 »
Kyllä mä ymmärrän jos shipparille on rankkaa kuulla, että hahmojen luoja katuu näiden kahden suhdetta ja epäilee sitä, olisko nämä olleet koskaan onnellisia yhdessä. Vaikka kirjoitettu canon kertoisi Romionen tapauksessa avio-onnesta kera kaksi lasta, punainen tupa ja perunamaa, niin kyllä sitä lähdemateriaalia alkaa väkisinkin katsoa eri tavalla, jos Word of God ilmoittaakin, ettei usko näiden onneen ja että ratkaisu oli lähinnä pakonomainen. Ihmisten saama tieto muuttaa aina perspektiiviä ja suhtautumista asioihin, niin miksei tässäkin suhteessa?

Sofiesque

 • Vieras
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #53 : 03.02.2014 19:39:15 »
En mäkään siis Rowta tuon perusteella tuomitse, ymmärrän vaan sen, että joitakin faneja kismittää :D Musta on tosi mielenkiintoista lukea siitä, miten kirjailijat(/ohjaajat/taiteilijat) suhtautuu omiin töihinsä ja mitä he olisivat kenties tehneet eri lailla. Se on kyllä ihan totta, että Romionen onnellisuutta ei sen kummemmin epilogissa sivuttu - mistäs sen tietää, vaikka taustalla olisikin ollut avio-ongelmia. Mutta jotenkin Rowlingin ratkaisu saattaa monet kirjasarjan henkilöistä yhteen koulukavereidensa kanssa ja se, että melkeinpä kaikki vakiintuivat verraten nuorina ja hankkivat lapsia yms, luo tosi idyllisen vaikutelman.

Karvalakkirakastaja

 • Vieras
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #54 : 03.02.2014 19:44:06 »
Rowlingin kommentti, mikäli se edes oli Rowlingin, on ihan ymmärrettävä enkä usko, että kenenkään kannattaa siitä pahoittaa mielensä. Kirja on kuitenkin Rowlingin, vaikka lukija saa myös olla mitä mieltä tahansa. Ihmiset liiaksi hermostuu siitä, jos kirjailija puhuu kirjastaan jotain. En silti edes ole Rowlingin kanssa samaa mieltä Harryn ja Hermionen suhteesta. Siitä kun minusta puuttuu kaikki suhteelle tarvittava jännite, joka Ronin ja Hermionen suhteessa on. Ehkä mun romantikkomieleen silti olisi istunut paremmin, jos Harry olisi päätynyt yhteen jonkun muun kuin parhaan kaverinsa siskon kanssa. Harry oli ehkä liiaksi sidottu Weasleyn perheeseen.  ;D

räiskeperäinen sisulisko

 • kamelikuiskaaja
 • ***
 • Viestejä: 239
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #55 : 15.09.2014 21:11:31 »
Ron ja Hermione.

Ei suosikkiparitus mutta en inhoakaan. Ne vaan KUULUU yhteen. Snarmione menee fikeissä, samoin Dramione, mutta olisin järkyttynyt jos jompaakumpaa paritusta olisi esiintynyt kirjoissa. Erityisesti edellistä, yök, kyseessä on lastenkirja!

H/Hrm taas on sanalla sanoen oksettavaa. Miellän ne nimenomaan sisarusten kaltaisiksi, joten ei, en sulata. Tulee vastenmielisempi olo kuin jostain Fred/Georgesta.

Nyt taitaa mennä offiksi.

Ron on minusta raivostuttava, mutta hän ja Hermione tasapainottavat toisiaan.

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 1 407
 • ava by Waulish
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #56 : 16.01.2021 20:47:26 »
Nostelenpa stalkkerinappulan takaa tätä vanhaa aihetta!

Oon itse aina tykännyt Ronista ja Hermionesta parina. He ovat erilaisia, mutta uskon, että kun Ron aikuistui niin he sopivat toisilleen hyvin. Jotenkin tuntuu, että monille näiden erilaisuus on ihan ylitsepääsemätöntä. Etenkin se näkyy minusta mielipiteissä epilogista. En itsekään tykkää, että sinne on heitetty se "huijasin autokoulussa" -episodi, koska se saa Ronin tuntumaan lapselliselta kuin hän ei olisi teiniajoista juuri muuttunut. Luulen, että ihmisiä ärsyttää kaikkien epilogin pariskuntien osalta se "all was well". Itse oon aina tulkinnut sen niin, ettei se tarkota, että kaikki elivät jossain täydellisen ruusuisissa avioliitoissa vaan koskeen nimenomaan Harryä. Ei siis edes Harrya ja Ginnyä yhdessä, vaan pelkästään Harryää. Hänen propsinsahan ovat kovasti paruntuneet kirjasarjan alkuun nähden :D Ronilla ja Hermionella tulkitsen olevan ihan tavallinen avioliitto, jossa riidellään ja sitten taas sovitaan.

Harryä ja Hermionea olen pitänyt aina vain ystävinä. Pidin lukiessani muistaakseni jopa mukavana, ettei heidän välilleen viritelty mitään erityistä. Harvemmin kirjoissa on keskeiset tyttö ja poika ihan vain hyvinä kavereina.

Oon itse kirjoitellut näistä sekä ero- että hääficciä. Hääjuttu on enemmän mun oman canonin mukaista, eroficci oli kokeilu, kun sain hyvän idean.
I make it a policy not to tell anybody to sit down
               I still encourage everybody else to stand up

                            (Sick of Sittin´ - Christina Aguilera)

                

                
               

mervii

 • ***
 • Viestejä: 46
Vs: Ron ja Hermione
« Vastaus #57 : 18.01.2021 20:15:09 »
Ite tykkään Ron&Hermione parituksesta :) Ne on hyvä pari. Ja on Harry&Ginny myös ihan hyvä pari.