Kirjoittaja Aihe: Paras Potter-leffojen näyttelijä? || kuka on mielestäsi paras Potter-näyttelijä?  (Luettu 47844 kertaa)

Katherine Casandra

 • animaagi
 • ***
 • Viestejä: 81
 • after all this time
On vaikea sanoa suosikki näyttelijäänsä Pottereista, sillä elokuviin on roolitettu lähes kaikki Britannian huiput, mutta: Alan Rickman on yksi ylitse muiden ja ehdottomia suosikkejani, kuten ilmeisesti monen muunkin täällä. :) Siinä miehessä on karismaa ja taitoa tehdä Kalkkaroksen roolista uskottava hahmon tarinan kannalta. Ja se ääni.

Toinen suosikkini on Maggie Smith, jonka työtä olen useissa elokuvissa ihaillut. Myös Julie Walters on mahtava valinta Mollyn rooliin ja naiselta todella löytyy muuntautumiskykyä. Innolla jään odottamaan Potter-näyttelijöiden seuraavia projekteja :)
the sea so still and calm, blue as the cloudless sky

Lucy

 • ϟ
 • ***
 • Viestejä: 33
Tämä ei ilmeisesti ole kovin aktiivinen topic, mutta tungetaan omakin mielipide tänne anyway!

Pakko sanoa sen verran, että Harry Potter- elokuvien näyttelijäkaartissa on, kuten aiemmin mainittukin, koko Britannian huipuinta kastia, palkittuja konkareita. Tämä fakta tekee parhaiden näyttelijöiden listaamisesta erittäin vaikeaa, mutta haluan ainakin yrittää löytää omani.

Alan Rickman - En ole törmännyt Alan Rickmanista kuin yhteen mielipiteeseen: hän on mahtava. Aivan sanoinkuvaamattoman upea Kalkaros. Pehmeine äänineen ja rauhallisen vaarallisine puhetyyleineen. Huomaa kyllä, että näyttelijä oli lukenut kirjat ja täten tutustunut hahmoonsa perusteellisesti (toisin kuin esimerkiksi Michael Gambon, joka Dumbledoren rooliin astuessaan muistaakseni myönsi, ettei ollut lukenut kirjoja). Alan Rickman vastaa saumattomasti mielikuvaani Kalkaroksesta, ja ensimmäisestä elokuvasta viimeiseen hän hoiti roolinsa täydellisen täsmällisesti. Ei voi kuin ihailla.

Ralph Fiennes - En olisi voinut kuvitella parempaa Voldemortia. Jos unohdetaan nyt ohjaajasta johtuvat, juonenvastaiset typeryydet (mm. Harryn ja muidenkin hahmojen paiskominen avokämmenellä), Ralph Fiennes on loistava Voldemort. Olin hyvilläni siitä, että Voldemortin maskeeraukseen käytettiin riittävästi vaivaa ja pohdintaa, mutta edes taitava maskeeraus ei pelastaisi huonoa näyttelijää. Onneksi Fiennesin tapauksessa ei tarvitsekaan, hän on mielestäni mainio!

Maggie Smith - Ilmetty McGarmiwa. Eritoten rakastuin hänen näyttelijäsuoritukseensa Kuoleman varjelusten kakkososassa. Mielestäni hänessä on juuri sellaista arvokkuutta, rohkeutta ja auktoriteettia, jota McGarmiwalla on. Eivätkä piirteet vaikuta päälleliimatuilta, kiitos Smithin.

Daniel Radcliffe - Danielin näyttelijäsuorituksista on aika monta mielipidettä, mutta omani on kuitenkin armollinen. Myönnän hänen epäonnistuneen muutamissa kohtauksissa, mutta Harry hahmona on minulle niin merkittävä, että näen Radcliffen pakostikin pääosin onnistujana. Plus pidän häntä aika tosi komeana. Feeniksin killan kynityistä hiuksista ikuisesti miinusta, mutta tämä seikka ei liene ollut Radcliffen idea.

Warwick Davis - Lukaisin topicin melko nopeasti, enkä ainakaan huomannut kovin montaa mainintaa hänestä. Jostain syystä respectini Davisia kohtaan kasvoi jokaisen leffan myötä. Kuinka muuntautumiskykyinen näyttelijä! Vaikka hänen täytyi ilmeisistä syistä näytellä montaa eri hahmoa, ei se häirinnyt minua millään tavalla. Vaikka tiesin maskin takana olevan taas kerran Davis, en hämääntynyt miettimään sitä liikaa, sillä hän näytteli hienosti kaikki roolinsa. Erityisesti Lujahaan roolisuoritus oli mieleeni! Respect!

Gary Oldman - En aluksi lämmennyt hänelle, sillä Azkabanin vanki oli ollut minulle niin tärkeä kirja, että halusin elokuvan olevan täydellinen. Sirius ei vastannut mielikuvaani. Ajan myötä kuitenkin totuin Oldmaniin ja aloin todella tykätä hänestä Siriuksen roolissa. Mielipiteeni päätyikin lopulta pisteeseen, jossa en voinut kuvitella ketään muuta Siriukseksi. Oldman on pitkän ja hienon uran tehnyt näyttelijä, enkä ihmettele, että voitti taidokkuudellaan minutkin puolelleen.

Phelpsin veljekset - Erikoismaininta menee näille mainioille hulttioille. He saivat hymyn huulilleni alusta asti, ja etenkin Azkabanin vangin ja Liekehtivän pikarin roolisuoritukset (ehkä siitä syystä, että näissä kahdessa leffassa Phelpseillä oli paljon kohtauksia) olivat mieleeni. Ilmetyt Fred ja George, veijarimaisuus tulee kuin itsestään!

Lienen hieman ernu siinä mielessä, etten oikein koskaan lämmennyt Helena Bonham Carterille. Hän on mukiinmenevä Bellatrix, mutta jotenkin minua ärsyttää se, että Bonham Carter on aina skitson ja kauniin goottimuijan roolissa, oli elokuva mikä tahansa. Tiedän, että tämä johtuu Tim Burtonin leffoista, mutta minusta Helenasta paistaa liikaa jumittunut rooli, joka toistuu joka leffassa. Haluaisin pystyä nauttimaan hänen näyttelijäsuorituksestaan Pottereissa, mutta en vain pysty. Ei iske. Lisäksi jatkuva kuiskailu ja ylidramaattisuus, plus jotkin typerät lisäykset ("mudblood" Hermionen käsivarressa) syventävät ärtymystäni. Hän on kuitenkin kaikesta tästä huolimatta hyvä näyttelijä, ja sopiva valinta Bellatrixin rooliin, on se myönnettävä.

En tajua, miksi mun kommentit on aina näin kauhean pitkiä. Tässä kuitenkin omat lempparit ja mielipiteitä näyttelijöistä. Brittinäyttelijöiden kermaa kaikki tyynni.

O_oka

 • Omituinen mölisiä
 • ***
 • Viestejä: 153
 • Möyy?
  • Tuliaavikko
Siis ylivoimaisesti paras tähtikolmikosta on Ronin näyttelijä Rupert Grint. Siis ne ilmeet, aivan niin ronmaisia ettei voi muuta kuin ihailla! Jotenkin Rupert on onnistunut saamaan Ronista yhden lempihahmoistani, mitä hän ei kirjoissa ollut! Daniel Radcliffen näyttelijän suoritus on nyt myöhemmin lähinnä naurettava - kaksi tai kolme eri ilmettä ja todellisen epätäydellisiä itkuyrityksiä. Huokaus.

Ja totta kai Alan Rickman Severuksena on yksi täysosuma! Tästä miehestä ei kellään taida olla pahaa sanottavaa, niin täydellinen on tuo kuiva, matala ääni Severukselle että ihan selkäpiitä hyytää!

Ja ensimmäisten elokuvien Richard Harris lämpimänä, rakastavana ja ennen kaikkea välittävänä Dumledorena <3 Yksi parhaista.
« Viimeksi muokattu: 25.06.2014 16:11:36 kirjoittanut O_oka »
Sytytä tähdet niille, jotka yötä käy,
joille ei viitat tiellä eikä määrä näy,
jotka kiviin lankee, nousee uudestaan,
joita on monta, monta yli laajan maan.
Sytytä tähdet niille yöhön välkkymään,
joiden taistelua nää ei yksikään.
 -Lauri Pohjanpää

Karvalakkirakastaja

 • Vieras
Roniin on mun mielestä pakko sanoa, että leffojen Ron ei vastaa kirjojen Ronia. Leffoissa siitä on kadotettu vähintään yksi ulottuvuus ja enemmänkin tehty Harryn koominen sidekick, joka on pakollinen seuralainen sankarin rinnalle. Rupert Grint on kyllä hyvä sidekick-osassaan ja kuuluu omiinkin suosikkeihini.

Ralph Fiennesin puolesta kyllä aika paljon surettaa, kun Voldemort hahmona on mikä on ja toteutus on leffoissakin lähinnä koominen. Fiennes kykenisi tekemään Voldemortista paljon pelottavammankin, jos Voldemortia ei olisi kirjoitettu lopultakin niin sekoksi, että siltä menee kaikki uskottavuus psykologisena pahiksena. Fiennesin kyvyt menee tuossa pikkaisen hukkaankin.

Christian Coulson sen sijaan pääsi tuomaan vähän paremmin esiin tuota psykologista, taivuttelevaa ja viehättävääkin puolta ja iski kyllä siinä kympillä minuun, mutta on silti pakko yhtyä niin moneen muuhun täällä ja todeta, että voiton kotiin nappaa

Alan Rickman, josta on taidettu jo aivan kaikki sanoakin. Mun mielestä Rickman on omaksunut todella hyvin Severuksen roolihahmon ja näyttelee sitä juuri sellaisena kuin Severus on - ulkona Harryn tulkinnoista, jota kirjat kuvastaa.

Remoteness spectator

 • Call Me By Your Name
 • ***
 • Viestejä: 2 088
 • Sanokaa Remoksi vaan
Kuulitteko jo, että Fenrir Harmaaselän näyttelijä on kuollut?  ??? En ole mikään fani ollut tai ylipäätään ollut pottereiden kanssa tekemisissä sitten nuoruuden, mutta kummallista kun noita näyttelijöitä alkaa kupsahdella..
It is time
to break the chains of life
If you follow you will see
what's beyond reality

           

~Dark designs~

Larppastus

 • Vieras
Alan Rickman on hyvä näyttelijä , yhdyn muihin äänestä:D en täst tee mitään suurta, mutta pidän näyttelijänö myös Tom Feltonista, hyvä rooli vedetty  :o ööh ja on daniel mikä-lie graf.... Pöö. :D asiaton mielepide lähtee matkaan nyt...

SpringRose

 • Vieras
Lista tähän tulee ihan kunnollinen :)
Alan Rickman, IHANA ihminen! Mä NIIN rakastan sen ääntä ja kasvoja, miten se osaa näyttää niin kyllästyneeltä!
Tom Felton, jäätävän komea ja hurjan hyvä näyttelijä, täydellinen Draco, rakastan.
Emma Watson, suosikkinaisnäyttelijäni. En mä tiedä mikä.siinä muhun iskee mutta se on vaan niin upea.
Helena Bonham-Carter, niin täydellinen Bellatrix! Joka ainoo kerta kul leffoja katson niin huudan sille naama punasena ett kuole bitch!!
Rupert Grint, mä rakastan.sen ilmeitä! Ja se lli ekassa ja tokassa niin hullun söpö!!
-Al

Silagul

 • Silli
 • ***
 • Viestejä: 53
 • Ikuisesti Palava Sielu
  • Warrior Cats RPG
Alan Rickman on onnistunut äärimmäisen hyvin Kalkaroksen roolissa. Hän saattaa jopa ollakin ihan kaikista paras näyttelijä HP-elokuvissa, vaikka muuten en Kalkaroksesta erityisesti pidäkään.

Gary Oldman on hänkin onnistunut Siriuksena esiintymisessä, vaikka itse koenkin hahmon olevan hieman monimutkainen. Kiintymykseni näyttelijän suorituksia kohtaan saattaa toki johtua osittain myös siitä, että hän on antanut äänensä The Legend of Spyro -pelisarjan Ignitukselle, mikä sopii kyseiselle hahmolle paremmin kuin hyvin. Pidän Oldmanin roolisuorituskesta eniten Azkabanin vangissa, missä häntä myös nähdään eniten, vaikka kirjoissa Siriusta on otettu mukaan useammin kuin elokuvissa.

James ja Oliver Phelps... Eipä tässä ole paljoa mitään uutta kommentoitavaa. Oikeastaan juuri sellaiset roolisuoritukset kuin hahmoille olisin toivonutkin, ellen olisi katsonut ensin elokuvia ennen kuin luin kirjat. Erityisesti ihailen sitä, miten he ovat onnistuneet sanomaan repliikit niin hyvin yhteen ääneen. ^^

Lisäksi olisi vielä Imelda Staunton ja Maggie Smith, mutta heillekään ei ole muuta sanottavaa kuin, että ovat onnistuneet hyvin.
Hi dreh ni orin mindok un vun, dreh hi? Grik pahlok, wah krilon kuz fah hinmaar faan do Dovah!

Avatar © Silagul

Luna-FAN

 • juonittelupelaaja
 • ***
 • Viestejä: 79
 • Kuka, mitä, missä?
Daniel ja Emma, eivät tarvinne kummempia perusteluja. :D
Tervetuloa Kylä-foorumille, juonittelupelien ystävät :)

Poissaolevainen kevään ajan, palaan kesäkuussa.

Don´t worry. Be happy.