Kirjoittaja Aihe: Hobitti | Aarteen perässäkö?, S, Kíli/Tauriel  (Luettu 1993 kertaa)

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 648
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Title: Aarteen perässäkö?
Author: LillaMyy
Rating: S
Fandom: Hobitti
Pairing: taustalla Kíli/Tauriel
Beta: Evelix (tätä ei ole vielä betattu, joten kaikki aivopierut ovat omaa syytäni)
Genre: dramahkollinen pohdintaficci
Disclaimer: En omista hahmoja itse keksimiäni lukuun ottamatta, enkä väitä minkään ficcissäni tapahtuvan asian olevan totta. En saa tästä myöskään minkäänlaista rahallista korvausta.
Summary: Thorin epäilee Taurielin olevan Kilin kanssa pelkän aarteen takia.
Challenges: Kirjoita ja kommentoi (Tauriel), Mittanauhallinen tarinoita (desimetri) ja Perspektiviiä parittamiseen (Canon)
A/N: Karvis heitti eräässä kommentissaan loistavan idean Hobitti-ficcille (lue summary!), ja koska en sellaista löytänyt mistään, niin se piti sitten kirjoittaa itse! :D Tämä on muuten ensimmäinen kunnollinen Kíliel-ficcini (vaikka tämä tuleekin valtaosin hienosti Thorinin POV:lla…), joten tässä tulee samalla kokeiltua taas vähän jotain uutta. (: Toivottavasti se ei kuitenkaan häiritse liikaa lukukokemusta. (:

Aarteen perässäkö?

Thorin ei ymmärtänyt sitten ollenkaan, mitä ihmettä hänen sisarenpoikansa näki punatukkaisessa haltiassa. Hän epäili tiputtaneensa pojan päälleen pari kertaa liian usein lapsena, kun tämä oli mennyt näin kieroon. Ellei syynä sitten ollut Dísin ja Óttarin pehmeä kasvatus. Ei, ei asia voinut olla niin, koska Fíli vaikutti olevan aivan normaali. Joten, mikä sitten oli saanut Kílin ihastumaan (vai kenties jopa rakastumaankin) haltiaan?

Thorin ei osannut vastata itselleen esittämään kysymykseen, mutta hän ei myöskään ymmärtänyt, miten Kíli ei huomannut, ettei Tauriel selvästikään ollut hänen arvoisensa. Vuorenalainen kuningas oli aivan varma, että punatukkainen haltianeito oli nuoren kääpiön kanssa vain yhdestä syystä: aarteen! Hän oli seurannut kaksikkoa vierestä jo jonkun aikaa, eikä haltia ollut antanut minkäänlaisia viitteitä siitä, että hän olisi pitänyt Kíliä edes missään määrin kiinnostavana tapauksena, saati sitten haluttavana, joten mitä muuta selitystä kaksikon yhdessäololle sitten oli. Thorinin mielestä vastaus arvoitukseen saattoi olla vain heidän aarteensa, joka saattaisi kenties joku päivä kuulua Kílille. Tauriel vaikutti juuri niin kierolta jopa haltiaksi, että hän voisi helposti käyttää hyväksi nuoren kääpiön viattomuutta ja naiiviutta saadakseen kääpiöiden aarteen käsiinsä.

Vuorenalainen kuningas päätti pitää kaksikkoa jatkossa vielä tarkemmin silmällä, koska niin kauan kuin hänessä henkeä piisasi, ei millään haltioilla ollut yhtään mitään asiaa hänen aarrevuorelleen. Thorin istui parasta aikaa ruokapöydän päässä olevalla valtavalla tuolilla ja seurasi toisessa päässä Kílin yrittävän flirttailla Taurielille, joka näytti enemmänkin vaivautuneelta saamistaan suosionosoituksista. Tämä vain enemmän varmisti kuninkaan mielipidettä siitä, että haltia halusi vain aarteen, eikä ollenkaan Kíliä.

Thorin nousi tuoliltaan mennäkseen kertomaan haltialle, ettei häntä toivottu Ereborin juhlasaliin, mutta Bilbo tarrasi häntä hihasta ennen kuin hän kerkesi kovinkaan kauas tuolistaan. Hobitti kiskoi kuninkaan istumaan viereensä aivan kuin hän olisi aavistanut tämän ajatukset. Thorin mätkähti penkille ja kääntyi sitten vain mulkoilemaan Taurielia pahasti yrittäen viestittää tälle sanattomasti, että tämän olisi parasta lähteä. Haltia tuntuikin tuntevan hänen pistävän katseensa, koska neito kääntyi katsomaan suoraan Thorinia kohti. Hetken aikaa haltia katsoi kääpiökuningasta silmiin ennen kuin tämä kumartui kuiskaamaan jotain vieressään istuvalle kääpiöprinssille. Hetkeä myöhemmin kaksikko nousi ylös, pyysi kohteliaasti anteeksi poistumistaan ja käveli sitten ulos käsi kädessä. Thorin mulkoili haltian nopeasti katoavaa selkää murhaavasti samalla kun hieman edempänä Fíli yritti olla hihittämättä veljensä ja tämän tyttöystävän hienolle pituuserolle, koska Kíli oli melkein puolet Taurielia lyhyempi.

~$~$~

Tauriel johdatti Kílin pois Ereborista, jonne hän itse ei ollut edes halunnut. Hän oli saapunut paikalle vain Kílin varsinaisesta pyynnöstä, mutta haltia oli osannut jo odottaakin Thorinin tuijottavan häntä enemmän tai vähemmän murhaavasti koko ajan. Juuri ennen lähtöään Ereborin juhlasalista Tauriel oli tuntenut Vuorenalaisen kuninkaan pistävän katseen selässään ja todennut ajan olevan varsin sopiva hänen lähtöönsä pois paikalta, joten hän oli ilmoittanut Kílille haluavansa raitista ilmaa. Ei nuoren kääpiön tarvinnut tietää, että hänen enonsa ei erityisemmin sietänyt hänen sydämensä valittua (ja vain sen takia, että tämä sattui olemaan haltia!).

Tauriel ei oikeastaan edes ymmärtänyt, mitä ihmettä hän oli tehnyt saadakseen Thorinin vihat niskaansa, mutta oletti sen johtuvan vain siitä, että hän sattui olemaan haltia, koska kääpiö ei tunnetusti ollut haltioiden ystävä. Sitä hän ei myöskään osannut arvata, ettäThorinin mielipide hänestä ei johtunut vain pelkästään hänen rodustaan, vaan myös siitä, että tämä kuvitteli haltioiden halajavan hänen aarrettaan, mikä puolestaan johtui edelleen vastikään tervehtyneestä lohikäärmetaudista. Tauriel ei siis voisi tehdä oikeastaan yhtään mitään sillä hetkellä saadakseen Vuorenalaisen kuninkaan vakuutettua itsestään Kílin sydämen valittuna, sillä vain aika pystyisi parantamaan kuninkaan lohikäärmetaudin jälkivaikutuksista.

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 648
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Vs: Hobitti | Aarteen perässäkö?, S, Kíli/Tauriel
« Vastaus #1 : 20.10.2015 21:09:44 »
mimamu: Ahhhh, Tauriel, tuo koko fandomin ehkä ristiriitaisimman vastaanoton saanut hahmo; häntä joko rakastetaan tai vihataan... Tai siltä se ainakin tuntuu. Itse kallistun enemmän siihen rakastamiseen (vaikka hahmossa onkin tiettyjä vikoja). Keski-Maassa soisi kyllä oikeasti olevan vähän enemmän naisia, mutta sitä odotellessa niitä harvoja tapauksia on vähän pakkokin nostaa jalustalle. Kiva, että tykkäsit Thorinin ajatusmaailmasta, koska sitä oli todella hankala kirjoittaa.

Kiitoksia kommentistasi! (:

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid

Fallen Swan

 • Vieras
Vs: Hobitti | Aarteen perässäkö?, S, Kíli/Tauriel
« Vastaus #2 : 24.10.2015 18:19:34 »
Tämäpä oli mukavan pohdiskeleva pätkä. Eka kappale oli hupaisa, mutta se toi hyvin esiin Thorinin ajatusmaailmaa, niin kuin muutkin kappaleet. Jotain sensuuntaista hän varmasti ajattelisikin.

Ensinnäkin: virkistävää lukea tekelettä, jossa Tauriel on otettu avosylin vastaan. Yleensä tulee törmättyä enempi vanhojen Tolkien-puristien horinoihin, joissa koko hahmo teilataan samalla vimmalla, kuin mitä Thorin tekee tässä ficissä.

Totta totta, olen samaa mieltä mimamun kanssa. Itse olen aina pitänyt Taurielista, vaikka hän onkin henkilökohtaisesti minulle hieman ristiriitainen ja vaikeaselkoinen hahmo.

"Tauriel ei siis voisi tehdä oikeastaan yhtään mitään sillä hetkellä saadakseen Vuorenalaisen kuninkaan vakuutettua itsestään Kílin sydämen valittuna, sillä vain aika pystyisi parantamaan kuninkaan lohikäärmetaudin jälkivaikutuksista." Tämä lause oli mielestäni hieno, ja se oli hyvä lopetus tälle ficille. Kiitos antoisasta lukukokemuksesta ~

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 648
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Vs: Hobitti | Aarteen perässäkö?, S, Kíli/Tauriel
« Vastaus #3 : 24.10.2015 19:43:41 »
Fallen Swan: Kiitoksia kommentista! (: Kiva, että tykkäsit mun versiosta Thorinin ajatusmaailmasta, se kun ei ollut mitenkään kaikista simppelein toteutettava tässä ficcissä. Kuten jo mimamullekin sanoin, niin Tauriel on itselleni yksi suosikkihahmoista, vaikka hänen kuvauksessaan haluaisinkin kenties jotain pientä muuttaa. Hyvä myös, että tykkäsit lopetuksestani, koska näin jälkikäteen pohdittuna tuo vaikuttaa ehkä hiukan vaikeahkolta ja kankealta tavalta ilmaista asia, joten hyvä kuulla, että se siitä huolimatta toimii. Kiitoksia vielä kerran kommentistasi, tykkään, että tästäkin on tykätty! (:

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid

Kaarne

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 9 234
 • Lunnikuningatar
Vs: Hobitti | Aarteen perässäkö?, S, Kíli/Tauriel
« Vastaus #4 : 31.01.2020 12:45:54 »
Vastaus: Ei oltu, ellei sitten rakkautta voi pitää aarteena.

Tämä oli söpö! En ole vieläkään kauhean innostunut Hobitti-leffoista, mutta olen sinulta lukenut aiemminkin ficcejä niistä, joten hahmot ovat oikeastaan tutumpia niiden ficcien kautta kuin leffojen. :D Pidin siitä, että syynä Thorinin ärtymykseen ja epäluuloon oli juuri lohikäärmetauti, ja myös siitä, että Bilbo tuntui olevan niin hyvin tilanteen tasalla. Hobitillamme on vikkelät hoksottimet, johan se Sormuksenkin nappaamisesta tiedämme! ♥

Kílin ja Taurielin suhteesta olisi tuolla loppupuolella voinut kirjoittaa ehkä vielä vähän enemmän, niin olisi lukijallekin tullut paremmin kuvaa siitä. Nyt näkökulmanvaihdos tuntui jopa vähän hassulta, kun Taurielin osuus jäi niin lyhyeksi. Mutta no, eipä se paljon lukukokemusta haitannut, ja oli ihan hauskaa käväistä taas Keski-Maassa. Kiitoksia!


someone i loved once gave me a box of darkness.
it took me years to understand that this, too, was a gift.

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 648
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Vs: Hobitti | Aarteen perässäkö?, S, Kíli/Tauriel
« Vastaus #5 : 02.02.2020 09:34:03 »
Nevilla: Kenties rakkautta voisi pitää aarteena... Hobitti-leffat on tosi monelle se kompastuskivi, minkä ymmärrän hyvin, mutta itse pidän niistä. (: Siispä onkin niin kovin kivaa, kun muutkin kuin leffoista pitävät eksyvät välillä näihin pikkuficceihini. (: Bilbo on kyllä yllättävän fiksu tyyppi, mitä ei ehkä ulkoa päin uskoisikaan. :D Kíliel ei kuulu suosikkiparituksiini, joten voi olla sen tai tekstin pituuden syytä, ettei tuosta parituksesta ole tämän enempää, mutta kiva ettei se haitannut liikaa kuitenkaan. (: Kiitoksia kommentistasi! (:

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid