Kirjoittaja Aihe: Harry Potter vihattu vai rakastettu?  (Luettu 10495 kertaa)

Meldis

 • puuskupurilainen
 • ***
 • Viestejä: 627
 • Suora toiminta vie taisteluun, yllättävä voittoon.
Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« : 13.10.2009 20:59:38 »
AIHEEN ALOITTAJAN KAIKKI VIESTIT PYYDETTIIN POISTETTAVAKSI, JOTEN ALOITUSVIESTI SIIRTYI TOPICIN TOISEEN VIESTIIN

HUOM!
Tämä teksti on löydetty netistä, eikä siis ole varmaa sen luotettavuudesta.


Minussa itsessäni tämä teksti aiheutti vain suuttumuksen tuntemuksia. Onko mahdollista, että Potter olisi saatanallinen ja paheellinen lapsille? Teksti on raskasta ja filosofista, itsellänikin meni aikaa tajuta sitä.  Kertokaa omat mielipiteenne.

"Harry Potter -kirjojen okkultistiset opit vievät lapset mukanaan

1. Elämä ilman sielua -- astraalimatkat

    "Sinä voit elää ilman sieluasi, ymmärräthän, niin kauan kuin sinun aivosi ja sydämesi toimivat. Mutta sinulla ei ole tajuntaa, ei muistia, ei... mitään. Ei ole mahdollisuutta palautua. Sinä olet vain olemassa, niinkuin tyhjä kuori." [The Prisoner of Azkaban, s. 247].

Raamatullinen totuus: Fyysinen ruumis ei voi elää ilman sielua. Itse asiassa, kuolema on olosuhde, kun sielu jättää ruumiin. "Sitten Aabrahamin sielu vapautui ja hän kuoli..." [1 Moos. 25:8, Ampfilled Bible]. Katso myös 2 Kor. 5:6-8.

2. Jälleensyntyminen/henkien manaus

    "Sinä ajattelet että kuolleet joita me rakastamme eivät koskaan jätä meitä? Sinä luulet että me emme palauta niitä muistiimme selvemmin kuin suurien vaikeuksien koittaessa? ...Ymmärräthän, Harry, tavalla jolla sinä näit isäsi viime yönä... Sinä löysit hänet sisältäsi." [The Prisoner of Azkaban, s. 427-428].

Tämä opetus on perus-noituutta opettaessaan että kukaan ei koskaan kuole, he vain muuttavat toiseen ulottuvuuteen; tuossa toisessa ulottuvuudessa elävät voivat ottaa yhteyttä kuolleisiin. Kun Alice Bailey ottaa vastaan demoninsa, mestari D.K.:n valheita hän sanoo: "Jälleensyntyminen on luonnon peruslaki ...ei ole kuolemaa ...fyysisen muodon kuolema on väistämätön tekijä ja se voidaan helposti korjata uudelleensyntymisen prosessin kautta." [Externalisation of the Hierarchy, s. 232].

Mutta, noituus erityisesti opettaa kommunikointia kuoleiden henkien kanssa; tätä me kutsume henkien manaamiseksi. Kirjassaan Huomisen noituus (Witchcraft for Tomorrow) Doreen valiente kirjoittaa: "Halloween on erityisen sopiva aika ottaa yhteyttä henkiin, koska tämä on muinainen kuolleiden juhlapäivä."

On mielenkiintoista, että Harry Pottereiden kirjoittaja J.K. Rowling sanoo, että Halloween on hänen vuotensa kohokohta. Tämä rakkaus Halloweenia kohtaan on yksi selkeimpiä merkkejä jotka osoittavat, että Rowling on syvällä okkultismissa. Halloween on kaikkein pyhin päivä okkulttisessa kalenterissa.

Professori kertoo Harrylle: "Loppujen lopuksi, hyvin organisoidulle mielelle, kuolema ei ole muuta kuin seuraava suuri seikkailu." [The Sorceres's Stone, s. 302]. Tämä doktriini on läpeensä okkultistinen, saatanallinen ja Wiccalainen. Kun ihminen uskoo tämän valheen, he menettävät Jumalanpelon joka on tärkeä pelastukselle. Jumala ja Hänen tuomionsa pahaa, epäuskoista ja katumatonta maailmaa kohtaan menettää tehonsa, kun ihmiset jatkavat kulkemista pahoilla teillään. Kenties tämä oppi on vastuussa uskomattomalta kuulostavaan Raamatunkohtaan Ilmestyskirja 9: 20-21:ssä, sen jälkeen kun Maa on kärsinyt Jumalan tuomioista niin paljon, että puolet sen väestöstä on kuollut. Kuuntele ihmisten reaktioita:

    "Ja jäljelle jääneet ihmiset, ne, joita ei tapettu näillä bitsauksilla, eivät tehneet parannusta kättensä teoista, niin että olisivat lakanneet kumartamasta riivaajia ja kultaisia ja hopeaisia ja vaskisia ja kivisiä ja puisia epäjumalankuvia, jotka eivät voi nähdä eikä kuulla eikä kävellä. He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä hauteudestaan eikä varkauksistaan."

Minä en kyennyt aikaisemmin ymmärtämään näiden tästä hirvittävästä holokaustista eloonjääneiden reaktioita. Sen sijaan että he vaipuisivat polvilleen Kaikkivaltiaan Jumalan edessä ja katuisivat syntejään, he jatkavat entistä elämäntapaansa! Mutta nyt minä ymmärrän. Kirjat kuten Harry Potter ovat poistaneet koko tuomion käsitteen ihmisten mielistä. He ovat täysin tietämättömiä Jumalan teistä ja hänen monikasvoisesta luonteestaan, johon kuuluu sekä Rakkaus että Tuomio. Lapset valmennetaan tähän saatanalliseen valheeseen aivan meidän silmiemme edessä.

3. Epäkunnioitusta auktoriteetteja kohtaan

Sorcerer's Stonr -kirjassa Harry on tottelematon opettajaansa kohtaan, ja myöhemmin hän saa kunnioitusta tästä! Noituus toimii itsekkyyden ja anarkian alueilla, heijastaen Saatanan todellista luonnetta. Määrättyjen auktoriteettien ohjeiden noudattaminen ovat Jumalallisia hyveitä, joten satanismi hyökkää niitä vastaan lujasti. Rock.musiikki on uskollinen tässä auktoriteettien halveksimisessa. Anarkia on päivän sana satanismissa. Tässä, me näemme kuinka nuoret, vaikutuksille alttiit mielet kuljetetaan pitkin tätä tietä jossa Harrya kunnioitetaan tottelemattomuudesta opettajiaan kohtaan.

4. Oman todellisuuden luominen

Harryn fantasiamaailma lentävine autoineen, lohikäärmeineen ja velhouksineen muuttuu "todelliseksi" lukijoiden silmissä. Kaikki lapset ovat käyttäneet mielikuvitustaan, mutta Harry Potter vie tämän normaalin mielikuvituksen askeleen pidemmälle: magian kautta Harry tekee mielikuvitusmaailmasta todellisen, ja paljon jännittävämmän kuin todellisesta maailmasta.

5. Ei ole sellaisia asioita kuin absoluuttinen hyvä tai paha

Sorcerer's Stone -kirjassa Harrylle kerrotaan, ettei ole sellaisia asioita kuin hyvä tai paha. Tämä noituuden perusoppi on vallannut valtaosan nuorista 1960-luvun puolivälistä lähtien. Noidat uskovat, että koska kukaan ei voi tuntea absoluuttista totuutta, kukaan ei voi tuntea myöskään absoluuttisia arvoja. "Jos tuntuu siltä, tee se" on standardi saatanallinen linja. Kuuntele Anton LaVey:n kirjoitettuja periaatteita: "Yhtäkään uskontunnustusta 'jumalallisen' luonnollisen ihmisen auktoriteetin yläpuolelle ei saa hyväksyä... Yhtäkään moraalisäädöstä ei saa hyväksyä, yhtäkään mittastandardia ei saa jumaloida. Moraalikoodeissa ei ole itsessään mitään pyhää." [The Satanic Bible, s. 31].

6. Voima on ainoa todellisuus

Kirjassa Sorcerer's Stone Harry ilmaisee uskomuksensa, että Voima on oikea todellisuus absoluuttisen hyvän ja pahan sijaan. Eikö tämä kuulosta Saatanallisen raamatun ohjeelta: "Kuolema heikoille, yltäkylläisyys vahvoille!" [s. 30].

Vaikka Harry Potter ei mene näin pitkälle ylistäessään Voimaa ainoana todellisuutena, polku jonka Potter näyttää vie tähän lopputulokseen jota Saatanallinen raamattu julistaa.

7. Okkulttisen voiman käytäminen niitä vastaan jotka käyttävät sitä pahaan

Harry Potter on noita, hän ennustaa kristallipallosta ja teenlehdistä, sekä harrastaa muita okkultistisia asioita. Hän on sankari ja hän käyttää pimeydestä peräisin olevia voimiaan taistellakseen vielä suurempaa pimeyttä (Lordi Voldemortia) vastaan, joka murhasi Harryn vanhemmat, ja joka on myös noita ja velho. Hogwartin noitakoulussa Harry käyttää okkultistista voimaansa "hyvään" sekä vastustaakseen niitä jotka käyttävät samaa voimaa "pahaan". Tämä tunnetaan yleisesti valkoisen ja mustan magian vastakkainasetteluna. Harry Potter on valkoisen magian harjoittaja.

Tämä linja on identtinen Masters of the Universe -hahmojen kanssa 1980-luvun puolivälissä sekä Tähtien sodan kanssa. Vaikka kymmenet miljoonat ihmiset hyväksyvät ajatuksen taistelusta valkoisen ja mustan magian välillä, satanistit nauravat tälle ajatukselle: "Satanismi ei piirrä tällaista kahtia jakavaa viivaa -- magia on magiaa, sitä voidaan käyttää auttamiseen tai vahingoittamiseen. Näitä kaikkia hallitsee Saatana, Vasemman Käden polun persoonalisoituma." [The Satanic Bible, s. 51-52].

Siksi, kun lapset lukiessaan Harry Pottereita saadaan uskomaan valkoiseen magiaan koska he voivat käyttää sitä ihmisten "auttamiseen", he ymmärtävät tuskin ollenkaan että heitä johdatetaan alas polkua, joka johtaa suoraan Saatanan palvomiseen! Totisesti, Jeesus ennusti, että Lopun aikoina eksytys olisi yliluonnollista, ja että jopa valitutkin -- jos mahdollista -- eksyisivät. [Matt. 24:4,11,24]. Eksytys on Lopun aikojen tunnusmerkki, ja kirjat kuten Harry Potter esittävät osaansa johdattaessaan lapset ikuiseen kadotukseen.

Saatanallinen salamanisku


Sitten, minä huomasin että P-kirjain sanassa "Potter" ei ollut normaali kirjain; pikemminkin tyylitelty salama. Tämä tosiasia toi minun mieleeni erään toisen tosiasian aikaisemmin mainitussa sanomalehden artikkelissa: "Red Balloon -kirjakaupassa St. Paulissa, Minnesotassa, kasvomaalaajat maalaavat salamoita lasten otsaan -- juuri kuten Harry Potterilla on salama otsassaan." Kun minä löysin selkeän kuvan Harry Potterista, minä järkytyin huomatessani että tämän salaman tarkka sijainti oli juuri hänen silmiensä välissä, Kolmannen silmän kohdalla. Kiinnostavaa kylläkin, tämä on yksi niistä paikoista johon Raamattu sanoo Väärän profeetan laittavan ihmisiin Pedon Merkin (Ilm. 13:16-18).

Satanismi on täynnä salamoita, niitä käyttivät Adolf Hitlerin SS-joukot ennen Toista maailmansotaa sekä sen aikana. Tohtori Cathy Burns raportoi kirjassaan "Masonic and Occult symbols Illustrated", että salama tunnetaan noituudessa saatanallisena S-kirjaimena. Sitten hän listaa saatanallisia ryhmiä jotka käyttävät tätä salamaa. Tämä lista on valaiseva:

Saatanalliset Rock-yhtyeet: KISS (Knights in Satan's Service), Black Sabbath, AC/DC, Raven, Metallica, Krokus, Judas Priest, Keel ja Bowie (s. 259). Ja nyt me tiedämme, että pieni Harry Potter sopii tähän listaan!"


Ahhahhaa, voi vain sanoa. En jaksa enää kuunnella noita idiootteja, joiden mielestä Potterit vie lapset pahoille teille. Huomaa, että heillä ei ole itsellään todellisuudentajua, kun ei tajua sitä tosiseikkaa, että ne ovat kirjoja, vaikkakin iso osa monen ihmisen elämää.

Kakkoskohta kyllä kumoaa itsensä. Jos aletaan puhumaan Raamatusta, niin koko opuksen opetus on se, että ihmiset eivät kuole koskaan vaan saavat iankaikkisen elämän jne. En nyt usko, että Sirius tarkoitti tuolla replallaan, että James ja Lily heräävät henkiin, vaan että he ovat Harryssa, hänen sydämessä, ajatuksissa tai juuri siellä taivaassa. Jossain sanottiin fiksusti joskus, että kuolema on kaksoispiste. Sitä Dumbedorekin tarkoitti, mielestäni.
Ehkä kirjassa joskus sanotaan, että absoluuttista hyvää ja pahaa ei ole, mutta jos kirjoittaja olisi vaikkapa lukenut kirjat, hän olisi huomannut miten Row kuvaa oikeasti Voldemortin absoluuttiseksi pahaksi. Ja haluisin tietää, mikä olisi sitä absoluuttista hyvää.

Lainaus
Epäkunnioitusta auktoriteetteja kohtaan

Joo, lapset rikkovat sääntöjä siksi, että Harrykin tekee niin.  :D

Eniten nauratti tuo viimeinen kohta Harryn arvesta. Se ei kyllä ole missään sanottu, että se olisi keskellä otsaa. Vain että se on otsassa ja leffoissahan se on tuupattu toisen silmän yläpuolelle. Saatanallisen rock-yhtyeet... Ei peura. :D

Oli aika lyhyesti ja kärkkäästi sanottu, mutta noita tuollaisia fakin fundamentalisti-intoilijoita löytyy joka tuutista, ei voi jaksaa välittää.
« Viimeksi muokattu: 24.03.2013 21:34:05 kirjoittanut flawless »
Hine on ylde, eft gewunigen wilgesiþas, þonne wig cume, leode gelæsten;
lofdædum sceal in mægþa gehwære man geþeon.

Roxy

 • Vieras
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #1 : 13.10.2009 21:20:16 »
Lainaus
Siksi, kun lapset lukiessaan Harry Pottereita saadaan uskomaan valkoiseen magiaan koska he voivat käyttää sitä ihmisten "auttamiseen", he ymmärtävät tuskin ollenkaan että heitä johdatetaan alas polkua, joka johtaa suoraan Saatanan palvomiseen! Totisesti, Jeesus ennusti, että Lopun aikoina eksytys olisi yliluonnollista, ja että jopa valitutkin -- jos mahdollista -- eksyisivät. [Matt. 24:4,11,24]. Eksytys on Lopun aikojen tunnusmerkki, ja kirjat kuten Harry Potter esittävät osaansa johdattaessaan lapset ikuiseen kadotukseen.
Potterit ajaa meidän ehdottomasti suoraan saatananpalvontaan. Kyllä me nyt ollaan turmioituneita, varokaakin enää ikinä lukemasta muita kirjoja kuin Raamattua.

Eikun oikeasti ihan naurettavaa.

Lainaus
Sitten, minä huomasin että P-kirjain sanassa "Potter" ei ollut normaali kirjain; pikemminkin tyylitelty salama.
Ihan itsekö huomasit?

Rowlinghan on tuosta arvesta itsekin sanonut, että pisti sen salamaksi, koska näyttää hienommalta, kuin vaikka donitsi lärvessä. Ja mikä haloo se olisikin, jos keskellä Harryn naamaa olisikin ympyrä, eikä, sehän voisi näyttää vaikka silmältä!

Voi hyvä kukka, sanon minä.

~R

Surunmurhaaja

 • Arvuuttaja
 • ***
 • Viestejä: 2 624
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #2 : 13.10.2009 21:41:09 »
En raiskaa normaalisti hymiöitä, mutta....

:'''DDDDD
:D
Ahhahhaa, voi vain sanoa
No niin todellakin. Herranjumala, mä voin vain kiittää tuota artikkelia illan nauruista. Taikuus on pahaa, koska taikuus on väärin. Kirjat ovat pahasta, koska niissä on noituutta ja noituus on väärin. Päähenkilöllä on arpi pahan kolmannen silmän päällä, kirjoittaja harrastaa saatananpalvontaa.

Tuo todellakin saattaisi jopa loukata harrasta fania, mutta minä vain nauroin sydämeni pohjasta.

On mielenkiintoista, että Harry Pottereiden kirjoittaja J.K. Rowling sanoo, että Halloween on hänen vuotensa kohokohta. Tämä rakkaus Halloweenia kohtaan on yksi selkeimpiä merkkejä jotka osoittavat, että Rowling on syvällä okkultismissa. Halloween on kaikkein pyhin päivä okkulttisessa kalenterissa.
Hmm... Row on syvällä okkultismissa, koska hän kirjoittaa fantasiaa ja pitää halloweenista?
Uskaltaako tässä myöntää, että pidän talvesta enemmän kuin kesästä? Minähän palvon silloin pimeää aikaa ja voin saada syytteen noituudesta...

Sitten, minä huomasin että P-kirjain sanassa "Potter" ei ollut normaali kirjain; pikemminkin tyylitelty salama.
Tarkastipa henkilö on kirjaan huomiota kiinnittänyt. Älä ihmeessä? Salaman muotoinen kirjain? Tyyliseikka kannessa tekee siitä saatanallisen?
Lähinnä ihmettelen, miksi on edes luettu nuo kirjat jos niin paljon tuotokset vastenmielisyyttä aiheuttavat. En minäkään lue Raamattua punakynä kädessä listatakseni siitä mahdollisia saatananpalvontaan tai muuten jumalanvastaisia asioita.

Jaksoi naurattaa myös kauhistelu, miten lapset oppivat uskomaan johonkin sellaiseen, mitä ei ole olemassa ja mille ei ole todisteita. Mutta Jumalan olemassaolo on todistettu? Miksei kukaan tee mitään sille, että lapsia opetetaan pelkäämään ja palvomaan jotain näkymätöntä? Vanhoillisuskollisissa perheissä rangaistaan kurittamalla, jos lapsi katsoo televisiota, koska se on herranjestas sentään raamatunvastaista ja joutuu ikuiseen helvettiin. Uskoisin, että tässä pitäisi huolestua siitä, miten nykyaikana voidaan vielä kasvattaa lapsiaan... Kun kakara menettää yöunensa syntejään pohtimalla, silmät suljetaan karulta todellisuudelta, miten nykyaika oikeasti toimii. Seksi kuuluu avioliittoon, siitä ei kuulu tietää mutta kaikki 12 opetuslasta nimeltä kyllä? Ahhah.

Sorcerer's Stone -kirjassa Harrylle kerrotaan, ettei ole sellaisia asioita kuin hyvä tai paha.
A-haa, kirjan pääpahis kertoo, ettei ole olemassa hyvää ja pahaa... Rowlingin olisi pitänyt kirjoittaa Oravelle karttakeppi käteen ja liitutaulu taakse niin mies olisi voinut pitää vähän valistusta Harry-pojalle, miten tämä turmeltuu jos seuraa häntä :3

Lainaus
Harry Potter on noita
Koko artikkeli oli niin naurettava, että voisin kuvitella jonkun nostavan tuosta älämölön - tuossahan viitataan siihen, että Harry olisi nainen mutta hänellä on miehen nimi, hän voi olla jonkinlainen pervo transseksuaali tai mikä kamalinta -homoseksuaali! Huh huh, onneksi Row ei mennyt missään kohdassa väittäämään Dumbledorea täysinoppineeksi noidaksi :D
« Viimeksi muokattu: 13.10.2009 21:46:30 kirjoittanut Venomous »
Vanhan runontekijän sanoin
Täynnä uhmaa ja kauneutta
Luon rannanmitan valkeaa vaahtoa
Sinut kauniina kuin kärsivä jumala

Jemmi

 • Peter Pan
 • ***
 • Viestejä: 175
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #3 : 14.10.2009 02:10:07 »
No just. Ma tunnenkin itseni jo tassa vakavaksi saatananpalvojaksi, koska olen lukenut Potterit ja jopa PITANYT niista !

Ei voi sanoa kuin etta jollakin kiihkouskovaisella on ollut vahan tylsaa.
I told you to get a Bepsi.

onetoysoldier

 • dinosawr
 • ***
 • Viestejä: 67
 • VIVA LA VIDA
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #4 : 14.10.2009 06:43:21 »
Voisko muuten saada tän tekstin lähteen?

Mun mielestä tän 'tohtorin' aspekti on jo lähtökohdiltaan niin absurdi että hohhoijaa.
Okei, tekstistä voi löytyä tommosia viittauksia jos sieltä ruvetaan ihan toden teolla niitä etsimään ja syynäämään joka sivu erikseen että "oho, harryn arpeen sattuu, varmasti joku saatana kutsuu häntä"

No, en voi muuta sanoa kuin LOL.
Ihan naurettavaa.

Hei tyypit nyt vaan rautatientorille messuamaan kun ollaan jo Potterit lukeneina täysoppineita saatananpalvojia!

-onetoysoldier

p.s. surullista tollanen että ihmisillä  joillain ei oo minkäänlaista mielikuvitusta.
« Viimeksi muokattu: 15.10.2009 07:27:46 kirjoittanut onetoysoldier »
villiydytääks?

Jinmuru

 • Fangirl
 • ***
 • Viestejä: 1 326
 • Ava (c) Okakettu
  • Tumblr
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #5 : 14.10.2009 20:56:22 »
Ei voi olla totta!!! xD

Ensin nauroin. Sitten suutuin ja nauroin - kirjoittajan tyhmyydelle. xD Oikeasti, todella tyhmää. (Harry on velho ja/tai noita. x'''D) Argh, ei pysty ajattelemaan syvällisesti. ;D Nauran täällä koko loppuillan. ;D ;D ;D

onetoysoldier

 • dinosawr
 • ***
 • Viestejä: 67
 • VIVA LA VIDA
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #6 : 15.10.2009 07:27:22 »
Okei, mä löysin sivun jossa oli myös lisää juttua.
Tää meni jo ainenkin mun ymmärryksen yli totaaaalisesti. :-D

http://cuttingedgefinland.tripod.com/cef1377.html
villiydytääks?

Annoy

 • Lännen paha noita
 • ***
 • Viestejä: 383
 • Dancing through life
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #7 : 19.10.2009 15:54:17 »
Potterit okkultismisiä ja saatananpalvontaa? Okei...

Kirjoittaja on ihan varmasti amerikkalainen. Siellä ihmiset kun ovat katolilaisia ja ottavat kaiken tuollaisen vähänkin taikuudesta ja kaikesta muusta ei niin kristillisestä kertovan liian vakavasti.

Pisti naurattamaan se kohta missä sanottiin että Harryn arpi on silmien välissä. Haloo, kirjoissakin sanotaan että se on otsassa toisen silmän yläpuolella. Muuten kyllä kirjoittaja on näköjään syynännyt Potterit hyvinkin tarkkaan kun lainailee omasta mielestään saatanallisia kohtia. Ja sitten kaikki tuo, että lukemalla Pottereita lapset joutuvat johdatelluiksi Saatanan luo. Hohhoijaa.

Oikeasti, kuka tuon edes ottaisi tosissaan?
"What everyone does. Like you said. Hope."

Nej, du måste finnas, du måste
Jag lever mitt liv genom dig
Utan dig är jag en spillra
på ett mörkt och stormigt hav
Du måste finnas, du måste
Hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting
Om du inte fanns

Gil Galad

 • Luihuinen
 • ***
 • Viestejä: 241
 • LightHowl8815
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #8 : 04.11.2009 22:47:48 »
Oikeesti tämä ns. artikkeli sekänetti sivu olivat niin naurettavia, ettei niitä voi ottaa tosissan. Jep jep ja Potter on paha kirja jne. Tässä ei viitattu puolella sanallakaan Narniaan, vaikka jotenkin olisi voinut odottaa, että artikkelissa tai nettisivulla olisi ruvettu ylistämään Lewisin Narniaa paljon paremmaksi ja soveliaammaksi, kuin Rowlingin Potteria.

Itse asiassa olen lukenut eräästä kirjasta, että ne jotka yrittävät todistaa Potterit sopimattomiksi lapsille joutuivat todistamaan miten heidän ylistämänsä Narnia on parempi vaikka siinäkin on magiaa. Yksi argumenteista oli ollut se, että Lewisin kaltainen harras kristitty ei voi kirjoittaa sopimattonta kirjaa vaikka kirja olisi miten täynnä magiaa.
Se, mitä ihminen näkee ja kuulee, riippuu hyvin paljon siitä, missä hän seisoo; se riippuu myös siitä, millainen hän on. TS 51

Belsissa

 • Ikiunelmoija
 • ***
 • Viestejä: 762
  • Arcane Inspiration - blogini
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #9 : 15.11.2009 18:47:14 »
Hahahahahahahah, tämä ei ole totta. :D Kiitos päivän nauruista!

Miten joku voi tosissaan kirjoittaa tuollaista? Jututhan olivat aivan päättömiä ja osittain tuolla onetoysoldierin linkittämällä sivulla oli vieläpä vääristelty Potterin kohtia! Aivan käsittämätöntä puppua, mutta kieltämättä erittäin hauskaa lukea. :D
Arcane Inspiration - lifestyleblogini
Virvatulilaulu - kirjallisuusblogini

Annoy

 • Lännen paha noita
 • ***
 • Viestejä: 383
 • Dancing through life
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #10 : 18.11.2009 19:56:38 »
Belsissa, tämä nyt ei liity aiheeseen mitenkään mutta mistä nuo sanat ovat? Nuo sun kirjoituksen alla.  Olen takuulla nähnyt ne jossain.
« Viimeksi muokattu: 19.11.2009 17:29:22 kirjoittanut Annoy »
"What everyone does. Like you said. Hope."

Nej, du måste finnas, du måste
Jag lever mitt liv genom dig
Utan dig är jag en spillra
på ett mörkt och stormigt hav
Du måste finnas, du måste
Hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting
Om du inte fanns

Fredu

 • Luihuisnörtti
 • ***
 • Viestejä: 1 019
  • Mieleni on maalaus
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #11 : 19.11.2009 21:43:09 »
Anteeksi jos tungen tähän väliin, mutta nuo laulunsanat ovat biisistä The Phantom Of The Opera, ja vissiin Nightwish on tässä versiossa kyseessä?
Avatar: Beauty Enchants
hiphei, hurraa, nyt ei surra! pienet on konstit nää: jos joskus täytyy huolia olla, tuntuu pahalta, itkettää, itke kyyneleet sovinnolla,
ei ne silloin sisälle jää
~*~
Hävisin pelin

Belsissa

 • Ikiunelmoija
 • ***
 • Viestejä: 762
  • Arcane Inspiration - blogini
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #12 : 20.11.2009 21:21:04 »
Joo, kappale on tosiaan The Phantom of the Opera ja kyseessä on Andrew Lloyd Webberin alkuperäinen versio, jota ei ole elokuvassa, mutta kuuntelen sitä kyllä mielummin Nightwishin versiona.

Oikeastaan siinä on kaksikin kappaletta, toinen on Emilie Autumnin Shalott.
Arcane Inspiration - lifestyleblogini
Virvatulilaulu - kirjallisuusblogini

Annoy

 • Lännen paha noita
 • ***
 • Viestejä: 383
 • Dancing through life
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #13 : 21.11.2009 20:03:45 »
Kiitos Belsissa,  mä mietinkin voisko se olla se.
"What everyone does. Like you said. Hope."

Nej, du måste finnas, du måste
Jag lever mitt liv genom dig
Utan dig är jag en spillra
på ett mörkt och stormigt hav
Du måste finnas, du måste
Hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting
Om du inte fanns

Canis

 • Kyyninen kynäilijä
 • ***
 • Viestejä: 138
 • Hieman kypsemmän ikäinen ficcaaja...
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #14 : 21.11.2009 22:57:45 »
Heh! Mie en enää viitsi suuttua moisista kirjoitteluista, naputeltiin niitä sitten vakavissaan tai vitsin vuoksi. Olen tullut siihen tulokseen että absoluuttisen totuuden olemassaolo on hyvin epätodennäköistä useimmissa ihmisten välisissä asioissa, on vain subjektiivisia näkemyksiä. Ja minun puolestani jokainen saa valita oman näkemyksensä ja perustella sitä niin paljon kuin huvittaa.

Noh, joka tapauksessa ihmettelen kyllä aina näitä ihmisiä, jotka kauhistelevat Pottereissa esiintyviä taikavoimia sun muuta. Kaikki sentään tietävät, että Potter-kirjat ovat mielikuvitusta ja viihdettä. Raamattuun sentään suhtaudutaan aivan vakavasti ja siitäkin löytyy palavia pensaita, kuolleista nousevia ihmisiä ja kahtia jakautuvia vesiä... Anteeksi rienaaminen, jos täällä on uskovaisia paikalla, mutta mikä sitten tekee Potter- ja muista fantasiakirjoista niin kamalia, kun Raamattukin on pullollaan tällaista materiaalia?

Peiliin katsominen on aina suotavaa.

Saa heitellä mädillä tomaateilla jos huvittaa, mutta en lupaa olla väistelemättä ;)
Jos mun tuttuni tulisi, hälle kättä käppäjäisin, vaikk' ois käärme kämmenpäässä, hälle suuta suikkajaisin, vaikk' ois suu suen veressä, vielä vierehen viruisin, vaikk' ois vierus verta täynnä.

Canisin cirjoitucset

Jinmuru

 • Fangirl
 • ***
 • Viestejä: 1 326
 • Ava (c) Okakettu
  • Tumblr
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #15 : 22.11.2009 19:30:07 »
//Ärsyttävää offausta, stop it >:(//

No Raamattu on Raamattu, ei sitä voi verrata mihinkään muuhun. ;D Raamattu on pyhä, ja siinähän on ylempiä voimia, jotka pystyvät mihin tahansa... Ja en ole himouskovainen, btw. xD

Minun mielestäni taas Narnia on pahempi kuin Ptter, koska siinä on sellaisia olentoja mitä edes Pottereissä ole olemassaankaan. Ottaen huomioon myös sen kuinka muka tämä sisarus-sarja oikein pystyi elämään kuninkaina ja kuningattarina ja sitten vielä unohtamaan itsensä ja sitten kun he palaavat omaan aikaansa, muisti palautuu. Olen lukenut kaikki Narnian tarinat, mutta voin sano ettei se ole läheskään niin hieno kuin Potter, ewnsinnäkin kirjoitustyyli ei minuun iske ja sehän varmaan onkin aikuisten mieleen koska siinä on tehty selväksi , että se on vain satua. Pottereissa juuri se kuinka se on luotu todellisen maailman rinnalle on sen isku ihmisiin ja lukijoihin. Artikkelissa viitataan Raamatun kohtiin, jotka voidaan tulkita moni eritavoin ja menetelmin. Miksi juuri nämä nimeltämainitsemattomat uskonlahkolaiset olisivat muka se ainoa ja oikea, vaikka heidän omat lapsensa ovat enemmän hulluna Pottereihin kuin meikäläiset.

Jos tarkoitat tuolla "Narnia on pahempi kuin Potter"- kohdalla sitä, että Narnia-kirjat olisivat paljon enemmän okkultismiin tms. toimintaan johdattelevia kirjoja, voin kertoa, että C. S. Lewis on tehnyt varsin selväksi olevansa hyvinkin uskonnollinen ja näin ollen tehnyt Narniaan asioita, jotka voi helposti linkittää raamattuun. Yksinkertaisemmin sanoen, Narnia on kristinuskon piilotuputusta.

Ai, en ole tajunnutkaan tuota yhteyttä... Siitä on tosin kauan kun olen lukenut sen ensimmäisen kirjan.

Kuura

 • Neiti Kesäheinä
 • ***
 • Viestejä: 1 303
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #16 : 22.11.2009 19:53:05 »
Noh, joka tapauksessa ihmettelen kyllä aina näitä ihmisiä, jotka kauhistelevat Pottereissa esiintyviä taikavoimia sun muuta. Kaikki sentään tietävät, että Potter-kirjat ovat mielikuvitusta ja viihdettä. Raamattuun sentään suhtaudutaan aivan vakavasti ja siitäkin löytyy palavia pensaita, kuolleista nousevia ihmisiä ja kahtia jakautuvia vesiä... Anteeksi rienaaminen, jos täällä on uskovaisia paikalla, mutta mikä sitten tekee Potter- ja muista fantasiakirjoista niin kamalia, kun Raamattukin on pullollaan tällaista materiaalia?

Peiliin katsominen on aina suotavaa.

Ilmeisesti näin uskovien mielestä taikavoimat eivät ole ongelma, vaan se, mistä ne ovat peräisin. Raamatussa ne ovat peräisin Jumalalta ja Harry Pottereissahan ne ovat tekstin kirjoittajan mukaan saatanalta.

Noh, onneksi nämä "Harry Potter on saatana" -tyyppiset älynväläykset rajottuvat vain pieneen osaan niistä, jotka määrittelevät itsensä uskoviksi. :)
Runovuosi

Illalla sytytämme tulet
ja kaikki on hetken tässä

Joeyboy

 • Vieras
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #17 : 24.11.2009 14:20:04 »
Lainaus
3. Epäkunnioitusta auktoriteetteja kohtaan

Sorcerer's Stonr -kirjassa Harry on tottelematon opettajaansa kohtaan, ja myöhemmin hän saa kunnioitusta tästä!

Sen verran kun olen kaikenlaisia kiihkouskovaisia seurannut, tässä on heidän oma suurin ongelmansa ihan yleisesti eli täydellinen kritiikittömyys omia auktoriteettejään kohtaan, ja se, jos mikä, on pelottavaa. Auktoriteetin ja erheettömyyden kyseenalaistaminen on jopa lapselle ihan tervettä, koska eivät aikuisetkaan mitään virheettömiä ole, vaikka auktoriteettejä kuinka ovatkin ja joskus kyseenalaistaminen pelastaa oikeasti henkiä ja ainakin mielenterveyksiä. Vielä pelottavampaa oikeasti, että tämä auktoriteetin kunnioittaminen ulottuu heidän henkisiin johtajiinsa ja ihan aikuisiin. Kyseenalaistaminen on heille kauhistus ja siihen koko uskonnon teho perustuukin, että opetuksia ei kyseenalaisteta.

Merrrí

 • ***
 • Viestejä: 578
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #18 : 14.12.2010 02:28:10 »
Eihän tälle mitään muuta voinut tehdä kuin nauraa ;D Oikeasti, joku kirjoittaa tällaista tosissaan ja nojaa noin raskaasti Raamattuun?
Itse en voinut millään suhtautua tuohon artikkeliin tosissani, oli liian monta kohtaa jotka oli tulkittu/jotakin niin väärin, kuten joku sanoikin tuosta muutamia, esimerkiksi tuo noitajuttu. Tuolla myöhemmin annetulla linkin sisällä oli vielä tyyliin
Lainaus
"Kirjat seuraavat pojan urotöitä, joka oppii 11-vuotis syntymäpäivänään että hän on kahden voimakkaan noidan orvoksi jäänyt poika, ja omaa ainutlaatuisia maagisia voimia."
josta eniten silmään pisti tuo kahden voimakkaan noidan. Eli kahden naisen poika, mielenkiintoista.

Lainaus
"Tarinan lopussa Harry ja hänen elävät ystävänsä pakenevat tästä kuolinpäivä-juhlasta johon osallistui sekava joukko aaveita, ja he menivät takaisin tavalliseen Halloween-juhlaan. Äkkiä he kuulevat oudon, hirvittävän äänen voihkivan: 'Repiä, viiltää, tappaa, ollut nälkäisenä niin kauan, tappaa, aika tappaa, minä haistan veren ...MINÄ HAISTAN VEREN!' Kun vieraat yrittävät paeta, Harry näki äkkiä viiden jalan korkuisten kirjainten ilmestyvän kahden soihdun väliin varoittaen: 'Salaisuuksien kammio on avautunut, perillisen viholliset varokaa.' Äkkiä, hengetön, uhratun kissan jäykkä ruumis ilmestyy katosta riippuen. Kaikki kolmesataa vierasta pakenevat henkensä edestä demoninen nauru korvissaan sanoen: 'Perillisen viholliset, varokaa! Sinun vuorosi on seuraavana, Mudbloods!'"
Luvattoman pitkä lainaus, mutta tässä on kyllä se missä kirjoittaja oli ymmärtänyt kokonaan väärin tiettyjä asioita. He kuulivat, se oli Harry, joka kuuli. Jäykkä ruumis ilmestyy katossa, demoninen nauru, pakenevat henkensä edestä... *huokaus* Juuri nyt tekisi mieli mennä vähän selvittämään faktoja tuolle kirjoittajalle.

Ai niin, sitten toivoisin selvennystä näihin kahteen:
* Rictusempra - onnellisuus-lumous
* Riddikulus - muuteteen Boggart joksikin toiseksi

Mitä ovat suomeksi? Tuosta ensimmäisestä tulee mieleen PP:ssä ollut Sektumsempra, mutta ei taija olla se..

Lainaus
Harryn sauva oli tehty piikkipaatsamasta ja peitetty Fenix-linnun höyhenillä
Fenix-linnun pyrstö taikasauvassaan
Olenko ainut jolla tulee mieleen että se taikasauva on päällystetty niillä höyhenillä ja sinne ytimeen on tungettu kokonaan se Feeniksin pyrstö? :D

Eikös uskonnoissa ole alunperin ollutkin magiaa? Muunakin muotona kuin vain ah-niin-suurelta-Jumalalta ja Helvetin Saatanalta saatuna? Ainakin muistelisin näin sen mitä opin vieraiden uskontojen kurssilta lukiossa, mutta oikastkaa jos menee ihan sivusuuntaan. Ja tuo meni kyllä aiheen ohitte.

Tämän artikkelin mukaan maailmassa on siis kristittyjä/katolilaisia/muita uskovaisia satanisteja, jotka ovat lukeneet Pottereita, puhumattakaan "saatanallisista rock-yhtyeistä". Tämä on siis minun tulkintani, joka saattaa jäädä hieman epäselväksi, kiitos naurun ja väsymyksen.
Kiitos tämän soopatekstin esiin tuomisesta. :D

insatiable

 • ezion salarakas
 • ***
 • Viestejä: 1 344
 • koska ezio on ihkudaa
  • FINI
Vs: Harry Potter vihattu vai rakastettu?
« Vastaus #19 : 14.12.2010 12:52:36 »
Huhhuh tämmöiseen paskaan en keksi edes mitään sanottavaa. Paitsi, että kirjoittaja on täysin väärässä eikä ole lukenut kirjoja millään tavalla, muuta kuin etsimällä jotain 'satanistisia' kohtia. Onnea hänen lapsilleen! Ja onneksi ei tarvitse kohdata tämmöisiä lahopäitä jokapäiväisessä elämässä, koska heidän paasatessaan Jumalasta ärsytyskynnys nousee hyvin nopeasti.

Lainaus
Ai niin, sitten toivoisin selvennystä näihin kahteen:
* Rictusempra - onnellisuus-lumous
* Riddikulus - muuteteen Boggart joksikin toiseksi

Rictusempra = Halkinaurus, eli saa loitsun kohteelle aikaan hillittömän naurukohtauksen.
Riddikkulus = Naurrettavus, eli se, jota käytetään mörköä kohtaan ja muuttaa pelon kohteen hassun näköiseksi.

:)