Kirjoittaja Aihe: Dumbledore ulos kaapista  (Luettu 28665 kertaa)

Voldemort

 • Vieras
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #60 : 09.04.2008 19:26:34 »
Lainaus
Niin ja miettikää miten Harry olisi suhtautunut asiaan! Itselläni meni niin hermot siihen koko kirjan pituiseen "VOI EI, Dumbledore on teininä kokeillut rajojaan! Miten sen kehtaa!" -vinkumiseen, mitä Harry harrasti.

Minulla meinasi oikeasti lukiessa mennä hermot Harryn kanssa - ei kai nyt Dumbledorellakaan ole velvollisuus tehdä koko elämästään tiliä Harryn kanssa. Ensin ajattelin, että se oli vain Harryn ärsyttävä ominaisuus ja kuvittelin, että kyllä nyt nuoret ymmärtää, että vanhatkin ovat joskus olleet nuoria, mutta kun nyt olen lukenut täällä ihmisten kommentteja siitä kuinka Dumbledoren mielletään aseksuaaliksi eikä edes osata kuvitella, että Dumbledorella ehkä olisi nuoruudessaan ollut haluja, tajuan ettei se ole ollenkaan niin ilmiselvää, että vanhatkin ovat olleet joskus nuoria. ;D Minä olen muuten ihan sitä mieltä, että useimmat näistä kommentoijista, jotka sanovat, ettei heillä ole mitään homoja vastaan, mutta Dumbledoren paljastuminen homoksi oli järkytys, on oikeasti ongelma suhtautumisessaan homoihin. Harva ihminen vaan kykenee myöntämään ongelmaksi asioita, joiden tietoisessa mielessä ei pitäisi olla mitenkään ongelmia. En voi henkilökohtaisesti ymmärtää, miten Dumbledoren homous muuttaisi hahmoa mitenkään. Kyse kun on seksuaalisesta suuntautumisesta eikä luonteesta. Toisaalta viimeisessä kirjassa paljastui paljon Dumbledoren luonteestakin ja hän paljastui erehtyväiseksi ja ihan tavallisen tuntuiseksi ihmiseksi, jolla vain oli poikkeukselliset taikavoimat. Rakkauskuvio kyllä minusta tuotiin kirjassa aika selvästi esille, mutta lukiessa oli vaikea silti uskoa, että Rowling olisi tehnyt sen tarkoituksella. Minulta meni kyllä aikanaan jo ohi kaikki stereotypia-homoviittaukset.  ::)

Shancus

 • ***
 • Viestejä: 14
 • Pimeän piirtämä.
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #61 : 09.04.2008 22:09:35 »
Lainaus
Sen uutisen jälkeen päätin antaa Jo:lle anteeksi jopa Remus/Tonks härvelin
Minä en anna tuota ikinä anteeksi. ;__; Vaikka kuinka nero Rowling ikinä onkin, Remus/Tonks oli hirveintä ikinä, koko kirja sarjan aikana.
Naah, ainahan sitä voi kumota Remus/Tonksia jollakin (kuten sillä ihanalla 'you dont understand Harry, it was a big mistake!' kommentilla :D Seiskakirjan ja Grindeldore-paljastuksen välissä elin tuosta lauseesta :3).

Mutta jottei menisi ihan ohi aiheen, niin minunkin on pakko sanoa ihmetteleväni sitä melko yleistä suhtautumusta, että on slashia lukevia/kirjoittavia ihmisiä, jotka silti ajattelevat, ettei slash kuulu canoniin vaan on fikkien yksinoikeus. Ihan niinkuin se menisi pilalle siitä, että sitä on canonissakin. Tai, että slash on jotakin niin hurjaa, ettei sen yksinkertaisesti sovi esiintyä kirjoissa. Eikö sen pitäisi olla juuri toisin päin. Eikö pitäisi iloita siitä, että kirjoissakin otetaan tasa-arvo (jota fikkimaailmassa niin usein palvotaan O.o) esille sen sijaan, että aletaan mollaamaan. Ja lisäksi sitä tulee sellainen kuva, että fikkarit kyllä koettavat faikuttaa tasa-arvoisilt, kun sanovat että lukevat slashia ynnä pitävät siitä, mutta pitävät sitä kuitenkin jonakin fikkien erikoisuutena. Kai se on niin, että siitä katoaa sellainen maaginen omituisuus, kun se onkin ihan normaali asia. Tavallaan kuin siitä tulisi liian tavallista kun sitä on canonissa mukana. En vaan käsitä. Ja nimenomaan se on ihmeellisen kummallista, että nousee niin kauhea kohu siitä, miksi Dumbledore oli homo (siis ei kirjan sisällä miksi, vaan ihan kirjoittajan ajatusten takaa-ajo mielessä). Oliko se mainoskikka? Oliko se sitä tätä tuota... Miksi se on niin vaikeaa hyväksyä, että niin vain on ja that's it. Ei kukaan spekuloinut, oliko se mainoskikka, että sarjassa ihan selkeästi kerrotaan olevan tummaihoisia ihmisiä. O.o

Lainaus
--jotka sanovat, ettei heillä ole mitään homoja vastaan, mutta Dumbledoren paljastuminen homoksi oli järkytys, on oikeasti ongelma suhtautumisessaan homoihin. Harva ihminen vaan kykenee myöntämään ongelmaksi asioita, joiden tietoisessa mielessä ei pitäisi olla mitenkään ongelmia.
No nimenomaan näin! That's it guys!

En osaa selittää järkevästi O.o Toivottavasti tajusitte pointtini.
PASI.

Lady Dynamite

 • ***
 • Viestejä: 1 697
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #62 : 10.04.2008 14:18:43 »
Lainaus
Naah, ainahan sitä voi kumota Remus/Tonksia jollakin (kuten sillä ihanalla 'you dont understand Harry, it was a big mistake!' kommentilla  Seiskakirjan ja Grindeldore-paljastuksen välissä elin tuosta lauseesta :3).
(Totta! Aaah, se oli lempikohtaukseni ja vihasin Harrya kun ajoi Remus-paran pois! Elättelen sitäpaitsi useiden teorioitteni kanssa sitä, ettei Remus ollut onnellinen. Se on itseasiassa liiankin läpinäkyvää että suhteessa onnellisuus oli vain toispuoleinen ja sitä ylläpiti Tonks. Mutta, itse aiheeseen !!)

Lainaus
Tai, että slash on jotakin niin hurjaa, ettei sen yksinkertaisesti sovi esiintyä kirjoissa.
Totta. Tietyt paritukset, kuten Draco/Harry, sunmuut ymmärrän, sillä ne vaan eivät täsmää (viholliset paritettu keskenään? Ehkä siksi. Okei, Albus ihastui/rakastui viholliseensa, mutta silloin hän ei sitä itse tiennyt) mutta yleisesti koska homoseksuaalisuus on normaalia, on vaan ihmeteltävä, miksi sitä ei saisi esiintyä myös kirjoissa, oli se sitten kuinka nuorten sarja tahansa.
Rowling kumoaa nuorten sarjoissa sen, mitä esim Walt Disney ei tehnyt: ainaiset elokuvat, joissa oli kliseiset loput ja kauniit naiset päätyivät komeiden miesten syliin, joka tuo sitä esille, että heterous on ainoa vaihtoehto ja homous on sairaus.
Mitähän hittoa sepitän...ehkä menen homoseksuaalisuus-topicciin samantien. :--D

Lainaus
Ja lisäksi sitä tulee sellainen kuva, että fikkarit kyllä koettavat faikuttaa tasa-arvoisilt
Sivukommenttina, korjaisin: feikittaa. Tsori, tyhmä heitto, en mahda minkään. :'D

Mutta yleisesti Shancusia komppaan tässä myöskin, ettei voi kuin toistaa sanaa Amen.
no rain, can't get the rainbow


Meldis

 • puuskupurilainen
 • ***
 • Viestejä: 612
 • Suora toiminta vie taisteluun, yllättävä voittoon.
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #63 : 11.04.2008 14:16:50 »
En ollut lukenut kirjaa, kun sain tietää tästä. Lukiessa sitten yritin uskotella itselleni, että kyllä se on ihan totta. Oli siinä vaiheessa kyllä vähän muutakin mielessä, että uskottelu jäi vähän taka-alalle. Olisi ollut kyllä kiva saada ensin kuvitella herrojen suhdetta ja sitten vasta saada tietää, että perkule se on ihan totta.
On Rowling ihan hyvä tyyppi jossain asioissa. En olisi voinut kyllä koskaan aikaisemmin unelmoidakaan, että hän päättäisi yllättää minut ja varmaan aika monen muunkin näin iloisesti.  (tai kyllähän sitä unelmoitiin, mutta mutta...) ;D Mutta nyt kun miettii, niin eihän Dumbbis ihan tavallinen ollutkaan (kun äitini kuuli asiasta, hän alkoi heti spekuloimaan Harryn ja Dumbledoren suhdetta (äitini on yli 50-kymppinen, sitä oli aika mielenkiintoista kuunnella) ja sanoi, että Dumbbishan on sitten pedofiili!  ;D Kyllä äiti tietää.  ;)).
Sitten pitää sanoa, että myös olen samaa mieltä Tala Sohalian kanssa siitä, että Harryn kitinää oli tosi raivostuttavaa lukea. Ihmiset muuttuvat, ja edelleen kaikki ovat olleet nuoria.

Hyvä, että Rowling päätti uhmata nykymaailmaa ja kliseitä. Toisaalta voisi kuvitella, että (olkoonkin, että Rowling on takuulla päättänyt Dumbledoren seksuaalisuudesta heti kun keksi hahmon) hän on ajatellut, että tarinassa kaikki muut ovat tylsiä heteroita niin tungetaanpa sekaan yksi homokin. En tietenkään väheksy Rowlingin päätöstä, mutta jossain olosuhteissa se vaikuttaisi tekopyhältä (jos vaikka kirjoissa olisi suoraan kerrottu asia). Ja edelleenkin tämä on minun mielipiteeni. Eikä edes sitäkään, koska minusta on hyvä juttu, että koko sarjaa ei tuhottu kliseisillä parisuhteilla ja muuten sitten kiehtovalla tarinalla. Se on raivostuttavaa, jos mikä.
(Naureskelin muuten Rowin vastuakselle, kun hän kuuli millaisen vastaanoton hänen ilmoituksensa oli saanut. Olisi sitten kertonut! :))

//MUOKS
« Viimeksi muokattu: 12.04.2008 08:00:31 kirjoittanut Diamond »
Hine on ylde eft gewunigen wilgesiþas, þonne wig cume.

Älä, älä koskaan suutele otsalle
jos voit suudella suoraan suulle.
~Tommy Tabermann

Lady Dynamite

 • ***
 • Viestejä: 1 697
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #64 : 11.04.2008 14:34:08 »
Lainaus
En olisi voinut kyllä koskaan aikaisemmin kuvitellakaan, että hän keksisi jotain tuollaista lasten kirjaan.   Mutta nyt kun miettii, niin eihän Dumbbis ihan tavallinen ollutkaan
Miten niin "että hän keksisi jotain tuollaista lasten kirjaan"?
Juuri tuo "asenne" on se, jonka takia homoseksuaalisuus on niin erikoista. Minusta tuossa tuli aika selkeästi esille tuo, että pidät Dumbledorea erikoisena, myös seksuaalisuuden suhteen? Minusta juuri oli napakymppi heittää edes yksi homoseksuaali kirjaan mukaan (kaikenlisäksi vielä niin, ettei asiasta sanottu kirjassa mitään, vaan se paljastettiin vasta myöhemmin! Näin kaikki maailman homofoobikot alkaa ihmetellä, että mitäs hittoa).

Joko ymmärsin viestisi täysin väärin tai sitten vain innostun repimään pieniä lauseita ja sanoja sieltä täältä, jotka viittaavat siihen, että viestin kirjoittaja pitäisi homoseksuaalisuutta erikoisena.

OI KYLLÄ, Rebecca Lupin pääsi taas vauhtiin!!
no rain, can't get the rainbow


Meldis

 • puuskupurilainen
 • ***
 • Viestejä: 612
 • Suora toiminta vie taisteluun, yllättävä voittoon.
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #65 : 12.04.2008 07:57:52 »
Okei, lause oli kyllä aika huonosti muotoiltu (ja saattoi olla koko viestikin, jos siitä sai väärän käsityksen), mutta minä en missään nimessä pidä homoseksuaalisuutta erikoisena ja tuo loppupätkä, jonka vielä jostain aivojeni ei-niin-viisaimmasta kohdasta ei todellakaan ole minun ajatustapani, mutta joku älykääpiö voisi ajatella noin.

Lainaus käyttäjältä: Diamond
Eikä edes sitäkään, koska minusta on hyvä juttu, että koko sarjaa ei tuhottu kliseisillä parisuhteilla ja muuten sitten kiehtovalla tarinalla.

Jos vielä epäilet, kehottaisin lukemaan tuon kohdan tarkasti.
Ja siitä vielä, että kun sanoin että Dumbledore ei ollut ihan tavallinen tyyppi. Missä vaiheessa minä sitten sanoin, että se olisi huono juttu? Ja kyllä, minä pidän Dumbledorea erikoisena, mutta se ei johdu hänen seksuaalisuudestaan, vaan kaikesta muusta. Pidän Dumbbiksesta kaikkine omituisuuksinensa ja vielä enemmän pidän nyt. Minusta hän ei ollut ihan tavallinen, mutta jonkun mielestä hän saattoi olla kuin kuka tahansa muu rehtori. Ja nyt älkää käsittäkö tätä niin, että mielestäni Dumbledorelta oli ruuveja löysällä tai jotain.

Turhaa tavaraa täynä koko viesti, mutta tarkoitus oli kuitenkin vain sanoa, että en pidä Dumbleoren suuntautumista huonona asiana, enkä moiti Rowin päätöstä tehdä herrasta homo. 
Hine on ylde eft gewunigen wilgesiþas, þonne wig cume.

Älä, älä koskaan suutele otsalle
jos voit suudella suoraan suulle.
~Tommy Tabermann

Lady Dynamite

 • ***
 • Viestejä: 1 697
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #66 : 12.04.2008 13:58:59 »
Diamond, viestissäsi ymmärsin sen niin, kun sanoit ettei Dumbledore ollut muutenkaan tavallinen, että tähän hahmon erikoisuuteen liittyi myös seksuaalisuus, joka kuitenkin merkkaa ihan tavallisuutta, inhimillistä asiaa. Ymmärsin siis viestistäsi niin, että sanoit homoseksuaalisuuden tehneen Dubmledoresta vieläkin erikoisemman, mitä hän oli jo aiemmin.
Vai tarkoititko, että hän oli erikoinen, outo ja "massasta" erottuva, luonteen + muiden erikoisuuksien kanssa, ei ns. "negatiivisella tavalla", vaan sillä että hän on kuin...Ernu pissisten joukossa?
Tässä olen kyllä samaa mieltä, että Dumbledore tuo juuri sillä erottuvaisuudellaan väriä koko tarinaan.

Lainaus
Ja nyt älkää käsittäkö tätä niin, että mielestäni Dumbledorelta oli ruuveja löysällä tai jotain.
:D No mutta olihan hällä vähän ruuvit löysällä... vähän väliä.

Mutta siis, voitko selittää tuon lauseen "En olisi voinut kyllä koskaan aikaisemmin kuvitellakaan, että hän keksisi jotain tuollaista lasten kirjaan.", meille jotka eivät sitä tajunneet oikein? Minä (ja Ancka myös?) ymmärrettiin se niin, että lasten ei kuuluisi tietää homoista koska ovat epäluonnollisia ja liian erikoisia...
no rain, can't get the rainbow


Celeporn

 • Vieras
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #67 : 12.04.2008 14:39:02 »
Lainaus käyttäjältä: Ancka
En olisi voinut kyllä koskaan aikaisemmin kuvitellakaan, että hän keksisi jotain tuollaista lasten kirjaan.  ;D
Haluaisin vain tietää mikä tekee homoseksuaalisuudesta kielteisen asian, jos kerran sellaista henkilöä ei voisi kirjoittaa lastenkirjaan. En yhtään ihmettele sitä, ettei suvaitsevaisuutta saada aikaan, jos asenne on tuollainen.

Minun on kyllä nyt pakko kompata Diamondia, en olisi minäkään osannut kuvitella homoa lastenkirjaan. Minusta Albuksen homoudessa ei ole mitään negatiivista ja minusta on vain hyvä, että näin suositussa (lasten)kirjasarjassa on homo hahmo.

Minä ainakaan en olisi uskonut, että Rowling nyt vain päätyisi tällaiseen ratkaisuun, ja onhan se omalla tavallaan aika repäisevää, sillä eihän lastenkirjoissa vielä ole pahemmin homoja tai lesboja ollut. Tämä Albuksen homous on minusta siis ihan uskomattoman hieno juttu, mutta aika tavatontahan tällainen on, ainakin toistaiseksi.

Meldis

 • puuskupurilainen
 • ***
 • Viestejä: 612
 • Suora toiminta vie taisteluun, yllättävä voittoon.
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #68 : 12.04.2008 17:06:34 »
Ookkei... En ihan tarkoittanut sitä, että Dumbledoren homoseksuaalisuus tekisi hänestä erikoisen, vaan erikoisen. ;D En tarkoittanut sitä koko maailman mittakaavassa, vaan Pottereissa (eikä tuo nyt tarkoita sitten sitä, että se olisi huono asia). Se teki hänestä kiehtovamman hahmon, vaikka oli sitä jo ollut aikaisemmin. Ja kyllä, juuri sitä 'massasta erottumista' hyvällä tavalla, jonka takia pidän Dumbledoresta yhä enemmän.

Ja sitten tuosta lauseesta, joka oli edelleen huonosti muotoiltu, lähinnä tarkoitin sillä sitä, että Rowling uskalsi uhmata juuri sitä maailman puolta, joka ei homoja voi sietää. Kaksi vikaa sanaa lipsahti sinne vähän niin kuin...vahingossa.  ;D

Asia selvä?  ;)
Hine on ylde eft gewunigen wilgesiþas, þonne wig cume.

Älä, älä koskaan suutele otsalle
jos voit suudella suoraan suulle.
~Tommy Tabermann

Shancus

 • ***
 • Viestejä: 14
 • Pimeän piirtämä.
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #69 : 12.04.2008 23:48:36 »
Anteeksi, pakko tulla sanomaan...

Lainaus
--hän on ajatellut, että tarinassa kaikki muut ovat tylsiä heteroita niin tungetaanpa sekaan yksi homokin.
No, kun nyt on puhuttu niin paljon siitä, miten hienoa on, ettei Pottereissa itseasiassa alleviivata sitä Dumlen homoutta mitenkään, niin missäs siellä sanotaan että kaikki muut olivat heteroita? Ei niiden muidenkaan seksuaalisia suuntautumisia paljoa alleviivailla, vaan ne ovat iiihan spekulaation varassa (lukuunottamatta Ginnyä, jolla oli miehiä niin, ettei mitään naisia olisi enää edes mahtunut mukaan :D Ginny alleviivattiin. Yllätys. Tai ainakin siihen pyrittiin). Koska, muistaakseni kirjassa ainakin sanottiin että esimerkiksi Siriuksella ei ollut tyttöystävää = miksi hän sitten välttämättä on hetero? (Juu, en tarkoita -vaikka R/S shipperi olenkin- että kirjoissa olisi sanottu hälllä olleen poikaystävääkään, mutta että ei siellä erityisen vakuuttavasti sanottu hänen hetero olleen. Sitä vaan meinasin :D) Ja Voldemort joka ei rakasta ketään ja saa tyydytystäkin lähinnä tappamisesta = miksi hetero? Eikö se mene vähän aseksuaalin puolelle :D
Kyllä se on minusta vähän niin, ettei siellä alleviivailla ketään. Ei ainakaan heteroiksi, vielä vähemmän homoseksuaalisiksi. Ne kaikki -kuten Dumlekin- vaan on mitä sattuu olemaan ja sillä hyvä. Aivan samalla kaavalla kuin herra D. muutkaan eivät ole hetero tai homo hahmoja, vaan yksinkertaisesti hahmoja jotka sattuvat olemaan jompaakumpaa, ei kumpaakaan tai molempia. Tai kenties jotain ihan muuta, mutta se nyt ei kuulu tähän.

Noniin, sainkohan taas kantani tehtyä selväksi, vähän ohi aiheen mutta... Liittyi tämä sentään tuohon suuntautumisten alleviivaamattomuuteen :D
PASI.

Lady Dynamite

 • ***
 • Viestejä: 1 697
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #70 : 13.04.2008 00:18:10 »
Lainaus
Koska, muistaakseni kirjassa ainakin sanottiin että esimerkiksi Siriuksella ei ollut tyttöystävää = miksi hän sitten välttämättä on hetero?
Muistaakseni Siriuksesta sanottiin, että hän kuului tyttöjen suosioon komeutensa takia ja oli paljon tyttöjen kanssa teini-ikäisenä. Siitä kyllä voisi hyvin päätellä, että luultavasti oli hänkin hetero. Kyllä kirjoissa mainittiin usein esim. hahmojen ihastuksia, ynnämuita ja kaikki ne taisi olla heteroihastuksia.
Ja jos joku muu olisi homo, luultavimmin Rowling olisi maininnut sen. Myös. Ja koska heterot ovat enemmistöjä ihmisistä, niin tietysti oletetaan että myös Potterhahmoissa on enemmistö heteroja (meinasin kirjottaa että homoja. Että väsyttää...).

Lainaus
-vaikka R/S shipperi olenkin-
.__. R/S alas.
no rain, can't get the rainbow


Melodie

 • ***
 • Viestejä: 1 273
 • Banneri @ Crysted
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #71 : 13.04.2008 16:51:04 »
Damdam. Ei kai kaikki pojat jotka on tyttöjen suosiossa ole heteroja? Se tietysti merkkaa jo enemmän, jos tytöt on ko. pojan suosiossa, mutta ei sekään varmasti heteroksi tee... Ja teini-iässä monet ihmiset ovat epävarmoja seksuaalisuudestaan, joten kaipa voivat ihastua tai ajatella ihastuvansa eri sukupuoleen, olematta heteroja.

Mielestäni vähän kaikesta tehdään turhan isoja juttuja. Mutta onhan tämä kuitenkin ihan jees. (Ja en nyt tarkalleen muista, miten se kysymys meni johon homoseksuaalisuus vastattiin, mutta muistaakseni kysymys ei käsitellyt aihetta mitenkään... aiheessa pysymistä? (Kuten tämäkin!))

Shancus

 • ***
 • Viestejä: 14
 • Pimeän piirtämä.
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #72 : 13.04.2008 19:51:45 »
Lainaus
Ja jos joku muu olisi homo, luultavimmin Rowling olisi maininnut sen. Myös.
No miksi ihmeessä se olisi pitänyt erikseen mainita >: Eihän se erikseen luetellut kaikkien olevan heteroitakaan, ja silti ne ihan kyseenalaistamatta katsotaan canonissa heteroiksi. Aika ilkeää sinänsä, jos näkökulma on 'hetero kunnes toisin todistetaan'. Minusta se saisi olla ennemminkin 'vapaasti spekuloitavissa kunnes toisin todistetaan'.

Lainaus
Ja koska heterot ovat enemmistöjä ihmisistä, niin tietysti oletetaan että myös Potterhahmoissa on enemmistö heteroja
Nojuu, totta tietysti tuokin. Mutta silti, kyllä se ns. poikkeava seksuaalinen suuntautuminen ihan tilastollisestikin on vähän yleisempää kuin yksi monesta sadasta ;) Eli olen melko varma, että kyllä jo siellä Tylypahkassa on pakko olla jokunen homokin (sitten voi tietty olla mahdollista, että Row on valikoinut sieltä Tylypahkan kansakunnasta vain heteroita + Dumlen kirjoitettavikseen ;) Mutta en usko. Kuten jo sanoin, ketään siellä ei pahemmin alleviivailla heteroiksi) :D Saati että koko velhomaailmassa... Voi kyllä. Ja sitäpaitsi, eihän IRL ihmisetkään mitenkään kuuluta että ovat homoja (siis poikkeuksiakin on, muttaah...), mutta silti niitä mahtuu useampi prosentti Suomenkin väestöön. Mikä tarkoittaa enemmän kuin yhtä omituista siellä täällä.

Lainaus
Mielestäni vähän kaikesta tehdään turhan isoja juttuja.
No ja totta tuokin, mutta kun on niin kivaa tarttua pikkuseikkoihin.
Ja minä puhun ihan ohi aiheen taas.
PASI.

Celeporn

 • Vieras
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #73 : 13.04.2008 20:14:03 »
Ja jos joku muu olisi homo, luultavimmin Rowling olisi maininnut sen. Myös.

Tähän kohtaan on nyt pakko mainita, että Albuksen homous-paljastuksen jälkeen aloin kyllä miettiä Rowlingin erästä Severus-lausahdusta aivan uudessa valossa - ei enää hyvänä ficci-materiaalina, vaan ihan varteenotettavana vaihtoehtona faktaksi.

"He wanted Lily and he wanted Mulciber too."

Tietysti saattaa olla jo ylitulkintaa/toiveajattelua, mutta sai kyllä lisää ajateltavaa.

Lady Dynamite

 • ***
 • Viestejä: 1 697
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #74 : 13.04.2008 21:58:47 »
Lainaus
No miksi ihmeessä se olisi pitänyt erikseen mainita >:
Hän mainitsi Dumbledoren homoksi, luultavasti olisi maininnut muutaman muunkin homoksi? Ehkäpä siksi.
Heteroita tuskin luetellaan, sillä heitä oli takuulla enemmän ja hahmoja koko sarjassa oli aika monta ja luulen, että suurinosa oli heteroita...? En tiedä, ihan yhtä hyvin koko linna olisi voinut olla täynnä homoja ja heterot olisi olult vähemmistöjä, mutta...
Tosin jos joku sivuhahmo, esim nyt... Kingsley Kahlesalpa olisi mainittu homoksi, tuskin siihen olisi mitenkään reagoitu, niin uusi ja vieras hahmo hän kuitenkin suurimmalle osalle on (tai lähinnä näitä, jotka ei fanita/lue). Luulenpa, että jos Rowling olisi "tehnyt" jonkun muun (pää)hahmon homoksi, hän olisi takuulla maininnut siitä, esimerkiksi tuo Celepornin mainitsema lausahdus.
no rain, can't get the rainbow


Carolynne

 • A proud Hufflepuff
 • ***
 • Viestejä: 1 578
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #75 : 13.04.2008 22:25:38 »
Lainaus käyttäjältä: Celeporn
"He wanted Lily and he wanted Mulciber too."

Tietysti saattaa olla jo ylitulkintaa/toiveajattelua, mutta sai kyllä lisää ajateltavaa.

Minusta kaikkein hienointa on, että todella saa ajatella. Tuollaiset lausahdukset ovat mukavia,sillä ne voi ymmärtää miten haluaa. Löytyyhän ihmisistäkin niin heteroja, homoja kuin bi-seksuaalejakin, ja varmasti noin suuresta määrästä Potter-henkilöitä myös. Tykkään juuri Rowlingin tavasta olla alleviivaamatta ja luokittelematta hahmoja, omasta mielestäni sellainen ainakin on turhaa. Rakkaus on rakkautta, mitä väliä sillä kohteella on.
Mutta siis, pointti oli, että toivottavasti Rowling ei koskaan tule paljastamaan kaikkea, koska näin jokaiselle lukijalle jää tulkinnanvapaus, mikä on lukemisessa tärkeää. Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että A/G oli hyvä paljastus, sillä rakastuminen näyttelee aika suurta roolia kirjan kannalta tärkeissä tapahtumissa, eli Albuksen motiiveissa.
"Forever may only be twelve days."
"Then we'll take those twelve days, and we'll live twelve lifetimes."

Firdilien

 • Fiktiiviseksuaali
 • ***
 • Viestejä: 554
 • Semi-ilkeä ihmissyöjätossu
  • Tossun ficit
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #76 : 14.04.2008 00:11:16 »
Ei Row olisi välttämättä ketään muuta siinä samassa yhteydessä homoksi paljastanut, kun varmaan rouva aavisti tuon Albus-paljastuksen vievän hänet lööppeihin pidemmäksikin aikaa.  ::) Sitä paitsi tuo Dumbledoren homoushan tuli ilmi, kun joku kysyi, oliko Dumbledorella ikinä ollut elämässään ketään erityistä. Row vain vastasi kysymykseen, ja se homous tuli vastauksen myötä väkisinkin ilmi. Ei hän olisi siinä yhteydessä varmaankaan alkanut enää luetella, että niin Severuksellakin on ollut yhtä sun toista suhdetta sen jälkeen kun Lilystä aika jätti, Siriuksella oli kiihkeitä kokeiluita Harryn isän kanssa nuorempana, Harry todella juoksi Dracon perässä HBP:ssa juuri siitä syystä mitä kaikki slasharit ovat koko ajan epäilleet tai mitään muuta mitä nyt kukakin voi kirjojen perusteella epäillä, koska se ei olisi enää liittynyt kysymykseen tai vastaukseen mitenkään. Sitä paitsi, ihan tosissaan, mitä hahmojen seksuaalisuudella todellisuudessa on merkitystä, jollei se vaikuta mitenkään juoneen? Tulkitkoon jokainen ne miten vain haluaa. Siihenhän se fanfictionin viehätyskin kai perustuu. ;)
« Viimeksi muokattu: 14.04.2008 00:12:50 kirjoittanut Firdilien »
Lopeta totuuden etsiminen ja asetu aloillesi hyvään fantasiaan.

68 to go.

Voldemort

 • Vieras
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #77 : 14.04.2008 13:27:21 »
Koko fanfictionissa ja muussakin maailmassa ottaa päähän juuri se, että juuri homoksi spekulointi koetaan kauheaksi loukkaukseksi hahmoa kohtaan kun taas heterosuhteiden spekulointi saman hahmon kohdalla ei aiheuta mitään muuta kuin huvittuneisuutta korkeintaan eli se asenteellisuus homoutta kohtaan tulee sitä kautta aina selkeästi esille. Ja minusta sama asenteellisuus löytyy myös ficciharrastajista, ainoa ero on vain siinä, että he pitävät omana oikeutenaan spekuloida hahmojen suhteita mutta jos kirjailija itse sen paljastaa, se onkin kauhea loukkaus ja häpäisy kirjailijan itse kirjoittamaa hahmoa kohtaan. Normiheterous on kirjoitettu meihin sisään - siitä ei pääse mihinkään, ja onhan sillä tietty hyvä perustelu: heterous on yhteiskunnassamme edelleen yleisempää kuin homous, mutta alkaa kyllä vaikuttaa siltä, että se todellinen raja on paljon häilyvämpi. Kun asenteet homoutta kohtaan saadaan kohdalleen, epäilen että ns. normiheterotkin voivat putkahtaa ulos kaapista ihailemaan omaa sukupuoltaan.  ;D

Siriuksesta piti sanomani, että olen ihmetellyt tuota naistenmies tulkintaa, kun muistaakseni siinä kirjan kohtauksessa Sirius ei reagoinut tai edes huomannut sen tyttösen ihailua, mikä ainakin minulle toi sellaisen tunnelman, että Sirius saattoi olla suosittu tyttöjen joukossa, muttei ollut mikään naistenmies vaan päinvastoin. Kenties jopa oli tyttöjen suosiossa sen vuoksi, että oli komea, mutta vaikea saalis? Se taas, ettei ole aktiivinen naistenmies, ei sano välttämättä mitään seksuaalisesta suuntautumisesta. Minua häiritsee vahvasti tämä taipumus, että jos henkilöllä ei ole säpinää vastakkaisen sukupuolen kanssa, hänen täytyy olla homo. Voi olla, mutta voi olla olemattakin. Dumbledore ei välttämättä elänyt yksin pelkästään sen vuoksi, että oli homo vaan myös sen vuoksi, että ei löytänyt/ei enää uskaltanut edes etsiä/avata sydäntään kenellekään Grindelwaldin jälkeen.

Carolynne

 • A proud Hufflepuff
 • ***
 • Viestejä: 1 578
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #78 : 14.04.2008 15:49:24 »
Olen samaa mieltä Voldemortin kanssa ^^

Lainaus käyttäjältä: Voldemort
Siriuksesta piti sanomani, että olen ihmetellyt tuota naistenmies tulkintaa, kun muistaakseni siinä kirjan kohtauksessa Sirius ei reagoinut tai edes huomannut sen tyttösen ihailua, mikä ainakin minulle toi sellaisen tunnelman, että Sirius saattoi olla suosittu tyttöjen joukossa, muttei ollut mikään naistenmies vaan päinvastoin.

Luettuani viitosen ensimmäistä kertaa (kauan ennen fanfictionin aloittamista) minulle tuli heti vaikutelma, että Sirius on kyllä tyttöjen suosiossa, mutta poika itse ei ole mikään naistenmies. Nykyään selittäisin tämän fanfictionin pohjalta J/S:na, mutta silloin, ja edelleen kaikkein eniten, olen sitä mieltä, että Siriukselle ei kelvannut kuka tahansa. Homo tai hetero, onko sillä mitään väliä.

Lainaus käyttäjältä: Voldemort
Dumbledore ei välttämättä elänyt yksin pelkästään sen vuoksi, että oli homo vaan myös sen vuoksi, että ei löytänyt/ei enää uskaltanut edes etsiä/avata sydäntään kenellekään Grindelwaldin jälkeen.


Minä en missään vaiheessa edes olettanut, että syy Dumbledoren yksinäisyyteen olisi seksuaalinen suuntautuminen vaan juuri Voldemortin esittämä syy o.O
"Forever may only be twelve days."
"Then we'll take those twelve days, and we'll live twelve lifetimes."

Leamire

 • ***
 • Viestejä: 9
Vs: Dumbledore ulos kaapista
« Vastaus #79 : 16.04.2008 18:41:18 »
Minulle ajatus tuli jo joskus sarjan puolivälin paikkeilla - ja se sopii minulle, ei siinä mitään. Minua vain häiritsee tässä se, miten Row sen paljasti: kirjojen ulkopuolella, sarjan jo valmistuttua. Tuntuu jotenkin, että haastatteluhetkellä Row vain sai sen yhtäkkiä päähänsä ja ettei se olisi ollut suunnitelmissa jo ennen kirjasarjan aloittamista - tai sen alkuvaiheilla. Vähän markkinointihakuista, mielestäni, moinen paljastus. Jäi jotenkin paha maku suuhun: olisi ollut paljon hienompaa, jos Row olisi tukenut eri seksuaalisuussuuntauksia rohkeasti jo kirjoissa - sen sijaan, että yhtäkkiä vain ilmoittaakin siitä. Totta, tuskin Row enempää julkisuutta ja mainetta kaipaa tai kirjat mainontaa, mutta silti tyytymättömyyttä moinen julkistustapa herätti.

Jos ajatellaan itse paljastuksen sisältöä, niin kyllä: hieno juttu. Olen tähän tietoon tyytyväinen. Mutta.... ks. viestin alkuosa.
Secret to be kept - Lily Potterin salaisuus, jonka Sirius Musta joutui pitämään