Kirjoittaja Aihe: Roy Grace -sarja (by Peter James)  (Luettu 7658 kertaa)

Röhkö

  • ***
  • Viestejä: 1 172
  • Oot kuuma.
Roy Grace -sarja (by Peter James)
« : 26.10.2015 20:21:41 »
Koukutuin viikko sitten brittiläisen moniosaaja Peter Jamesin dekkarisarjaan, jonka pääosassa seikkailee rikospoliisi Roy Grace. Sarjasta ilmestyi vastikään suomeksi 11. osa, Kuolema merkitsee omansa. Aloitin sarjan siitä, eikä haitannut juonta yhtään. Sarjassa pysyy kärryillä hyvin, koska joka kirjassa vähän kerrataan aiempaa. Rikokset vain muuttuvat.

Kyse on hyvin pelottavista kirjoista, joissa on omaperäinen juonikulku. Tarinaa viedään eteenpäin eri henkilöjen näkökulmasta. Usein lukija tietää enemmän kuin Roy Grace - ainakin aluksi. En itse uskalla yleensä lukea ihan näin brutaaleja juttuja, mutta juoni on niin koukuttava, ettei kirjoja voi laskea käsistään. Luin ensimmäisen osan, Kuoleman kanssa ei kujeilla (Dead Simple), yhden vuorokauden aikana. Tästä ekasta osasta on ilmeisesti tulossa jossain vaiheessa leffakin. Varmasti K-18-kamaa. Tuo vika osa oli niin pelottava, että on pakko yrittää olla miettimättä sitä yksin ollessaan. Hrr..

Vaikka jokainen kirja on tavallaan itsenäinen, kulkee taustalla myös Gracen hahmokehitys ja historia. Se ei tunge liikaa läpi, mutta on hyvä punainen lanka sarjassa.

James on taitava kirjoittaja. Vaikka hahmoja tai oikeastaan näkökulmia on kirjoissa paljon, lukija pysyy hyvin kärryillä. Tässä on osittain kyse epäluotettavasta kertojasta, mutta jollain kierolla tavalla. Suosittelen! Etenkin näin lähellä Halloweeniä...

Mitä tapahtuu ficissä, jossa päähenkilö kirjoittaa ficciä? Ficcinception, K-15