Kirjoittaja Aihe: Witcher / Noituri / kirjat, pelit, tv-sarja  (Luettu 2292 kertaa)

flawless

 • H B I C
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 9 318
 • Folie à deux
Witcher / Noituri / kirjat, pelit, tv-sarja
« : 01.04.2020 20:09:06 »
Mä ajattelin että kun selkeästi Netflixin uuden sarjan myötä tämän fandomin suosion kasvu on näkynyt Finissäkin, niin voitaisko vähän jutella Witcheriin liittyen. Oletettavasti topsu saa tuulta alleen sitten kun toinen kausi tulee ulos (ihan liian pitkän ajan päästä nyyh), mutta voidaanhan me ennenkin sitä lämpimiksemme höpistä, tai vaikka taltuttaaksemme janoa jatkolle. Ajattelin että tässä topicissa voisi jutella fandomin kaikista ulottuvuuksista, eli kirjoista, peleistä ja sarjasta, niin ainakaan ei ole liian suppea aiherajaus - eiköhän me jotain juteltavaa keksitä! :) (Sidenotena, olin laittamassa tähän topicin aloitusviestiin bannerikuvaksi jonkin yleismaallisemman kuvan, joka liittyisi sekä kirjoihin että peleihin että sarjaan, mutta sitten tulin siihen tulokseen että Henry Cavillin beba on kyllä paras mahdollinen banneri.)

                                 

Mites muilla on mennyt ensikosketus tähän fandomiin, oletteko sarjan myötä tutustuneita vai jollakin muulla tapaa? Mulle fandom oli etäisesti tuttu jo pitkään, koska olen nähnyt kun mies pelaa pelejä ja hän myös jutteli mulle kirjoista ennen kuin aloin niitä itse lukemaan, mutta oikeasti aloin tähän pääsemään sisään vasta sarjan innostamana. Mulla oli Wild Hunt ladattuna ja aloitettuna jo ennen sarjan ulostuloa, mutta juurikaan en sitä ollut vielä pelannut. Nyt olen pelannut läpi Wild Huntin ja Hearts of Stonen, Blood and Wine on ihan loppusuoralla - mä hidastelen sitä, koska en haluaisi ihan vielä saada peliä päätökseensä vaikka tiedänkin, ettei sillä sen kummemmin ole väliä kun kuitenkin aloitan varmasti uusi peli plussan. Vaikka ihan vaan korjatakseni sen, että en tajunnut pelin alussa etten voi pokailla sekä Trissiä että Yenneferiä - kunnon gigolona paneskelin molempia ja vasta jälkikäteen mulle selvisi, että olisi pitänyt valita jompi kumpi :D Ei sillä, threesomekohtaus oli ihan viihdyttävä, mutta Yennefer on true waifu joten harmitti vähän, nyyhkistä. Muutenkin pelissä valintojen seuraukset on välillä moniulotteisia ja selviää vasta huomattavasti myöhemmin, joten ihan mielenkiinnosta aion pelata uudelleen läpi niin, että teen tarkoituksella erilaisia valintoja kuin ensimmäisellä kerralla ja katson, miten se vaikuttaa juoneen.

Kirjoistakin osa mulla oli jo lukulaitteella mutten niitä ehtinyt lukea ennen sarjan katsomista, vaikka näin jälkikäteen toivon että olisin niin tehnyt. En ehtinyt kuin aloittaa ennen kuin mies halusi katsoa sarjan yhdessä heti kun se tuli. Olin aluksi ihan pihalla, koska sarja on musta tehty enemmän niille jotka ovat lukeneet kirjat kuin niille joille se ei ole tuttu - tarina alkaa heti rytäkällä ja hahmojen ja paikkojen nimiä vilisee niin, ettei ihan saa otetta asioista. Eikä noitureista, maageista, miljööstä ja tuosta maailmasta ylipäätään kerrota oikein mitään, oletetaan että katsoja on ihan kärryillä sen suhteen. Ja monimutkainen aikalinjakin sotkee asioita, koska mä en aluksi tajunnut että siinä katsotaan kolmea aikalinjaa samaan aikaan ennen kuin ne alkoivat kohdata toisiaan ja tuli ahaa-elämys :D Se oli kieltämättä kyllä hyvä elementti sarjassa, se oli hieno käänne vaikka aluksi hämmentävä olikin. Sittemmin oon nyt lukenut kirjojakin pidemmälle (oon nyt menossa nelosen alussa) ja katsonut sarjan sen jälkeen uudelleen, ja kieltämättä sain siitä enemmän irti ja ymmärsin asioita syvemmin nyt, kun tarinat ja miljöö olivat tuttuja kirjoista. Mites muilla, ootteko lukenut kirjoja ja miten luulette että niiden lukeminen/lukematta jättäminen on vaikuttanut kokemukseen sarjasta?

// Ai niin ja haluatteko sopia muuten millaiset käytännöt spoilaamisen suhteen tässä topicissa, pidetäänkö sarjaa rajana sille? Eli ei esim. kirjoja lukeneet puhuta sellaisista asioista, joita ei ole vielä sarjassa tullut esille, ilman spoilitägiä? Kirjathan on tullut ulos jo aikoja sitten, joten periaatteessa nuo asiat eivät vaatisi spoilitägiä, mutta halutaanko kuitenkin pitää niiden sijasta rajana sarjaa ihan vaan koska aika moni varmaan pelkästään katsoo sarjaa, niin ei sitten sössitä kokemusta?


« Viimeksi muokattu: 15.04.2020 14:32:18 kirjoittanut flawless »
“I’m better in small doses.” - Annalise Keating


Kaarne

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 7 988
 • Kellopelihurmaaja
Vs: The Witcher / Noituri / kirjat, pelit, tv-sarja
« Vastaus #1 : 01.04.2020 20:21:11 »
No mietin, että vähän ehkä hankala määritellä spoilereita, kun itse olen esim. lukenut kirjat ja pelannut pelejä, mutten nähnyt sarjaa. En siis tiedä, että mitä sarjassa tarkalleen on tapahtunut ja mitä ei. Tiedän, että ison osan se ammentaa Viimeisestä toivomuksesta , mutta vissiin ei ihan yksyhteen mene kuitenkaan.

Mutta ehkä katson sarjankin pois alta, niin ratkeaa ongelma. :D

mitä jos mulle kävisi niin, että ulkona törmäisin rekkaan?
 oisin iloinen että tein just niin, kuljin minne mun sydän mua ohjaa

flawless

 • H B I C
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 9 318
 • Folie à deux
Vs: The Witcher / Noituri / kirjat, pelit, tv-sarja
« Vastaus #2 : 01.04.2020 20:22:37 »
No mietin, että vähän ehkä hankala määritellä spoilereita, kun itse olen esim. lukenut kirjat ja pelannut pelejä, mutten nähnyt sarjaa. En siis tiedä, että mitä sarjassa tarkalleen on tapahtunut ja mitä ei. Tiedän, että ison osan se ammentaa Viimeisestä toivomuksesta , mutta vissiin ei ihan yksyhteen mene kuitenkaan.

Mutta ehkä katson sarjankin pois alta, niin ratkeaa ongelma. :D
Niin tääkin on kyllä ihan totta. Tosi hankalaa!

Suosittelen kyllä ehdottamaasi ratkaisua lämpimästi :P
“I’m better in small doses.” - Annalise Keating


Ingrid

 • Ryöväriruhtinatar
 • ***
 • Viestejä: 2 522
Vs: The Witcher / Noituri / kirjat, pelit, tv-sarja
« Vastaus #3 : 01.04.2020 22:43:54 »
Ensin profiilikuva ja sitten Geraltin beba. Teet elämästäni vaikeaa, flaw. Minua ei myöskään yllätä sun gigoloiminen noissa peleissä, jostain syystä ei sitten yhtään! ;D

En ole itse pelannut peliä lainkaan ja tällä hetkellä olen siis melko noob, koska olen katsonut vain tuon sarjan Netflixistä. Myönnän, että ensimmäinen eikä vielä ihan toinenkaan jakso vakuuttanut, koska peliä pelaamattomana tai kirjoja lukemattomana aluksi oli todella vaikeaa saada kiinni siitä, mitä ihmettä oikein tapahtuu - paljon hahmoja, paikkoja ja sivujuonia. Kun kyydissä sitten lopulta alkoi pysymään niin olin ihan myyty - sarjan tummuus ja erinomaisesti rakennetut hahmot (ja erityisesti Geraltin ah niin moniulotteinen ja -puolinen vuorosanavarasto, hahaha) koukuttivat nopeasti, ja olin toooodella pettynyt, kun ensimmäinen tuotantokausi loppuikin niin lyhyeen.

Kaverini, joka on pelannut peliä ja lukenut kirjatkin ennen sarjan katsomista, kertoi, että oli tyytyväinen tv-sarjaankin, vaikka ajatusta alkuun olikin vierastanut. Oli siis kiva kuulla, että ainakin hänen osaltaan odotukset täyttyivät, koska harmillisen usein fakta on se, että kirjat ovat miljoonasti parempia kuin niiden pohjalta tehdyt tv-sarjat ja elokuvat. Tarkoitukseni olisi siirtyä seuraavaksi kirjojen pariin, mutta tbh, näin tuskin tulee tapahtumaan ennen kesää, koska tällä hetkellä lukulistalla on ihan jotain muuta kuin kivoja, inspiroivia ja mielenkiintoisia vapaa-ajan kirjoja. ::)

Kannatan spoilertagia kirjojen yksityiskohtaisille jutuille, joita ei vielä sarjassa ole nähty - tbh itse en ole ollut tästä fandomista edes tietoinen ennen Netflixiä, joten olisi mukavaa, jos täällä voisi osallistua keskusteluun ilman, että heti lävähtää silmille miljoona spoileria kirjoista, jotka kuitenkin ehdottomasti haluan lukea. Jos tämä kuitenkin koetaan ongelmalliseksi niin yritän sitten parhaani mukaan vaan väistellä luoteja ja tarvittaessa vältellä vaikka koko topikkia. :)

Vlad

 • Sudenmorsian
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 3 179
 • Loveatar
Vs: The Witcher / Noituri / kirjat, pelit, tv-sarja
« Vastaus #4 : 01.04.2020 23:23:21 »
Itselleni The Witcher on tuttu Witcher 3: the Wild Hunt -pelin myötä. Itse en peliä omista, mutta tuli vastaan joskus useampi vuosi sitten, kun olin katsellut YouTubesta ensin Skyrimin walkthrough-videoita. Sen jälkeen bongasin Wild Huntin Let’s Play -videon ja se oli menoa sitten. Haluaisin kyllä pelata itsekin Wild Huntin DLC:ineen joskus läpi, saa nähdä pitääkö sitä joskus hankkia se peli joskus itsellekin, vaikka se varmaan tarkottais sitä, et tarvis hankkia joku konsolikin. Tietokoneella en tykkää pelata, oon enemmän konsolipelaaja muutenkin. Tietokone on vasta plan B, jos mikään muu ei onnistu.

Kirjoja en ole lukenut itse, mutta on kyllä lukulistalla, kunhan kirjastot taas aukeavat. Pakko myös sanoa, että ihan ekan kerran The Witcheristä kuulin nimenomaan kirjoina muistaakseni. Yliopistokaveri joskus 2015 tms. puhui sarjasta ja se sieltä jäi takaraivoon kummittelemaan, vaikka itse tutustuin sarjaan vasta pelin myötä youtuben kautta. Netflixin sarjankin olen katsonut ja tykkäsin, vaikka suhtauduinkin skeptisesti alkuun. Henry Cavill on kyllä oiva Geralt, eniten sopeutumisvaikeuksia itselleni aiheutti ehkä se, että Dandelion onkin Jaskier. Mulla meni luvattoman kauan ymmärtää, kenestä oikeasti puhutaan. Suurin osa hahmoista on mun päässä edelleen Wild Huntin hahmojen mukaisia, mutta mulle the oikea Geralt on Cavillin :D

Kannatan Ingridin tavoin spoileritagia yksityiskohtaisille jutuille kirjoista, itseä ne(kään) tosin häiritsevät, oon spoilannut itseni Witcher-lorella jo muuten niin tehokkaasti netin avulla ;D
I love not man the less, but N A T U R E more.

信じることさ必ず最後に愛は勝つ"Always"
1946-2016

Avaruuspiraatti

 • varattua puraisi
 • ***
 • Viestejä: 2 220
  • En runotyttö, ehkä ihminen -kirjoitusblogi
Vs: The Witcher / Noituri / kirjat, pelit, tv-sarja
« Vastaus #5 : 02.04.2020 12:15:11 »
Lainaus käyttäjältä: Ingrid
Kannatan spoilertagia kirjojen yksityiskohtaisille jutuille, joita ei vielä sarjassa ole nähty
Komps!

Mulle(kin) Netflix-sarja antoi ensikosketuksen tähän sarjaan. Olen kyllä noita Noituri-kirjoja nähnyt kaupoissa, mutten ole sen kummemmin niihin kiinnittänyt huomiota. Haha, pakko tunnustaa, että olen niitä pelkän kannen perusteella luullut jostain syystä Stephen Kingin Musta torni -sarjan kirjoiksi :D Luin Viimeisen toivomuksen tuon 1. kauden katsottuani, mutta sitten Bookbeatin kokeilujaksoni loppui, enkä ole siksi kirjasarjaa jatkanut. Oikeastaan pidän siitä, että näin 1. kauden ensin ja kirjan luin vasta myöhemmin. En ollut nimittäin Viimeisestä toivomuksesta kamalan vakuuttunut. Isoin kipupisteeni on Yenneferin hahmo, joka ekassa kirjassa tuntuu täysin Geraltin muijaksi luodulta, ei omalta hahmoltaan. En muutenkaan pidä sellaisista "rakkautta ensisilmäyksellä" -tarinoista, joten koko Viimeinen toivomus -novelli aiheutti minussa vain ison NOPE-reaktion :D Haluan kyllä lukea loputkin kirjat, koska pidän Sapowskin kirjoitustyylistä ja maailmasta. Plus, kuka ei haluaisi lisää Valvattia elämäänsä?

Koska mulla ei ollut valmiiksi kosketusta Noituriin, mulle Netflix-sarjan hahmopotretit on ne Ainoat Oikeat :D Minusta on kyl hauskaa, miten erilaiseksi kuvittelen Geraltin, mitä tulee tuohon tv-sarjaan, kirjoihin ja fikkeihin. Kun itse fikkaan, Geralt on Henry Cavillin komealla naamalärvillä varustettu. Mutta kun luen fikkejä englanniksi, kuvittelen Geraltin aina jostain syystä peli-Geraltiksi (vaikka en siis ole koskaan mitään pelivideoita The Witcheristä katsonut saati itse pelannut). Ja kirjan Geralt on sitten kuvitelmissani hieman limaisen näköinen... :D

Lainaus käyttäjältä: Ingrid
(ja erityisesti Geraltin ah niin moniulotteinen ja -puolinen vuorosanavarasto, hahaha)
Minusta tämä videokomplinaatio vangitsee erityisen hyvin Henry Cavillin Geraltin dialogin moninaisuuden ja hienovaraiset vivahteet.


"I am as constant as a northern star."
"Constantly in the darkness, where's that at?"

Rosmariini

 • Tulesta syntynyt
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 725
 • Created by fear
Vs: The Witcher / Noituri / kirjat, pelit, tv-sarja
« Vastaus #6 : 02.04.2020 13:14:24 »
Jee Witcher! Onpa kiva viimein saada tälle topa. <3

Mites muilla on mennyt ensikosketus tähän fandomiin, oletteko sarjan myötä tutustuneita vai jollakin muulla tapaa?

Itse tutustuin tähän sarjaan ekaa kertaa viime kesänä, kun ostin pleikkarin, ja Witcher 3 oli tosi hyvässä tarjouksessa. Siitä eteenpäin aloin sitten pelata tuota peliä, ja joulukuussa sain viimein kaikki pelattua lisärit mukaan lukien. Olin ihan äärimmäinen completionisti, eli halusin löytää kaikki landmarkit ja aarteet, tehdä kaikki questit ja craftata kaikki itemit, niin tuossa vähän kesti. :"D Witcher 3 oli pelikokemuksena kyllä ihan huikea, ellei paras jota olen ikinä pelannut. Maailman laajuus häkellytti, ja myöskin se kaikki vapaus mitä omalla hahmolla saattoi tehdä. Tuon lisäksi toki peli on ihan uskomattoman kaunis niin visuaalisesti kuin auditiivisesti, ja harvoin on tultu uppouduttua yhtä syvällisesti mihinkään maailmaan. Lisäksi Gwent oli ihan parasta ja vielä pelin läpi pelattuani palasin useasti Gwentin pariin. Oma suosikkiquestini tuossa pelissä oli Hearts of Stone-lisäristä Scenes from a Marriage, koska se jotenkin kosketti minua syvällisellä tasolla ja oli lisäksi ihan uskomattoman kaunis ja samaistuttava, etenkin kun olen itse myös taiteilija kuten tuon questin päähahmo Iris. Myös Blood and Wine oli monella tapaa hieno, mutta siinä pääquesti ei uponnut samalla tapaa. Toussaint oli kuitenkin miljöönä ihan loistava ja superkaunis!

Mites muilla, ootteko lukenut kirjoja ja miten luulette että niiden lukeminen/lukematta jättäminen on vaikuttanut kokemukseen sarjasta?

Siinä joskus lokakuun vaiheilla tajusin, että tästähän tulee kohta sarja Netflixiin, joten päätin sitten lukea kirjat, tai ainakin osan niistä ennen sarjan ilmestymistä. Sain lainattua kirjastosta ja luettua kolme ekaa kirjaa ennen sarjan alkamista, ja siitä oli kyllä minusta paljon hyötyä sarjan ymmärtämisen kannalta, kun tajusi vähän sitä outoa aikajanaa ja tunsi maailman etukäteen. Oli myös hauska bongailla sarjasta samoja tapahtumia ja hahmoja, joihin oli kirjoissa törmännyt. Siitä eteenpäin olen sitten jatkanut noita kirjoja, ja nyt minulla on menossa sarjan viimeinen osa eli Järven neito. Tuo on tosin ollut minulla kesken ihan tuhottoman kauan, koska vaikka kirjat ovat ajoittain hauskoja ja nokkelia ja maailmanrakennus on viihdyttävää, kirjoittajan tyyli on myös ajoittain aika kuivaa ja hidaslukuista.

Sarja oli minusta ihan paras! Jo ekassa jaksossa haukoin henkeäni ja itkin kun se oli niin upea ja kaunis ja vau!!! Ahmin kaikki jaksot joululomalla parissa päivässä, ja sarjan myötä tykästyin erityisesti Yenneferiin. Pelissä ja kirjoissa hän ärsytti minua kauheasti, ja olisin halunnut romancettaa Trissin, mutta päädyin Yeniin, koska se on "canon." Sarjassa Yenistä oli kuitenkin tehty tosi samaistuttava ja tykästyttävä hahmo, kunnon badass lady. Lisäksi Henry Cavill Geraltina on vaan hot. Hänen lisäkseen Jaskier oli ihan rakkautta, ja tykästyin myös Cahiriin, vaikkakin vasta kirjojen myötä arvostus häntä kohtaan nousi oikein kunnolla. Sarjassa erityisesti ilostuttivat myös tosi hyvin koregrafioidut taistelut ja upea soundtrack.

Ylipäätään olen tosi tyytyväinen, että tutustuin Witchereihin, koska niiden maailma on vain niin monipuolinen ja innostava! Kirjoissa ja muissakin medioissa käsitellään taitavasti tosi monipuolisesti mielenkiintoisia aiheita kuten politiikkaa, tiedettä ja taidetta, ihmissuhteita ja hyvän ja pahan olemusta. Kaiken vielä kruunaa se vähän musta huumori. Nyt vain odottelen innolla sarjan kakkoskautta. Ja jos joskus saataisiin Witcher 4, niin se olisi ihan huippua. <3

Spoilereista: sanoisin, että voisi olla reilua sarjan katsojia kohtaan laittaa isoimmat kirjaspoilerit spoiler-tagin alle (sanotaanko nyt 3. kirjasta eteenpäin). Se ei kuitenkaan vaadi paljoa vaivaa muilta kirjoittajilta : )


never regret thy fall, o’ icarus of the fearless flight,
for the greatest tragedy of all is to never feel the burning light.

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 5 161
 • Malfoysexual
Vs: The Witcher / Noituri / kirjat, pelit, tv-sarja
« Vastaus #7 : 02.04.2020 14:51:39 »
Jee!

Lainaus
Mites muilla on mennyt ensikosketus tähän fandomiin, oletteko sarjan myötä tutustuneita vai jollakin muulla tapaa?
Sarjan myötä, hyvä ystävä tuota kehui kun hänen mies pelaa noita pelejä, että nyt on tullut sarjana samaa juttua! Pääsin sarjassa aika nopeasti juoneen kiinni, vaikka aluksi ensimmäiset ns. aikahypyt sai vähän kulmia nostelemaan, mutta nopeasti sitä tajusi, että ahaa nyt mennään tämmöisessä ajanjaksossa ja nyt tuollaisessa. Pidin siis sarjasta todella paljon ja joooo, yhdyn edellisiin, Henry Cavill on aika hiton lääh tuossa roolissa. Ja se ääni!

Mutta joo, siis on itse sarjakin hyvä. Ystävän mies taas ei pitänyt ollenkaan, hänestä sarja oli aivan liian sekava peleihin verrattuna eikä jaksanut katsoa ilmeisesti kun pari jaksoa. On kyllä luovuttanut liian nopeasti, mutta tavallaan itse olisi olettanut, että pelejä pelanneelle tuo olisi ehkä helpompi tuo sarjaan mukaan hyppääminen?

Meillä ei ole kun ikivanhoja pelikonsuleita (Ps1 ja 2 sekä Nindendo 64, joka on paras! :'D On miehellä joku Xboxi), niin multa on kaikki vähän uudemmat pelit jäänyt aivan pimentoon enkä ymmärrä niistä mitään, mutta olisihan tätä mielenkiintoista päästä pelaamaankin ja varsinkin jollain kunnon pelikoneella.

Sarjaa odotan kyllä ihan tosi innolla lisää kun ensimmäinen kausi loppui tosiaan aivan liian pian kesken. Tästä tuskin jaksan lukea kirjoja tai mitään, kun olen niissäkin niin laiskistunut, että tämä visuaalinen puoli viehättää tällä hetkellä enemmän, vaikka kirjoissa onkin paljon enemmän sisältöä. :D

Ensin profiilikuva ja sitten Geraltin beba. Teet elämästäni vaikeaa, flaw. Minua ei myöskään yllätä sun gigoloiminen noissa peleissä, jostain syystä ei sitten yhtään! ;D

(ja erityisesti Geraltin ah niin moniulotteinen ja -puolinen vuorosanavarasto, hahaha) koukuttivat nopeasti, ja olin toooodella pettynyt, kun ensimmäinen tuotantokausi loppuikin niin lyhyeen
Myöskään minua ei tuo jostain kumman syystä yllättänyt yhtään! Nauroin ihan ääneen tuolle aloitusviestille ja eka ajatus olikin tyyliin "tosi yllättävää, flaw". :D

Ja Geraltin sanavarasto on kieltämättä todella monipuolinen, mutta tällekin on naurettu useita kertoja ystävien kanssa, että orgasmi on taattu, puhui tuo mies mitä tahansa. Pääasia, että puhuu.  :P

niiina
Dramione
Bughead

Juhos

 • ***
 • Viestejä: 143
Vs: The Witcher / Noituri / kirjat, pelit, tv-sarja
« Vastaus #8 : 02.04.2020 15:57:34 »
Mulla on mielipiteitäᵀᴹ, ja aattelin että pidän kitani kiinni, mutta enpäs sitten pidäkään!


Mites muilla on mennyt ensikosketus tähän fandomiin, oletteko sarjan myötä tutustuneita vai jollakin muulla tapaa?

Kun sain tarpeeksi hyvän koneen kolmisen vuotta sitten, pelasin Witcher 3:sen läpi, ja se teki kyllä vaikutuksen. Koitin pelata myöhemmin myös kakkosta, mutta en päässyt paljon alkua pidemmälle kun en saanut välibossia hengiltä. :'D Mutta Wild Hunt on pelinä todella hyvä monilta muiltakin osin kuin tarinan kannalta, vaikka itselleni se elementti nyt olikin tärkein tunnelman lisäksi. Ja Wild Huntin lisäosat olivat ehkä ne, jotka nostivat koko pelikokemuksen lopulta yhdeksi parhaista mitä mulla on ollut. Erityisesti Hearts of Stone teki sielulleni hyvää traagisuudestaan huolimatta.

Kirjat luin ensimmäistä kertaa joskus sen jälkeen kun olin pelannut pelin. Sapkowskilla on tosi vahvoja maneererja kirjoittamisessaan, mikä välillä huvitti tahattomasti, välillä toisaalta ne toimivatkin. Itse voisin analysoida Emhyr var Emreisin hahmoa ikusuuksiin, koska mun mielestä kyseistä hahmoa usein kuvataan painottaen tiettyjä piirteitä tosi vahvasti (tämä tapahtuu esim. peleissä). Kiinnostuneena odotan, mitä sarja tekee hänen hahmonsa kanssa (ehkä mun pitää ficata Emhyristä. Hmm.).


Mites muilla, ootteko lukenut kirjoja ja miten luulette että niiden lukeminen/lukematta jättäminen on vaikuttanut kokemukseen sarjasta?

En olisi todennäköisesti itse pysynyt sarjassa mukana, jollen olisi lukenut kirjoja. Erityisesti kolme eri aikatasoa olisivat aiheuttaneet itselleni lisää harmaita hiuksia.

Suurin osa roolituksista oli hyviä, suurin murikka hampaanraossa on Cahir, koska noh. En koe että tämä näyttelijä vastaisi kirjojen hahmoa, mutta ei se onneksi maailmaani kaada. :D Mutta Cahir on ihana, ja tähän mennessä sarjassa hahmo on ollut lähinnä... creepy stalkkeri. Eikä yhtään niin kuuma kuin kuuluisi.

Itselläni sarjassa hiersi eniten suurien, pitkälle menevien elementtien muuttaminen: magiasysteemia oman näkemykseni kannalta vedettiin uusiksi (sarjassa annettiin ymmärtää, että magiaa ammennetaan jostain geneerisestä kaaoksesta, vaikka kirjoissahan sitä yritetään ensisijaisesti käyttää luonnollisista lähteistä, vaikka kaaoshan siellä takana on), ja esimerkiksi Fringilla Vigon rooli oli vedetty ihan uusiksi ja pohjustettu täysin eri tavoin, minkä voisin kuvitella vaikuttavan aika isoihin asioihin... Kirjoissahan jokusessa kohtauksessa Fringilla oli näkökulmahahmo, ja itse en näe kirjojen ja sarjan hahmoa samana. Ja se, miten Nilfgaardin velhot vaan tuhkasivat itsensä ilman mutinoita sai myös kyseenalaistavia reaktioita aikaan täällä päässä.
Spoiler: näytä
Eihän Nilfgaard pitkään kohdellut velhojaan hyvin, mutta varsinkin uuden keisarin aikana tämä kyllä tiedostaa magian arvon ja voiman, vaikka Emhyr haluaakin pitää sen oman peukalonsa alla, eikä antaa velhojen sooloilla. Koska pohjoisen kuningaskunnathan ovat niin velhojen vietävissä, että ei kuninkailla kovinkaan paljon ole lopulta ns. "oikeaa" valtaa (jolleivat sitten vaan säädä omiaan ja suututa velhoja). Ja Emhyr ainakin tietää, että Fringilla on mukana myöhemmin Lodgessa ja ja ja.


Mutta odotan innolla sitä, miten eri hahmot on roolitettu ja miten näyttelijät hommansa hoitavat. Geralt ja Valvatti olivat kyllä sarjassakin erinomaisia. Eniten pelottaa haltioiden kohtalo, koska villijahti on todella tärkeä juonen kannalta, ja en kestä jos hahmot näyttävät liian törkeiltä. :D
On ylipäätänsä paljon hahmoja, joita odotan kovasti näkeväni, ja joiden kohdalla voin pettyä pahasti.


Viimeinen toivomus -novelli aiheutti minussa vain ison NOPE-reaktion.

Täytyy sanoa, että itse en pidä novelleista läheskään niin paljon kuin useamman kirjan kattavasta, yhteneväisestä tarinasta. Jotkut taas tuntuvat arvostavan nimenomaan novelleja, mutta en ole heidän kanssaan samaa mieltä. :D Ja sarjaanhan on otettu tapahtumia jo ensmmäiselle kaudelle useammasta kirjasta, eikä kirjojen ja sarjan eteniminen tapahdu samaan tahtiin.
"I fuck for God, Exile. Who do you fuck for?"

flawless

 • H B I C
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 9 318
 • Folie à deux
Vs: The Witcher / Noituri / kirjat, pelit, tv-sarja
« Vastaus #9 : 02.04.2020 20:11:09 »
Lainaus käyttäjältä: Avaruuspiraatti
Koska mulla ei ollut valmiiksi kosketusta Noituriin, mulle Netflix-sarjan hahmopotretit on ne Ainoat Oikeat :D
Mulla taas pelit ovat muodostaneet käsitystä eniten, koska oon kuitenkin pelannut Wild Huntia ihan saakelin monta tuntia ja siksi sen kautta hahmottaminen tuntuu luontevimmalta. Kirjat kuitenkin aina jättävät paljon myös mielikuvituksen varaan. Ehkä eniten mua häiritsee se, että Triss ei olekaan punapää sarjassa, vaikka se käy ihan täysin järkeen kun sarja kuitenkin on kirjojen mukaan tehty eikä pelien. Päästyäni siis siitä yli tykkään kuitenkin Trissin näyttelijästä, hänessä on paljon sellaista trissmaista habitusta eli casting on siinä osunut kyllä hyvin. Geraltin castaamisen onnistumisesta en viitsi lähteä edes puhumaan, kun Cavill on niin hyvä Geralt ettei kukaan voisi sitä sen paremmin tehdä. Yenneferistä mulla on vähän kahtaijakoiset fiilikset, kun toisaalta hän on sarjassa jonkin verran pehmeämpi hahmo kuin mun mielestä kirjoissa tai peleissä. Suurimmaksi osaksi se kuitenkin varmaan johtuu siitä, että sarjoissa Yenille on kehitelty taustatarinaa, mikä lisää samaistumista ja ymmärrystä hahmosta, joten toisaalta mä kyllä tykkäänkin siitä ratkaisusta.

Yenneferin taustoista puheen ollen se mut yllätti sarjassa, kuinka paljon se painotti Yenneferin ja Cirin tarinan kertomiseen jo alussa. Tuntuu että sarjassa ei ole sama asetelma kuin kirjoissa alkuun ja peleissä, että Geralt on päähahmo, vaan on menty sitä reittiä että koko kolmikko on pääosassa. Toisaalta se on ihan kiva, mutta toisaalta mua vähän harmittaa se, kuinka vähälle Geraltin taustan kertominen sitten jäi. Olisin halunnut enemmän fokusta Geraltiin, kirjoissakin kuitenkin on paljon seikkailuja joissa tutustutaan häneen ilman muita hahmoja ja se toimii. Sarjan Geralt jäi siis suhteessa yllättävän etäiseksi, vaikka toisaalta tykkäsinkin siitä, että alusta alkaen alettiin punomaan näiden kaikkien kolmen tarinaa yhteen. Osin tämä liittyy tuohon mitä Juhos sanoi, että sarja ei kulje kirjojenkaan kanssa käsi kädessä vaan luovii omaa versiotaan tarinasta, mikä on toisaalta ihan virkistävää vaihtelua mutta toisaalta sitten taas tuntuu, että tarinassa on menty kirjojen tahtiin nähden jo ekassa kaudessa aika pitkälle. Viihdyttävä ratkaisu se on kyllä ollut ja toisaalta voi olla, että kirjoja mukailevampaa sarjaa ei jaksaisi niin intohimolla katsoa, ehkä sitä on kivempi katsoa sellaista missä on tarjolla joitakin yllätyksiä ja jotain uutta näkökulmaa. Sen sarja musta on tehnyt hyvin, että se on ottanut fandomin ja alkanut luovaksi sen kanssa, luonut siitä oman versionsa.

Lainaus käyttäjältä: Rosmariini
Olin ihan äärimmäinen completionisti, eli halusin löytää kaikki landmarkit ja aarteet, tehdä kaikki questit ja craftata kaikki itemit, niin tuossa vähän kesti. :"D Witcher 3 oli pelikokemuksena kyllä ihan huikea, ellei paras jota olen ikinä pelannut. Maailman laajuus häkellytti, ja myöskin se kaikki vapaus mitä omalla hahmolla saattoi tehdä. Tuon lisäksi toki peli on ihan uskomattoman kaunis niin visuaalisesti kuin auditiivisesti, ja harvoin on tultu uppouduttua yhtä syvällisesti mihinkään maailmaan. Lisäksi Gwent oli ihan parasta ja vielä pelin läpi pelattuani palasin useasti Gwentin pariin.
Mä olen ihan samanlainen ja siksi olenkin nauttinut Wild Huntista lisäreineen ihan hirveästi, kun tekemistä on niin paljon. Ainoa mitä mä en ole jaksanut tehdä on juurikin gwent :D Ja races-questit oon myös suurimman osan jättänyt tekemättä. Gwent on musta tylsää enkä jotenkin jaksa opetella tajuamaan sen mekanismeja, koska musta pelissä kaikki muu sisältö on niin paljon kiinnostavampaa. Mutta maailman laajuus oli kyllä joo ihan parasta! Ainoa mikä välillä kyllästytti oli se, että Skelligen point of interestit oli suurimmaksi osaksi vedessä, koska vesimatkustaminen oli musta tylsää ja ne kyssärit oli liiaksi toistensa kopioita (aina niitä ainaisia sirenien tai drownereiden vahtimia looteja), mutta muutoin nautin ihan hirveästi maailman tutkimisesta ja siitä jännityksestä, että mitä tällä kertaa eteen tulee.

Lainaus käyttäjältä: Rosmariini
Oma suosikkiquestini tuossa pelissä oli Hearts of Stone-lisäristä Scenes from a Marriage, koska se jotenkin kosketti minua syvällisellä tasolla ja oli lisäksi ihan uskomattoman kaunis ja samaistuttava, etenkin kun olen itse myös taiteilija kuten tuon questin päähahmo Iris.
Tää oli kyllä ihana! Muutenkin tykkäsin Hearts of Stonesta, siinä oli tosi hieno ja tuskallisen kaunis tarina.

Lainaus käyttäjältä: Rosmariini
Kirjoissa ja muissakin medioissa käsitellään taitavasti tosi monipuolisesti mielenkiintoisia aiheita kuten politiikkaa, tiedettä ja taidetta, ihmissuhteita ja hyvän ja pahan olemusta. Kaiken vielä kruunaa se vähän musta huumori.
Joo siis tämä! Mä tykkään kirjoissa kauheasti siitä, että niissä on suuria ja vaikuttavia teemoja sen fantasiaseikkailusetin tasapainoksi, mutta parasta kyllä on kirjojen musta huumori ja kirjoittajan erikoinen tapa kirjoittaa ylipäätään. Musta se on tosi uniikki, toisaalta tosi totinen kertoja mutta sitten siellä viljellään välillä kaikenmaailman kengänraiskaajaa ja muuta älytöntä kiroilua välissä :D Tykkään kovasti siitä, että osataan tarjoilla hienoa ja syvällistä sisältöä mutta sitten toisaalta myös hassutella välissä. Ja seikkailla tietenkin.

Lainaus käyttäjältä: niiina
Lainaus käyttäjältä: Ingrid
Ensin profiilikuva ja sitten Geraltin beba. Teet elämästäni vaikeaa, flaw. Minua ei myöskään yllätä sun gigoloiminen noissa peleissä, jostain syystä ei sitten yhtään! ;D
Myöskään minua ei tuo jostain kumman syystä yllättänyt yhtään! Nauroin ihan ääneen tuolle aloitusviestille ja eka ajatus olikin tyyliin "tosi yllättävää, flaw". :D
Voitteko sanoa että itse ette haluaisi nähdä Geraltia puuhissa kauniiden naisien kanssa mahdollisimman usein ;D (Haha te kyllä tunnette mut liian hyvin lol.)

“I’m better in small doses.” - Annalise Keating


corvus

 • ***
 • Viestejä: 75
Vs: Witcher / Noituri / kirjat, pelit, tv-sarja
« Vastaus #10 : 11.06.2020 15:04:33 »
Täytyy tulla jakamaan omia ajatuksia tänne kun päätin vihdoin aktivoitua finissä kommentoimaan ja Noituri on itselleni erittäin rakas (kirja)sarja.

Mites muilla on mennyt ensikosketus tähän fandomiin, oletteko sarjan myötä tutustuneita vai jollakin muulla tapaa?

Tutustuin kirjoihin joskus 2014-2015(?), ellei jopa aiemmin kun tuli käytyä kaikki kirjaston fantasiahyllyt läpi. Muistan, että viimeistä osaa eli Järven neitoa en päässyt lukemaan ensimmäisellä sarjan läpilukukerralla, koska suomennos ei ollut vielä ilmestynyt (se tosiaan ilmestyi 2016, ja samoin Myrskykausi vasta 2017). Rakastuin kirjoihin heti, ja tuli sitten ostettua pikkuhiljaa koko sarja omaan kirjahyllyyn. Näitä kirjoja pystyn lukemaan uudestaan ja uudestaan, koska aina löytyy jotain uutta mitä aiemmin ei ollut tajunnut. Pakko myös kehua kirjojen suomennosta, se on mielestäni erittäin onnistunut. Jos joku harkitsee kirjojen lukemista, niin suosittelen lukemaan suomeksi! Netissä on myös kiertänyt huhua siitä, että englanninkielinen versio ei olisi niin hyvä, mutta itse en niitä ole lukenut. Parastahan olisi tietysti osata puolaa jotta voisi lukea täysin alkuperäiset teokset ::)

Vuosien varrella on tullut seurattua ensin huhuja sarjasta, sitten sarjan roolitusta ja kaikkea muuta sarjaan liittyvää uutisointia. Pelit eivät ole niin kiinnostaneet, koska en muutenkaan videopelejä kauheasti pelaa. Pelasin kuitenkin tuon The Witcher 3: Wild Huntin pääjuonen tässä keväällä läpi, ehkä vähän sarjan innoittamana. Nautin pelistä koska hahmot ja maailma olivat tuttuja, mutta en tiedä olisinko sitä muuten jaksanut pelata. Kirjojen päätös oli mielestäni niin hyvä, että pelien jatkama tarina tuntuu hieman turhalta. Kirjat on tosiaan mulle canon ja kaikki muu menee vähän sen ulkopuolelle, vaikka sarja ja pelitkin ovat hyviä. En ole ihan samaa mieltä kaikista sarjan ja pelien valinnoista, joten jätän ne omaan arvoonsa.

Mites muilla, ootteko lukenut kirjoja ja miten luulette että niiden lukeminen/lukematta jättäminen on vaikuttanut kokemukseen sarjasta?

Olisin halunnut lukea kirjat uudelleen ennen sarjan katsomista, mutta kirjat olivat (ja ovat edelleen, pitääkin pyytää ne takaisin) lainassa veljelläni. Edellisestä lukukerrasta taitaa olla vajaa vuosi, joten olin ehtinyt onnellisesti unohtaa aika paljon kaikkea ennen sarjan katsomista. Huomasin kuitenkin, että sarjaa oli helpompi seurata kun tiesi edes jotain. Toisaalta koska ihan kaikkea ei ollut muistissa, tuli aika usein mietittyä että hei, mites tää nyt niissä kirjoissa menikään. Silloin kun ensimmäiset uutiset roolituksista tulivat, olin hieman epäileväinen Cavillin sopivuudesta Geraltin rooliin. Noh, sarjaa katsoessa sitten mielipide muuttui ihan täysin, Cavill on täydellinen Geralt <3. Hän taisi jossain haastattelussa kertoa, että on itsekin kirjojen ja pelien fani, ja sen huomaa. Yennefer sen sijaan oli pieni pettymys, ja komppaan tätä:
Lainaus käyttäjältä: flawless
Yenneferistä mulla on vähän kahtaijakoiset fiilikset, kun toisaalta hän on sarjassa jonkin verran pehmeämpi hahmo kuin mun mielestä kirjoissa tai peleissä. Suurimmaksi osaksi se kuitenkin varmaan johtuu siitä, että sarjoissa Yenille on kehitelty taustatarinaa, mikä lisää samaistumista ja ymmärrystä hahmosta, joten toisaalta mä kyllä tykkäänkin siitä ratkaisusta.
Yen olisi kaivannut vähän vahvempaa tulkintaa, mutta ehkä sarjan seuraavilla kausilla nähdään myös sitä. Valvatti taas sarjassa oli uusi lempparini! Kirjoissa en hänestä niin pitänyt, mutta sarjan Valvatti oli onnistuttu saamaan paljon mukavammaksi ja vähemmän ärsyttäväksi :D Pitäis tosiaan lukea kirjat vielä uudestaan näiden sarja!Valvatti-lasien läpi niin näkisi muuttuuko mielipide myös kirja!Valvatista.

Olen samaa mieltä siitä, että sarjan asetelma oli erilainen kirjoihin nähden. Tavallaan sitä aina toivoisi että kirjoista tehtävät sarjat tai elokuvat noudattaisivat orjallisesti kirjan juonta ja hahmojen persoonat säilyisivät täysin samoina, mutta se taitaa olla mahdotonta. Kai sitä silti saa haaveilla :D Mua kiinnostaa nähdä miten sarja lähtee viemään tarinaa tästä eteenpäin, kun eka kausi tuntui jossain määrin vaan pomppivan paikasta toiseen. Muutenkin harmitti se, että novelleihin oli yhdistelty tapahtumia pidemmältä kirjoista, vaikka novellien pohjalta olisi voitu tehdä ihan itsessään viihdyttäviä jaksoja. Ymmärrän kuitenkin, että se ei välttämättä tähän sarjaformaattiin olisi sopinut, kun tarkoituksena on edetä siihen pidempään tarinaan.

Mitä luulette, miten sarja lähtee kehittymään tästä ensimmäisestä kaudesta eteenpäin? Mitä odotuksia teillä on tuleville kausille?

Itse odotan näkeväni lisää Ciriä, ja erästä vähän pidemmällä kirjoissa tapahtunutta Geraltin & (uusien) kumppaneiden seikkailua, vaikka sitä saattaa hetken joutua odottamaan. Niin ja lisää Valvattia ehdottomasti!

flawless

 • H B I C
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 9 318
 • Folie à deux
Vs: Witcher / Noituri / kirjat, pelit, tv-sarja
« Vastaus #11 : 20.12.2020 11:21:26 »
Tää on ihan puhdas rageviesti, koska hitto että oon turhautunut tuohon peliin :D Pelailen siis new game plussalla uudelleen tuota nyt läpi ja oon Wild Huntin ihan loppusuoralla, mutta kumpaakaan lisäriä en ole vielä aloittanut tällä läpipeluukerralla. Ja tajusin juuri, että mun kohdalle on iskenyt sellainen kiva pikku bugi, etten voi kehittää cat school gearia loppuun asti : )))))) Tosiaan bootsien osalta oon jämähtänyt, koska mastercrafted bootsien diagrammia ei näy mun hallussani, vaikka oon sen oikeasti löytänyt, niin en pysty tekemään niitä. Menin vielä uudelleen sinne mistä se diagrammi löytyy, ja seisoin sen arkun edessä, mutta sitä ei pysty lootaamaan koska se on jo tyhjennetty, mutta silti mulla ei sitä diagrammia ole. Oon aina pelannut feline setillä tätä, koska se sopii parhaiten mun taistelutyyliin ominaisuuksiltaan, niin vituttaa kun en saa koko settiä kehitettyä loppuun asti, koska jää bonukset sitten saamatta kun setti on vajaa. Tuli kunnon ragequitit ja tajusin vieläpä vasta tosi paljon sen jälkeen kun olin nuo diagrammit etsinyt, että sitä yhtä ei näy, niin en voi ladata pelin aiempaa tallenustakaan enää ja kokeilla auttaisiko se. Nielin pettymykseni ja heitin päälle sitten wolf school gearit, kun kerään nekin loppuun asti joka tapauksessa, mutta oisin kyllä halunnut pelata catilla niin kuin aikaisemminkin :D Sapettaa ihan hulluna ja alkaa pikkuhiljaa mennä hermo tämän pelin bugeihin. Mulla on joidenkin questien kanssa ollut myös ongelmia, mutta tämä on kyllä ärsyttävin bugi jonka oon kohdannut. Esim. se oli musta ihan hupaisaa, kun objective oli get on a boat ja olin paatin vieressä, mutta peli lagasi niin, että se vene leijui metrin verran veden pinnan yläpuolella. Uin sen alta moneen kertaan ja se vaan leijui siinä taivaalla mun yläpuolella, vähän oli mahdoton sen kyytiin päästä :D Mutta tässä ei kyllä riitä ihan samalla lailla huumoria. Aaargh. Voiko joku tulla jakamaan vittumaisia/hauskoja/whatever bugeja ja kokemuksiaan niiden kanssa, niin ehkä tulee parempi mieli kun saan vertaistukea tän kanssa :D
“I’m better in small doses.” - Annalise Keating