Kirjoittaja Aihe: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2  (Luettu 140195 kertaa)

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 3 297
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #640 : 24.08.2018 14:11:26 »
Olen useamman kerran jäänyt miettimään sitä, että miksi köyhät taikovat perheet eivät enemmän muuttaneet esineitä toisiksi tms. jos kerran vain kaksi asiaa ei ole taiottavissa 1. raha ja 2. ruoka, niin mitähän muita taikasääntöjä onkaan olemassa, että Weasleyn köyhä perhe ei voinut taikoa vaikkapa lisää vaatteita esim. joistain suurikokoisista raparperinlehdistä tai muuta sen tyylistä. Miksi Ron joutui tosiaan pukemaan neljännellä luokalla sen karmean ja nolon juhlakaavun ylleen?
Jos niin olisi, niin velhot olisivat varmaan jo poistaneet köyhyyden maailmasta. ;) Varmaan siihen pätee joku kaiken tasapaino, että vain yksittäisiä asioita voi muuttaa taikomalla, tai kenties taitava velho näkee esineestä, että se on taiottu joksikin muuksi... Jolloin köyhän prameilu mukarikkaana vain tekee tilanteesta nolomman?

Voi myös olla, että Ronin juhlakaapu ei ollut oikeasti ihan niin nolo kuin hänen itsensä mielestä. Ja kenties ikätovereiden. Tietysti Rowin tarkoituksena on ollut korostaa näillä jutuilla yhteiskuntaluokkien eroja velhoväenkin keskuudessa, mutta jos näin ihan fandomin sisällä kuvitellaan, niin onhan se vähän hassua, ettei kukaan kaverikaan auttanut Ronia esim. hankkiutumaan eroon röyhelöistä tai muuttamaan edes väriä muodikkaammaksi, tuskin se olisi kovin vaikeaa ollut? Itse olisin Ronin sijassa varmaan mennyt pyytämään kaikessa hiljaisuudessa apua McGarmiwalta, Minervahan oli heille vähän niin kuin se oma opettaja ja hallitsi muodonmuutokset hyvin.
I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

carrowfan

 • Hah, respect
 • ***
 • Viestejä: 373
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #641 : 15.11.2018 18:26:39 »
Toi on kyl totta. Vasta nyt rupes ajattelee tolleen et ehkä Rowling halus luoda niit yhteiskuntaeroi, koska niitähän on oikeastikin.
"Papereissa 20, henkisesti 17"

Ilomiete

 • ***
 • Viestejä: 337
 • Ava Crystedin, joulukalenterista
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #642 : 06.01.2019 10:53:56 »
Feeniksin killassa salaperäisyyksien osastolla kuolonsyöjä loitsi Hermioneen jonkun violetilta liekiltä näyttävän loitsun, niin onko tästä tietoa mikä loitsu/kirous kyseessä?

suomenkielisessä versiossa sivulla 956

//oiskohan tän pitäny tulla kysymyksiä pottereista osioon?
orbis unum

Winga

 • ***
 • Viestejä: 1 823
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #643 : 28.01.2019 10:36:46 »
Ilomiete, uteliaisuudesta päädyin googlaamaan ja sitä ei näemmä oo nimetty. PotterWikiassakin se on vaan Antonin Dolohov's curse. Yllättävän pitkä sepustus mutta nimetön kirous kuitenkin.
"I ate breakfast five years ago and I'm still full."

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 607
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #644 : 12.03.2019 08:09:48 »
Kuuntelen parhaillani Salaisuuksien kammiota äänikirjana. Siinä väitettiin, että Ron oli menossa Kiellettyyn metsään ensimmäistä kertaa silloin kun hän Harryn kanssa seurasi hämähäkkejä. Olihan Ron siellä jo ollut. Hieman myös hämmensi se, että ykköskirjassa Hagrid sanoo Toran olevan Kielletyssä metsässä melkoinen jänishousu koiraksi ja silti Harry ottaa sen vartavasten mukaan hämähäkkikeikalle. No, tuossa vaiheessa piski tarvitsi ulkoilutusta, kun Hagrid oli edellisenä iltana haettu pois koululta. Minua vähän hymyilytti kun mainittiin Hämäkäkin vaimo nimineen kaikkineen, kun en ollut tuollaista hauskaa yksityiskohtaa muistanutkaan. Myhäk ;-)

Myös kakkoskirjan alussa tulee ilmi, ettei Harrylla ole tässä vaiheessa vielä hajuakaan missä ja millä tavalla Malfoyt asuvat. Piileskellessään Burkes&Borgesin kaapissa Harry vasta alkaa ajatella, että Draco sopisi asumaan johonkin kartanoon.

Sitten huomasin yksityiskohdan, jota elokuvat olivat vähän sotkeneet mielessäni. Valedron aikana koulun rehtorina oli siis Armando Dippet ja Dumbledore oli professorina. Dumbledore oli siis kuitenkin se koulun professoreista, joka kävi tervehtimässä Tom Valedroa orpokodissa ennen koulun alkamista? Tämä selvinnee myöhemmistä kirjoista. Jotenkin oli jäänyt mielikuva että Dumbledore oli jo silloin rehtorina, mutta eipäs vain ollutkaan.
« Viimeksi muokattu: 12.03.2019 08:17:47 kirjoittanut Fairy tale »

Tundra

 • ***
 • Viestejä: 338
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #645 : 12.03.2019 08:56:48 »
Kuuntelen parhaillani Salaisuuksien kammiota äänikirjana. Siinä väitettiin, että Ron oli menossa Kiellettyyn metsään ensimmäistä kertaa silloin kun hän Harryn kanssa seurasi hämähäkkejä. Olihan Ron siellä jo ollut.
Miten niin oli ollut? :) Jos mietit sitä, kun Viisasten Kivessä porukkaa lähetetään Kiellettyyn metsään jälki-istuntoon, niin eihän Ron siellä silloin ollut. Siellä olivat Harry, Hermione, Neville ja Draco. Näin ainakin kirjoissa - siitä en osaa sanoa, onko leffassa asia toteutettu toisin.

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 607
Vs: Potter-kirjoissa mieltäni jäi vaivaamaan.... #2
« Vastaus #646 : 12.03.2019 09:08:43 »
Tundra, tiiätkö. Ei siitä ole kuin reilu kuukausi, kun kuuntelin äänikirjana ykköskirjan ja miksi ihmeessä pääni on näin laho, että olin ihan varma että Hermione oli se, joka ei ollut mukana vaan Ron! Siinä tapauksessa kakkoskirjan ajatus on looginen, mutta tässä alkaa epäillä kohtaa omaa henkilökohtaista kovalevyä ja sinne tallentunutta väärää muistikuvaa.  (Ai kamala kun vanhuus ei tule yksin).  :)