Kirjoittaja Aihe: Welcome to the panic room  (Luettu 14959 kertaa)

repa

  • ***
  • Viestejä: 551
Welcome to the panic room
« : 19.04.2019 21:51:07 »
WELCOME TO THE PANIC ROOM

Piirtäminen on terapiaa.
Tunteiden oksennusta paperille kuvaksi.
Mielenmaisemia, jotka kertovat tarinaa.


Suurin osa töistäni on kurkistuksia traumamieleen. Käsittelen piirtämällä tunnetiloja, usein ne ovat ahdistavia.
ORIGINAALIT


Lyijykynätyöt:

Anna anteeksi, äiti, K-15
varoitukset: huumeiden piikittäminen
lyijykynätyö vuodelta 2017

Leikki, K-15
varoitukset: teräase, viittauksia väkivaltaan
lyijykynätyö vuodelta 2017

Vaihtoehto, K-18
varoitukset: itsetuhoisuus
lyijykynätyö vuodelta 2017

Ulospääsy, K-18
varoitukset: itsetuhoisuus
lyijykynätyö vuodelta 2017

Toivo paremmasta, S
lyijykynätyö vuodelta 2017


Tussityöt:


Riutunut, K-15
varoitukset: tulkinnanvarainen syömishäiriö ja/tai väkivalta
tussityö vuodelta 2018

Elossa?, K-15
tussityö vuodelta 2018

Ylikuormitus, K-18
varoitukset: tulkinnanvarainen itsetuhoisuus
tussityö vuodelta 2018

Kosto, K-11
tussityö vuodelta 2019

Pärjäävä, K-11
tussityö vuodelta 2019

Hän, S
tussityö vuodelta 2019

Roskiin, K-18
varoitukset: itsetuhoisuus
tussityö vuodelta 2019

*

Kikatus, S
Brushmarker-tussityö vuodelta 2017

Ompeleet, S
Brushmarker-tussityö vuodelta 2017

Poisonous, S
Brushmarker-tussityö vuodelta 2018

Sisältä kuollut, S
Brushmarker-tussityö vuodelta 2017


Maalaukset:

Kielletty hedelmä, S
Akryylityö vuodelta 2017

Poika, S
Akryylityö vuodelta 2017
« Viimeksi muokattu: 20.04.2019 18:13:40 kirjoittanut repa »

summerblue

  • Vieras
Vs: Welcome to the panic room
« Vastaus #1 : 19.04.2019 22:08:32 »
Okei, sanottakoon ensin, että tekstien kommentointi on enemmän omaa alaani. Taidetta en itse harrasta ja koen, että mulla ei ole siitä tietämystäkään, mutta teki mieli jotain sanoa, kun näitä katselin.

Sulla on kiinnostava piirustustyyli. Aika vähäeleinen sellainen. Joitain töitä oikeasti hätkähdin, jopa pelästyin ja tarkoitan tämän positiivisena kommenttina. Hätkähdin samalla tavalla kuin hyvää kauhuelokuvaa ja pidän kauhusta genrenä.

Otetaan esimerkiksi vaikka tuo Kosto. Tämä kuva on periaatteessa suht yksinkertainen, mutta kertoo kuitenkin tosi paljon ja katsojaa jää mietityttämään, että mitä tässä taustalla on tapahtunut. Toinen suosikkini on Vaihtoehto. Tämä oli myös sellainen kuva, jota jäin katselemaan pidemmäksi aikaa. Siinä on jotain hypnoottista. Useammassa sun työssä on hahmo, jolla on tuijottavat, pelottavat silmät. Tykkäsin tuosta yksityiskohdasta todella paljon.

Nämä lyijykynällä sekä tussilla tehdyt työt iskivät itseeni jostain syystä enemmän kuin nuo brushmarker-tussityöt. Viimeiset eivät vain itseäni samalla lailla puhutelleet ja mietityttäneet.

Kiitos!

repa

  • ***
  • Viestejä: 551
Vs: Welcome to the panic room
« Vastaus #2 : 20.04.2019 18:16:55 »
summerblue: Kiitos kommentista! Tosi ihanaa kuulla, että tykkäät mun tyylistä ja että oon onnistunut hätkähdyttämään! Musta on aina positiivista, jos omilla taiteiluilla saa toisissa herätettyä jotain tuntemuksia. Kivaa myös kuulla, että kuvat saivat pohtimaan taustoja ja että olen onnistunut jopa vangitsemaan. Wau! Ihan sanattomaksi menee, kun saa tällaista kommenttia!

Pakko myöntää, että nuo brushmarker-työt eivät ole munkaan suosikkeja, mutta pakko oli muutama laittaa silti esille, kuten maalauksiakin. Enemmän koen omakseni nuo terävät tussityöt, koska niissä oma tyyli on muodostunut aika vahvaksi ja koen saavani niihin eniten tunnetta mukaan.

***

Tässä uusinta työtä!

Roskiin, K-18
varoitukset: itsetuhoisuus
tussityö vuodelta 2019

Avaruuspiraatti

  • varattua puraisi
  • ***
  • Viestejä: 2 241
Vs: Welcome to the panic room
« Vastaus #3 : 14.05.2019 20:22:25 »
Aiheet ovat rankkoja ja ahdistaviakin, mutta omista tunteista, ajatuksista ja kokemuksista kumpuavat piirustukset ovat aina tietyllä tapaa merkityksellisempiä. Minä en ihan allekirjoita sellaista ajattelutapaa, että kaiken hyvän taiteen pitäisi lähteä rankasta taustasta ja mt-ongelmista, vaan ennemminkin ajattelen, että jos kuva tuottaa jonkinmoisia tuntemuksia piirtäjälleen (oli ne millaisia tahansa, kivoja tai epämukavia, suuria tai ihan pieniä), niin silloin kuvalla on heti enemmän merkitystä. Näistä kuvista välittyy tämä merkityksellisyys, vaikkei lukisikaan ensin alkutiedoista, että oot piirtänyt nämä tunnetilojen käsittelyn tiimoilla.

Sulla on hyvin omaperäinen piirtotapa ja varmasti tunnistaisin sen myöhemmin uudestaan, jos sattuisin törmäämään sun piirustuksiin jossain ilman, että siinä olisi sun nimi mukaan liitettynä. Sun kehityksenkin huomaa, kun vertaa noita kahden vuoden takaisia piirustuksia uudempiin. Uskaltaisin väittää, että sulla on omanlainen tyyli vahvistunut tuossa ajassa, ainakin kun näin katsojana arvioi. Tykkään yksityiskohtien määrästä! Nostan hattua, koska tiedän, että pienen (tai vähän isomman) piiperryksen tekemiseen kuluu aina aikaa. Toisaalta se voi myös olla ihan terapeuttista, kun näin ihan omasta kokemuksesta puhun.

Kosto-kuva on musta hieno esimerkki sellaisesta sekavasta mutta samaan aikaan mietitystä yksityiskohtaisuudesta. Ihan ensinäkemältä voisi ajatella, että tuollaista "suttua" on pistetty miten sattuu, mutta kun pysähtyy katsomaan kuvaa, sieltä näkee selkeitä muotoja, jotka tekee kuvasta ymmärrettävän katsoa. Kaupunkia peittävät liekit on aavistuksen erilaisilla kynänvedoilla piirretty kuin sen ylle nouseva savu tai maankamara. Hahmo erottuu hyvin täydestä taustasta valkoisten kasvojensa ansiosta sekä hiusten ja hupparin erityylisistä kynänvedoistavedoista.

Näistä piirustuksista pidän eniten Roskiin-kuvasta. Siinä on valon ja varjon kova ero tekee kuvasta karmivamman, jos se ei pelkän aiheensa perusteella sitä jo ollut. Myös oikean silmän (katsojan puolelta kun katsoo) jättäminen valkoiseksi antaa kuvalle oman silauksensa. Tämänkin kohdalla taas voin vain ihastella, miten olet jaksanut niin paljon käyttää aikaa noihin varjostuksen kynänvetoihin!

"I am as constant as a northern star."
"Constantly in the darkness, where's that at?"