Kirjoittaja Aihe: Vielä, S,angst, one-shot  (Luettu 1466 kertaa)

Adiqhi

  • ***
  • Viestejä: 29
Vielä, S,angst, one-shot
« : 14.07.2007 20:50:23 »
Nimi: Vielä
Kirjoittaja: Adiqhi
Genre: Angst
Ikäraja: S
A/N: Lyhyt one-shot, joka kuuluu taas näihin yhdeltä seisomalta kirjoitettuihin. Kommentit rokZ.Vielä

Yrität ryömiä sitä pakoon. Juosta piiloon, karata, mutta se ei ole mahdollista. Leikit olematonta, toivot, ettei kukaan huomaisi, mutta tiedät että näin ei ole. Häpeä seuraa kuin varjo. Se on kuin viitta, joka peittää sinut kokonaan. Et saa karisteltua sitä yltäsi, se on osa sinua.

Kiristät tahtiasi. Se ei auta asiaa. Tuskan kyyneleet polttavat silmäkulmissasi. Tahdot pois, kauas pois. Kunpa voisit vain kadota. Olla näkymätön. Kaukana täältä. Etsiä onnea. Tosin et ole enää pitkiin aikoihin edes uskonut onneen. Onko sellaista edes olemassa?

Pakoilet totuutta, tiedät että et voi pakoilla sitä loputtomiin. Joudut vielä kohtaamaan sen. Murtua sen edessä, alistua. Pyrähdät juoksuun. Polttavat kyyneleet valuvat jo poskillesi. Kuulet ääniä. Vilkaiset oikealle ja näet ihmisiä. Käännät katseesi nopeasti maahan ja juokset jokaisella voimanrippeelläsi eteenpäin. Vihdoin äänet lakkaavat, mutta se ei riitä.

 Jatkat juoksuasi, kunnes sinun on pakko hidastaa. Pysähdyt hetkeksi ja katselet ympärillesi. Yrität peittää sen, nielaista sen alas takaisin mahan pohjalle, mutta epäonnistut. Et voi sysätä pelkoa syrjään. Se nousee esiin kuin käärme, joka luikerrellen myrkyttää mielesi. Tunnet sen etenevän kehossasi. Sinun on turha yrittää estää sitä, se on jo saanut sinut.

Kumarrut maahan, painut pieneksi keräksi. Et jaksa enää toivoa, sehän on menetetty jo aikoja sitten, jos sitä on koskaan ollutkaan. Painaudut vasten kylmää betoniseinää, hämärä nielaisee hahmosi, mutta hakeudut pimeään. Suljet silmäsi, kuin se olisi pakotiesi pois täältä. Tiedät yrityksesi turhaksi, mutta se helpottaa oloasi.

Yksin. Ehkä vielä joskus voit saavuttaa sen mitä etsit. Mitä olet etsinyt koko elämäsi, mitä varten olet pakoillut ja pelännyt. Ehkä vielä joskus voit tuntea sen onnen, jonka olet aina halunnut löytää. Vielä joskus voit unohtaa pelkosi ja antaa häpeän poistua kehostasi. Vielä joskus voit kohdata totuutesi ylväästi tuntematta pelkoa. Vielä joskus löydät rauhan.
« Viimeksi muokattu: 11.11.2014 15:55:11 kirjoittanut Snoop. »

Scarlett

  • ***
  • Viestejä: 1 254
  • If inconvenient, come anyway
Re: Vielä, PG,angst, one-shot
« Vastaus #1 : 03.02.2008 23:31:01 »
Hienoa, en voi muuta sanoa. Tämä on kauniisti ja elävästi kirjoitettua tekstiä. Sen huomaa siitä, että lukiessani tätä minulle tuli jonkin verran ahdistava olo, sait siis hyvin välitettyä tekstisi tunnelmaa lukijoihinkin. Bravo. <:

Nuo ensimmäisen kappaleen lopun metaforat ovat hyvin keksittyjä, min pidin niistä. Hauskasti olet jättänyt lukijan oman mielikuvituksen varaan sen, että mitä tämän one-shotin henkilölle on oikein tapahtunut tai tulee tapahtumaan. Minulle tuli tätä lukiessa jostain mieleen, että tuo henkilö olisi tappanut jonkun, mutta se nyt tuskin on asian oikea laita.

Lopetus tässä on juuri hyvä. En osaa selittää kunnolla, mutta se on sellainen pysäyttävä ja siitä tietää, ettei teksti jatku enää.

Kiitoksia hienosta one-shotista.

Dionysos

  • ***
  • Viestejä: 432
Re: Vielä, PG,angst, one-shot
« Vastaus #2 : 04.02.2008 10:43:24 »
Voi juma! Tää oli todella hyvä!! Tykkään tästä!!! Tää oli niin ahdistavan tollanen.. Upeasti saat kyllä lukijan "mukaan". O__o Mitäköhän mä selitän?

(saako tätä ideaa käyttää maalauksessa? Tää jotenkin inspasi..)

Mutta wau! Todellkin tykkäsin! (ja taas pelkkää ihkutusta  :roll: )
Inn gjennom min sjel den sorte angst river

På de mosegrodde steiner de seg viser
Når nattemørket har senket seg over
Ekkoene... fra deres grufulle jamring
Endeløst... du kan høre


//Palasiksi revitty Dionysos on lupaus elämästä....-Friedrich Nietzche