Kirjoittaja Aihe: 3 syytä kieltää tunteensa | L/J | S  (Luettu 2950 kertaa)

Cranberry

 • ***
 • Viestejä: 4
3 syytä kieltää tunteensa | L/J | S
« : 29.03.2009 20:25:01 »
Nimi: 3 syytä kieltää tunteensa
Kirjoittaja: Cranberry
Genre: romance (?)
Ikäraja: S
A/N: osallistuu "3 kertaa kun"-haasteeseen. Eka ficcini ikinä ja sen huomaa ylipitkistä lauseista, kielioppivirheistä ja sekavasta juonesta (;

1. syy: Temperamentti

Lilyn päivä alkoi huonosti, ja syynä tähän oli -yllätys yllätys- James Potter. Potter oli seurannut häntä heti aamusta tytön ollessa matkalla Suureen Saliin pommittaen häntä treffikutsuilla ja lähentely-yrityksillä. Nyt matkalla Suureen Saliin oli ainoastaan Lily, Potter joutui suuntaamaan kurssinsa Sairaalasiipeen. Lily ei vain voinut kiivaudelleen mitään. Aamuisin hän usein päätti olla hieman kiltimpi, hieman suvaitsevaisempi ja hieman kohteliaampi Potteria kohtaan, joka sentään yritti käyttäytyä herrasmiehen tavoin. Ja yhtä usein hän kiivastui parista vähän liian itsetietoisesta lauseesta, kuten "Evans, näytät varmaan siksi noin ärtyneeltä, koska olet nähnyt koko yön levottomia unia minusta". Lily ei vain pystynyt sanomaan Jamesille suostuvansa mielellään Tylyahokutsuun tai yhteiseen aamiaiseen nähdessään ne itsevarmat kasvot. Oli paljon helpompaa käyttää uusia loitsuja Potterin vahingoittamiseen.
Ehkä hän yrittäisi hieman lujemmin hillitä itsensä ensi kerralla. Tai sitten ei.

2. syy: Oikeudentunto
Oli sateinen lauantaiaamu ja Tylypahkan aamiaisaika oli juuri päättymässä. Oppilaita virtasi käytävälle matkalla omiin tupiinsa. Vain eräs nelikko poikkesi muusta joukosta. Nelikkoon kuuluivat James Potter, Sirius Musta, Remus Lupin ja Peter Piskuilan. Heidän huomaamattaan seuraamaan lähti eräs pahaa-aavisteleva punatukkainen tyttö. He taas seurasivat erästä Luihuispoikaa alas tyrmiin vievälle käytävälle. Poika huomasi, että häntä seurattiin ja kääntyi ympäri. Samassa James huusi:"Hei Ruikuli, et tainnut tajuta meidän selvittäneen, kuka räjäytti aamiaiseni äsken?" ja langetti Tarantallegro-loitsun yllätetyn, mutta samaan aikaan hyvin vihaisen pojan päälle, joka yrityksestään huolimatta ei kyennyt puolustautumaan. Pojan jalat alkoivat stepata villisti naaman vääntyessä vihan ja nöyryytyksen sekaiseen ilmeeseen. Samassa paikalle juoksi erittäin vihainen punapää läppäisten Potteria kasvoihin. "Lily, älä viitsi, pidimme vain hauskaa. Ruikuli on inhottava ja hengailee kuolonsyöjäjengissä, voiko pahempaa olla?", James sanoi hieman vaikeasti, sillä lyönti ei ollut ollut mitenkään helläkätinen. "Voi olla, sinä ja sinun kaltaisesi", sähähti Lily vilkuillen halveksivasti myös muita kelmejä." Ja muistaakseni emme ole ystäviä, joten se on Evans sinulle".Lopetettuaan huutamisen Lily käänsi katseensa lapsuudenystäväänsä Severukseen joka hieroi vasenta jalkaansa tuskainen ilme kasvoillaan.Lilyä oksetti. Miten joku voikin, olkoon sitten vaikka koulun parhaimmannäköisin ja hurmaavin poika kiusaamassa nykyään aika röyhkeää jästisyntyisten vihaajaa, loihtia huvikseen toisiin ilkeitä loitsuja, ja sen jälkeen kuvitella hurmaavansa hänet?

3. syy: Tunnustaminen
Lily Evans makasi selällään sängyssä joka sijaitsi Rohkelikkotornissa. Hän mietti, mietti edelleen, vaikka viime öinä hän ei ollut paljon muuta tehnytkään. James Potter oli muuttunut viimeistä Tylypahka-vuotta edeltävänä kesänä hyvin paljon edukseen. Lily oli aina pitänyt pojan hyvistä ominaisuuksista; huumorintajusta, ulkonäöstä ja älystä, Sitä älyä Potter ei kuitenkaan ollut nuorempana turhaan käyttänyt, mutta nyt hän oli hieman vakavampi ja arvosti muitakin kuin itseään. Severustakaan hän ei ollut kiusannut moneen viikkoon. Lily kuitenkin tiesi, että myöntyessään treffeihin tai vastatessa suudelmaan hän ehkä palaisi ensimmäiseen syyhyn, ylpeyteen, nähdessään voittajailmeen Potterin kasvoilla ja saattaisi kiivastuessaan pilata kaiken. Sitä paitsi jokainen, joka tunsi Lily Evansin ja James Potterin, piti kuviota “Lily/James” hyvin toivottavana. Lily tiesi sen olevan jo varsin yleinen vitsi. Lily ei ollut koskaan hävennyt itseään kunnolla, joten tästä kerrasta saisi tulla ensimmäinen. Punapää asteli rappuset alas oleskeluhuoneeseen ja vastasi myöntävästi Jamesin epätoivoiseen “Lily, toisen kerroksen neljäs luutakomero vartin kuluttua?” heittoon, jonka Potter itsekin tiesi mahdottomaksi. Tyynen rauhallisesti Lily jätti pyörtymispisteessä olevan Jamesin nojaamaan pöydänjalkaan hänen pudottuaan nojatuolista yllätyttyään vastauksesta ja lähti kävelemään kohti uloskäyntimuotokuvaa.  “Sinnikyytesi taidettiin palkita, Sarvihaara”, Sirius sanoi, hän nimittäin oli toipunut ihmetyksestä ensimmäisenä. Turhaan hän kuitenkin puhutteli Jamesia, sillä hänen ainoa ajatuksensa oli päästä ulos Lilyn perään.Ja jo muutaman minuutin kuluttua James suuteli tyttöä kiihkeästi. Ensimmäistä kertaa selviten ilman Sairaalasiipi-reissua.
« Viimeksi muokattu: 25.07.2017 19:37:27 kirjoittanut Ingrid »

Surkusiipi

 • Vieras
Vs: 3 syytä kieltää tunteensa
« Vastaus #1 : 29.03.2009 22:37:35 »
Ihan hyvähän tämä oli, varsinkin ensimmäiseksi ficiksi,  tekstikin oli ihan sujuvaa... :)

Lainaus
" Ja muistaakseni emme ole ystäviä, joten se on Evans sinulle"
Tosin tämä on kyllä ehkä maailman kulunein hokema kaikissa Lily/James-ficeissä. Niinjoo, ja noiden lainausmerkkien sisään kuuluisi piste. Sama virhe oli muissakin kohdissa, mutta ei kuitenkaan mitenkään hirveästi häirinnyt lukemista.

Muuten oikein hyvä, kuten jo sanoin. Tuo Sairaalasiipi-juttu oli hauska lopetus. ^^

pihlajanmarja

 • Cool, jee jee
 • ***
 • Viestejä: 1 717
Vs: 3 syytä kieltää tunteensa
« Vastaus #2 : 30.03.2009 13:59:05 »
Tämä oli tosi hyvä! (: Tosiaan, tuo "Se on Evans sinulle" on todella kulunut lause, mutta joskus sitä ei vaan voi välttää. :D Hyviä syitä olet keskinyt, ja pidin siitä, ettei Lily oikeasti vihannut Jamesia ja sitten vaan yhtäkkiä maagisesti huomannut rakastavansa tätä, vaan se jo alun alkaen tykkäsi sen hyvistä puolista, mutta huonoja puolia oli vaan liikaa. Jatka vaan kirjoittamista! :)

Ai niin, tähän olisi ehkä voinut laittaa vähän kappalejakoja, vaikka pistää vuorosanat erillisille riveille, mutta ei se kyllä mitenkään haitannut lukemista.

Yhden virheen huomasin:

Lainaus
-- jonka Potter itsekkin tiesi mahdottomaksi.

Itsekin kirjoitetaan yhdellä k:lla.

Tykkäsin! ;D
I've got blisters on my fingers!

Cranberry

 • ***
 • Viestejä: 4
Vs: 3 syytä kieltää tunteensa
« Vastaus #3 : 30.03.2009 19:07:35 »
Kiitos kommenteista =)

Huomasin itsekin tarinani melko kliseiseksi, ehkä kirjoitettaessa se tuntui jotenkin "turvalliselta"  :D

Scaramouche

 • ***
 • Viestejä: 1 182
 • maleficent
Vs: 3 syytä kieltää tunteensa
« Vastaus #4 : 09.07.2009 15:45:20 »
Awww, tää on söpö! Mä tykkäsin erityisesti tosta vikasta.

Se vaan että ficciä oli vähän hidasta lukea kun rivit on tolla tavalla putkeen, jos tajusit mitä ajan takaa? Että jos jättäis aina yhen tyhjän rivin ennen vuorosanaa, nii vois helpottaa lukemista. Muuten tosi hyvä!
i'm ready to know what the people know
ask them my questions and get some answers
what's the fire and why does it - what's the word - burn?


NeitiMusta

 • ***
 • Viestejä: 980
 • Hakunamatata
Vs: 3 syytä kieltää tunteensa
« Vastaus #5 : 09.07.2009 23:10:43 »
Tää oli hyvä. Mäkin pidin eniten viimesestä osasta :D

Lainaus
  Punapää asteli rappuset alas oleskeluhuoneeseen ja vastasi myöntävästi Jamesin epätoivoiseen “Lily, toisen kerroksen neljäs luutakomero vartin kuluttua?” heittoon, jonka Potter itsekin tiesi mahdottomaksi.
:D :D Tää oli niin hauska kohta.

Kyl mä huomasin muutamia virheitä, mut ne ei mitenkään pomppinu silmille, joten en nyt ala etsimään niitä.

NeitiMusta. :D
Kliseiden vannoutunut liittolainen! ♥

kelmi95

 • Vieras
Vs: 3 syytä kieltää tunteensa
« Vastaus #6 : 13.07.2009 02:04:12 »
oi ihana pikku-ficci!!!
lily/james.<33333
kliseitä oli mutta eihän ficeistä mitään tulisi,
jos ne olisi kielletty! ;)

-kelmi

Amanecer

 • ***
 • Viestejä: 393
Vs: 3 syytä kieltää tunteensa
« Vastaus #7 : 04.08.2009 22:56:49 »
Ihana Lily/James -ficci, tykkäsin tosi paljon. :) Kyllähän tästäkin löytyi noita perinteisiä J/L -kliseitä (”Se on Evans sinulle, Potter!”), mutta tämä parituskin on jo yksinään niin hemmetin suloisen kliseinen, ettei kliseisempää varmaan enää löydy. :D Ehkä siksi rakastankin näitä? Whatever, kiitti tosi paljon.
Onni on kuin lasi: kun se on kirkkaimmilleen hiottu, se särkyy.

hann

 • ***
 • Viestejä: 33
 • Let me play you a song?
Vs: 3 syytä kieltää tunteensa | L/J k-7
« Vastaus #8 : 27.03.2012 01:45:41 »
oi vitsi tää oli tosi söpö!
Lily/James fani täällä innostui heti, kun bongasi tämä. Loppu oli ihan huippu! Nämä 3 kertaa - jutut on aina hauskoja, eikä tämä tehnyt poikkeusta. Oikein hyvä ficci ensimmäiseksi, jatka vain samaan malliin!

Ainoa asia, mikä nyt äkkiseltään tulee mieleen on, että olisi voinut olla vähän enemmän kappalejakoja, tai sillain selkeämmin. Vaikka se rikkoisikin vähän tuota kolmeen jaottelua, olisi se helpotus lukemiselle. :)
Luuperseet Luihuseen, vaan Potterissa poikkeuksen teen. -Zsanya