Kirjoittaja Aihe: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic || vanhat kurp. yhtyk. muisteloon!  (Luettu 30978 kertaa)

Slytherin

 • Vieras
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #20 : 17.09.2008 18:17:52 »
Oih, jospa jaksaisin kirjoittaa.

Eli vihasin fanfictionia jo ennen kun tiesin sen nimeä. "Miten joku voi mennä pilaamaan Potte-kirjoja tyhmillä teksteillä?" Pari vuotta kului (puoli vuotta :D) ja näin jossain linkin. Olin utelias joten klikkasin sitä - linkki vei suoraan sydämeeni, eli ficciin. Luin ficin (H/D :3) ja jäin koukkuun fanfictioniin. Löysin invisionfreen finin ja rekkaroiduin heti. Aloin kirjoittaa ensimmäistä ficciäni enkä edes välittänyt että se oli huono, vaan pistin sen heti sinne. En edes osannut käyttää finiä :D
Invisionfree oli minulle in.. jotain. Opin nimen vasta kun luin jonkun runoficin siitä missä joku oli tehnyt jtn tyyliin 'i än vee ii äs päläplä inviission free ! '

En muista fin 2 mitään. Paljoa. Paitsi että seurasin kamalasti Unwantedin Destiny-ficciä. Ja kun minä onnellisena löysin 'omat vastaukset topicceihisi' namiskan ylikäytin sitä. Pidin siitä paljon, sai aina nähdä kun omaan ficciin tai aloittamaan keskkusteluun oli tullut kommentti !
Fin2 luin myös mallan ihanan eläinrääkkäys ficin joka toi tunteet pinnalle :(

Muistan kuinka juuri hakkeroinnin jälkeen kaikki kirjoittivat viimeisiä sanoja finille, sillä kaikki ficit ja keskustelut olivat poistettu ja fini sulkeutuisi juuri. Joten turhia topicejä pystytettiin ja erivärisiä kommentteja kirjoitettiin. Itsekin osallistuin siihen ^^

Muistan myös että ficcini Harryn ystäväkirja oli hurjan suosittu ^^ (ja se oli/on hurjan huono :D)

Ärsyttää, en muista mitään tappeluita -.-

Sitten tulikin väliaikafini joka oli kai maksullinen (?) joten en rekkaroitunut. Tai sitten oli jotain muuta etten päässyt. VAnhemman allekirjoitus ? :o
Sitten tuli fin3 ja Kalman fini ja kaikkea.

Tämä on kyllä kiva fini.

<3

Vuotis-sotia en muista ollenkaan, oline varmaan keltaisessa finissä jossa en itse ollut.
Vanhassa invisionfreen finissä olin olento nimeltä S.E *muminaa*

IHanaa muistella :3

sokerijuurikas

 • ***
 • Viestejä: 373
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #21 : 18.09.2008 17:47:25 »
Lainaus
Vuotis-sotia en muista ollenkaan, oline varmaan keltaisessa finissä jossa en itse ollut.
Vanhassa invisionfreen finissä olin olento nimeltä S.E *muminaa*

IHanaa muistella :3

vuotis-sota tai toi mistä puhutaan oli invisionfreessä. Ja mietin juuri yks päivä että mihinköhän S.E on kadonntu mutta ai, se olitkin sä!

howboring

 • ***
 • Viestejä: 720
 • master of rottamatto
  • my Yuu/Yokozawa
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #22 : 20.09.2008 00:34:51 »
Mä en muista tosta vuotissodasta paljon mitään. Kun luin tota Makisuken heittämää linkkiä, nii jotai alkoi palautua mieleen ja ainakin se että asiaa yritettiin jotenkin salailla o.ö tai semmonen tunne mulle tuli.

Finin kaikki traagisimmat jutut tapahtui mun mielestä siinä kakkosfinin aikaan, nykyään on ihan tylsää ku mitään ei tapahdu XD Finissä on liian hiljaista ;< toisaalta se ehkä johtuu siitä etten käy chatissa.

Finillä on ollut suuri merkitys mun elämässä, kun tässä mä aloin pohtia sitä, nii huomasin että sen avulla selvisin yläasteen kahdeksannesta luokasta, se toi sellasta iloa elämään. Sen takia varmaankin toi toinen fini oli nii rakas mulle. Tästä finistä ei jostain syystä oo tullut paljon ollenkaan rakasta, vaikka onhan täällä jo oltu päälle vuosi. Mikähän siinä mättää? Onko kellään samanlaista tunnetta? Myös jotakin on muuttunut, en vain keksi että mitä. Ficit ovat jokseenkin erilaisia, vai vääristääkö mun mieli ja muisti todellisuutta? Toinen fini ainakin pulppusi kivoja tekstejä, ja niitä oli paljon, mutta täältä ei jostain syystä löydy mitään o.ö
ehkä tähän liittyy vaan finin henkilöt, semmoiset joihin tutustuin toisen finin aikaan. Masennusarkisto liittyi tähän vahvasti, sen takia varmaan sekin oli tärkeä.

Lainaus
Sitten tulikin väliaikafini joka oli kai maksullinen (?) joten en rekkaroitunut.
O_O En mä ole mitään ainakaan maksanut !

Lainaus
Vitsit kun mua harmittaa etten koskaan lukenut kaikkia Zsanyan ficcejä, kun ajattelin että kyl ne joskus ehtii sitten
Muakin harmittaa! Saakohan niitä mistään enää ;<

Lainaus
AWWWW! Tämä vaatisi kyllä pyörivän pään. Eikö sitä saisi tänne?
Pyörivää päätä on ikävöity kaikissa väliaikaisfineissä sun muissakin ! 8<

Mua harmittaa erityisesti että en oo osallistunut mihinkään miittiin. Miittailut on nykyään vähän kuihtuneempia, vai luulenko vaan? Viistokuja ei ainakaan käy kovin kuumana.
'Nezumiiii, where are we going?'
'To a hotel.'
'Huh?'
@ no.6

Pops

 • Rouva Minerva
 • ***
 • Viestejä: 1 222
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #23 : 21.09.2008 16:35:05 »
Lainaus
Vitsit kun mua harmittaa etten koskaan lukenut kaikkia Zsanyan ficcejä, kun ajattelin että kyl ne joskus ehtii sitten

Muakin harmittaa! Saakohan niitä mistään enää ;<
Aika monella (kuten allekirjoittaneella) on kaikki zsanyan ficit koneella tallessa. Niitä saa kyllä yv:nä lähettää eteenpäin, ihan zsanin luvalla siis. Ficcien metsästyksessä voi käydä niitä kyselemässä, siellä aina joku tarjoutuu nopeasti noita lähettelemään.
Have a biscuit, Potter!

nakkifakiiri

 • ***
 • Viestejä: 21
 • Nakit ja muusi.
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #24 : 22.09.2008 17:49:22 »
Pyörin erittäin, erittäin keltaisessa ezboardin finissä paljonkin lähes sen alkuajoista lähtien, mutta taisin koko aikana kirjoittaa ehkä <5 viestiä foorumeille. Noilta ajoilta mieleen on jäänyt erityisesti Kalkaros/Lockhart ficcisarja, jossa kai pohdiskeltiin ko. suhdetta Lockhartin muistinmenetyksen jälkeen. Minulla on vähän sellainen hytinä, että kirjoittaja oli Celeporn, mutten ole tästä ihan varma. Muistan myös, että tuohon aikaan Remus/Sirius- ficcejä tursusi joka tuutista ja itsekin (onneksi) pidin parituksesta. Pyörivä pää palautui mieleeni vasta nyt, kun joku sen mainitsi. 
 
Invisionfreen finiä kävin vilkaisemassa ehkä muutaman kerran, mutta muuten tulikin finistä pidettyä sellainen viiden vuoden paussi.
Minkään finin sosiaalista seuraelämää en ole erityisemmin seurannut (ainakaan sisäpuolelta), mutta jospa sitä nyt tässä nykyisessä saisi nostettua foorumisktiivisuutta.
Olemassaolo - loassa melo!

Melodie

 • ***
 • Viestejä: 1 355
 • Banneri @ Crysted
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #25 : 22.09.2008 18:14:49 »
Lainaus
Masennusarkisto liittyi tähän vahvasti, sen takia varmaan sekin oli tärkeä.

Oi. Masennusarkisto. Ehkä sen takia Finistä tuli niin ehdoton - mikään ei ole sen kultaisempaa kuin pahimpana angstikautena jokin tuonkaltainen valitusympäristö. Rakastin sitä. Muistan kun olin koululla aikaisemmin kuin piti ja naputtelin oppilaskunnanhuoneen surkealla näppiksellä viestejä sinne.
Surut ja murheet ei ole sama asia, eikä tämä paikka ole sitä mitä kakkosfini oli. Tämä on kliinisempi, vähemmän... sellainen. Tai minä olen muuttunut, en näe asioita samalla tavalla (en enää jaksa ihkuttaa jokaista hoodeeficciä tai innostua kirjoittamaan jotain maailman kliseisintä juonta oppitunneilla). En sano, että se olisi huono asia, tai että tämä olisi. Mutta erilaiseksi minun on myönnettävä.

Minä luulen muistavani Vuotis-sodat, enkä tosiaan käsitä, miten niistä voi olla noin kauan, ja kuitenkin tiedän, että juuri niin kauan niistä on. Ja että kakksfinistä vielä tunsin ihmisiä, täältä en niinkään, siksikin se oli erilainen, ja koska olin tuotteliaampi enkä edes näin väsynyt.

Miitannut en täällä ole juurikaan. Aina tuli jotain päälle, kahdessa miitissä kävin (ja silloin Turussa oli mielestäni vähemmän miittejä kuin nykyään). Tekisi mieli kokeilla taas, mutta nyttemmin olen tamperelaistunut eikä kukaan tänne miittejä järjestä. Itse en kahden (vähän niin ja näin onnistuneen) aiemman järjestelyn perusteella uskalla, semminkin kun mitä aiemmin Tampereen miittejä olen seurannut, niille on varailtu tiloja jostain jne.
Kyllä minä aina viitsin käydä miiteissä tapaamassa vanhoja tuttuja. Toisaalta olen minä joihinkin uusiinkin päätynyt tutustumaan.
Omaa finiaktiivisuuttanu olen yrittänyt kasvattaa jo varmaankin keväästä, mutta en silti saa kirjoitettua juuri enempää. Jonkin verran sentään. Tämä ei ole niin iso kun Vuotis, mutta alueita on hirveästi ja keskusteluja, enkä oikeasti voi sanoa tuntevani kaikkea kuin omia taskujani. Yritän kuitenkin.

Minä aina inhoan nostalgiatopikkeja. En ole ikinä kunnollisen vanha missään, täälläkin ollut vain, hm, kolmisen vuotta? Olen varmaankin ilkeä, muttei toisten nostalgia ole minulle erityisen sytyttävää. (En minä tästäkään keskustelusta oikeastaan pidä, tottunut kyllä olen. Mutta Masennusarkiston inspiroimana.)

Pikke Wood

 • ***
 • Viestejä: 16
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #26 : 24.09.2008 06:06:14 »
Tämmönen topic on tainnut olla joskus ennenkin vai oliko se vanhassa Finissä tai jotain, no kuitenkin, olen tälläiseen joskus jo kirjoittanut (hah ja sitten se olikin just tämä topic, en jaksanut lukea kaikkia viestejä, ja hävettää ihan hitosti kun kirjotan uudestaan hahaha).

Mutta mutta, en sitten yhtään surkeampaan aikaan löytänyt tätä. Tässä koko yön valvoneena ja syysmasennuksen kourissa olen menneisyyttä muistellut ja näin niin tämän löytäminen oli oikein veitsen kääntäminen haavassa! Ja aivan pakko nyt oli avata tuo ah-niin-ihana eka Fini niin voin tässä samalla katsella tuota rauhoittavaa väriä ja muistella.

Ekaan Finiin rekisteröidyin.. En tarkalleen muista. Finiin eksyin kuiten kin joskus 10 vuotiaana. Muistan ekan ficcini olleen joku NC-17 tasoinen slash ja voitte arvata miten pieni mieleni vaurioitui. Sen jälkeen luin vai hettiä pitkän aikaa. Muistan miten aina ärsytti se, että ficcejä oli vähän ja ne katosivat. Taino, vähänjavähän, mutta muistanette mitä tarkoitan? Ainakun joku lisäsi uuden postauksen niin vanhin tippui pois. JA varsinkin kun silloin alkuaikoihin ei käytetty tätä jatkot-samaan-topiciin-hommaa, vaan aina uudelle luvulle uusi posti. Se oli niin äärettömän epäkäytännöllistä! Löysit ekan luvun ja aloit lukemaan vain huomataksesi että myöhemmät luvut olivat jo tippuneet pois (koska joku oli sattunut kommentoimaan ekaan lukuun ja se oli sitten noussut ensimmäiseksi jne). Oi onneksi näistä ajoista on viisastuttu!

Harmikseni en muista oikeastaan kamalan paljoa ekasta Finistä, vaikka se on kyllä edelleen omalla tavallaan rakkain versio Finistä. Kommentit olivat aina huonoja, ainakin minun omani siis  ;D. Ja ficci jonka joskus julkaisin, oiluoja, onneksi se on kadonnut kaikkialta. Mutta äärettömän hyviä kirjoittajiakin tietenkin oli! Ja loistavaa oli kyllä juuri se, että oli pienemmät piirit, ei ollut niin vaikea löytää hyvää luettavaa. Sinäänsä taso on varmaankin nyt paljon parempi, mutta jotenkin olen irtaantunu ficci piireistä sen verran pahasti, että en osaa luettavaa etsiä. Ennen sitä oli vaan niin helppo kun tiesi, että "ahaa tuon kirjoittajan ficit ainakin ovat hyviä!" Tässä nykyisessä Finissä on tuo osastojen jakokin minua häiritsevä, en ole vieläkään tottunut. Vaikeampi löytää sellaista luettavaa kun sillä hetkellä haluaa.

Lainaus
Tunnettuja ficcareita niihin aikoihin olivat Suhina, Pahatar, Sun Lee, ronnieponnie, Vendela, Adrielle, Blue Delia, Lhunmeril, Satine, Niniel, Little Foxfire, Dragon without wings sekä monet muut vanhat foorumin kävijät.
Muistan kaikki enemmän tai vähemmän hyvin. Oiniitäaikoja!

Offtopic hommelit olen onnistunu jotenki unohtamaan. H/D kiistan sinäänsä muistan, mutten yhtään olinko itse osallisena siinä vai luinko vaan vai kenties niin etten edes lukenut. Miitti keskusteluita muistan, itse en kuitenkaan ikinä ollut paikalle tulossa, olin (ja olen edelleen jossakin määrin) äärettömän ujo! Tämä on varmaankin yksi syy siihen, että kukaan ei muista minua! Muistan paljon henkilöitä ekasta sekä tokasta Finistä, mutta tuskin kukaan muistaa minun nickiäni. Ei teitä siitä voi syyttää :D.

Tokassa Finissä en enää ollut niin aktiivinen keskusteluissa, paitsi Jmusiikki topsuissa. Olihan se toka Fini? Hemmetti, monesko Fin tämä nykyinen on? 3? Vai olenko unohtanut jonkun version? No, kuitenkin. Jmusa topsuista on jäänyt aivan äärettömästi muistoja ja harmittaa edelleenkin, että ne katosivat. Muistan ajatelleeni että "jaahas pitäisi nekin lukea läpi uudestaan" ja olin aloittanutkin homman mutta sitten Fin tuhoutui. Sieltä irtosi kyllä monet naurut aikanaan. Tuntuu että siitäkin on ikuisuus, mihin aika oikeen rientää?

Muuten ei tokasta Finistä ole kamalasti muistikuvia. Jotenkin sen jälkeen fiilis oli vähän sellainen, että Finissä on niin vähän jäljellä sitä fiilistä mikä aluksi oli, että melekin jätin rekkaamatta tänne. No, pikku hiljaa ehkä tämä minunkin intoni alkaa taas nousta. Tai sitten ei, ja häviän kokonaan johonkin, saa nähdä.


Ja haluaisin todella sen pyörivän hymiön tännekin! Aivan loistava, en tainnut ikinä kirjoittaa yhtäkään viestiä jossa sitä ei olisi ollut! XD
« Viimeksi muokattu: 24.09.2008 06:13:01 kirjoittanut Pikke Wood »
And someday I'll be a hero.

howboring

 • ***
 • Viestejä: 720
 • master of rottamatto
  • my Yuu/Yokozawa
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #27 : 24.09.2008 21:22:16 »
Lainaus
22 -vuotias opiskelija ei välttämättä tunne olevansa ihan samalla aaltopituudella 15 -vuotiaan Tokio Hotel -fanitytön kanssa
vaikka toisaalta Harry Potterin pitäisi yhdistää molempia.

Lainaus
Oi. Masennusarkisto. Ehkä sen takia Finistä tuli niin ehdoton - mikään ei ole sen kultaisempaa kuin pahimpana angstikautena jokin tuonkaltainen valitusympäristö. Rakastin sitä. Muistan kun olin koululla aikaisemmin kuin piti ja naputtelin oppilaskunnanhuoneen surkealla näppiksellä viestejä sinne.
Surut ja murheet ei ole sama asia, eikä tämä paikka ole sitä mitä kakkosfini oli. Tämä on kliinisempi, vähemmän... sellainen. Tai minä olen muuttunut, en näe asioita samalla tavalla (en enää jaksa ihkuttaa jokaista hoodeeficciä tai innostua kirjoittamaan jotain maailman kliseisintä juonta oppitunneilla). En sano, että se olisi huono asia, tai että tämä olisi. Mutta erilaiseksi minun on myönnettävä.
Melodie, sähän tunnet suhteellisen samanlailla kun mä ! Masennusarkiston mukana myös mulle finistä tuli se ykkönen. Muistan kun aina heittelin viestejä tänne eiku sinne ja sitte tuli helpottuneempi olo 8>> Surut ja murheet ei ole sama paikka ;<< Kliinisyydestä oon samaa mieltä, tosin en tiedä mistä se johtuu. Ollaanko me molemmat siis muututtu, kun mäkään en jaksa ihkuttaa humour hoodeetä?
Hmm.
'Nezumiiii, where are we going?'
'To a hotel.'
'Huh?'
@ no.6

piladel

 • ***
 • Viestejä: 141
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #28 : 25.09.2008 11:37:54 »
//off.
Tokio Hotelissa ei ole mitään vikaa. Olen 17-vee Tokio Hotel fanityttö ja haluaisin edelleen miittailla nimenomaan Harry Potter-fanien ja finiläisten kanssa.
//off.

Ykkösfini. Se oli ihana. Aloin kirjoittaa fanfictionia ennen kuin edes tiesin sen nimeä ja kun löysin finin, kaikki muuttui :D Ezboardin finistä muistan erityisesti mallan ficit, ensimmäisen lukemani NC-17 ficin nimeltä Tuulta ja tuiverrusta, jonka kirjoittajaa en muista nyt, pyörivän pään, keltaisen värin, Severuksen pienen ihmeen (<3) ja monia muita Ninielin ja monien muiden ficcejä. Silloin luin pääasiassa pelkästään H/D:tä ja aloin itse kirjoittaa ja oih, muistan kuinka sain niin paljon kommentteja ja olin vasta 12-13... Tunsin oloni niin isoksi x)

Kakkosfiniin rakastuin myös. Silloin olin tutustunut jo rakkaisiin ystäviini ja finitimme yhdessä. Muistan kuinka olin taas niin ylpeä itsestäni, kun ficcini saivat niin paljon kommentteja ja muistan, kuinka kävin muutamassa miitissä. Niissä oli kivaa. Kakkosfini yhdisti minut ja OneStepCloserin (kiitos siis siitä <3). Masennusarkistoa vihasin, koska jouduin lukemaan sieltä aina yhden kaverini angstauksia ja näin. Nyt kyseinen kaveri on siirtänyt saman galleriapäiväkirjaan, mutta... Joo, muistan ficeistä kakkosfinistä ainakin Sparksin Tylypahkan vuosikirjan ja Trinsylvenian Lemona-tädin yllätyksen. Kakkosfinissä olin huomattavasti enemmän "esillä" kuin ykkösssä, vaikken sielläkään niin paljon, että minua muistettaisi x)

Joo, nykyinen Fini on kyllä vienyt sydämeni.

Monique

 • ***
 • Viestejä: 60
 • onneksi
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #29 : 28.09.2008 20:14:41 »
Ihana topic, näin ensin mainitakseni. Kiva kun täällä on tyyppejä jotka on viihtyny täällä oikeasti kauan.

Itse olen ollut Finissä vuodesta 2005 lähtien, löysin invisionille siis siinä 12-vuotiaana vaikka fikkejä olin lukenutkin jo vuoden siinä vaiheessa. Alkuaikojen tärkeitä vaikuttajia itselleni olivat Sun Lee, Zsanya, Niniel ja Slashworldin tarinat. Sääli kun niiden lukeminen jäi. Noin puoli vuotta rekkautumiseni jälkeen aloin käydä miiteissä. Sitä seurasi noin vuosi aktiivista miittausta ja muistan kun Dementorin kanssa mietittiin, että miksi kaikki vanhemmat Jyväskylän miittiläiset alkoivat jäädä pois kun me oltiin vasta aloitettu. Onneksi jklmiittaus on elpymässä, ensi viikonlopun miittin on ilmoittautunut paljon tyyppejä eikä niistä tunne ennestään kuin muutaman. Mutta Finikakkonen on minullekin jäänyt mieleen rakkaimpana, siellä kun kasvoin slasheriksi.

Varsinaisesta tuhoisasta juhannusyöstä jäi mieleen vain Roselynin kanssa käydyt paniikkipuhelut ja -tekstarit, olin perheen perinteiden mukaisesti jossain männyssä tuolloin. Jälkimainingeissa eli Väli-Finissä olin täysillä mukana, mutta vain lukijana, tuskin kirjoitin yhtäkään viestiä. Parhaiten jäivät mieleen Ääriangstinen päivä Tylypahkassa (http://www.setbb.com/finfanfun/viewtopic.php?t=37&mforum=finfanfun) sekä erityisesti Zsanyan siihen jättämä kommentti sekä Harry meni kauppaan. Kaipaan sitä huumoria!

Vuotishyökkäyksestä muistan sen että, olin varmaan ekaa kertaa Finin tsätissä ja juuri tuolloin tyypit puhuivat häpeäpaalusta ja kumppaneista. Enpä olisi arvannut että siitä tuli sellainen älämölö. Zsanyan ficcailun lopettamista angstasin kauan, Roselynin kanssa tuli tästäkin väännettyä monia syväluotaavia keskusteluja.

Uusi Fini on hieno vaikka todellakin hieman kliininen. Täällä olenkin viihtynyt enimmäkseen Säilässä vaikka olenkin edelleen kohtuullisesti perillä lempificcarieni HP-tuotannosta. Toivon mukaan Fini ei ole minulle mikään vaihe, vaan jaksan heilua täällä vähintään 20-vuotiaaksi. (10-vuotias Fini! Vähän siistii! :D) Mikäs pahan tappaisi.
“Well, Hell was worse, of course, by definition. But Crowley remembered what Heaven was like, and it had quite a few things in common with Hell. You couldn’t get a decent drink in either of them, for a start. And the boredom you got in Heaven was almost as bad as the excitement you got in Hell.”
Terry Pratchett & Neil Gaiman: Good Omens

Miku

 • ***
 • Viestejä: 299
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #30 : 29.09.2008 16:50:06 »
Lainaus
Finin chat perustettiin vuonna 2006 ja tästä tuli vieläkin suositumpi kuin muinainen Finin irkki. Syksyllä 2006 mieliä kuohutti eräiden nimeltämainitsemattomien henkilöiden "hyökkäys" Vuotikseen joukossa tiivistyneen tyhmyyden myötä. Allekirjoittanut myöntää ylpeästi olleensa mukana tässä lapsellisessa tapahtumaketjussa  Virnistää Virnistää Tämän takia kolme modea sekä muita henkilöitä bannattiin foorumilta sekä chatista ja tunteet kävivät taas, finiläiseen tapaan, erittäin kuumina ja kapinahenki kyti asianomaisten keskuudessa.
Tää pisti niin paljon silmään, että mulla meni ihan pasmat sekasin ja unohdin kaiken mitä mun piti sanoa.  ;D ;D Mun elämä kaatu hetkeksi kun mukana olleena sain bannit. Mutta oli ihan törkeen hauskaa! Sen verran voin sanoa, että Finiin tutustuin joskus vähän ennen kuin toi eka sitten kaatu. En kai kerenny edes rekata? Meno oli siellä niin sekopäistä, etten varmaan olis ees uskaltanu  :o Juuri tuo offaus on jäänyt sieltä mieleen. Seuraavalla fordella olinkin sitten nickillä Negatiivinen, kävin miiteissä ja sain kuulla naljailua nickistäni, kun se oli niin "negatiivinen". hohoh. Sitten kaatui elämä uusiksi ja olin ihan hukassa kaikkien livejournal yhteisöjen ynnä muiden kanssa.
LiveJournal

No remorse cause I still remember
the smile when you tore me apart.

Eeyore

 • Radamsa
 • ***
 • Viestejä: 1 875
 • Karo-muoks || Ei Eyeore, ikinä.
  • Loista Tähti, loista.
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #31 : 03.10.2008 22:39:26 »
Ah, mie se en edes ensimmäiseen finiin ehtinyt rekkaroitumaan. jotenkin harmittaa näin jälkikäteen, että en siihen aikaan ollut edes tietoinen ficcien olemassa olosta, mutta sitten kavereideni kautta tutustuin tähän toiseen finiin ja sinne rekkaroiduin sitten. en oikein ollu silleen aktiivinen keskustelupuolilla vaan lähinnä ficcipuolella, niitä tuli ahmittua suhteellisen suuri kasa aina päivään. Ensimmäinen ficci, mikä siellä oikeesti kosketti oli Kaunis maailma, joka yritin ahmia mahdollisimman nopeasti ja mietin aina koulussa, että voi kun pääsisi sitä lukemaan, kun se jäi jännään kohtaan illalla. sen takia tuli hieman valvottuakin :D
traaginen kohtalo kävi sitten sillekin finille, kun olin ollut jäsen vuoden 2007 alusta, ja muistan laittaneeni ystävälleni kauhuissani viestiä, että meijän ficci on kyllä siellä mutta moni osasto on ihan tyhjä. tietysti se omalla tavallaan tuntui hyvältä mutta toisaalta taas ihan kauheelta, koska en oikeesti tienny mistä se johtuu. sitten, kun koko paikka meni ja tämä kamala viesti ilmestyi sivulle, niin sitten vasta oikeesti heräsin siihen, että miks meijän ihana fini vietiin pois...
kyttäsin tietysti tätä kolmatta haukkana ja samainen ystäväni sitten ilmoitti, että siellä se nyt on :D pienoisesta offauksesta tuo toinen paikka jäi mieleen, ei noin omasta puolesta vaan yleisesti (enoffaaenoffaaenoffaa!!). ja kun siinen paikkaan opin niin tää tuntui pitkään hieman erikoiselta, mutta kaikkeen kuulkaas tottuu! pidän tästä tällaisena ^^


"Sie oot vähän niinku vähä-älynen pikkusisko, jota miulla ei oo koskaan ollu."
Naakkapuiston istuva päällikkö Märkäpuuma
Lucius/Narcissa | 67/100

Triks

 • ***
 • Viestejä: 329
 • Kaamee renttu!
  • Ei oo mukavaa
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #32 : 05.10.2008 01:42:25 »
Oijoijoijoi.

Tulipa typerä olo, olin unohtanut aika paljon. Kaivelin vähän muistilokeroitani ja sieltähän ne kaikki löytyvät, Finin ensimmäiset larpit ja miitit. Tuttuja kasvoja, joita en enää osaisi yhdistää nimimerkkeihin. Spyron ja muiden kanssa ingame-riehuminen Kadoman järjestämässä Villa Kiven larpissa, Suomenlinnan larpit ylipäätään... Euro Marcus Flintinä ja Anna-Liisa Percynä. Muistan vieläkin, että mallalla oli kauniin punaiset hiukset ja punainen takki, Qanthalla oli sininen t-paita ja ihmettelin, että eikö hän jäädy. :D Sisäpiiriytyminen, miitit, kaikki. Kuinkahan moni niistäkin ihmisistä enää käy Finissä? Pari tuttua nickiä vilahtaa aina silloin tällöin siellä täällä, mutta eipä taida minuakaan enää moni muistaa. (Morgana-nimimerkillä pyörin Invisionfreellä).

Vanhoja ficcejä on oikeasti ikävä. Missä on Pahatar, missä on Niniel? Missä Vendela & Merrique? (Muistinkohan jälkimmäisen nimimerkin edes oikein...) Ezboardilla en ehtinyt montakaan viikkoa pyöriä ennen Invisionfreelle siirtymistä, mutta siellä olin aktiivisimmillani. Kolmosfini on ollut minulle vähän liikaa enkä ole ollut niin aktiivinen kuin olisin halunnut olla. Ei tämä ole eikä tule olemaan koskaan sama. Kaipaan niitä ihmisiä, aikoja, ficcejä ja kaikkea. Voi kun joku järjestäisi jonkun nostalgiamiitin tai jotain.

Niilo Paasivirrankin olin jo unohtanut. *reps* Itsekin kävin siellä foorumilla viestittelemässä.

Muistan ehkä parhaiten sen riemun, kun joku oli julkaissut ficin (/uuden osan ficciin), jossa Regulus oli edes sivusivusivuosassa. Silloin Regulus-ficit olivat rarea, sittemmin ne yleistyivät enkä minä jostain syystä koskaan tykännyt siitä, että Reggiestä tuli mainstreamia, vaikka muuten olenkin ainakin yrittänyt olla sellaista inhottavaa elitismiä vastaan. "Toi ei saa fanittaa tota koska mä fanitin tätä ensin!", "Silloin kun mä aloin fanittaa tätä niin noi ei olleet tästä kuulleetkaan!".
Nimittäin sulle kerron murheeni, olet rakastettuni.
Suudelmasi polttavat aina tulta kuumemmin.


"My name is Black, Regulus Black". ♥

Ariathel

 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #33 : 15.10.2008 16:52:23 »
Naureskelin juuri pari päivää sitten, kun löysin tulostetun Ninielin ficin Perversioita ja angstia kaapin pohjalta. Luin sen ja edelleen oli ihana. Eka ficci, jonka koskaan luin, ikäraja taisi olla NC17 ja itelläni ikää jotain 12 tai 13 vuotta. Koska olin siihen aikaan erittäin huono tietokoneenkäyttäjä ja vielä huonompi tulostaja, mulla on niissä printeissä ekan Finfanfunin logo! Harmi, etten ollu tarpeeks tohelo tulostaakseni tekstiä sille keltaselle pohjalle.

Zariendha

 • ***
 • Viestejä: 37
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #34 : 19.10.2008 22:20:00 »
Mä olen ehkä vähän väärä henkilö kirjoittelemaan tänne, kun rekisteröidyin Finiin vasta vissiin vuosi sitten. Useamman vuoden ajan olin kuitenkin jo käynyt lukemassa topikkeja. Muistan hyvin keltaisen foorumin, ja eka lukemani ficci sieltä oli "Severuksen pikku ihme", jota jaksan hehkuttaa varmaan vielä dementoituneena vanhainkodissakin. Minä kutsun vieläkin erästä kaveriani munakoisoksi ja hän minua suolakurkuksi. :D

Sit muistan sen, että slashit ja hetit oli eri osastoissa, ja slashin osasto oli osuvasti nimetty Kielletyksi metsäksi. Ja silloin kirjoitettiin hirveästi Ron/Hermione-parituksella, mutta mä en jaksanut varmaan lukea yhtään sellaista ficciä, koska olin vitoskirjan luettuani varma, että ne saa toisensa kuitenkin lopussa. Mua on kiinnostanu aina enemmän semmoset epätodennäköiset parit. Niin, ja Remus/Sirius oli toinen hirveän suosittu.

Eikä silloin tunnettu sanaa AU. Nykyään taas tuntuu hassulta lukea mitään muita, kuin AU-ficcejä. Miten tää sit liittyy finin historiaan, no joo.

Z. since 2004.

Purple

 • ***
 • Viestejä: 242
 • muusani Draco
  • Purple Passage
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #35 : 02.02.2009 01:06:47 »
Ohh, Ezboard. Löysin sen 2003 kesäkuussa ja rekkasin 2004 alussa. Sinä kohtalokkaana päivänä, kun ensi kerran finiin astuin, googlailin Draco Malfoyta (fanitin häntä jo ennen ficcailua, ei elämä), ja eksyin H/D-ficciin, rakastuin. Muistan sen hetken kuin eilisen, olin onnesta sekaisin, kun löysin kokonaisen foorumillisen jotain niin kivaa. Haha, ensi kesänä tulee 6 vuotta HP-ficcailua. (8 vuotta ficcailua kaiken kaikkiaan, eikä loppua näy, järkytys!) Keltaisessa finissä kävin tosi ahkerasti, vaikka en koskaan paljon kirjoittanutkaan. Ja tosiaan, se kaikkien rakastama pyörivä hymiö, ihana :D Tulee niin nostalginen ja haikea olo, kun lukee kaikkien muisteloita ja juttuja. En kyllä oikeastaan edes ajattele itseäni mitenkään vanhana finiläisenä. Ehkä siksi, etten ole ikinä jaksanut keskustella/kirjoitella paljon, ja itse kun en ole ficcejä julkaissut.

Ficcailijoista muistan niin hyvin SunLeen (luin paljon hänen ficcejään..), makisuken (muistaakseni hän kirjoitti erään D/G:n jota luin aina ihan onnessani, tai sitten muistan väärin xD), Vendelan (eikös hän kuvaillut aika tarkasti hevosia ja moottoripyöriä ficeissään, jos oikein muistan), Little Foxfiren (hänen Kaukana Kaikesta oli ensimmäinen HP-fic, jonka luin), Lizlego, malla, Granian Beag (rakastin hänen Malfoy-klaani juttujaan, kuten Valhalla nousee ja Okalinnut...), zsanya (ja hänen ihanan naurattavat H/D:nsä), BlueDelia, Dragon without wings, Niniel (hänen Kidutusta ja pelastusta ficcinsä on jotenkin niin syöpynyt mieleeni) ja niin edelleen, niin edelleen :D

Lainaus
ikävä kyllä varttuessa tietyn nuoruuden kiinnostuksenkohteet jäävät vähän taka-alalle kun mukaan tulee työ, ihmissuhteet ja muutenkin ehkäpä ihan kokonaan erilainen elämäntyyli. Lisäksi jotkut ovat jo löytäneet jo ne tietyt hyvät ystävänsä ensimmäisistä miiteistä ja tuntuisi vähän tyhmältä mennä tapaamaan toisiaan erikseen johonkin miittiin(mikä on kieltämättä vähän harmi, koska ainahan on varaa tutustua uusiin tyyppeihin, mutta eihän muiden tekemiset minulle kuulu! ;D). Toisaalta nykyään miiteissä käyn hirveän nuorta porukkaa(n. 13-16 -vuotiaita) verrattuna heihin ja vaikka iän ei sinänsä pitäisi mitään merkata niin 22 -vuotias opiskelija ei välttämättä tunne olevansa ihan samalla aaltopituudella 15 -vuotiaan Tokio Hotel -fanitytön kanssa ja olen kuullut että tällainen itsensä porukkaan liian vanhaksi tunteminen on vähän ahdistavaakin. ;)

Mutta löytyy meitä ikuisia teinejäkin xD Olen 20v opiskelija ja käyn ihan mielelläni miiteissä. Välillä on muutenkin niin teini olo, kun sitä edelleenkin fanityttöilee ihan hullusti joitain juttuja. Tulen kyllä muutenkin toimeen usein itseäni paljon nuorempien kanssa, johtuu ehkä siitä että itselläni on vain niitä nuorempia sisaruksia. No joo, tottahan se kyllä on, että ehkä joskus sitä itseään paljon nuoremman kanssa keskustellassa saattaa tuntea itsensä jotenkin vanhaksi, tai oikeastaan tunnen enemmänkin niin päin, että keskustelukumppanini on nuori. En jaksa ikinä ajatella, että olisin jotenkin liian vanha tms, olen aika lapsenmielinen :D Okei, taisi kyllä mennä jo vähän offiksi.

Nykyään ihmetyttää, että mistä ihmeestä näitä uusia Potter-faneja koko ajan putkahtelee, kun finikin vain kasvaa, mutta positiivistahan se vain on xD
« Viimeksi muokattu: 02.02.2009 01:08:34 kirjoittanut Purple »


Fanart ||  1.Fic (K18)

Skydust

 • *
 • Viestejä: 1
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #36 : 20.02.2009 16:40:50 »
Voi herram jumala, meinas kuulkaas itku tulla kun luin näitä ja muistelin :)

Minähän siis itse rekkasin itseni kakkos finiin joskus vuonna 2005 rakastuin sen lämpimään ilmapiiriin ja ficceihin. Muistan ensimmäisen ficcini, taisi olla joku H/D NC17, sain siitä sitten traumoja vähäksi aikaa, palasin vasta syksyllä takaisin. Muistan monia ficcejä joiden katoamista vieläkin harmittelen jne. mutta onneksi olen saanut osan tulostettua aikoinaan. Hah, joskus 2006 vuonna aina talvella istuin koneella lapaset kädessä ja toppavaatteet päällä (en siis ole aivan hullu, mutta entisessä tietokone huoneessa ei oikein lämmitys toiminut :P) ja luin ficcejä, voi sitä aikaa, vanhemmat tulivat välillä tarkistamaan että olinko seonnut kun nauraa räkätin tietokoneen ääressä :D

Tulihan noita ficcejä itsekin kirjoiteltua silloin kun minut vielä sou:na tunnettiin :) mutta nyt tosiaan on kakkosen kaatumisen jälkeen ensimmäinen kerta kun uuteen finiin jotain näpytän. Kaippa tähänkin foorumiin tottuu ajan kuluessa, mutta kaikki on vielä niin outoa ja uutta :D säikähdin kovasti kun en ollut vielä kirjautunut sisään, että minne kaikki korkeamman ratingin ficit ovat hävinneet :D

Mutta kyllä tänne kirjoittelu tunnostaa oudolta, kai siihen tottuu kun vauhtiin pääsee, jos pääsee :D kaikkea en tosissaan muistanutkaan, mutta kyllä muistia kummasti virkisti lukea näitä juttuja :) oikein sydäntä lämmittää :D mutta nyt alkaa mennä toisteluksi, joten kuittaan ja kiitän :)

HannahM

 • ***
 • Viestejä: 246
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #37 : 15.07.2009 21:39:15 »
Ah, miten ihana olo tulee kun lukee tätä. Fini ansaitsisi oman historiikin (peräänkuulutin sitä tuolla jo aiemmin) kaikkien draamojensa kanssa. Itse olen myös ollut aina näissä draamoissa paljon hiljaisempi, koska silloin kun rekkasin finiin en uskaltanut kommentoida juuri mitään, koska se oli eka foorumi, jonne rekkasin. Rumankaunis oranssi ulkoasu Wanhan Finin ajoilta on palanut verkkokalvoille kiinni. Se 'Aito ja Oikea' Fini jos multa kysytään. Muistan yhteishengen kohotukset ja kultareunustetut vannomiset, miten Finistä ei ikinä tule Vuotiksen kaltaista. Muista myös tuon Vuotishyökkäyksen hyvin. Ainakin nyt kun siitä muistutettiin. Tuo väliaikais-Fini oli myös hauska Lizillä (?) oli siellä sitä ihme ficciparodisointia Zsanyan kanssa ihmisten kirjoitustaidoista ja Liz ja Zsa taisivat olla kyllä netin parin kiistapari. :'D

Muistan myös sen, kun ihastuin H/Dhen ja sitä sai etsimällä etsiä, kunnes se sitten jossain vaiheessa ryöpsähti käsistä.

Välillä olen miettinyt, että onkohan täällä oikeasti ketään, joka muistaa mu wanhan Finin ajoilta, koska olen aina kiertänyt Finin kiistat kaukaa ja muutenkin ollut tosi hiljainen. :'D Kai...

Aww, nostalgin havina. Olen edelleen sen historiikin kannalla.

Amy Malfoy

 • ***
 • Viestejä: 1 121
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #38 : 15.07.2009 22:35:55 »
Riiku: Hih, ihanaa, että tuo Dracsuni on jäänyt jollekin mieleen... Joskus kolmisen vuotta sen jostain löysin, vein itselleni, enkä osaa päästää siitä irti (ja Dina hirttäis mut jos näkis mun avan vaihdon.. jessus sitä "huutoa" kun vaihdoin Edwardiin xD)

Itse jo tuolla sivuja taaksepäin muistelin, ihania aikoja tosiaan...
Itselläni on sen verran huono muisti, etten osaa yhdistaa kunnolla ficcejä ja kirjoittajia.. Mutta tuo Mary Sue on nyt jäänyt mieleen.. Ja Sun Leen aikoja sitten kirjoittamat ficit, jotka (vanhat ainakin) olen kaikki lukenut.. hui kauheeta xD

~Amy

(mitenniinoffiaEitasanmuutenollu!Toristappa!)

Ginin banneri<3
~The End is here: Deathly Hallows Part II~
~Dramione~
”Goalies don't think." - Chris Osgood
                                                                       Kiitos Leijonat <3

Irian

 • ***
 • Viestejä: 13
 • if lovin' you is wrong, i don't want to be right
Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
« Vastaus #39 : 18.07.2009 04:31:03 »
Pakko kai minunkin on tänne kirjoittaa.

Muistan vain hyvin hämärästi keltaisen finin, taisin siellä pyörähtää parina omituisena kertana (haa, muistan kyllä sen pyörivän pään!). Varsinaisesti finiin rekkasin oletettavasti vuonna '05, invisioniin. Osallistuin keskusteluihin siellä täällä, luin ficcejä, kommentoin ja jossain vaiheessa rupesin kirjoittamaan itsekin. Finin irkissä kävin muutaman kerran ja joistain myöhäisistä öistä jäi muutamia juttuja mieleen, tosin ei kovin hyvin. Mutta jäi kuitenkin.
Miittailtuakin tuli pari kertaa. Ensimmäinen miittini taisi olla peräti Jyväskylässä, mutta kävin myös Helsingissä ja Tamperellakin. Muutamiin muihinkin suunnittelin lähtöä, mutta aina ne jäi. Loppuviimein eniten taisin käydä Helsingissä ja niissähän kävi sitten niin, että olin suurimmaksi osaksi vain tietyssä porukassa, tuttujen joukossa. Tämä taisikin olla suurimpia syitä, miksi lopetin miittailun.

Invisionilla ollessani tutustuin myös muihin finiläisiin ja osaan pidän edelleen yhteyttä. Tosin siellä esiinnyin eri nimellä, joten (toivon mukaan) kukaan ei osaa yhdistää minua sinne. Taisinpa jossain välissä hetken olla modenakin, tuli kuitenkin joskus vietettyä ylipaljon aika koneella ja varsinkin finissä.
Jossain vaiheessa hommasin sitten elämän (!!) ja jättäydyin suosiolla moden hommista pois. Pikkuhiljaa alkoi sitten jäädä koko finikin pois. Olikohan välissä reilun vuoden, ellei peräti kahdenkin, tauko finittämisessä. Toki aika ajoin kävin jotain katsomassa, mutta en juuri kommentoinut mihinkään mitään.

Ja toki muistan invisionilta vuotis-selkkauksen. Olin silloin jossain muualla, joten minulla ei ollut juurikaan käsitystä siitä, mistä oli kyse. Erinäisiä keskusteluja sieltä sun täältä löysin ja utelin muutamilta tutuiltani asiasta ja sain lopulta jonkinmoisen käsityksen asiasta. En ymmärtänyt koko asiaa, joten jätin sen omaan varjoonsa.
Finin katoamisen aikoihin en enää käynyt finissä. Mesessä kuulin kaverilta siitä ja taisin jossain vaiheessa käydä kurkkaamassa, mutta juurikaan itse katoamisen aikoihin en ollut finissä. Seuraava muistikuva onkin, kun fini oli jo kadonnut. Hetken etsin uutta finiä ja löysinkin sen jostain, mutta en keskittynyt siihenkään.
Ja tosiaan, nyt tuossa pari päivää sitten jälleen rekkasin itseni uudestaan finiin. En tunne tosiaan oloani kotoisaksi vielä täällä, mutta ehkä tämä tästä. Jotenkin tuntuu, että kaikki nimet, jotka vanhasta finistä jäi päähän, tuntuvan puuttuvan täältä. Muutamia tietenkin löytyy, mutta silti..

Irian
  Lännempänä länttä                                        Farther west than west
       maan ääressä                                                      beyond the land
minun kansani tanssii                                      my people are dancing
toisen tuulen tahdissa.                                        on the other wind.