Kirjoittaja Aihe: Nalle Puh: HELP!, S  (Luettu 3001 kertaa)

Hilbert

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 348
 • eräänlainen runotäti
Nalle Puh: HELP!, S
« : 04.02.2024 20:12:03 »
Ficin nimi: HELP!
Kirjoittaja: Hilbert
Fandom: Nalle Puh
Tyylilaji/Genre: öööh, hyvä kysymys. Oiskohan jonkun sortin parodia kuitenkin :D
Ikäraja: Sallittu
Vastuunvapaus: En omista Nalle Puh -hahmoja yms, vaan ihan omaksi ööö ilokseni raapustelin.
A/N: Työväenopiston kurssin satoa... Ensimmäinen proosatekstini Finissä, hui.


HELP!

Nalle Puh katseli ymmällään punaisia kirjaimia. ”H-EL-P,” hän tavasi. Kirjaimet olivat isoja, lähes 15 senttimetriä korkeita ja kirjoitettu luultavasti sormella. Niiden väri muistutti epäilyttävästi verta.
”Kuka kumma nuo on sotkenut seinääni, ja miksi,” hän pohti oikea etukäpälänsä suussaan. ”Perin juurin kummallista, toivottavasti kukaan ei ole joutunut möhköfantin vangiksi tai muuta kamalaa.” Nalle Puh mietti ja päätti pyytää neuvoa Pöllöltä.

Huolestunut Nalle Puh lähti kulkemaan kohti Pöllön puuta, kun vastaan tuli Nasu. Nasu tuskin oli kirjoittanut HELP-tekstiä, sillä kirjaimet olivat liian korkealla hänen lyhyelle varrelleen. Puh kuitenkin päätti selittää Nasulle näkemänsä tekstin.

”Voi hirmustus,” vinkaisi Nasu ”joku on hädissään!” Nalle Puh ei voinut kieltää miettineensä jo samaa itsekin. ”Mitä me voimme tehdä jonkun avuksi?” Nalle Puh kysyi. Nasu vain pyöritti huolestuneena päätään, kun ei osannut sanoa, mitä kummaa oli tapahtunut ja kenelle.

Paikalle saapui Ihaa-aasi, joka toivotti parivaljakolle alakuloisesti hyvät huomenet, olkoonkin, että oli jo iltapäivä. Nalle Puh ja Nasu vastasivat tervehdykseen ja kertoivat yhteen ääneen ja kakofonisesti Nalle Puhin puun seinään ilmestyneestä hurjasta tekstistä. Ihaa pohti tilannetta hetken ja totesi: ”se on varmaan jo kuollut.” Nalle Puh ja Nasu kalpenivat kauhusta. ”Voi veljet, ei kai sentään,” Nalle Puh änkytti. ”Ehkä se oli mansikkahilloa Kengun varastosta?” Puh totesi epäillen itsekin sanojaan. Kolmikko päätti lähteä kuitenkin Kengun ja Ruun kodin suuntaan.
 
Kengu oli keittämässä mehua, kun äänekäs trio astui keittiöön. ”Hys, Ruu on päiväunilla”, Kengu varoitti. Nalle Puh otti puheenvuoron ja kysyi: ”ovatko kaikki hillopurkkisi tallessa?” ”Ovat kyllä,” Kengu totesi luotuaan katseen hyllylleen ”miten sinun hunajapurnukkasi sitten voivat?” hän jatkoi. Puh jäi hetkeksi miettimään herkkuvarastonsa tasoa, mutta palautti pian mieleensä tällä hetkellä polttavamman aiheen. Kengu kuunteli Nalle Puhin hermostunutta selitystä totisena ja hiljaa. Lopulta hän totesi: ”En ole kuullut Kanista mitään päiviin, pitäisikö teidän mennä tarkistamaan, että hän on kunnossa.” ”Tulisin itsekin, mutta en voi jättää Ruuta yksin,” Kengu lisäsi vakavana.

Kun Nalle Puh, Nasu ja Ihaa lähestyivät Kanin koloa, näkivät he järkytyksekseen pihapuissa myös punaista tekstiä. ”HELP” luki Nalle Puhin laskujen mukaan neljässä puussa, Nasusta tekstejä oli kuitenkin vain kolmessa rungossa ja Ihaa oli liian surullinen laskemaankaan.

Hyvin huolestuneet eläimet väittelivät hetken Kanin ovella kenelle lankeaisi oveen koputtaminen. Lopulta Nalle Puh sai kerättyä juuri ja juuri riittävästi rohkeutta ja koputti hyvin hyvin varovaisesti oveen.

Kani työntyi luukustaan ulos taiteilijatakki yllään. ”Aaah, olette huomanneet performanssini!” hän hihkaisi. ”Syytä näyttääkin järkyttyneeltä, kantaaottavan taideinstallaationi nimi on ’Puiden hätähuuto’ ja tällä ilmaisen huoleni ilmastonmuutoksesta, avohakkuista ja kaikesta luonnontuhoamisesta!” Kani jatkoi. ”Ei syytä huoleen, käytin synteettistä verta, eli eläimiä eikä ihmisiä ole satutettu taiteen vuoksi!” hän lopetti.

Larjus

 • ألف ليلة وليلة
 • ***
 • Viestejä: 6 805
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Vs: Nalle Puh: HELP!, S
« Vastaus #1 : 07.02.2024 22:00:43 »
Minkähänlainen kauhutarina siitä olis muodostunut, jos puissa olisi lukenut avunpyyntöjä oikealla verellä... Kyllä on tämä Kanin performanssi kaikille parempi loppuratkaisu, ettei ole mitään Puolen hehtaarin metsän murhaajaa tms. XD

Lukiessa en kyllä osannut yhtään edes veikata, mihin suuntaan tarina etenee. Yleensä tykkään arvuutella ja spekuloida ainakin vähän, mutta nyt ei voinut muuta kuin vain lukea eteenpäin! Hauskaa joskus niinkin. Tällaista loppuratkaisua en olisikaan osannut edes arvata. Melkoinen performanssi/kannanotto Kanilla kyllä :D Ja jotenkin absurdia kuvitella häntä ja koko Puolen hehtaarin metsää samaan maailmaan/todellisuuteen ilmastonmuutoksen ym. kanssa. Se vain kivasti korostaa kannanoton kummallisuutta. Mitäköhän kaikki muutkin hahmot olivat siitä mieltä... :D Tykkään siitä valinnasta, ettei heidän mielipiteitään kerrottu, kunhan vain Kani höpötti eikä varmaankaan edes antanut muille suunvuoroa. Jotenkin sopii tähän koko kuvioon ja Kanin hahmoonkin.

Kiva kun kirjoittelit proosaakin Finiin! Kirjoita ihmeessä lisää :3

セサミ思い出して
 麗しの意志を
セサミ踏み入って
 刻んでその意志を

Hilbert

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 348
 • eräänlainen runotäti
Vs: Nalle Puh: HELP!, S
« Vastaus #2 : 11.02.2024 14:38:04 »
Paljon kiitoksia Larjus <3! Aika absurdi tästä tarinasta tosiaan tuli, mutta tätä oli hauska kirjoittaa:D

rosegold

 • ***
 • Viestejä: 200
 • Sokerisiiven ava
Vs: Nalle Puh: HELP!, S
« Vastaus #3 : 11.02.2024 17:11:49 »
Tämä on niin makea  ;D Teksti säilyttää nallepuhmaisen tunnelman, mutta on myös nextillä levelillä pahaenteinen. Kani on kyllä juuri sellainen tyyppi, joka voisi tällaisen performanssin kehitellä. Tykkäsin myös siitä, kun tähän oli saatu kaikki kaverit mukaan. Kiitos kovasti ♥

Hilbert

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 348
 • eräänlainen runotäti
Vs: Nalle Puh: HELP!, S
« Vastaus #4 : 18.02.2024 11:46:12 »
Paljon kiitoksia rosegold! Koetin olla uskollinen hahmojen persoonille, vaikka vähän ehkä nalle puh -maailman ohi menevällä synkkyydellä. Kiitos kommentistasi!

Claire

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 935
Vs: Nalle Puh: HELP!, S
« Vastaus #5 : 26.03.2024 05:09:13 »
Tämä oli ihan hervottoman hauska, vaikka paikoin kyllä pisti kauhistuttamaankin :D Sydän kyllä hypähti varsinkin tuossa, kun Kengu sanoi että Kania ei ollut näkynyt hetkeen, ja sitten Kanin luona puihin oli kirjoitettu punaisella avunpyyntöjä. Hetken jo ehdin miettiä, että ehkä vain väsyksissäni erehdyin näkymään S-ikärajan tekstin yhteydessä, ja oikeasti olen päätynyt lukemaan jotain raadollista K-18 kauhutekstiä, jossa Kani on saanut surmansa tai jotain vielä pahempaa XD No mutta luojan kiitos kyseessä olikin vain synteettinen veri ja Kanin omalaatuinen performanssi :D Reps

Ihailen kyllä, miten puhmaisen kerrontatyylin olet tähän saanut yhdessä tuon paikoin pahaenteiseenkin suuntaan kulkevan juonen kanssa, propsit siitä! Tykkäsin tästä kovasti, kiitos hauskasta lukukokemuksesta <3
We're stars wrapped up in skin
The light comes from withinThere's no me, there's only (you)
There's only youniverse