Kirjoittaja Aihe: Yuri!!! on Ice: Japanilaisen jouluruoan seuraukset (S, Viktor/Yuuri, ficlet)  (Luettu 2030 kertaa)

Larjus

 • ألف ليلة وليلة
 • ***
 • Viestejä: 6 797
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Title: Japanilaisen jouluruoan seuraukset
Author: Larjus
Chapters: Ficlet
Fandom: Yuri!!! on ICE
Pairing: Katsuki Yuuri/Viktor Nikiforov
Genre: Dialogivoittoinen arkidraama
Rating: S
Disclaimer: En omista oikeuksia alkuperäissarjaan enkä sen hahmoihin. En ole saanut tämän kirjoittamisesta rahaa.
Summary: Viktor syö joulupäivällistä Katsukien kanssa.

A/N: Tämä fici on nähty alun perin Finin vuoden 2020 joulukalenterissa, mutta ikinä en päätynyt tätä erikseen julkaisemaan. Tehdäänpä niin siis nyt. Sisällöllisesti tämä on ihan sama fici kuin silloinkin, en ole muokannut tätä sen enempää, kuin että peräti yhden sanan lisäsin :D

Kirjoitin tämän alkujaan hyvin lyhyellä aikataululla alusta loppuun ja julkaisuvalmiiksi, kun Odo laitteli minulle aatonaattona yksäriä kysyäkseen, haluanko tehdä hänen kanssaan yhteisluukun jouluaatolle. Siinä sitten satuin saamaan jotain ideanpoikasia, ja kun ei ollut kuin joitain tunteja niiden hautomiselle, aloitin kirjoittamisen melkein heti perään. Harvemmin tulee kirjoitettua niin pikavauhtia ideasta valmiiksi ficiksi yhtään mitään, mutta olipahan sekin osaltaan vaihtelua.Japanilaisen jouluruoan seuraukset


Viktor istui Katsukin perheen kanssa pöydän ääressä ja katseli eteensä aseteltua tarjoilua silmät loistaen kuin pienellä lapsella lelukaupassa. Hän oli paitsi herkullisen ruoan myös kokonaan uuden kokemuksen äärellä. Vaikka hän oli ehtinyt tutustua luistelu-uransa myötä moneen eri maahan ja niiden ruokakulttuureihin, kuten myös Japanin, hän ei ollut koskaan ennen päässyt viettämään japanilaista joulua. Eihän se ollut merkitykseltään läheskään yhtä suuri juhla kuin monissa länsimaissa, eikä moni paikallinen viettänyt sitä lainkaan, mutta ne vähätkin olemassa olevat tavat ja ruoat poikkesivat suuresti siitä, mihin Viktor oli tottunut, ja siksi hän olikin tästä päivästä ja yhteisestä illallisesta niin innoissaan.

”Kaikki näyttää niin herkulliselta”, Viktor ihasteli. Yuurin äiti Hiroko suorastaan säteili kuullessaan kehut.

”Ja herkullisia ne ovatkin”, Yuuri lupasi.

Vaikka Yuuri olikin iloinen siitä, että Viktor istui juuri nyt hänen vieressään, yhdessä vietettävä joulu hieman hermostutti häntä. Viktor oli onneksi jo tuttu hänen perheelleen, eikä ollut ensimmäinen kerta, kun tämä aterioi heidän kanssaan, mutta persoonalleen uskollisena Yuuri jännitti jokaista kertaa ainakin vähän. Hänen mielensä kuitenkin keveni, kun he pääsivät aloittamaan ruokailun. Yhteinen ilta sujuisi toivon mukaan ihan mukavasti – ainakin jos Yuuri olisi juomatta yhtään mitään teetä vahvempaa.

”Tämä on kyllä todella erikoinen illallisyhdistelmä”, Viktor tuumasi kastaessaan lihanpalasta raakaan kananmunaan. ”Herkullinen mutta erikoinen. Sukiyakia ja sen lisäksi friteerattua kanaa ja mansikkakakkua?”

”Sukiyaki kuuluu talveen yleisesti ottaenkin”, Yuuri vastasi. ”Kaikki eivät syö sitä joulun aikaan, mutta meidän perheessämme se on muodostunut tavaksi.”

”Kana ja mansikkakakku sen sijaan kuuluvat monen joulua juhlivan pöytään täälläpäin”, vastapäätä istuva Mari kertoi. ”Moni syö myös pizzaa.”

”Pizzaakin vielä”, Viktor taivasteli liioitellun dramaattisesti. ”Yuuri-kulta, taitaa tämä japanilainen joulu kyllä olla ruokapuoleltaan aivan liian tuhtia sinulle.”

”Viktor!” Yuuri parahti nolona. Hän vilkaisi perheensä suuntaan nähdäkseen, miten nämä olivat reagoineet Viktorin sanoihin. Vanhemmat eivät sanoneet mitään, sillä he keskustelivat parhaillaan keskenään eivätkä siksi olleet edes kuulleet, mitä Viktor oli sanonut. Tuskin he olisivat englanninkielisestä puheesta muutenkaan paljoa ymmärtäneet. Sen sijaan Marin kasvoilla kareili tietäväinen ja ilkikurinen hymy – sellainen, joka nousee vanhempien sisaruksien kasvoille heidän kuullessa jotain, jota tietävät voivansa myöhemmin käyttää nuorempien piikittelyyn.

”Sinustahan tulee oikea punkero uuteenvuoteen mennessä”, Viktor totesi kuitenkin katsoen Yuuria hellästi. ”Onneksi venäläinen joulu tulee sen jälkeen, silloin syödään paljon kevyemmin. Perinteisesti paastokin kuuluu asiaan, ja sehän sopii sinulle mitä mainioimmin. Täytyyhän sinun mahtua kisa-asuihisi ensi vuonnakin.”

Kuin tehostaakseen sanojaan Viktor nipisti vaivihkaa Yuurin kylkeä paidan alta. Tämä säpsähti kosketuksen tuntiessaan, ja puna, joka oli jo aiemmin eksynyt hänen kasvoilleen, syveni muutaman asteen. Viktorin karkean kuuloiset sanat eivät kylläkään loukanneet häntä, ja hän oli sinut oman vartalonsa kanssa, mutta moinen kiusoittelu perheen kuullen teki väkisinkin olon kiusaantuneeksi.

”Ainahan ne liiat kalorit voi polttaa”, Mari tuumasi ja selvästi pidätteli naurunpoikasta.

”Olet aivan oikeassa”, Viktor vastasi. ”Vai mitä mieltä olet, Yuuri?”

”Minä – öh…”

”Sinulle taitaakin olla tuleville päiville luvassa varsin intensiivistä treeniä, jotta saamme varmasti pidettyä painosi oikeissa lukemissa, eikö niin? Yuuri?”

”Vi-Viktor…”

Yuuri tunsi sekä Viktorin että siskonsa katseiden porautuvan suoraan lävitseen, eikä hän uskaltanut edes vilkaista kumpaankaan päin. Hän tiesi tismalleen, mistä Viktor puhui, ja niin tiesi hänen harmikseen myös Mari. Hänen ainoana lohtunaan oli, etteivät vanhemmat vieraan kielen takia edes yrittäneet ymmärtää, mistä he puhuivat.

Vaikka tilanne olikin Yuurista todella kiusallinen ja hän jopa vähän pelkäsi sitä, miten keskustelu siitä jatkuisi, mielessään hänellä kuitenkin oli valmiina vastaus Viktorille. Sen hän aikoi kertoa tälle myöhemmin, sitten kun he viimein olisivat taas kahden kesken. Ja sitten kun se hetki koittaisi, Viktor saisi nähdä, kummalle heistä oikein olikaan luvassa intensiivistä treeniä.A/N: Jos lihanpalan uittaminen raa’assa kananmunassa ihmetyttää, niin se kuuluu sukiyakin syömiseen :D Ei siis ole mitään Viktorin omaa oikkuilua (vaikka ei sekään olisi ennenkuulumatonta).

セサミ思い出して
 麗しの意志を
セサミ踏み入って
 刻んでその意志を

valokki

 • ***
 • Viestejä: 1 337
Olipas tämä kiva pieni iltapala! Olen jo pari päivää ollut tässä varovaisen jouluisissa fiiliksissä, kun huomasin, että Finin Joulukatu avattiin, ja kuinka kiva, että tänne tuli jo tämän kauden ensimmäinen fikkikin! :)

Myös Yuri!!! on Ice on itselleni aivan täysin vieras fandom, joten piti tässäkin tapauksessa vähän googlailla, mistä tässä nyt suurpiirteisesti oikein on kyse ja keitä Viktor ja Yuuri ovat. En tietenkään mitenkään tarkemmin tiedä heidän tarinastaan, mutta pidin kovasti heidän välisestään dynamiikasta tässä tarinassa.

Lainaus
”Sinulle taitaakin olla tuleville päiville luvassa varsin intensiivistä treeniä, jotta saamme varmasti pidettyä painosi oikeissa lukemissa, eikö niin? Yuuri?”
Tämmöinen pariskuntien välinen kiusoittelu on ihan parasta luettavaa, ja se sai itsenkin hymyilemään, kun Yuuri tuntui menevän melko sanattomaksi intensiivisestä treenistä vihjailtaessa. ;D Ja mikä pahinta, kun Viktor sai vielä Yuurin siskosta liittolaisen itselleen. Onneksi kielimuuri vaikutti olevan tosiaan sen verran suuri, että sentään vanhemmat jäivät ulkopuolelle tästä keskustelusta.

Tässä oli yleisesti myös ihanan kodikas ja lämmin tunnelma, ja oli hauska päästä kurkistamaan hieman japanilaiseen jouluruokakulttuuriin; se kun itselleni on täysin vieras. Erityisesti tuo lihanpalan uittaminen raa'assa kananmunassa kuulosti hyvin erikoiselta, enkä oikein osaa edes kuvitella, miltä sellainen maistuisi.

Kiitos kovasti tästä lukuelämyksestä! Oli kiva kurkistaa uuteen fandomiin, uuteen jouluruokakulttuuriin ja saada Finin joulukausi liikkeelle! :)
(ava @Claire ja bannu @Ingrid)

Larjus

 • ألف ليلة وليلة
 • ***
 • Viestejä: 6 797
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
valokki: Jee, en ole siis ainoa, jolla on jo vähän jouluinen fiilis ;D Olipa siis hyvä päätös korkata Joulukatu jo nyt! Mitään uutta mulla ei toki (vielä) ole, mutta kun en ollut tätäkään tässä vuosien aikana itse julkaissut, niin oli sentään jotain postattavaa.

Kiva kun uskalsit tarttua (taas) täysin vieraaseen fandomiin! Arvostan sitä, kuin myös sitä että vähän googlailit hahmoja etukäteen. Kyllä siitä varmaan oli ainakin vähän hyötyä, vaikka tarina aika yksinkertainen onkin. Hyvin oppii vähän japanilaisen joulupöydän antimista (ja siitäkin, milaista Venäjällä on).

Lainaus
Tämmöinen pariskuntien välinen kiusoittelu on ihan parasta luettavaa, ja se sai itsenkin hymyilemään, kun Yuuri tuntui menevän melko sanattomaksi intensiivisestä treenistä vihjailtaessa. ;D
Joo mäkin tykkään siitä, kun parisuhteessa olevat hahmot vähän kiusoittelevat ja piinaavat toisiaan (hyvässä hengessä) ;D Viktor on sarjassakin saanut Yuurin aika sanattomaksi puheillaan (ja teoillaankin), ja se dynamiikkaa sopii tähänkin. Mutta eiköhän Yuuri sitten niiden intensiivisten treenien aikana pääse olemaan se, joka sanoo viimeisen sanan 😏🤭 On se tosiaan hyvä, etteivät vanhemmat pysy nuoremman väen keskusteluissa mukana.

Kiitoksia kommentistasi ja hyviä joulukauden alun fiilistelyjä!

セサミ思い出して
 麗しの意志を
セサミ踏み入って
 刻んでその意志を

Grenade

 • Fluff-fiilistelijä
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 3 509
 • ava Claire + bannu Ingrid
Täähän sopii mainiosti nyt tähän joulupäivän lukemistoon, kun on jouluruokia päästy maistelemaan myös täällä Suomen kamaralla. ^^ Kyllähän nekin aika lailla eroavat japanilaisesta, joten en yhtään ihmettele, että Viktor on kummastelemassa paikallisia tapoja! Kivaa, että he olivat päätyneet viettämään jouluaan Yuurin äidin luokse, eikä esimerkiksi paikalliseen KFC:hen. :D Ehkä Viktor ei olisi siihen niin vain suostunut. Muutenkin herttaista, että on koko perhe paikalla ja Viktor on jo niin tavallinen näky Yuurin seurassa, että hänetkin on kutsuttu jouluruokailuun mukaan.

Ei taida Viktor niin välittää joulun ruokarauhasta, kun on suuna päänä valittamassa. :D Ehkä häntäkin kiinnostelee enemmän se, että miten Yuurilta saadaan jouluruokailun mahdolliset lisäkilot katoamaan, lol.

Onneksi Yuurin vanhemmat eivät tiedä, mitä heidän nenänsä alla tapahtuu, mutta Mari saa myös pienen hetken loistaa. Isosiskojen kuuluu aina vähän pitää pikkusisarensa varpaillaan, hehe! Kivasti myös toit tässä esiin näitä japanilaisten omia jouluruokia, totisesti ovat erilaisia kuin Suomessa tai Venäjälläkin. Vaikka kyllä, jos multa kysyttäisiin, voisin vaihtaa milloin vaan lanttulaatikon pitsaan tai frittikanaaan, lol.

Tää oli vallan söpö iltapala, kiitos tästä! ^^
Hyppää lehtikasaan!

Larjus

 • ألف ليلة وليلة
 • ***
 • Viestejä: 6 797
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Grenade: Suomella ja Japanillakin on tosiaan isot erot siinä, mitä joulun aikaan syödään. KFC ja mansikkakakku ei ole ihan sitä, mitä sitä itsekään jouluna nassuunsa mieluiten ahtaa (En tosin lanttulaatikkoakaan...) :D Enkä usko, että Viktor haluaisi viettää joulua KFC:ssä - ei toki sillä että Yuurikaan haluaisi. Kyllä kotiruoka on parempaa!

Lainaus
Ei taida Viktor niin välittää joulun ruokarauhasta, kun on suuna päänä valittamassa. :D Ehkä häntäkin kiinnostelee enemmän se, että miten Yuurilta saadaan jouluruokailun mahdolliset lisäkilot katoamaan, lol.
Eipä taida taitoluistelijoilla kauheasti olla ruoka- ja kehorauhaa edes jouluna 😅 Onneksi Yuuri ei loukkaannu. Eikä Viktorkaan kovin vakavissaan ole, ja aivan varmasti "kinkunsulatusjumppa" Yuurin kanssa on se, mikä häntä itseäänkin eniten kiinnostaa ;)

Isosisarukset osaa kyllä olla melkoisia nuorempiensa piinaajia, kuuluu toimenkuvaan, niin pitihän sitä antaa Marillekin tilaisuus tehdä niin ;D Yuuri voi sitten joskus yrittää kostaa siskolleen. Ihan niin kuin varmasti laittaa vielä Viktorinkin kärsimään!

Kiitos kommentistasi tähänkin ficiin, ihana kuulla että pidit! ♥ 

セサミ思い出して
 麗しの意志を
セサミ踏み入って
 刻んでその意志を