Kirjoittaja Aihe: Dieselillä, bensalla ja Cheerioseilla (S • sananvaihtoa ja söpöilyä aamupalapöydässä, Samuel/Leevi • 3,5-raapale)  (Luettu 4938 kertaa)

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 527
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
S

FinFanFun1000 sanalla 892. kohtuullisuus
FinFanFun 20 vuotta: Juhlahaaste! (osallistu FinFanFun1000-haasteeseen)
Fluffy10 #4 sanalla keltainen
Originaalikiipeily sanalla 101. kohtuus
Salainen tehtävä (kirjoita S-ikärajan originaali ja julkaise se)

Aloin kirjoittaa tätä raapaletta Raapalejuoksuun Violetun tarjoamasta inspissanasta muro, mutten ehtinyt juuri alkua pidemmälle niin kuin en koskaan kyseisessä tempauksessa ehdi. :D Olen niin hidas ja jahkaileva kirjoittaja. Tällä kertaa sain tekstintyngän kuitenkin saatettua loppuun asti, jee! Mitään järkeä tässä lopputuloksessa ei kylläkään ole, eikä tällä ole varmaan minkäänlaista taiteellista arvoa, mutta sainpahan kirjoitettua edes jotain valmiiksi asti. Se on aina hyvä. Ja kuka tietää, ehkäpä tämä pikku pätkä saa hymyn jonkun muunkin kuin minun huulille! :)Samuel ei saanut silmiään irti aamupalapöydän toisella puolen istuvasta Leevistä, tai tarkemmin ilmaistuna tämän aamupalasta. Tuoreena pariskuntana he eivät olleet vielä ehtineet jakaa keskenään kovin montaa aamupalaa, mutta Samuelille oli käynyt jo tuskallisen selväksi, millä Leevi tapasi aloittaa aamunsa: kulhollisella Cheerios-murorinkuloita, jotka Samuel saattoi tuoteselostetta vilkaisemattakin päätellä pelkäksi ravintoarvottomaksi hiilihydraattihötöksi. Samuel olisi ehkä pystynyt sulattamaan murot ravitsemustiedeopiskelijan karaistuneilla silmillään, jos Leevi olisi syönyt niitä maidon kanssa tai vaikka pelkiltään, mutta Leevi ei tehnyt niin. Leevi teki omalla tyylillään, joka helli hänen omalaatuisia makunystyröitään, ja nautiskeli muronsa appelsiinimehussa lilluvina. Senkin Samuel olisi ehkä pystynyt sulattamaan – huolimatta siitä, ettei mehu ollut edes täysmehua –, mikäli Leevi ei olisi kuorruttanut koko komeutta lorauksella juoksevaa hunajaa.

”Miun on kuule pikkasen vaikia sulattaa tuota siun aamiaista”, Samuel tunnusti lopulta, kun Leevin syömisen katseleminen oli saanut hänen vatsansa vellomaan ja hampaansa solidaarisesti syöpymään sokerista.

Leevi nosti katseensa Samueliin silmät yhtä kirkkaina ja iloisina kuin pirteänkeltainen murokulho. ”Ai? Täähän se vasta on heleposti sulavaa. Ei mittään vatsaa viäntäviä kuituja niin ko tuossa siun ruishässäkässä. Energijaaki on ko pienelle kylälle, mitä mie tarttenki het aamutuimaan, ko lähen altahille uusia ennätyksiä kauhommaa.”

”Heleposti sulavaa, mutta vaikiasti sulatettavaa”, Samuel mutisi ja hieroi otsaansa, jota oli alkanut kummasti kivistää. ”Jos miulta kysytään, siun verensokerit ampasee tuon seurauksena Puijon torniin ja tulloo rytinällä alas, aena sinne altaan syvvään päätyyn ja pohojaan asti. Että siinä on siulle sitä energijaa.”

”Yks käy dieselillä, toine bensalla, kolomas Cheerioseilla”, Leevi tuumasi ja jatkoi murojensa kauhomista hymyssä suin. ”Elä ressaa, ehä mie koko aekaa tällä viissiin syö. Aamusin vaan. Ohan se päevä jotenkuten käyntiin potkastava.”

Samuel tyrskähti ja pudisti päätään. Oli harvinaisen totta, että Leevi eli aamupalahetkiään lukuun ottamatta varsin terveellisesti. Leevi oli pitkän linjan vapaauimari ja vesipalloilija, joka tiesi kyllä ilman Samueliakin, mitä kannatti syödä ja milloin.

”Ruokaressi on tulevan ravitsemusterapeutin riesa”, Samuel sanoi. ”Enkä mie pahalla… Tahon vaan, että myö ollaan molemmat tässä vielä neljänkymmenen vuojen päästä aamupallaa mutustamassa.”

Samuel tunsi suupielensä kohoavan hentoon hymyyn, kun hän tajusi päästäneensä suustaan tulkinnanvaraisen toiveen yhteisestä tulevaisuudesta. Leevikin hymyili – ensin muroihinsa, sitten Samuelille. Samuel tunsi Leevin villasukan paljasta säärtään vasten, ja hän ajatteli, että pystyisi kyllä sulattamaan appelsiinihunajamurot tulevaisuudessakin.
« Viimeksi muokattu: 01.03.2021 01:46:34 kirjoittanut Waulish »
[toistaiseksi epäaktiivinen]

lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Neptunus

 • ***
 • Viestejä: 777
Olisi pitänyt säästää muro sana sulle, koska tämä oli niin suloinen! :D Ihanaa että sanan menettämisestä huolimatta tulit julkaisemaan tämän, koska tämä hymyilytti ainakin mua :3

Pidin tästä tosiaan tosi paljon ja erityisesti mua viehätti tässä miesten savon murre ja Puijon torni. Ah, osaisinpa/uskaltaisinpa itsekin kirjoittaa murteella (vaikka en tiijä mitä murretta mä puhun, kun asun etelässä, mutta perhe on kotosin justiinsa pohjosempaa/idempää ja sönkkään kaikkea sekasin :D). Jotenkin tuo murre toi tähän sellaista ihanaa persoonallisuutta ja myös suloisuutta.

Mutta siis anteeksi minkä kanssa Leevi syö niitä muroja? Appelsiinimehun ja hunajan? Joo, tota. Ei? :D Olisi kyllä tuossa tilanteessa niin Samuel, kurtistamassa kulmiani ja motkottamassa, että et sä tuosta mitään muuta saa kuin rutosti sokeria ja vatsanväänteitä. Mutta ehkä se Leeville sallittakoon, jos hän kerta syö muuten terveellisemmin. Hellyttävää kyllä, kuinka Samuel huolehtii, vaikka se varmasti välillä saattaa olla rasittavaakin, niin Leeville kuin Samuelillekin. Ihanasti todettu tuo, että joku käy dieselillä, toinen bensalla ja kolmas cheerioseilla. Se oli tälle myös oikein hauska ja sopiva nimi!

Ja aww tuo loppu! Oikein suloista, kuinka Samuel päästää suustaan tuollaisen toiveen tulevaisuudesta. Hih. Samuelin täytyy vaan tottua nyt näihin outoihin aamupaloihin. Ties mitä Leevi tulevaisuudessa keksii aamupalapöytään tuoda.

Kiitos paljon tästä suloisuudesta ja ihanaa, että julkaisit tämän! ♥

ava & bannu by Sokerisiipi

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 527
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Seila, hyvä vain että ehdit ensin, koska tällä tavalla sain tämän lopulta aika moneen haasteeseen! ;D Lisäksi se sinunkin muroraapaleesi on aivan supersuloinen. Fanitan Rolle-kissaa!

Voi että, ihana kuulla että murre viehätti! Rakastan murteita ja murredialogin kirjoittamista, vaikkakaan ihan näin savolaisittain eivät minunkaan hahmoni yleensä väännä. Tuntui tavallaan hassulta kirjoittaa kaksi nuorta miestä murtamaan näin voimakkaasti, mutta toisaalta se tuntui myös sopivalta, koska olen niin murteiden puolesta ja toivoisin, etteivät ne häviäisi nuorisonkaan kielenkäytöstä. Kannustan kyllä sinuakin uskaltamaan kirjoittaa murteella, koska se on parhaimmillaan tosi hauskaa ja antoisaa! Eikä murteen paikkaansapitävyyttä tai oikeellisuutta tarvitse minusta stressata ollenkaan, koska kaikki puhujat ovat kuitenkin lopulta erilaisia. Minäkin kirjoittelen välillä ihan mitä sattuu!

Haha, minäkin samaistun tässä tilanteessa Samueliin. :D Murot appelsiinimehulla ja hunajalla kuulostaa niin ällöttävältä ja ennen kaikkea ällömakealta yhdistelmältä, että minullakin melkein vatsaa vääntää. Ihmisillä on kuitenkin joskus mitä omituisimpia makumieltymyksiä, ja minäkin veikkaan, että Samuelin täytyy vain tottua Leevin sellaisiin. Ei oikein auta järkipuhe, jos toinen on iät ja ajat nauttinut aamiaismuronsa tuohon tyyliin.

Kiitos kovasti ihanasta kommentista, kylläpä se piristi iltaani. :-* Tuntui kivalta saada tähän saman tien noin positiivinen kommentti, kun pelkäsin kirjoittaneeni jotain liian outoa ja vaikeasti lähestyttävää!
« Viimeksi muokattu: 02.03.2021 02:07:17 kirjoittanut Waulish »
[toistaiseksi epäaktiivinen]

lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Felia

 • ***
 • Viestejä: 1 608
 • jokainen päivä on sun arvoinen
Aww, tämä oli niin suloinen!

Vai Cheerios-muroja appelsiinimehun kanssa... Kuulostaa todelliselta sokeripommilta - ja sitä se onkin. ;D Oli hauskaa, miten Samuel kauhisteli kyseistä aamiasta, ja kaksikon sananvaihto siihen liittyen oli kanssa mukavasti huumorilla höystettyä. Tuo murteen käyttö oli kanssa kiva yskityiskohta! :D

Mitä tulee ihmisten makumieltymyksiin ruokien ym. kanssa, niin toisilla varmasti on moniakin erikoisuuksia - kuten tässä Leevillä. Kiva, että Samuel hieman kyseenalaisti tuota Leevin mieltymystä - ymmärrettäväähän se on, että toisesta on vähän huolissaan. Ruoka on kuitenkin tärkeä osa elämää ja ainahan se terveellisempi vaihtoehto on parempi. Onneksi Leevi kuitenkin taitaa muuten syödä terveellisesti kun kuitenkin jonkintasoinen urheilija on. :D Täytyy kyllä myöntää, että jollain tasolla pystyin samaistumaan Samuelin fiiliksiin - on tuttua, kun katsoo toisen syövän jotain sokerihöttöä tms. muuta epäterveellistä. ;D

Ja voi että, aww, tuo loppu! Samuelin vihjaus tulevaisuuteen... Ihanaa ja suloista. ♥ Lisäksi tämän tekstin nimi oli ihan mahtava ja osuva! Ah, tämä oli kyllä oikein kiva piristysruiske maanantai-aamulle! Suuret kiitokset ♥
minne ikinä sä meet, sinne minä jään
ku siellä missä oot ei oo ikävää

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 527
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Felia, jep, todellinen sokeripommi! ;D Vaikea kuvitella, miten Leevi pystyy aloittamaan jokaisen aamunsa vetämällä moisen tyhjään mahaan, mutta meitä on tosiaan joka lähtöön ja niin on makumieltymyksiäkin. Minäkin ymmärrän Samuelin huolen, mutta onneksi Leevi muuten syö ja elää terveellisesti, urheilija kun on. Ehkei ravintoköyhä aamupala loppujen lopuksi tuota ainakaan enempää fyysistä vahinkoa kuin henkistä tyydytystä, heh!

Ihana kuulla, että lukukokemus oli suloinen ja piristi maanantaitasi heti aamutuimaan! Jos tällä hömppätarinalla jokin tarkoitus tai merkitys on, se voisi olla juuri piristäminen ja hyvän mielen tuottaminen. :)

Kiitos kovasti sinulle ihanasta kommentista! :-*
[toistaiseksi epäaktiivinen]

lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Thelina

 • Ilomarja
 • ***
 • Viestejä: 2 432
Ihanaa, että sait tämän valmiiksi ja julkaisit, vaikka myöhästyikin raapalejuoksusta! Nauraa kikatin tälle ääneen, kun tämä oli niin höpsö ja hauska! Alkoi melkein tehdä mieli Cheerios-muroja (ei tosin appelsiinimehulla) mutta voi hitsi, kun en enää saa syödä niitä, kun niitä ei ole gluteenittomana :'( Sitä suuremmalla syyllä pitää sitten nauttia muroista tällä tavalla tekstin muodossa :D tässä oli ihan parasta tuo kaksikon murre, sekä nämä kohdat:

Lainaus
”Ai? Täähän se vasta on heleposti sulavaa. Ei mittään vatsaa viäntäviä kuituja niin ko tuossa siun ruishässäkässä. Energijaaki on ko pienelle kylälle, mitä mie tarttenki het aamutuimaan, ko lähen altahille uusia ennätyksiä kauhommaa.”
Lainaus
”Yks käy dieselillä, toine bensalla, kolomas Cheerioseilla”, Leevi tuumasi ja jatkoi murojensa kauhomista hymyssä suin.

Loppu oli myös oikein hymyilyttävä, kun rivien välistä tosiaan saattoi lukea toiveen yhteisestä tulevaisuudesta ♥ Villasukka paljasta säärtä vasten oli myös ihana yksityiskohta! Kiitos tästä illan piristyksestä :-*
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥

hiddenben

 • Yksinpurjehtija
 • ***
 • Viestejä: 2 724
Eih, en kestä, mikä ihana hymyilyttävä sokerinpalanen minulla täällä välilehdessä odottikaan! Otsikko houkutteli avaamaan tämän jo silloin, kun julkaisit, mutta en ehtinyt lukea tätä kuin vasta nyt! Ah, olen ihan hymyä täällä, kun tämä on niin söpö :D Ihanaa, kun julkaisit tämän, vaikka et Raapalejuoksuun ehtinytkään (tai ehkä jopa niin, että kivaa, että julkaisit tämän tänne niin pääsin kommentoimaan!) ♥

En tiedä, mistä aloittaisin. Ehkä siitä, että murretekstisi jaksavat ihastuttaa ja samalla myös kovin maanläheinen tapasi kuvailla suhteita. En osaa kuvailla sitä tarkemmin, mutta tässä, Irtopäästökokeessa ja Yhden hulluus on toisen järki -tekstissä (joka odottaa vielä kommenttiani!) on kaikissa sellaista ihanaa keväistä maantiepölyä ja aurinkoa, toiveikkuutta ja samalla arkisuutta, mistä pidän todella paljon. Näitä lukiessa uppoan aina aivan omanlaiseen maailmaan, vähän kuin kulttuurimatkalle toiselle puolelle Suomea :D

Tässä Samuelin ja Leevin suhde on vielä kutkuttavan alkuvaiheessa, mutta pisteet Samuelille siitä, että uskalsi ottaa Leevin aamupalan puheeksi! Asiaahan hän puhuu. Minähän tulen itse perheestä, jossa ei syöty mitään muita muroja kuin ruskeita, kuivia Bran Flakeseja ja voi, kun olin kateellinen kaikille, jotka saivat syödä jotain jogurttikuorrutettuja tai muuten vain makeutettuja muroja. Kostoksi upotin muromaitoon aina useamman teelusikan edestä hilloa, että saisin jotain makeutta kokonaisuuteen :D En siis ole maistanut Cheerioseja, eli tämä kulinaristinen elämys (etenkin tuoremehussa) on jäänyt minulta kokematta! Leevin selitys on silti mielestäni täysin hyväksyttävä, joten olen iloinen, että Samuelikin ymmärsi luottaa kumppaniinsa (vaikka hän on aivan oikeassa siinä, että se heittää verensokerin Puijon torniin ja sieltä vauhdilla takaisin alas :D).

Tekstin loppu kruunaa kokonaisuuden. Rakastin villasukka-yksityiskohtaa, sillä tuollaiset pienet kosketukset ovat niin tärkeitä ja etenkin vielä aamupalalla, kun päivä on uusi ja vielä arka. Voi näitä poikia ♥ Tämä oli aivan ihanan hymyilyttävä teksti, tästä on hyvä aloittaa perjantaiaamu! Suuri kiitos tästä :)

// Äh, eikä tuota nimi-asiaa :D En ollenkaan tajunnut! Mutta nyt korjasin Samulin Samueliksi, siitähän puuttui vain yksi e :D
« Viimeksi muokattu: 13.03.2021 10:23:11 kirjoittanut hiddenben »

between the sea
and the dream of the sea

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 527
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Thelina, ihan parasta, jos tämä hömppä sai sinut kikattamaan ääneen! :D Tuntuu hyvältä, että tämä teksti on välittänyt positiivisia ja huvittuneitakin fiiliksiä. Oli kivaa ja rentouttavaa kirjoittaa jotain, mikä ei pyri kummoisiin taiteellisiin ansioihin vaan ihan vaan matalan kynnyksen viihteeseen, ja onkin suurin mahdollinen palkinto, jos lopputulos hymyilyttää ja naurattaa myös lukijaa.

Voi ei, harmi ettet voi enää syödä Cheerioseja! Kiva kuitenkin, jos pääsit makumatkalle tämän tarinan kyydissä, vaikka Leevin makukombo onkin astetta erikoisempi. ;D

Ihanaa, että pidit murteesta ja miesten suhteesta. Lämpimät kiitokset ihanasta kommentista! :-*

hiddenben, en tiedä enää miten päin olisin, kun olet viime aikoina kirjoittanut teksteihini niin monia ihania kommentteja! Tuntuu ihan huikealta, että tekstini ovat jääneet mieleen positiivisissa merkeissä, vaikka niissä liikutaankin varsin arkisissa ympyröissä. Keväinen maantiepöly ja aurinko on niin ihana luonnehdinta, että sydämeni kipristyy onnesta! Voi miten kauniita sanoja, ja niiden lukemisella olikin ihanaa aloittaa tämä päivä, kun huomasin kommenttisi heti herättyäni kurkatessani Finiä puhelimella.

Hahaa, eikä, ihania muromuistoja sinulla! ;D Hillokin toimii kyllä mainiosti makeuttajana paremman puutteessa. Itse en ole koskaan oikein tykännyt muroista, paitsi lapsena minulla oli pari suosikkimurolajia, joita söin pelkiltään ilman mitään maitoa tai muuta. Muistan natustelleeni niitä sormin kulhosta lastenohjelmia TV:stä katsellessani. :D En muutenkaan lisännyt (enkä vieläkään lisää) maitoa mihinkään, mitä tyypillisesti syödään maidon kanssa. Vispipuurokin menee minusta pilalle, jos sitä syö maidolla, mämmistä puhumattakaan. Hassua, miten monenlaisia makumieltymyksiä sitä onkaan!

Hienoa, jos murre ja hahmot miellyttivät! Nautin murredialogin kirjoittamisesta, vaikka mietinkin joskus, onko se liian vaikeasti luettavaa ja lähestyttävää. Tässä tekstissä on muuten Samuel, ei Samuli! ;D On minulla kyllä myös Samuli-niminen hahmo, josta olen kirjoittanut paljon originaalisarjani puitteissa, ja tuntui itse asiassa hassulta kirjoittaa vaihteeksi Samuelista, kun sormet meinasivat automaattisesti naputella Samulia, heh.

Kiitos kovasti ihanasta kommentista! :-*
[toistaiseksi epäaktiivinen]

lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Larjus

 • Foorumiyandere
 • ***
 • Viestejä: 6 289
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Söpöily aamupalapöydässä kuulosti just niin hyvältä mulle, että oli pakko tulla kurkkimaan, mitä otsikon takaa paljastuukaan :3 Ja ihanan söötti ja arkisen lempeä fici tämä olikin. Suloinen slice of life ei koskaan petä, ja oli taas hauska lukea murretta dialogissa (oon tainnu joskus sanoa, että mulle tulee siitä jotenkin kotoisa olo, vaikka stadilaisena tällainen murre on mulle melkeinpä eksoottista :D Ei ainakaan sitä mitä kuulen päivittäin).

Leevi aamupala kuulostaa kyllä aika järkyttävältä kokonaisuudelta. Cheerios-murot appelsiinimehulla ja hunajalla? Yh 🤢 Tulee mieleen, miten pikkuveljeni söi joskus skidinä suklaamuroja (useimmiten ne oli muistaakseni Weetos-muroja) Coca-Colan tai Jaffan kanssa, ja ne oli kans semmoset yhdistelmät, mitä en koskaan tajunnut (pelkkä ajatuskin niistä inhottaa yhä 🙈). Mut täytyy sanoo et ehk söisin mieluummin kyl muroja appelsiinimehun ja hunajan kaa kuin kokiksessa (en tykkää kokiksesta muutenkaan).

Lainaus
”Enkä mie pahalla… Tahon vaan, että myö ollaan molemmat tässä vielä neljänkymmenen vuojen päästä aamupallaa mutustamassa.”
Voiiii mikä tunnustus ♥ Ihana.

Että olikin taas kerran ihana fici. Jätti hymyn huulille! 😊
Come to where the magic is,
where the rainbow endsVendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 6 894
Awws miten söpö ja suloinen teksti! Tällä oli hyvä aloittaa uusi viikko :D

Vaikka siis joo, ei ehkä aivan oma suosikkiaamiaiseni olisi tuollainen mättö ;D Mutta makunsa kullakin eikä niistä makuasioita voi oikein kiistelläkään. Hyvä kuitenkin, että tuota ravitsemustietämystä tuntui olevan molemmilla ja toki jostainhan se energia on saatava jos meinaa urheilla.

Tykkäsin tosi paljon kun olit käyttänyt murretta tässä aika voimakkaastikin. Välillä jouduin lukemaan ihan ääneen, että ymmärsin mitä nämä puhuivat ;D Mutta kyllä tuosta tolkun sai! Tämmöisessä lyhyessä raapalessa tämä toimi hyvin, mutta jos kyseessä olisi pidempi teksti, niin tiedän että tuo murre alkaisi jossain vaiheessa ärsyttää. Mutta tässä oli tosiaan hauska ja kiva ylläri!

Kiitos tästä, oli tosiaan ihana viikon aloitus!

Vendela

Ava©flawless Bannu©Ingrid

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

kaaos

 • huitulapää
 • ***
 • Viestejä: 1 091
Leevin aamiaisesta tuli mieleen erään ystäväni aamupala. Hän ainakin taannoin tapasi jokainen aamu paistaa pannulla voissa itselleen eilistä korvapuustia 😆 se katsos sai jostakin kai ilmaiseksi hävikkipullaa, joka ei enää ollut niin tuoretta mutta voissapaistettuna vielä hyvää, arvatenkin. No siihen aamupalaan verraten Leevin murothan oli aivan ok aamupala! Ei edes Nesquik-muroja!

No, se aamupaloista. Ihanaa arkisöpöä murteella kuorrutettuna, sanailu nokkelaa ja suloista. Hyvää lempeyttä, olematta liian makeaa. Toivon tälle parille paljon kaikkea hyvää, ja ettei kumpikaan ala nillittää liikaa, vaan että ne todellakin saavat viettää aamujaan yhdessä vielä years to come!

Kiitos ja hyvää synttäriä jälkikäteen!
words make worlds

tuorein jatkis: Hämäränsäteet, K15, H/D

ava: sokerisiipi, bannu: Ingrid

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 527
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Larjus, kiva kuulla, että söpöily aamupalapöydässä veti puoleensa. ;D Slice of life on minullekin kyllä sellainen luottotyylilaji, jonka pariin on aina mukava palata. Ihanaa, että arkista söpöyttä ja lempeyttä piisasi, ja että lukeminen jätti hymyn huulille.

Haha, onpa hauska (ja omituinen!) tuo pikkuveljesi aamupalayhdistelmä. :D Käy kieltämättä aika samaan kastiin tämän Leevin aamupalakokonaisuuden kanssa! Joskus makuyhdistelmissä ei vain ole mitään järkeä, paitsi ehkä niille jotka ovat niiden ilot omakohtaisesti keksineet, haha. Vaikea sanoa, söisinkö muroja mieluummin appelsiinimehussa vai kokiksessa, koska molemmat kuulostavat aika ällöiltä vaihtoehdoilta, mutta ehkäpä pitäisi joskus heittäytyä ja antaa mahdollisuus tällaisille yllättävillekin yhdistelmille.

Kiitos kovasti kommentista! :-*

Vendela, jep, makunsa kullakin, eikä makuasioista tunnetusti oikein voi (tai kannata) kiistellä. ;D Minkäpäs sille mahtaa, jos joku haluaa ottaa energiansa Leevin tyylisestä sokeripommista, vaikkei se kovin terveellistä ehkä olekaan. Ravitsemustietämyksestä ei tässä tapauksessa tosiaan ole kiinni, siitä Samuel ainakin pitää huolen, heh.

Ymmärrän hyvin tuon fiiliksen, että näin voimakas murre alkaisi varmasti ärsyttää pidemmässä tekstissä, sillä sen lukemiseen joutuu kuitenkin keskittymään vähän eri tavalla. Siksi yritän säästää nämä kaikkien voimakkaimmat murtamiset tällaisiin lyhyisiin pätkiin, plus siksikin etten jaksaisi itsekään pyöritellä ja viilailla repliikkejä pidemmissä teksteissä - niihin sopii paremmin vähän kevyempi murre, joka tulee enemmän luonnostaan. :D Kiva kuitenkin, että tykkäsit voimakkaasta murteen käytöstä tässä yhteydessä, ja että siitä sai tolkun, vaikka joutuikin välillä vähän tavailemaan!

Kiitoksia kovasti! :-*

kaaos, oho, aikamoinen aamiainen sinun ystävälläsikin! :D No, täytyyhän se hävikkipulla jotenkin hävittää, ja onhan se vähän kuivahtaneenakin varmasti tosiaan aika hyvää, jos sen voin kera paistaa. Terveellisyys on sitten asia erikseen. Leevin aamupalan kauheus on tosiaan aika suhteellista, kun peilaa tosielämän esimerkkeihin, haha!

Ihana kuulla, että ällömakeasta aamiaisesta huolimatta itse teksti ei kuitenkaan ollut liian makea. Toivotaan tosiaan, että tämä kaksikko saisi viettää vielä vuosikausien aamut yhdessä ilman isompaa eripuraa aamupalapöydässä tai muuallakaan!

Kiitos paljon! :-*
[toistaiseksi epäaktiivinen]

lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Angelina

 • Sith Lord
 • ***
 • Viestejä: 6 371
Lainaus
”Miun on kuule pikkasen vaikia sulattaa tuota siun aamiaista”

YOU AND ME BOTH, Samuel! Hyi yök kun kuulosti ihan järkyttävältä setiltä, vaikka aika sokerihiiri oon itekin :'D Mutta toisaalta, jokaisella meillä kai on omat... mielenkiintoiset tapamme, joten pitäköön Leevi omansa ;D

Toistelen muiden sanomisia, mutta tällainen paksu murre toi tähän lyhykäiseen tekstiin kivasti persoonallisuutta ja asennetta! Pidemmässä tekstissä olisi tosiaan voinut käydä raskaaksi lukea, varsinkin kun murre ei ole itselle "tuttu", mutta raapalemitassa toimi mainiosti ♥ Eikä murteen käyttö toki yllättänytkään yhtään, sulta kun on tottunut sitä lukemaan aiemminkin :3

Tää todellakin oli söpöilyä ja jotenkin tuollaista ihanaa hymyilyä puolin ja toisin, kun suhde ja yhteenmuutto on vielä tuore juttu :3 Ymmärrettävästikin Leevin aamupalaan joutuu ravitsemusterapiaopiskelija hieman totuttelemaan, mutta hyvä ettei tästä kuitenkaan ollut tulossa mitään deal breakeria ;D

Lainaus
”Yks käy dieselillä, toine bensalla, kolomas Cheerioseilla”

Tän lohkaisun perusteella tykästyin kyllä Leeviin todella ;D Kiitos tästä söpöilystä ♥


Baby, it's cold outside

Meldis

 • puuskupurilainen
 • ***
 • Viestejä: 2 199
Valitsin tämän arpajaisiin, koska halusin jotain söpöä ja kevyttä tähän hetken mielentilaani. Ja tämä todella nostatti hymyn huulilleni. Tosi kiva lähtökohta, söpö arjen palanen, missä on mukana vielä vähän jännitystä, kun ei olla ihan vielä vakiinnuttu ja on edelleen uusia asioita, joita kohtaa suhteessa. Samuelilla ja Leevillä tuntui olevan lämmin ja välitön suhde, jossa voi sanoa ääneen, jos mieltä jokin kaihertaa ja pulauttaa myös, että olisi kiva syödä yhteisessä aamiaispöydässä vielä vuosikymmenienkin päästä. ^^ Ihana mielikuva!

Lainaus
Samuel ei saanut silmiään irti aamupalapöydän toisella puolen istuvasta Leevistä, tai tarkemmin ilmaistuna tämän aamupalasta.

Heti ensimmäinen lause oli hirveän söpö, ettei Samuel saa silmiä irti Leevistä ja sitten vielä päästiin tekstin aiheeseen, eli aamupalaan, loistava aloitus. Ihan kamalaltahan tuo Leevin aamiainen oikeasti kuulosti. Luulin, että se on vaan hullu myytti tai vitsi, että jotkut söisivät muronsa appelsiinimehuun sekoitettuna. Uhh ja hunajaakin siihen päälle. Eikö nuo olisi voinut jakaa jotenkin, murot maidon kanssa, mehu lasissa ja hunaja teen sekaan? ;D Minä olen paljon huolestuneempi asiasta kuin Samuel lopulta vaikutti olevan, koska aamiainen on päivän tärkein ateria! Miten tuollaisesta soosista voi edes nauttia? ;D Mutta jos se laitetaan syrjään, niin hetki oli mitä suloisin. Näen hyvin Samelin epäilevän katseen ja Leevin pirtsakan vastauksen hänen kummasteluunsa. Eikä pikku aihetta väännetty myöskään riidaksi, koska sitä vähän ehdin huolehtia, jos Samuel ottaisi oikeasti vakavasti Leevin elämäntavat ja rupeaisi sättimään. Mutta Leevin vastauksille oli vaikea murjottaa. Kyllä sitä kaikkeen tottuu. :D

Tosi kivasti lyhyessä pätkässä toit esille hahmojen taustoja, eikä info tuntunut irralliselta. Hauskaa, miten ravitsemustiedeopiskelijana Samuel tuijotti Leevin aamiaista ja Leevi urheilutaustasta huolimatta söi tuota aamiaistaan. Ai että miten hyvin taas osaat kirjoittaa tuota murretta, se todella sai tämän tuntumaan todella aidolta, että oikeasti oltiin jossain Savon perukoilla, ehkä jossain kerrostalokaksiossa, syömässä aamiaista. ^^ Ja mahtuipa Puijon tornikin mukaan tarinaan!

Kiitos söpiksestä pätkästä, tätä oli ilo lukea. ^^
Hine on ylde, eft gewunigen wilgesiþas, þonne wig cume.

˚*・༓☾ Tóspringe!☽༓・*˚

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 527
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Angie, haha, jep, tapansa kullakin. ;D Itsekin olen pahimmillani kyllä aikamoinen sokerihiiri, mutta Leevin aamupalan kaltaista mättöä en voisi kuvitella syöväni edes kertaluontoisesti, saati sitten joka aamu...

Ihana kuulla, että paksu murre toimi sinustakin tällaisessa lyhyessä tekstissä. Pidemmässä se kävisi kyllä varmaan liian raskaaksi niin lukea kuin kirjoittaakin, mutta tällainen lyhyt rykäisy tuntui juuri sopivalta oikein kunnon murrerevittelyyn. Ihanaa, että söpöilytunnelmat välittyivät! Pieni puolin ja toisin hymyily on kyllä sympaattista, kun tulee suhteen alkuajat ja ihastumishuuma mieleen.

Kiitoksia paljon! :-*

Meldis, kivaa jos tämä teksti tarjosi söpöyttä ja keveyttä ja sai hymyilemään! Tällaiset suhteen alkuajat ovat kyllä kutkuttavia, kun eteen tulee jatkuvasti uutta ja ilmassa väreilee vielä jännitystä. Ihanaa oli kirjoittaa myös pientä tulevaisuusflirttiä mukaan. Minustakin on ihana mielikuva, että miehet istuisivat aamupalapöydän ääressä vielä vuosikymmentenkin kuluttua. ♡

Haha, älä muuta sano - se kuulostaisi jo vähän fiksummalta ja helpommin nieltävältä, jos edes jakaisi murot, mehun ja hunajan erikseen. ;D Ei vain taitaisi tyydyttää Leevin erikoisia makumieltymyksiä... Samuel pääsee lopulta kyllä aika nopeasti sinuiksi aamupalakammotuksen kanssa, mutta niinhän se on, että Leevin vastauksille olisi ehkä aika vaikea murjottaa. Onneksi ei tosiaan syttynyt mitään eripuraa!

Olen tosi iloinen siitä, jos hahmojen taustat ja miljöö välittyivät sopivasti ja luontevasti. Vahva murre ehkä tosiaan kytkee tämän vahvemmin tiettyyn ympäristöön. Ja minäkin muuten näen mielessäni kerrostalokaksion, oi kyllä! :D

Kiitos paljon piristävästä kommentista! :-*
[toistaiseksi epäaktiivinen]

lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 288
 • ava by Claire
Kommenttiarpajaisista hei!

Muistan jossakin vaiheessa vilkuilleeni tätä sanan sieltä, toisen täältä, mutta nyt luin ensimmäistä kertaa kunnolla ja ajatuksella. Olivatpa Samuel ja Leevi suloisia erottuvine murteineen. Leevin aamiainen kuulostaa kyllä aika kauhealta, lähinnä Cheeriosien takia. ne on tosiaan ällösokerisia. Taisin itsekin muutaman kerran lapsena käyttää riisimuroissa appelsiinimehua, kun maito oli jostain syystä päässyt loppumaan. Menivät ihan hyvin alas, vaikka yhdistelmä oli mielenkiintoinen. Ihanasti tuossa lopussa paljastettiin jo syvempiä tunteita ja taisivat olla aika lailla molemminpuolisia <3

Kiva, kun kirjoitit!

-Kel
"Nouskoon maasta aina polku siellä missä kuljet, ja olkoon tuuli selkäsi takana. Valaiskoot taivaat matkaasi, kun kuljet tähtien teitä."
                                  
                             (Anniina Mikama: Tinasotamiehet)