Kirjoittaja Aihe: Kalevala: Komea kuin kuustahtimoottori, S, Joukahainen/Lemminkäinen  (Luettu 728 kertaa)

Kaarne

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 8 718
 • Lunnikuningatar
Nimi: Komea kuin kuustahtimoottori
Ikäraja: S
Fandom: Kalevala
Tyylilaji: pyöränkorjaushöttö
Paritus: Lemminkäinen/Joukahainen
Haasteet: Valloita fandom, Juhannustaikoja.

K/H: Tässä DulzGrahamille vähän Kalevalaa juhannustaiaksi näin syyskuussa, ole hyvä! Enpä ole tästä(kään) fandomista aiemmin kirjoitellut, mutta jospa tää maistuu silti!

*

Komea kuin kuustahtimoottori

Joukahainen suoristaa Lemminkäisen pyöränrengasta. Otteet ovat varmat, kulmat keskittyneessä kurtussa. Otsalla on hikeä, käsivarsissa ketjuöljyä kyynärpäitä myöten.

Lemminkäistä nolottaa, mutta sitä hän ei myönnä edes itselleen.

“Sun pitäis pitää parempaa huolta pyörästäs”, Joukahainen toteaa. Se ähkii työskennellessään, kiroaa vääntyneitä renkaanpinnoja.

“Ei ole mun vika, että Pohjan penikat heittivät sen jorpakkoon”, Lemminkäinen vastaa, kaivaa taskustaan norttiaskin ja pistää tupakaksi. Joukahainen mulkaisee, muttei sano mitään. Tietää kai olla haastamatta riitaa.

“Eivät olisi heittäneet, jos et olisi huudellut rivouksia heidän siskolleen”, Joukahainen huomauttaa. Lemminkäinen puhaltaa savua heidän väliinsä, toivoo sen peittävän poskilleen kohonneen punan.

“Se sisko on komea kuin kuustahtimoottori”, Lemminkäinen puolustautuu. Joukahainen hymähtää.

Vaikka ei sillä, kyllä Lemminkäinen mieluummin katselee ystävänsä pyöränkorjauspuuhia kuin Pohjolan tyttöä. Joukahaisella on terävät, tummat silmät ja niin sujuvat otteet, että toisinaan Lemminkäinen on lipsunut ajattelemaan niitä opiskelijakämppänsä ylhäisessä yksinäisyydessäkin, lipsunut ja -

“Sä tuijotat”, Joukahainen murahtaa. “Se on oikeesti aika kuumottavaa.”

“Anteeksi”, Lemminkäinen murahtaa ja tumppaa tupakan tiiliseinään. “Jäin miettimään sitä Salkaa.”

“Vai siks sulla oli sellanen ilme”, Joukahaisen suupieli kohoaa, mutta silmissä on jotakin outoa, jotakin väistelevää.

“Joo”, Lemminkäinen sanoo ja raapii niskaansa. Joukahainen suoristautuu ja pyyhkii kätensä virttyneisiin farkkuihinsa.

“Nyt se kulkee taas kuin unelma”, se sanoo. “Jos vaikka pitäisit siitä nyt pari viikkoa huolta, niin ei tarttis aina olla laittamassa.”

“Voisit sä laittaa välillä ihan vaan mua”, Lemminkäinen vastaa. Ehkä sitä ketjuöljyä on roiskahtanut pisara hänenkin kielelleen, kun mokoma käy nyt niin kerkeästi. “Tai siis -“

Joukahaisen ilmettä on vaikea lukea, kun se astuu lähemmäs. Hetken Lemminkäinen harkitsee pakenemista paikalta. Onhan hänen pyöränsä nyt kunnossa ja pitäisihän se tietysti koeajaa, joten -

Mutta Joukahaisen huulet ovat lämpimät ja sänki kutittaa juuri sopivasti, joten korjatun pyörän sijaan Lemminkäinen päättää koeajaa jotakin ihan muuta.

in the weak light you looked over your shoulder
              you said
nobody ever survives

Thelina

 • Ilomarja
 • ***
 • Viestejä: 1 997
Eikä, ihan mahtava ficci! Tykkäsin siitä, että hahmot olikin tuotu nykypäivään ja tässä oli mukavan humoristinen ote. Pyörän korjaus, Pohjan penikat, jotka heittivät sen jorpakkoon, tupakoiva Lemminköinen ja kaikenlaiset katseet olivat huikeita yksityiskohtia. Tykkäsin, kiitos kovasti :)
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥

kaaos

 • huitulapää
 • ***
 • Viestejä: 1 063
Samaa mieltä, aivan loistava! Hehehe suosikkini oli tämä Lemminkäisen liukas kieli:

Lainaus
Ehkä sitä ketjuöljyä on roiskahtanut pisara hänenkin kielelleen, kun mokoma käy nyt niin kerkeästi.


Muitakin suloisen karskeja kohtia norttiaskista lähtien. Kiitos, pidin kovasti!

Ainiin! Ja hauska yksityiskohta, että se otsikon komea olikin ehkä Pohjolan neito, eikun siis sittenkään ei :)
words make worlds

tuorein jatkis: Hämäränsäteet, K15, H/D

bannu: Ingrid

DulzGraham

 • Darling
 • ***
 • Viestejä: 1 358
 • Magnificent Bastard ♥
Oon hyvin otettu tästä lahjasta, jota totally unohdin kommentoida syyskuussa. Tää on täyttä upeutta. Oon nyt kirjoittanut ja pyyhkinyt tätä kommenttia varmaan kolmesti, sillä kaaos on jo ehtinyt mainita kaiken mitä itse olisin ensiksi maininnut - Lemminkäisen (ketjuöljystä) liukkaan kielen ja sen, että otsikon komea onkin Pohjolan neito (sekä Joukahainen, daa). Pohjolan neito kuulostaa sellaiselta tapaukselta, että liittyisin itsekin kosioretkelle, jää näille pojille toisensa. Mistäs muuten tiesit, että polkupyörän renkaan suoristaminen oli syksyllä ajankohtaista myös mun elämässä? Sitä ei tosin heitellyt kukaan jorpakkoon, eikä kukaan laittanu sitä mun puolesta, vaan ihan itse kännissä toilailin ja krapulan jälkeisenä päivänä korjailin  ;D

Tässä on loistotunnelma, maanläheinen ja nykyajan pirtaan kansallisromanttinen, sanoisinkos suomalainen. Pyörää oon korjaillu niin monesti, että pääsin heti niin sanotusti ineen. Maittoi mainiosti. Kiitos! <3
pannu by Ingrid ♥
garbage chute

Larjus

 • ISSNA
 • ***
 • Viestejä: 4 892
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Tää oli fandom- ja tilanneyhdistelmältään hyvällä tavalla hämmentävä, koska eipä tullut mieleen et päätyisin lukemaan Kalevalan hahmoista nykyaikaisemmassa miljöössä :D Mut tässä oli kyllä hyvin fandom tunnistettavissa, hahmot ja kaikki. Lemminkäinen sopii nortin polttajaksi :D

Mä jo olin varautunut että paritus jäisi tässä yksipuoliseksi ja muutenkin melko hienovaraiseksi, joten loppu yllätti sekin mut täysin :D Taisi Lemminkäisen kerkeä kieli olla vain tilanteelle edullinen. Joskus on hyvä kun saa suunsa auki, vaikka sit lipsautteliskin vähän jotain mitä ei ehkä aikonut ääneen sanoa.

Lainaus
Mutta Joukahaisen huulet ovat lämpimät ja sänki kutittaa juuri sopivasti, joten korjatun pyörän sijaan Lemminkäinen päättää koeajaa jotakin ihan muuta.
Höhöhöö tykkään tämmösistä sanailuista ja olihan tää muutenkin niin mainio kaikin puolin 8)
"Pois silmistäni niljakkeet! Täältä tulee nimittäin haihattelija!"