Kirjoittaja Aihe: Teehöyryä ukkosella | S, tunnelmoiva draama  (Luettu 280 kertaa)

Neptunus

 • ***
 • Viestejä: 787
Teehöyryä ukkosella | S, tunnelmoiva draama
« : 29.07.2021 20:52:02 »
Nimi: Teehöyryä ukkosella
Ikäraja: S
Tyylilaji: tunnelmoiva draama
Haasteet: Originaalikiipeily (93. Taivas)

A/N: Kirjoitettu alunperin raapalejuoksuun sanaan tapa + tämä kuva hieman inspasi myös :3Teehöyryä ukkosellaRonja pitää itsensä kiireisenä, ettei ajattelisi ulkona viuhuvaa myrskyä. Hän mittaa viisi teelusikallista teenlehtiä pannuun ja naputtaa sitten hermostuneesti pöytää. Vedenkeitin hurisee, muttei vielä tarpeeksi. Ronja vilkaisee uskaliaasti ikkunaan, nähden kauhukseen salaman, joka valkaisee kaiken. Sydän hänen rinnassaan hypähtää levottomana.

Teen Ronja kantaa parvekkeelle. Saila istuu siellä avoimen ikkunan ääressä, kädet sateeseen ojennettuina niin kuin tällä on tapana. Ronja ei voi ymmärtää toisen rakkautta ukkosta ja myrskyjä kohtaan, mutta ei hänen tarvitsekaan. Vilpitön into ja mielihyvä Sailan kasvoilla rauhoittavat hänen pelokasta sydäntään.

Ronja kaataa höyryävän teen mukeihin. Hän harkitsee pakenevansa kuppinsa kanssa sisälle, turvaan valkoisilta välähdyksiltä. Saila on ottanut kännykkänsä esiin ja kuvaa synkkää taivasta. Ronja tietää tämän odottavan salamaa, joka iskee nyt kauempana. Sailan suusta karkaa ihasteleva huokaus, ja pian Ronja katsoo hopeista sähikäistä tämän puhelimesta. Kaikessa pelottavuudessaan se on upea.

Ilma synkkenee. Saila on hakenut teensä ja nauttii siitä yhä avoimen ikkunan äärellä. Sade on hellittänyt, mutta lasit helisevät heidän päälleen lipuvasta ukkosesta. Ronja on jo parvekkeen kynnyksellä, kun Saila huikkaa hänet luokseen. Ronja epäröi, puristaa lämmintä mukia käsissään, mutta Sailan intoileva ilme vetää hänet puoleensa. Hän ottaa tuolin, vie sen naisen luo ja istuu.

Välkehtivä taivas ei edelleenkään ole Ronjan mieleen, mutta Sailan vieressä on turvallista katsoa.

ava & bannu by Sokerisiipi

Hopeakettu

 • ***
 • Viestejä: 599
 • avatar Sokerisiiveltä
Vs: Teehöyryä ukkosella | S, tunnelmoiva draama
« Vastaus #1 : 29.07.2021 21:21:41 »
Olipas ihana. ♥

Klikkasin tämän auki kauniin nimen takia. Pidän kovasti siinä olevasta ristiriidasta - teehöyrystä tulee lämmin, seesteinen olo, kun taas ukkonen on täynnä repivää voimaa ja välähdystä. Taitavasti nimetty teksti siis! :)

Ronja ja Saila tuntuvat tässä tarinassa aika lailla toistensa vastakohdilta, toinen arempi, toinen rohkeampi, mutta samalla kiintymys heidän välillään on melkein käsinkosketeltavaa. Ja voi miten suloista, kun Ronja lopussa löytää Sailasta rohkeutta jäädä katselemaan ukkosta tämän viereen. Söpöä. ♥

Pidän myös siitä, miten kielesi on samalla yksinkertaista ja samalla niin paljon kertovaa. Kerronta on sulavaa ja kaunista ja lumoavaa, ja aion ehdottomasti tutustua muihinkin teksteihisi. :)

Kiitos tästä ihanasta pikku pätkästä! (Ja innostitpa minut keittämään teetä pitkästä aikaa. :D)

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 388
Vs: Teehöyryä ukkosella | S, tunnelmoiva draama
« Vastaus #2 : 30.07.2021 17:38:44 »
Nimi veti minutkin lukemaan tämän. Ja nimensä mukaisesti olit upeasti saanut tähän tiivistettyä tuota ukkosen tunnelmaa ja teen nauttimista sen aikana. Tässä oli pientä vastakohtaisuutta, joka toi mukavaa jännitettä tekstiin. On ihmisiä jotka nauttivat ukkosesta ja niitä jotka haluavat sen menevät pian ohitse eivätkä juuri nauti siitä. Teen tuominen mukaan tähän on hieno yksityiskohta. Tee kuuluu usein niihin hetkiin, jotka lämmittävät ja rauhoittavat, juoma joka nautitaan kaikessa kiireettömyydessä ja rauhassa. Tälläkin kerralla teen nauttiminen ukkosmyrskyn läpi ja sen ajan tuntuu oikein onnistuneelta. Onnistuit kyllä saavuttamaan tekstissäsi tunnelmaa, josta itse pidin kovasti.  :)

Felia

 • ***
 • Viestejä: 1 610
 • jokainen päivä on sun arvoinen
Vs: Teehöyryä ukkosella | S, tunnelmoiva draama
« Vastaus #3 : 31.07.2021 16:06:58 »
Aww, olipas tämä nätti pieni palanen!

Tämän nimi houkutteli lukemaan - siinä on jotain todella kaunista ja suloista. ♥ Yhdyn siinä Ronjaan, että en pidä ukkosesta ollenkaan, mutta silloin onkin kiva, että vierellä on joku, joka tekee olon pikkuisen paremmaksi. ♥ Ja se on totta, että salamat näyttää kuvissa kauniilta. Oli kiva, että pystyi samaistumaan hahmon tuntemuksiin. :)

Saila vaikuttaa hienolta persoonalta - veikkaisin, että hän on kaksikosta se uskaliaampi, joka on aina innolla menossa kokeilemaan kaikkea uutta, ja Ronja puolestaan on se, joka luottaisi enemmän tuttuun ja turvalliseen. Naiset siis vaikuttavat aikalailla vastakohdilta. :) Niinhän sitä kyllä sanotaan, että vastakohdat täydentää toisiaan, että varmasti tämän kaksikon tapauksessa se pitää paikkaansa.

Ukkosesta huolimatta tässä oli ihanan rauhallinen ja välittävä tunnelma. Naisten välillä on selvästi syvä side ja se sai hymyilemään. Tykkäsin todella paljon! Kiitos ja kumarrus ♥

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 6 655
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Teehöyryä ukkosella | S, tunnelmoiva draama
« Vastaus #4 : 31.07.2021 21:25:42 »
Oi että, myrskytunnelmointia! Minä rakastan myrskyjä, ja jos saisin päättää, ulkona ukkostaisi tai vähintäänkin sataisi aina. ;D Toki ukkosmyrskyissä on se ikävä puoli, että niillä on potentiaalia aiheuttaa paljon vaaratilanteita ja tehdä tuhoja, mutta noin muuten nautin kovasti siitä, kun pääsen kuuntelemaan ja katselemaan ja ihailemaan luonnon mahtia. Samaistun siis voimakkaasti Sailaan, joka fiilistelee kädet sateeseen ojennettuina ja nappailee salamoita videokuvaan!

Toisaalta joissain asioissa huomaan samaistuvani myös Ronjaan. Olen tosi turvallisuudenkaipuinen ihminen, ja haen aina arkeeni jotain, mikä pitää minut maan tasalla ja hetkessä kiinni, ja voin hyvin kuvitella itsenikin keittämässä teetä rauhoittamaan kehoa ja mieltä. Lisäksi toiseen ihmiseen tukeutuminen ja turvautuminen on tosi samaistuttava ajatus ja kokemus, ja onkin ihanaa lukea siitä, miten Sailan läsnäolo helpottaa Ronjankin oloa.

Tässä raapaleessa on kauttaaltaan kaunista luontokuvailua, mutta ihan erityisesti pidän hopeisesta sähikäisestä. Niin osuva luonnehdinta välkähtävästä salamasta!

Kiitos kivasta iltalukupalasta! :) -Walle