Kirjoittaja Aihe: Ace Attorney: Kuka pelastaa Miles Edgeworthin? | S | alakuloinen tenttiinlukudraama, triplaraapale  (Luettu 767 kertaa)

Avaruuspiraatti

 • varattua puraisi
 • ***
 • Viestejä: 2 245
Nimi: Kuka pelastaa Miles Edgeworthin?
Kirjoittaja: Avaruuspiraatti
Fandom: Ace Attorney
Hahmot/Paritus: Phoenix Wright(/Miles Edgeworth)
Ikäraja: S
Tyylilaji: alavireinen draama
Haasteet: FanFic100 (76. Kuka?), Vuosi raapalehtien VII
Vastuunvapaus: Kaikki tunnistettavat hahmot, tapahtumat ja miljööt kuuluvat Ace Attorneyn luojille. En ansaitse tällä rahaa.

A/N: 4/59. Miksi osallistuin raapalehtisiin, itkettää jo nyt ;D Tämä sijottuu Phoenixin oikeudenkäynnin jälkeseen aikaan. Tätä kirjottaessa tajusin, että on oikeastaan ihme, että Phoenix vielä tapaus Dahlian jälkeenkin jatkoi yhä puolustusasianajajan opintojaan. Kaikkea Phoenixille on käynyt ja silti se pystyy melkeinpä sokeasti luottamaan asiakkaisiinsa. Onko se sitten osoitus typeryydestä vai tahdonlujuudesta, mene ja tiedä.
PS. Mulla ei ole IKINÄ ollut minkään tekstin kanssa näin paljon ongelmia aikamuodon kanssa kuin nyt tämän kanssa oli ::) Selvästi preesensissä kirjottaminen ei ole enää aivojeni mielestä Oikein.

KUKA PELASTAA MILES EDGEWORTHIN?
350 sanaa

Huhtikuinen yö on kirkas ja kylmä. Phoenix on avannut huoneensa ikkunan siinä toivossa, että tuuli pitäisi hänet virkeänä, mutta hänen ajatuksensa harhailevat ja jo alkuillasta rintaan pesinyt ahdistus kiristää otettaan hänestä. Kaikki tulevan lakitentin kirjat ovat levällään hänen edessään. Hän painelee ohimoitaan. Pienellä printattu teksti menee suoraan hänen toisesta silmästään sisään ja toisesta ulos. Hän on lukenut saman lauseen jo kolme kertaa alusta pisteeseen, mutta hän ei vieläkään ymmärrä, mitä kirja yrittää hänelle opettaa.

Kadun päässä joku revittää auton moottoria. Phoenix paiskaa tenttikirjan kiinni ja hautaa kasvot ähkien kämmeniinsä. Hän on ollut levoton aina Doug Swallow’n murhan käsittelystä lähtien. Mia Fey puhdisti hänen nimensä, mutta siitä huolimatta hän on käynyt vain ahdistuneemmaksi oikeudenkäynnin jälkeen. Hänen on vieläkin vaikea uskoa, että Dahlia – hänen suloinen Dolliensa – yritti lavastaa hänet syylliseksi Swallow’n murhaan. Hän on ollut naiivi uskoessaan, ettei maailmassa tapahdu sellaisia asioita. Nyt, mitä enemmän hän Dahlian petosta ajattelee, hän tajuaa, kuinka vähän muihin ihmisiin todella voi luottaa.

Hän nostaa päänsä hitaasti. Hänen täytyy jättää lakiopintonsa kesken, mitään muuta vaihtoehtoa hänellä ei ole. Miten hän voi koskaan luottaa asiakkaisiinsa, kuten Mia Fey luotti häneen, jos hän ei voi edes luottaa itselleen rakkaimpiin ihmisiin?

Voipuneena hän nousee ja laahustaa keittokomeroon hakemaan lasillisen vettä. Valo on rikki ja välkkyy. Asuntolan vesijakelussakin on jotain vikaa ja hanasta tulee vain haaleaa vettä. Phoenix täyttää lasin ja jää nojaamaan tiskialtaaseen. Hänen katseensa hakeutuu automaatiolla jääkaapin oveen ja ainoaan lehtileikkeeseen, jonka hän on siihen teipillä kiinnittänyt. Hän on lukenut artikkelin niin monta kertaa, että osaa sen jo ulkoa. Syyttäjä Miles Edgeworthiä epäillään väärennetyn todistusaineiston esittämisestä oikeudelle, mutta kukaan ei voi asiaa todistaa.

Phoenixin silmät pysähtyvät lopulta Edgeworthin valokuvaan. Tämän ilme on hillitty ja katse lukematon. Phoenix on silti varma, että tämän silmien takana on jotain ulkosivua tärkeämpää. Ehkä avunhuuto?

Vesilasi lipsahtaa Phoenixin otteesta ja pistää lattian lainehtimaan.

”Edgeworth…” Phoenix mutisee kuin kirosanan ja vuoraa lattian talouspaperilla. Kun hän nousee, Edgeworthin valokuva moittii häntä. Phoenix tietää, miksi.

Opintojen keskeyttäminen ei ole vaihtoehto.

”Älä näytä tuolta. Me kyllä tapaamme vielä, ennemmin tai myöhemmin. Odota vain”, hän sanoo valokuvalle ja palaa takaisin työpöytänsä ääreen. Kuka pelastaa Edgeworthin itseltään, jos ei hän?
"I am as constant as a northern star."
"Constantly in the darkness, where's that at?"

Kaarne

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 8 655
 • Lunnikuningatar
6/5, nousivat kyyneleet silmiini. ❤️ Lisäksi immersiota lisäsi se, että meilläkin hanasta tulee usein vain haaleaa vettä.

Ihanaa lukea sulta taas Wrightworthia! ❤️

in the weak light you looked over your shoulder
            you said
nobody ever survives

Avaruuspiraatti

 • varattua puraisi
 • ***
 • Viestejä: 2 245
Kiitos Vehka kommentista <3<3


"I am as constant as a northern star."
"Constantly in the darkness, where's that at?"

Kaarne

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 8 655
 • Lunnikuningatar
P. S. Vastaus on Phoenix Wright. ❤️

Ja tietty Pirre, joka kirjoittaa aiheesta erinomaisen ficin.  8)

in the weak light you looked over your shoulder
            you said
nobody ever survives

mimamu

 • ***
 • Viestejä: 931
  • ficcilistaus
Ace Attorneysta on moneksi! Fandomista voi aivan uskottavasti kirjoittaa romanttista hömppää tai sitten tällaista syvällisempää pohdintaa. Kaikki keskeiset hahmot kun ovat kokeneet vastoinkäymisiä ja menetyksiä. Minusta oli hyvin todentuntuista, että Phoenixilla on hankaluuksia motivoida itseään opiskelemaan, kun ei hän ole luonteeltaankaan mikään lukutoukka. Joka kerta kun pelissä tökkään lakitoimiston kirjahyllyä, Phoenixin kommentti on ollut tyyliin "nämä ovat Mian jäljiltä, en ole koskenut niihin". Phoenixin strategia oikeussalissakin on aina hieman, no, omintakeinen. Hyvä että Edgeworth tuli kuitenkin kannustamaan lehtileikkeen muodossa ennen kuin Phoenix heitti hanskat tiskiin.

ficcilistaus: Fini | AO3