Kirjoittaja Aihe: Secret Forest: Seitsemän kilometriä (ainoa looginen ratkaisu), S, 12+ virkettä  (Luettu 57 kertaa)

Kaarne

  • Unenkutoja
  • ***
  • Viestejä: 7 559
  • Lunnikuningatar
Nimi: Seitsemän kilometriä (ainoa looginen ratkaisu)
Ikäraja: S
Fandom: Secret Forest
Tyylilaji: varhaisaamu ennen kahvia, mutta murhan jälkeen
Yhteenveto: Kun tapahtuu murha, Si-mok tietää, mistä kannattaa aina lähteä liikkeelle.
Vastuuvapautus: Secret Forest kuuluu luojilleen, minä vain lainaan enkä hyödy taloudellisesti yms.
Haasteet: 12 virkettä+, Finfanfun1000 (486.  Asianajaja) (joskin toki Si-mok on syyttäjä, mutta shh!)

K/H: Paras haaste! Also, tää on lahja Okaketulle suuresta saavutuksesta, ole hyvä!

*

Seitsemän kilometriä (ainoa looginen ratkaisu)

Kello oli 06:17, mutta vaikka Yeo-jin ei ollut saanut unta koko yönä, hän oli edelleen tuskastuttavan virkeä. Jokin valvotti, kalvoi kuin kivi kengänpohjassa, ja vaikka Yeo-jin yritti kaivella ajatuksiaan, syytä ei löytynyt. Hän mutristi happamasti suutaan, nousi vuoteesta ja venytteli. Työt alkaisivat joka tapauksessa muutaman tunnin päästä, eikä hän missään nimessä selviäisi niistä ilman kahvia.

Yeo-jin teki muutaman vatsalihasliikkeen ja haara-perus-hypyn, mutta tunsi olonsa typeräksi, sillä kuka nyt ryhtyi jumppaamaan niin vähäisten yöunien jälkeen? Pian hän varmaan keksisi vielä kaiken kukkuraksi juosta töihin kuin mikäkin treenihirmu. Ei kukaan ole sinua näkemässä, tosin; olet vain laiska.

Aamu oli alkanut sarastaa ja kun Yeo-jin avasi ikkunan, kadulta kantautui jo liikenteen loppumaton, tasainen hurina, jota tööttäykset silloin tällöin rytmittivät. Puhelimeen oli yön aikana saapunut muutama viesti, joista ensimmäisen Yeo-jin avasi haukotellen. Viestin sisältö sai hänet kuitenkin viimein havahtumaan kunnolla: joku oli murhattu.

Murha oli tapahtunut puutarhajuhlassa jossakin kaupungin laitamilla, suuren lomakeskuksen puistossa. Yeo-jin oli joskus ajanut siitä paikasta ohi kuumana kesäpäivänä ja uneksinut vihreistä puista ja niiden varjoisasta siimeksestä. Sen sijaan hän oli kuitenkin päätynyt sinäkin päivänä istumaan työpöytänsä ääressä, pinttynyttä kahvia juoden ja mutustaen nuudeleita, joissa ei ollut lainkaan tarpeeksi suolaa.

Ovelta kuuluva kaikkea muuta kuin vieno koputus sai Yeo-jinin säpsähtämään, mutta vielä pahemmin hän hätkähti, kun oven takana seisoi Si-mok, joka tuijotti häntä kärsivällisesti. Aamu oli viileä ja Yeo-jinin kattoasunnon kuistin betonilattia hohkasi kylmää. Si-mokin tummien silmien katse oli yhtä järkähtämätön kuin käärmeellä, mutta Yeo-jinia se ei enää hämmentänyt. Hän oli jo tottunut siihen, että sillä tavalla Si-mok maailmaa tarkasteli: aivan kuin olisi purkanut erilleen jokaisen atomin, kartoittanut niiden suhteet ja kiertoradat ja sen sellaiset yksi kerrallaan ja koonnut kaiken sitten uudelleen.

Seuraavaksi Yeo-jin huomasi, että Si-mokilla oli kädessään raippa, ja jäi häkeltyneenä tuijottamaan sitä.

“Murhaaja pudotti sen jahdin päätteeksi”, Si-mokin ääni oli paljas kaikista tunteista, mutta hänen kulmiensa väliin oli ilmestynyt pieni ryppy. Yeo-jin oli oppinut, että se saattoi kieliä ärtymyksestä, kammottavasta pääkivusta tai erityisen ankarasta ajattelusta – tällä kertaa mitä ilmeisimmin viimeisestä.

“Ja sinä päätit vaeltaa sieltä”, Yeo-jin hahmotteli mielessään kaupungin karttaa ja etäisyyksiä, “seitsemän kilometrin päästä murhapaikalta aina tänne asti?”

“Minne muuallekaan?” Si-mok kysyi ja vaikutti ajattelevan, että muita järkeviä vaihtoehtoja nyt ei ylipäätään ollut olemassa.

Yeo-jin vilkaisi Si-mokin takana avautuvaa maisemaa; kaupungin yllä kiemurteli vielä alkusyksyn usvaa.

“No, kun kerran tulit, voit olla tänä aamuna laupias ja hyveellinen ritarini ja käydä ostamassa minulle kahvia”, Yeo-jin ehdotti. Hetken häntä nolotti seistä siinä kynnyksellä pörheässä aamutakissa ja hiukset kaiken vuoteessa pyöriskelyn jäljiltä sekaisin, mutta Si-mokia se ei tuntunut häiritsevän lainkaan, sillä hän vain nyökkäsi pyynnölle.

“Mutta sinun kannattaisi kyllä nukkua sitten ensi yönä”, Si-mok totesi vakavasti ja lähti ostamaan kahvia edelleen raippaa kanniskellen.


*

Spoiler: näytä
Virkehaasteen sanat:

1. virkeä
2. kivi
3. hapan
4. ilman
5. haara
6. juosta
7. sinä
8. ja
9. viesti
10. murhata
11. juhla
12. vihreä
13. suola
14. vieno
15. käärme
16. viileä
17. atomi
18. raippa
19. paljas
20. kipu
21. vaeltaa
22. usva
23. hyveellinen
24. pörheä
25. yö
« Viimeksi muokattu: 15.02.2021 22:10:41 kirjoittanut Kaarne »
what we save, saves us