Kirjoittaja Aihe: Brutaalia, mutta tehokasta | K-11 | kaverihömppä | Aro & Toffe  (Luettu 938 kertaa)

Sokerisiipi

  • Teemestari
  • ***
  • Viestejä: 5 907
Ikäraja: K-11
Tyylilaji: kaverihömppä
Hahmot: Aro & Toffe
Haasteet: Fluffy10 #4, FinFanFun1000 (760. akillesjänne) ja Originaalikiipeily (91. leipoa)

A/N: Seila haastoi minut kirjoittamaan akillesjänne -sanasta, ja tämmöstä tuli. Stoorissa sivutaan tätä reseptiä.
Brutaalia, mutta tehokasta

”Hypoteettinen tilanne”, Aro sanoi vatkatessaan taikinaan kananmunia. 

”Kerro”, Toffe sanoi ottaessaan kulhon. Hän lisäsi sinne vaniljarahkan ja jauhot, johon Aro – toivon mukaan – oli sekoittanut leivinjauheen. Kokin ammattimaisin ottein Toffe sekoitti taikinan nopeasti tasaiseksi ja kaivoi esiin muffinivuoan. Hän ojensi taikinan takaisin Arolle. Yhteistuumin ja saumattomassa rytmissä Aro kaatoi vuoat puolilleen, Toffe lisäsi mustikat ja Aro kaapi lopun taikinan niiden päälle. Tuota pikaa vuoka oli uunissa.

Aro varasti heti taikinakulhon itselleen ja kaapi sen jämiä lusikalla suuhunsa. Mies istui keittiöjakkaralla. Hänen kujeilevilla kasvoillaan oli tuttu iloinen hymy. Lempiherkun leipominen oli ollut Aron mieleen, mutta toisaalta miestä ei ollut kyllä vaikea ilahduttaa. Toffe hymähti ja alkoi raivata keittiötä. Työpisteen säntillinen siistinä pitäminen oli tarttunut töistä.

”Jos sä haluaisit estää jonkun karkaamisen, mutta sä et saisi sitoa niitä paikoilleen tai lukita niitä huoneeseen, niin mitä sä tekisit?”

Erikoinen kysymys ei saanut Toffea keskeyttämään tiskikoneen täyttämistä. Hän ja Aro kävivät usein tällaisia keskusteluita. Hullut, mahdottomat ideat ja salaliittoteoriat kuuluivat Toffen lempiasioihin, mutta vain harva tiesi sen. Sellaisia mieltymyksiä ei kannattanut kirkossa kuulutella, ellei halunnut kylähullun mainetta riesakseen.

”Miksi mä pidän vankina jotain ihmisparkaa?” mies kysyi ystävältään.

”Ne on terroristeja”, Aro sanoi tympääntyneellä äänensävyllä viestittäen varsin selvästi, että Toffe kysyi täysin epäolennaisia kysymyksiä. ”No?”

”Hmm.” Toffe kävi kiskomassa taikinakulhon Aron ahneista, omistushaluisista käsistä ja laittoi senkin tiskikoneeseen. Hän pani pesutabletin paikoilleen ja sääti eko-ohjelman. Toffe kääntyi takaisin Aroon päin ja pani kätensä mietiskelevään puuskaan. Mies silmäili Aroa, ja he väläyttivät toisilleen ovelan salaliittolaisen hymyn. Riemu säkenöi heidän välillään. Huolettomasti Toffe sanoi:

”Ottaisin varmaan veitsen ja katkaisisin sen akillesjänteet.”

”Uu, karmivan spesifiä!” Aro huudahti Toffen vastauksesta ihastuksissaan. ”Miks just akillesjänteet?”

”Koska se on ihmisen vahvin ja suurin jänne. Jos ne paskoo, niin sitten ei kävellä kyllä metriäkään. Niiden katkaisu ois brutaalia, mutta tehokasta.”

”Mut eiks siinä oo valtimot vaarassa?”

”Pff, pikkuvikoja. En mä jaksa joidenkin terroristien hypoteettista verenhukkaa murehtia. Käy miten käy, mutta karata ne ei voi.”

Aro pärskähti.

”Vau, sä oot hurjan kylmä äijä, Torsti Kokko”, Aro nauroi.

”Nää, enkä. Ellet sitten rupee terroristiksi”, Toffe sanoi ja vinkkasi silmää. ”Sit saatan testata tätä teoriaa käytännössä.”

”Uu, lupaatko!” Aro sanoi silmät haastetta kipinöiden. Toffe nauroi.

”Mä lupaan”, hän sanoi juhlallisesti ja alkoi pyyhkiä märällä rätillä keittiötasoja.
Neptunus

  • ***
  • Viestejä: 777
Hyvinhän akillesjänne inspasi :D Ja ihanaa kun kirjoitit Aron ja Toffen välisestä kaverihömpästä! Lisää niistä kahdesta ja niiden ystävyydestä, pliis. Ne on jotenkin niin ihana ja suloinen parivaljakko. Olisi kiva tietää mistä kaikesta muusta tuo kaksikko oikein höpöttelee keskenään.

Ah, kuinka söpöä, että Aro ja Toffe leipovat yhdessä. Tykkäsin tuossa alussa heti kohdasta, jossa Toffe sekoittaa taikinaan vaniljarahkan ja jauhot ja toivoo Aron muistaneen sekoittaa jauhoihin leivinjauheen :D Jotenkin sellainen söpö yksityiskohta. Ah, kokki Toffe on kyllä jotain niin ihanaa. Tulepas miullekin kokkaamaan hyvä mies!

Jotenkin näen niin hyvin, kuinka Aro istuu keittiöjakkaralla kulho kädessään ja kaapii taikinan jämiä. Kyllä kulho nyt pittää nuolla puhtaaksi. Tietty Toffe ryhtyy heti siivoamaan. Onhan se kivempi kun keittiö on puhdas, Toffe kun kumminkin varmasti kokkailee muutenkin paljon.

Miehillä on kyllä mielenkiintoiset keskustelunaiheet. Ihana Toffe tahtoo vaan tietää, että miksi pitää jotakuta vankina, pff. Huh, on kyllä Toffelta brutaali keino pidätellä jotakuta vankina. No, se sallittakoon kun näin hypoteettisesti puhutaan. Mulle tuli mieleen ajatus, mikä nauratti mua. Ajattele jos Arolla olisikin oikeasti ollut mielessä jokin suunnitelma ja se yritti kuumeisesti keksiä ratkaisua juuri tähän hypoteettiseen tilanteeseen. Mikä ei sitten tietenkään olisi hypoteettinen oikeasti :D Pff. Kunhan pelleilen ajatuksissani.

Loppu oli aivan ihana! Söpöä ystävysten hupailua ja huumoria. Kiitos tästä kevyestä ja söpöstä leipomispätkästä ♥ Ja tosiaan, lisää Aro & Toffe hömppää, kiitus.

ava & bannu by Sokerisiipi

Sokerisiipi

  • Teemestari
  • ***
  • Viestejä: 5 907
Seila: Se oli hyvin valittu sieltä, kiitos sulle :D Joo hei, platonista ystävyyshömppää mun pitäisi kyllä kirjoittaa enemmän. Aina vain jotenkin käy niin hassusti, että he väkisin tahtoo pariutua ::) En tiedä, mikä siinä on! ;D Jee, kiva, että pidit näiden leivontahetkestä! Pff, voisin kyllä uskoa Arosta, että hänellä olisi kellarissaan kasa rikollisia. You'll never know. Ihanaa, että pidit. Kiitos kommentista!!