Kirjoittaja Aihe: Aamiaisella | S | perheficlet  (Luettu 452 kertaa)

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 1 459
 • ava by Sokerisiipi
Aamiaisella | S | perheficlet
« : 10.10.2020 18:50:12 »
Ficin nimi: Aamiaisella
Kirjoittaja: Kelsier
Ikäraja: S
Tyylilaji/Genre: Perheficlet
Haasteet: Originaalikiipeily: koska anarkia! (oma valinta sana 141. aamiainen), Kielimuuri ja sen murtajat

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------”Puurrroa”, Saima sanoi tärisyttäen innokkaasti ärrää.

Se lämmitti sydäntäni kahdesta syystä: ensimmäiseksi kuka tahansa äiti on innossaan, että hänen lapsensa pitää puurosta. Ja toiseksi, en itse ollut koskaan oppinut sanomaan ärrää, joten olin ylpeä tyttäreni täryytellessä menemään.

Andy katseli huvittuneena toiselta puolen pöytää ja kun tyttö oli saanut lautasen eteensä, hän kysyi: ”Will daddy help you?”

Saima hymyili suloisesti. ”No. Äiti kattoo.” Hän näytti isälleen kieltä varmemmaksi vakuudeksi.

Devon astui juuri silloin sisään keittiöön. Hän näytti siltä kuin olisi tullut baarista kotiin neljältä ja ehtinyt nukkua pari tuntia – itse asiassa juuri niin oli käynyt.

Saima nyrpisti nenäänsä, kun Devon hivuttautui hänen tuolinsa takaa hakemaan kahvia. ”Tevon haisee vessalta”, kuului tuomio.

Dee ei sujunut vielä yhtä hyvin kuin ärrä. Estin vaivoin naurahduksen, sillä yritimme tietysti opettaa Saimalle, ettei krapulan hankkiminen ollut erityisen järkevää tai hauskaa.

”What did she say?” Devon äännähti karheasti.

Andy loi häneen tuikean katseen. ”You should know. She is your goddaughter. Learn Finnish.”

Devon kääntyi minun puoleeni pieni rukous silmissään. ”She thinks you smell like the toilets”, vastasin armollisesti.

Saima oli syönyt sananvaihtomme aikana ja suuri osa puurosta oli mennyt siististi suuhun.

Devon virnisti hänelle ovelasti. ”I met a garbage fairy. She invited me to visit. She lives in a garbage bin.”

Tytön silmät kirkastuivat. “Äiti, minulle fairy myöt.”

Andy näytti siltä kuin haluaisi taas kerran repiä hiukset päästään Devonin vuoksi.

Kohautin harteitani. ”Ensin syödään aamupala, sitten on keijujen vuoro.”

Saima osoitti kulhoaa, jossa oli ehkä 1/5 puurosta jäljellä. ”Valmis. Ready.”

Yllättäen Devon pelasti tilanteen. ”Uncle D needs a shower, just like you told, little missy. Eat your porridge, fairy likes girls who have full tummys.” Hän lähti kylpyhuoneeseen jättäen puolinaisen kuppinsa tiskipöydälle.

Autoin Saimaa kauhomaan viimeiset lusikalliset. Andy tuhahteli tabletilleen, joskin epäilin, etteivät tuhahduksia aiheuttaneet uutiset. Nostin tytön astiat tiskiin; ne voisi asetella koneeseen myöhemmin.

”Daddy”, Saima heläytti vaativasti.

”Yes, baby?”

”Syliin.”

Andy nosti hänet käsivarsilleen ja he alkoivat hieroa neniään yhteen. ”What if daddy reads you something?”

Tyttö heilautti hiuksiaan. ”Yes. Peppa Pig.”

Pyörittelin päätäni ja hymyilin, kun he sirtyivät olohuoneen sohvalle. Valmistin itselleni puuroa (Saiman syödessä oli turha toivoa syövänsä muuta kuin leipää) ja tuijottelin ikkunasta näkyviä kerrostaloja.

Devon tuli kohta takaisin ja istui vastapäätä. ”Maybe I should lear Finnish?”

Nyökkäsin suu täynnä. ”Ym-hyy. That would be considerate.”

”For you or for Saima?”

Virnistin. “Both of us. And my mother would like you as much as she likes Andy.”

Devon tyrskähti käsiinsä. “Sure. She´d totally forget that I am the weird bad guy in this relationship. Rakkastan sinua.”

Aloin hihittää, sillä rakkauden tunnustus kuulosti vähintäänkin ontuvalta. Devon esitti loukkaantuvansa ja marssi jääkaapille. Hän löysi ilokseen meiltä eilen illalla jääneet pizzan tähteet ja lähti niiden kanssa huoneeseensa sanottuaan ensin hyvin hiljaa perkele. Jatkoin aamupalaani kuunnellen Andyn ja Saiman hyväntuulista pulputusta.
I make it a policy not to tell anybody to sit down
               I still encourage everybody else to stand up

                            (Sick of Sittin´ - Christina Aguilera)

                

                
               

Larjus

 • Отабекқызы
 • ***
 • Viestejä: 3 108
 • En kaipaa kirjoituksiini negaa kritiikkiä tms.
  • twitter
Vs: Aamiaisella | S | perheficlet
« Vastaus #1 : 19.10.2020 16:46:27 »
Olipas tämä soman kotoisa fici mukavalla tunnelmalla. Slice of lifea ja perhearkea on kiva lukea! Saima varsinkin oli oikein suloinen lapsonen :3 Ja aika lailla just tuollaisia kaksi- ja monikieliset lapset onkin. Puhua pulputtavat ja lauseeseen tarttuu sanoja toisesta kielestä.

Tässä oli paljon kivoja pieniä yksityiskohtia, kuten se, että kertoja on ylpeä Saimin ärrästä (ja ettei hän itse sitä koskaan oppinut) ja ettei tämän kanssa voi samaan aikaan syödä kuin leipää, sekä Saimin mielipiteet Devonin hajusta. Vähän siitä ihan tavallisemmasta poikkeava perheasetelmakin tässä vaikutti olevan, en ole ihan varma, mutta itse tulkitsin tähän polysuhteen, jossa kertoja on sekä Andyn että Devonin kanssa. Enpä ole tainnut sellaisesta ennen lukea oikeastaan minkäänlaista tarinaa, joten kiva saada uudenlainen lukukokemus!

Lainaus
Hän löysi ilokseen meiltä eilen illalla jääneet pizzan tähteet ja lähti niiden kanssa huoneeseensa sanottuaan ensin hyvin hiljaa perkele.
Hyvinhän se suomen oppiminenkin näyttää sujuvan XD

Жүрегім сені таңдады.

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 1 459
 • ava by Sokerisiipi
Vs: Aamiaisella | S | perheficlet
« Vastaus #2 : 19.10.2020 20:05:17 »
Larjus: Joo, näillä on pikkuinen polyperhe! Ajattelin tässä, että POV ja Andy ovat naimisissa - tai avioliiton kaltaisessa suhteessa - ja Devon on tullut rakastettavaksi kolmanneksi pyöräksi suhteeseen Andyn kautta. Siksi Devon on Saiman kummisetä, sen lähemmäksi isää hän ei taida laillisesti voida päästä. Kiva, että tykkäsit. Kiitos kommentistasi! :-*
I make it a policy not to tell anybody to sit down
               I still encourage everybody else to stand up

                            (Sick of Sittin´ - Christina Aguilera)

                

                
               

hiddenben

 • Yksinpurjehtija
 • ***
 • Viestejä: 1 680
Vs: Aamiaisella | S | perheficlet
« Vastaus #3 : 19.03.2021 11:12:40 »
Hei ja onnea kommenttiarpajaisten voitosta! Perheficlet-kuvaus houkutteli minut lukemaan tämän ja olipa tämä hauska yllätys! Tykkäsin kovasti kaksikielisyydestä ja polyperheen dynamiikasta, johon sainkin sopivasti varmistuksen vastauksestasi Larjukselle :) Tämä on hauska sekoitus suomalaista ja englanninkielistä perhe-elämää, tykkäsin siitä, miten kulttuurit jotenkin pääsivät kohtaamaan aamupalapöydässä!

Saima on todella hellyyttävä hahmo ja pidin siitä, kuinka tapahtumat pyörivät niin vahvasti hänen ympärillään. Tykkäsin hänen kaksikielisestä höpöttelystä hurjasti ja erityisesti Devonin tarinat roskakeijuista sekä ihastuttivat että naurattivat :D Tässä on paljon rakkautta, joka tulee lukijalle selkeästi esiin. Tarinan kertoja on miellyttävä hahmo ja hyvin äidillinen, ja tykkäsin niistä monista vanhemmuuteen liittyvistä huomautuksista, joita tekstissä on lukuisia. Andyn turhautuminen Devonin kielitaitoihin puolestaan oli mielenkiintoista, kun kertoja kuitenkin suhtautuu siihen melko armollisesti! Jos Devon on kuitenkin tullut mukaan kuvioihin Andyn kautta, ajattelisin, että kertojalla olisi enemmän vaatimuksia kielen suhteen, mutta ehkä ei :) Se toi joka tapauksessa hyvää jännitettä!

Tarinan loppu jättää myös lukijan ihanan hymyilyttävään tunnelmaan. On ihana lukea näin toimivasta perheestä kertova tarina, tykkäsin tästä kovasti! Kemiat toimivat, Saima on söpö ja kaksikielisyys virkistävää :) Kiitos tästä!

between the sea
and the dream of the sea