Kirjoittaja Aihe: Seitsemän kirjettä | AU, S | raapale/puolitoistaraapale/tuplaraapale -sarja (2/7)  (Luettu 239 kertaa)

Artsyann

  • Kaveriporukan Molly
  • ***
  • Viestejä: 52
Ficin nimi: Seitsemän kirjettä
Kirjoittaja: Artsyann
Tyylilaji: AU, Draama, viimeisessä osassa lievä angst
Ikäraja: S
Päähenkilöt: Harry Potter, Weasleyn ja Dursleyn perheet, Sirius Musta, Remus Lupin, Draco Malfoy, Neville Longbottom, Severus Kalkaros, James Potter, Voldemort
Yhteenveto: Leikittelyä ajatuksella “entä jos”. Kurkistetaan kirjeiden muodossa eri tilanteisiin, jotka saattaisivat suistaa koko alkuperäisen juonen raiteiltaan. Vaikka kirjeet ovat osa kokonaisuutta, ne eivät ole suorassa kytköksessä toisiinsa. Pääosin siis niin, että alkuasetelman ohella muut tapahtumat ovat tapahtuneet, kuten ne kirjoissa tapahtuivat.
A/N: Tämä tajunnanvirtainen sarja on omaa käsialaani, vaikka myönnänkin ohimennen nähneeni otsikon ainakin yhdestä näistä aiheista. En kuitenkaan vielä ole lukenut yhtäkään vastaavaa, ihan jo suojellakseni itseäni liialliselta vaikutteiden ottamiselta. Jos teillä on (tai tiedätte tekstin joltain muulta) vastaavanlaisista aiheista kirjoitettuja tekstejä, luen niitä mielelläni heti, kun tämä projekti on valmis! Niihin voi siis lähettää linkkejä tähän topiciin, tai yksityisviestillä.

Kirjeiden aiheet (julkaistaan järjestyksessä):
Spoiler: näytä
Entä jos Sirius olisi jäänyt huolehtimaan Harrystä tämän vanhempien kuoltua?
Entä jos Dursleyn perhe olisikin rakastanut Harryä?
Entä jos Ron ja Harry eivät olisi koskaan tutustuneet?
Entä jos Neville olisikin ollut “valittu”?
Entä jos yksi Weasleyn perheen jäsenistä olisi ollut kuolonsyöjä?
Entä jos Kalkaros ei olisi rakastanut Lilyyn, vaan Jamesiin?
Entä jos Voldemort olisi voittanut Tylypahkan sodan?

Julkaistu 2/7:
1. Entä jos Sirius olisi jäänyt huolehtimaan Harrystä tämän vanhempien kuoltua?
2. Entä jos Dursleyn perhe olisikin rakastanut Harryä?


ENSIMMÄINEN KIRJE

Hei Kuutamo,

Kiitos lahjasta, jonka lähetit Harrylle hänen kolmevuotispäivänään. Sinun ei tarvitse olla pahoillasi ettet päässyt henkilökohtaisesti onnittelemaan, ymmärrän kyllä. Harry pitää kovasti kultasieppi-pehmolelusta, hän nukkuukin sen kanssa. Tosin ei päiväunia, poika ei millään suostu enää päiväunille. Harmi vain, että se ei auta häntä nukahtamaan illalla yhtään sen aikaisempaa. Oljo on selvästi myös harmissaan asiasta, sillä mitä pidempään Harry valvoo, sitä myöhäisempään kotitontulla menee siivoamisen kanssa.

Hän on alkanut kyselemään vanhemmistaan, enkä tiedä mitä sanoa hänelle. On ylipäätään vieläkin vaikea puhua Lilystä ja Jamesista… Ei kai noin pienelle voi kertoa vielä, miten asioiden oikea laita on? Pitäisi varmaan kirjoittaa Dumbledorelle, hänellä tuntuu olevan vastaus kaikkeen. Sitten, kun olen kirjoittanut hänelle, kirjoitan varmaan taas sinulle, hänen kirjeensä ovat melko kryptisiä, kuten tiedät.

Tule käymään, kun taas pääset, toivottavasti pian. Minä jatkan täällä talon pystyssäpitämistä, josta puheen ollen minun täytyykin nyt rientää katsomaan, mitä keittiössä tapahtuu… Toivota minulle onnea.

Rakkain terveisin,
Anturajalka

__________

TOINEN KIRJE

Hei Harry!

Kuinka olet viihtynyt Tylypahkassa? Oletko saanut uusia ystäviä? Vernon haluaa vielä muistuttaa, että älä sitten vain kaveeraa minkään “hämärätyyppien” kanssa, tai ettet ainakaan sitten lomalla tuo sellaisia meidän kotiin. Olen samaa mieltä hänen kanssaan. Tärkeintä toki on, että sinä opit siellä ja saat kunnon ystäviä.

Muistithan ostaa junasta serkullesi jotain herkkuja? Hän odottaa kovasti erityisesti suklaasammakoita, joita kehuit aikaisempaa kesällä. Mikäli et muistanut, ei hätää, minä ostan hänelle jotain hyvää siitä karkkikaupasta, joka on rautatieaseman lähellä.

Toivottavasti saamme vastauksen pian, palan halusta tietää, onko koulukokemuksesi yhtään samanlaiset kuin äidilläsi aikoinaan, hän rakasti sitä paikkaa! Jos vain mahdollista, liitä mukaan kuvia, jos sellaisia on mahdollista sieltä lähettää. Nähdään taas jouluna!

Terveisin,
Tätisi, setäsi ja serkkusi, Petunia, Vernon ja Dudley Dursley

« Viimeksi muokattu: 23.06.2020 16:36:22 kirjoittanut Artsyann »

hiddenben

  • ***
  • Viestejä: 1 131
    • H.E.R. – Things In Focus
Onpa hauska idea! Halusin tulla kurkistamaan, mitä tällaisen otsikon taakse kätkeytyy, koska kirjeillä on aina oma maaginen voimansa muuttaa isojakin asioita. Tässä raapalesarjassa kirjeillä tosiaan on suuri vaikutus, mutta mielenkiintoisesti ei tekstiin itsessään vaan enemmänkin lukijalle!

Tykkään siitä, kuinka nämä kaksi ensimmäistä kirjettä ovat ikään kuin fix-itAU! -tarinoita ja varsinkin tuo toinen kirje sai hymyilemään. Harry Potter olisi aivan erilainen kirjasarja, jos Dursleyt olisivat suhtautuneet noin mukavasti koulunkäyntiin :D Pidin samalla siitä, kuinka hyvin olet saanut pidettyä hahmoista kiinni, vaikka he kirjeessä ovatkin paljon ystävällisempiä kuin canonissa: Dudley rakastaa edelleen herkkuja ja on edelleen vanhempiensa hemmottelema, ja Petunian pahin pelko on saada kotiin jotain hämäriä tyyppejä vieraiksi ;D

Ensimmäinen kirje taas oli ihana fix it sen puolesta, että Siriuksesta olisi tullut Harryn virallinen huoltaja alusta alkaen. Se vasta olisikin tehnyt kirjasarjasta erilaisen! Tämä oli sävyltään vähän synkempi, mutta sait kuitenkin kirjeeseen mahtumaan myös huumoria ja siriusmaisia kommentteja. Pidin erityisesti siitä, että Sirius tietää joutuvansa kirjoittamaan Remusille voidakseen tulkita Dumbledoren vastauksen :D

En halunnut spoilata itseäni liikaa lukemalla läpi kaikkia tulevien kirjeiden sisältöjä! Nämä olivat paljon hauskempia lukea tällaisenaan, etukäteen aihetta tietämättä. Odotan siis mielenkiinnolla seuraaviakin osia! :)

© Waulish

lemon trees don't make a sound
'til branches bend and fruit falls to the ground

läjis

  • Hogwarts alumni
  • ***
  • Viestejä: 78

Mielenkiintoinen idea! Oon itse mitä jos- jossittelija, etenkin Feeniksin Kiltaa lukiessa, joten tää fic sopii mulle äärimmäisen hyvin! Kaksi ensimmäistä kirjettä sai mut miettimään ja jossittelemaan vähän lisää. Ajatus Siriuksesta Harryn huoltajana on katkeransuloinen, jää väkisinkin miettimään että kuinka erilainen lapsuus Harryllä olisikaan ollut.

Toisesta kirjeestä nousi eniten esille huolestunut Vernon xD Kuinka erilainen lapsuus Harrylla olisi ollut myös Likusterintiellä!

En nyt oikein osaa kommentoida tämän enempää, tulin lähinnä jättämään puumerkkini sekä odottelemaan mielenkiinnolla loppuja kirjeitä. Kiitos!

-läjis
Pimeys on antelias, ja se on kärsivällinen, ja se voittaa aina-
mutta sen mahdin sydämessä piilee sen heikkous: yksi ainoa kynttilä riittää pitämään sen loitolla.
     Rakkaus on enemmän kuin kynttilä.
     Rakkaus voi sytyttää tähdet.

James ♥ Lily