Kirjoittaja Aihe: HTGAWM: Yksinäinen, liekeissä, syytön | S, menetyksen tuskasta (Annalise)  (Luettu 1069 kertaa)

Parris

  • menteur artistique
  • ***
  • Viestejä: 3 224
Nimi: Yksinäinen, liekeissä, syytön
Fandom: How to Get Away with Murder
Vastuuvapaus: En omista, en tienaa.
Ikäraja: S
Haasteet: Ficlet300 (sanalla 191. Tunteettomuus)

A/N: Viime vuoden joulukalenterista näytti jääneen pari postaamatonta ficletiä! Tässä niistä toinen.
Joulu Samin kuoleman jälkeen on hiljainen, hyytävästi niin. Annalise on pyytänyt rauhaa Bonnielta ja Frankilta, sammuttanut puhelimensa, lukinnut ovet niin, että viisikko ei vahingossakaan pääse häiritsemään hänen rauhaansa. Olohuoneessa on maton mentävä kolo ja Annalisen sydämessä tyhjiö siinä, missä pitäisi olla mitään tunteita Samia kohtaan. Tavallaan hänellä on niin helpottunut olo: aiemmin hän oli vain niin vihainen ja pettynyt ja kaikkea negatiivista yhtenä erottelemattomana massana Samia kohtaan, mutta tämän kuolema tuntuu helpottaneen asioita. Nyt Annalisella on oikeus olla välinpitämätön.

Premium-vodka päilyy ensin pullossa, sitten lasissa. Annalise heittää juoman kurkkuunsa, kaataa uuden lasillisen, siemaisee siitä maltillisemmin. Hän tuntee vodkan karvauden kurkunpohjassa ja huomaa, kuinka alkoholi osuu johonkin hermoon pehmentävästi. Hämärä talo muuttuu muodoiltaan välittömästi sumeammaksi, hiljaisuus kietoo hänet peittoonsa. Annalise kaivaa jääkaapista edellispäiväisen pastan jämät, asettuu annoksen ja vodkalasin kanssa ruokapöydän ääreen. Siinäkö hänen elämänsä sitten Samin jälkeen on? Yksinäinen joulu, kylmää pastaa, korventavaa viinaa.

Syötyään Annalise sytyttää ruokapöytään kynttilän. Liekki tanssii sydänlangan kärjessä, heijastuu Annalisen kristallisesta vodkalasista ja hajoaa moninaiseksi valoharhaksi. Ehkä se olisi oikein ylipäätään. Se, että kaikki syttyisi ilmiliekkeihin ja palaisi tuhkaksi. Annalise tietää, ettei ole aina ollut hyvä ihminen, eikä varsinaisesti Samin kuoleman peittely korjaa hänen moraalidilemmojaan yhtään parempaan suuntaan. Joten vain pienen ohimenevän hetken Annalise miettii, mitä tapahtuisi, jos hän kaataisi kynttilän ja antaisi talon ja itsensä tuhoutua maan tasalle. Mutta sitten hän pudistelee ajatuksen pois.

Annalisella on itsensäkin lisäksi menetettävää, kaiken jälkeen. Hänen nimensä on Wes, ja Annalise tekee kaikkensa huolehtiakseen siitä, että Wes ei hajoa tai joudu ongelmiin. Sam ansaitsi kuolla, ja Wes on syytön. Wes on syytön.