Kirjoittaja Aihe: Ace Attorney: Vanhoja miehiä | S | Wright/Edgeworth | haikea aamu | 3,5 x raapale  (Luettu 1714 kertaa)

Avaruuspiraatti

 • varattua puraisi
 • ***
 • Viestejä: 2 249
Nimi: Vanhoja miehiä
Kirjoittaja: Avaruuspiraatti
Fandom: Ace Attorney
Paritus: Wright/Edgeworth
Ikäraja: S
Tyylilaji: haikea aamu
Haasteet: FanFic100 (3. Loppu), FinFanFun1000 (64. Vanhuus), Vuosi raapalehtien VII
Vastuunvapaus: Kaikki tunnistettavat hahmot, tapahtumat ja miljööt kuuluvat Ace Attorneyn luojille. En ansaitse tällä rahaa.

A/N: Pillitin kuin pikkukakara tätä kirjoittaessa. Tästä kuvasta (S) voi käydä ihastelemassa vanhus!wrightworthia!

VANHOJA MIEHIÄ
350 sanaa

Aamuauringonvalo laski säteensä heidän kodikkaaseen keittiöönsä ja lämmitti ikkunalaudalla lekottelevaa pulskaa kissaa. Hellalla porisi vanha teepannu ja paistinpannussa rätisi munakas kahdelle. Miles käänsi sanomalehden sivua. Hän ei huomannut Phoenixin haikeaa katsetta ja hiljaa suupieliin hiipivää hymynkaretta.

Kuusikymmentäseitsemän vuotta yhdessä oli mennyt ohi silmänräpäyksessä.

Phoenix ei ollut enää nuori mies. Hän oli painunut kasaan ja kaljuuntunut päälaelta. Vuosikymmenten varrella juodut rypälemehut olivat jääneet pehmeäksi pelastusrenkaaksi hänen vyötärönsä ympärille. Miles oli pysynyt timmimmässä kunnossa siitäkin huolimatta, että hänen toinen polvensa oli mennyt huonoksi jo kaksikymmentä vuotta sitten. Hänen harmaat hiuksensa olivat haalistuneet kauniin platinanvalkoisiksi ja hänen silmäkulmissaan oli syviä naururyppyjä. Phoenixiä hymyilytti ajatella, että suurin osa niistä oli hänen sanojensa uurtamia.

”Sinä tuijotat”, Miles sanoi vanhuuden karhentamalla äänellä ja vilkaisi häntä lukulasiensa takaa.

”Mistä tiesit?”

Olemme asuneet yhdessä neljäkymmentä vuotta, Milesin katse vastasi.

Teepannu vislasi ja Miles sulki lehtensä. Pulska kissa, katti-Gumshoe (heidän edesmenneen ystävänsä mukaan), käänsi laiskasti kylkeään. Miles nousi tuolilta vanhuuden tuomalla hitaudella ja hamusi kävelykepin käteensä. Phoenixin hymynkare hiipui hänen huuliltaan, kun hän katsoi, kuinka Miles nosti teepannun hellalta ja käänsi munakkaan ympäri. He olivat molemmat jo vanhoja miehiä. Phoenix tiesi, ettei heillä olisi enää montaa vuotta yhteistä aikaa jäljellä. Hän itse oli saanut jo kaksi sydänkohtausta ja joskus Miles unohteli asioita, joiden kanssa tällä ei ollut ollut aikaisemmin ongelmia. Phoenix oli ajatellut paljon kuolemaa viime vuosina – viime vuosikymmeninä. Hän oli elänyt hyvän ja pitkän elämän. Hän oli löytänyt ympärilleen rakastavan perheen ja tehnyt monia asioita, jotka olivat toivottavasti jättäneet leimansa niiden elämään, jotka hän oli jo unohtanut. Hän tiesi, ettei hän katuisi mitään kuolinvuoteellaan.

Se ei silti tarkoittanut, etteikö kuolema olisi pelottanut häntä. Niin äärimmäinen lopullisuus olisi pelottanut varmasti ketä tahansa.

Phoenix nousi itsekin hitaasti vanhan ukon jäykillä jäsenillään ja käveli Milesin taakse. Hän kietoi kätensä miehen ympärille ja hengitti syvään tämän tuttua tuoksua. Se oli kodin ja turvan ja kaiken Phoenixille tärkeän ja rakkaan tuoksu. Miles hymähti pehmeästi.

”Ajattelet taas liikaa”, Miles sanoi.

”Onko se niin ilmiselvää?” Phoenix naurahti vaisusti. Miles kääntyi halaamaan häntä ja painoi suudelman hänen kaljulle päälaelleen. Phoenix sulki mielensä ja keskittyi enää hetken lämpöön.

Kun aika koittaisi, se olisi vain yhden tarinan loppu.


« Viimeksi muokattu: 29.01.2020 18:52:32 kirjoittanut Avaruuspiraatti »

"I am as constant as a northern star."
"Constantly in the darkness, where's that at?"

Auri

 • the end of an era
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 418
 • and — the beginning
EKA!!! Hähää, Nevilla!

No et ole ainoa joka itkee ;;;;;; ♥ Tämä on aivan valloittavan hurmaava, mutta vetistelen täällä ihan kamalasti. Tässä on paljon ihania yksityiskohtia ja sinun kuvailu on ihan lyömätöntä. Itkustelin tuolle Gumshoelle, nyyh ;;;; Kiitos paljon tästä, oot mussu!! ♥

someone who, when they arrive, makes you think that
everything's gonna be all right

Avaruuspiraatti

 • varattua puraisi
 • ***
 • Viestejä: 2 249
Nyyh, kiitos Aurinkolapsi kommentista <3

"I am as constant as a northern star."
"Constantly in the darkness, where's that at?"

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 351
Tämä oli suloinen ja hellyttävä hetki näiden kahden elämässä. Mutta en voinut olla miettimättä, että ei kai nämä nyt ihan noin kamalan vanhoja kuitenkaan ole :o Toki mihin vertaa, mutta minusta 67-v on vielä suht "nuori", esim Björn Wahlroos on juuri tämän ikäinen, enkä häntä ehkä osaisi kuvitella tuohon tilanteeseen pohtimaan kuolemaa. Toki tämä on täysin fiktiivinen tarina missä kaikki on mahdollista, mutta... Anteeksi, taidan ehkä yliajatella tätä liikaa!

Mutta mitä tulee muuten tähän, kun unohdetaan se pikkuseikka kuin ikä, niin tämä oli todellakin hellyttävä ja koskettava! Ihanan mutkatonta ja vaivatonta heidän olemisensa yhdessä. Se, kuinka toista lukee pelkästä katseesta ja kuinka toisen on oppinut tuntemaan vuosikymmenten aikana ♥ Siinä on jotain mihin pyrkiä!

Kiitos tästä tunnelmapalasta,
Vendela

Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Avaruuspiraatti

 • varattua puraisi
 • ***
 • Viestejä: 2 249
Kiitos Vendela kommentistasi! ♥ Kivaa, että tulet aina lueskelemaan näitä AA fikkejä ;D Itseasiassa tarkoitin tuon 67 vuotta, että se on +67 vuotta sen jälkeen, kun Phoenix ja Miles tapasivat ekaa kertaa! Eli tässä ne olisivat sit 76! Ehkä muokkaan sinne "yhdessä" sanan selvyydeksi, jos keksin, minkä poistan sen tilalta ;D
Lainaus
Se, kuinka toista lukee pelkästä katseesta ja kuinka toisen on oppinut tuntemaan vuosikymmenten aikana ♥ Siinä on jotain mihin pyrkiä!
This ;--; ♥ ♥

"I am as constant as a northern star."
"Constantly in the darkness, where's that at?"

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 351
Äääh, olenpas minä tyhmä ;D Luin sen tarkoittavan ikää, joten nythän tuo käy jo paljon enemmän järkeen! Iän puolesta siis ;D Kiitos kun korjasit. Ja 'yhdessä' lisäys selvensi myös tuota virkettä :)

Ja tosi mielelläni minä näitä luen, kun on hyvä kirjoittaja jonka tekstiä on nautinto lukea :D Kiitos kun olet tutstuttanut minut tähän uuteen fandomiin!

V

Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Kaarne

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 9 371
 • Lunnikuningatar
Karvalakkirakastaja laittoi tämän tarjolle kommenttikampanjaan, ja se olikin hyvä juttu, koska mun on pitänyt kommentoida tätä tekstiä suunnilleen viimeiset miljoona vuotta, mutta arvaa, olenko muistanut? (Vinkki: asian voi tarkistaa katsomalla tämän tekstin kommentteja ja pohtimalla, löytyykö minun jättämääni kommenttia sieltä. Siis ennen tätä kommenttia. No, eipä löydy. :P )

Mutta! Tämä oli ihana. ♥ Ylipäätään tykkään tosi paljon siitä, että hahmoista kirjoitetaan eri ikäisinä, eikä vain siinä nuoruuden kukkeudessa, ja tämä teksti oli erityisen herkullinen, koska Phoenix ja Miles muutenkin saavat toisensa verrattain myöhään - koska jahkailevat ja säätävät siinä välissä niin paljon, pölkkypäät! >:( - joten vanhuuskin on heille ehkä tietyllä tapaa erityisen arvokasta.

Tässä oli myös tosi kiva tunnelma, tuollainen kiireetön, haikea ja kuitenkin onnellinen. Pidin noista Phoenixin ajatuksista ja siitä, miten Miles edelleen suhtautuu niihin sellaisella milesmäisyydellä huvittuneisuudella/ärtymyksellä. Ihanaa, että hän estää Phoenixia murehtimasta liikaa! (Ja tietenkin Miles on heistä kahdesta se, joka on lukemassa sanomalehteä. :P Tietenkin.) Myös Gumshoe-niminen kissa oli liikuttava yksityiskohta. Onneksi se sai viettää kaikessa rauhassa kissanpäiviä. ♥

Tykkäsin tästä tekstistä tosi paljon. Olisi myös hauskaa nähdä sellainen raapale, jossa nämä kaksi lakimiesemeritusta palaisivat vielä yhdeksi päiväksi oikeussaliin, kun joku vaikka uhkaisi Apollon tai kenen tahansa tytärtä/poikaa, ja auttaisivat voittamaan jutun. Ihan näin ehdotuksena. ;)

Oot best. ♥someone i loved once gave me a box of darkness.
it took me years to understand that this, too, was a gift.